Frankai 28.11.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Po prostu jako szukane słowo podajesz swój nick. Co prawda niektórzy odmieniają mój (np. Frankiego) lub robią literówki, ale to rzadkość, więc może czytam 99% wywołań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.11.2002 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 dzięki Frankai - wiedziałam że to pewnie jakies proste, ale tak to czasem jest...mimo że blondynką nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.11.2002 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Ivo to Ty chcesz jeszcze w tym roku postawić więźbę ? ho, ho.Szczerze mówiąc tobym sie bał. na Twoim miejscy dosiągnąłbym mury ile sie da a dach zostawiłbym sobie na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2002 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2002 Dobrzykowice - dziewczyna idzie na całego, a Ty co? W pół drogi się wycofujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 29.11.2002 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Cześć, wracam po dłuższej przerwie. Mam już projekt, czekam na pozwolenie. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć miejsce mojej budowy to jadąc z Kobierzyc do Królikowic po lewej stronie, przed pierwszym domem, szukać skrzynki z prądem i za tą skrzynką jest ściernisko 22 na 38m. Tam będzie MÓJ DOM. Fundamenty już sobie odpuszczę do wiosny. A szkoda, bo myślałem, że mi się piasek przez zimę uleży. Będę robił z Ytonga, jedną kondygnację z poddaszem nieużytkowym. Dach na wiązarach kratowych. Gdyby ktoś w okolicy mógł polecić wykonawcę na Ytonga to ja bym prosił. A w ogóle, to zamierzam większość prac wykonać SAM z pomocą jakiegoś fachowca oczywiście. to tyle na razie. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 29.11.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Sroka - uleżenie piasku to kiepski sposób na zagęszczenie. Lepiej wypożycz sobie zgęszczarkę i zagęszczaj takim warstwami jak w instrukcji podadzą (zależy od wagi skoczka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awrocka 29.11.2002 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Ciesze się Rafale ze sprawa się posunęła. Przy okazji chetnie zobaczę to ściernisko . My niestety nie mamy jeszcze wydanych warunków zabudowy. Chcieliśmy załapać sie na siedlisko ale Urząd w Kobierzycach pracuje takim rytmem, że chyba nie dadzą rady w tym roku. Pozdrawiam serdecznie "być może" przyszłego sąsiada oraz żonkę i synka . Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.11.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 dobrzyku - czego mam sie bać z tą więźbą ? Frankai - no własnie jutro jadę na inspekcje na budowę to w poniedziałek dam znać jak ta niby budowa wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.11.2002 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 sroka - ja buduję z BK ale nie z Ytonga tylko z bloczkow z Milicza. Jak na razie jestem zadowolona z ekipy, jesli chcesz dam Ci ich namiar i mozesz z nimi pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 30.11.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2002 Hej rebiata... nie to chyba nie wypada--> inaczej, Witam grupe wrocławską, za podpowiedzią miłej koleżanki z waszego reginu wpadłem tu aby "zmontować" o ile to możliwe małe spotkanko w pięnknym Wrocławiu w czwartek 05.12. jestem wstępnie umówiony z Ivonescą (mam nadzieje że aktualne )i może ktoś jeszcze z zapaleńców budowania własnego domu byłby zainteresowany spotkaniem i wymianą doświadczeń z placu boju, na żywo, nie przez internet, przy szklanicy zimnego lub ciepłego trunku w jakims miłym i spokojnym miejscu których we wrocku nie brakuje ?? czekam na odzew i pozdrawiam !! <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Yacek dnia 2002-11-30 13:54 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 30.11.2002 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2002 chyba mnie szlaczek trafi!!! walnęłam długą wieść i mi ją wsiorbło, ponoć przez złe hasło. a więc w skrócie, bo już mi się nie kce: pozdrawiam, jedną nogą z porodówki, a drugą z własnej chaty. to tyle w skrócie. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.12.2002 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2002 Yemiołka - mordko Ty nasza co ty robisz? Szpagat między porodówką i chatą? Życzę Ci szybkiego "wykotu" (jak mawia moja żona). Ciekawa jak tam nasza druga "ciężarówka" - też jakoś milczy (od 5.11). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.12.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 dobrzykowice - byłam w Atlasie. niby nie mam się czego przyczepić, ale jednak zostanę chyba przy FERNO. Dziękuję za rady i dotychczasową pomoc :smile: Scianka fajna, choć mimo że podobają mi się kuchnie w stylu, nazwijmy to wiejskim, to chyba takiej scianki nie będę miała. Za to planuje dużo drewna. Takiego trochę postarzanego. Obiecałam że napiszę co tam na budowie - otóż kawałek więźby jest (na garażu), reszta drewna czeka. dobrzyku - pytanie czego mam się bać z tą więźbą jest nadal aktualne, gdyż jestem całowitym laikiem w tyvh sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 02.12.2002 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 nie wiem Ivo może panikuję, ale wychodzę z założenia że jezeli rozpoczynam robienie więźby to nie stanę w pół drogi tylko skończę już cały dach na "sicher". Porę roku mamy teraz taką jaką mamy i za dwa dni moze złapać solidny mróz co uniemozliwi dalszą budowę. Tak zostawiona więźba (niedaj Boże już z położona folią) nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem mając na uwadze mróz, snieg i deszcz przez najblizsze miesiące. To jest oczywiscie czarny scenariusz ale jak najbardziej realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.12.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Dobrzykowice - jeżeli śledzisz Forum, to zauważysz, że kilka osób szykuje się na kładzenie dachu. Optymalną sprawą jest firma, która robi więźbę i kładzie dachówkę. Wtedy masz pewność, że będą robić dalej o ile tylko pogoda będzie na to pozwalać - mróz dopuszczalny, ale niezbyt dużo deszczu i śniegu.Ivonesca - skoro zaczełaś to trzymam kciuki za Twój dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.12.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 mam nadzieję że pogoda jednak dopisze jak na razie korzystam z jednego wykonawcy (umowę mam na srtan surowy zadaszony); jak będzie sprawował sie dobrze to podpiszemy z nimi kolejną lub zrobimy aneks do tej obecnej. Na razie mam tylko drobne uwagi do nich, więc niech ciągną tę więźbę i dach. Kierownik budowy stwierdził że nie widzi przeciwskazań, chyba że chwyci wielki mróz i będzie trzymał nie wiadomo ile to trzeba będzie roboty przerwać. Tak więc dobrzyku gonię z robotą, choć Ciebie pewnie nie dogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.12.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 słuchajcie - a co Wy na to czwartkowo-wieczorne spotkanie? Może komus pasuje? Fajnie by było Was poznać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 02.12.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 o to to ... czas umyka a czwartek coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 02.12.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 qrcze nie wiem ale będę próbował, grudzien jest zawsze u mnie napiety jak baranie .... Dodatkowo planuję jeszcze ocieplenie dachu w międzyczasie wyskoczył mi nieplanowany tygodniowy wyjazd za naszą zachdnią granice. A kiedy bedzie czas na święta ???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 02.12.2002 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Hej wszystkim!!!Yemiołka - GRATULACJE!!!!!!!Ja się nie odzywam, bo jestem na chorobowym i na forum rzadko bywam. Ostatnie dwa tygodnie spędziłam między domem a budową - już mamy DACH!!!!!! Jak wywołam zdjęcia to zamieszczę na mojej stronie - jest śliczny. A do porodówki to mam jeszcze jakieś 8 - 9 tygodni, więc droga wciąż daleka....Yemiołka - jak maleństwo? Zdrowe? Duże? Napisz cos!!!pozdrawiam wszystkich serdecznieAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts