Hadraadae 20.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Mmarysia - a kiedy kupowałaś te profile itp? W sensie w którym miesiacu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 20.09.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam! Oj nawet jak nie wiecie, jak bardzo chcialabym przezywac problemy z wykonczeniowka U nas dalej bawia sie ze stropem . DOpiero kilka pustakow polozyli - ciekawie, kiedy to skoncza :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 20.09.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Had - wszystko kupowaliśmy teraz we wrześniu w Budoskładzie na Grota Roweckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.09.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam! Oj nawet jak nie wiecie, jak bardzo chcialabym przezywac problemy z wykonczeniowka U nas dalej bawia sie ze stropem . DOpiero kilka pustakow polozyli - ciekawie, kiedy to skoncza :/. jeszzce sobie w brode poplujsze jak sobie te słowa przypomnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 20.09.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Had - wszystko kupowaliśmy teraz we wrześniu w Budoskładzie na Grota Roweckiego. No właśnie, ja się np. zdenerowałam bo jakieś 2 tygodnie po tym jak kupiłam płyty, ich ceny spadły ok. 1-2 zł za sztukę. Ale takich rzeczy sie niestety nie przewidzi. Profile też miałaś w fajnych cenach, moje wyszły zbliżone - za jedne dałam trochę więcej, za inne trochę mniej. Już mi sie teraz nie chce szukać faktury i porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.09.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Wczoraj inauguracja sezonu kominkowego J Ogień wesoło huczał w kominku, dzieciaki patrzyły na płomienie, leżąc na resztach pianek (podłoga ciepła, a nie mamy mebli ...), kominek zastępuje nam telewizor J podłogówka spisuje się na medal, cieplutko, milutko, tylko niech ci malarze wreszcie się wyniosą ... Pytanie – czy ktoś używa brykietów do kominka, ile to kosztuje i gdzie to się kupuje, i drugie pytanie – ile kupić drewna zakładając codzienny absolutnie bezwzględny reżim podpalania kominka z płaszczem wodnym? Bo drewna jeszcze nie mamy Pozdrawiam BK drewno na pewno wyjdzie taniej niż brykiety - musisz tylko zadbać o to żeby było sezonowane. sezonowane jest najczęściej sprzedawane w metrach ale możesz zamówić rozbicie. no chyba że twój stary chciałby sobie pomachać siekierką wg różnych źródeł potrzebujesz chyba około 7-10 mp na sezon BK ty nam tu z romanickiem nie wyskakuj tylko dawaj te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.09.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 co do fotek to będzie problem - na wiosce nie ma netu a jak ja biedna bez netu mam te fotki wrzucić na onet do albumu? a do tego, codziennie rozpakowuję po jedny pudle, i mam co robića poza tym, to patrzenie w ten kominek jest tak absorbujące że nic innego nie chce sie robić ...a fotografować naprawdę nie ma jeszcze czego - gołe ściany, smutno dyndające u sufitu żarówki; może jak dojedzie reszta kuchni to będzie lepiej ... Czy ktoś kupował brykiety? Czxy 460 pln za tonę to bardzo dużo czy tylko dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.09.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 co do fotek to będzie problem - na wiosce nie ma netu a jak ja biedna bez netu mam te fotki wrzucić na onet do albumu? a do tego, codziennie rozpakowuję po jedny pudle, i mam co robić a poza tym, to patrzenie w ten kominek jest tak absorbujące że nic innego nie chce sie robić ...a fotografować naprawdę nie ma jeszcze czego - gołe ściany, smutno dyndające u sufitu żarówki; może jak dojedzie reszta kuchni to będzie lepiej ... Czy ktoś kupował brykiety? Czxy 460 pln za tonę to bardzo dużo czy tylko dużo? pamiętaj, że brykiet musisz składować w suchym pomieszczeniu - po nabraniu wigoci rozpada się w trociny i jest do ...... pani nas tu nie zamydla tyko strzela te foty żebyśmy mili jakiś pogląd o wyobnrażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 20.09.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 My ogrzewamy kominkiem z rozprowadzeniem 80 m2 mieszkania w kamienicy i moim zdaniem 7-10 m3 drewna to może być mało do domu. Co prawda myśmy mieli problem ze znalezieniem dostawcy dobrego, wysezonowanego drewna i może nasz kominek nie jest hiper wydajny. Nie wiem też, jaką masz powierzchnię do ogrzania, ale jeśli masz gdzie trzymać drewno, to brałabym od razu przynajmniej 15 m3, najwyżej będzie na następny sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 20.09.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam! Oj nawet jak nie wiecie, jak bardzo chcialabym przezywac problemy z wykonczeniowka U nas dalej bawia sie ze stropem . DOpiero kilka pustakow polozyli - ciekawie, kiedy to skoncza :/. jeszzce sobie w brode poplujsze jak sobie te słowa przypomnisz Woprz ma rację Chętnie bym zrobiła jakieś budowlane zakupy i żeby na rachunku było mniej niż 1000 złotych, bo przy tej wykończeniówce to kwoty są (uwaga, banał) wykańczające Aaaaa poza tym, to na przykład u nas stropy (drewniane belki) należą do wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 20.09.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Jestem nudna - wiem - ale poraz kolejny zapytam: kto zna jakiegos stolarza od mebli i /albo zwłaszcza stolarza od schodów - mam wylewane potrzebny do obłożenia (bo skończy sie na wykladzinie i wtedy wszystkim wam będzie wstyd za mnie ) A ja mam kilka zarowek w domu i nawet mnie nie pokopało dzisiaj - sukces pierwsza klasa. Instalacja co prawda od dawna ale dopero teraz mamy uruchomione kilka punktów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.09.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Mogę dać tel do pana który robi mi meble - ale już chyba masz. Mebelki częściowo już mam - są śliczne, ale wypowiem się o całości dopiero po zamontowaniu (juz niedługo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.09.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Mogę dać tel do pana który robi mi meble - ale już chyba masz. Mebelki częściowo już mam - są śliczne, ale wypowiem się o całości dopiero po zamontowaniu (juz niedługo) od razu z fotami, żeby nikt sobie nie pomyślał, że nas wkręcasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 20.09.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam wszystkich. U nas kopią i nareszcie będzie prąd w związku z czym będzie można przystąpić do tynkowania. I mam pytanie kiedy tynki wewnętrzne, dwóch hydraulików mówi, że wchodzi po tynkach a trzeci,że przed, co o tym myśleć. Jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 20.09.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam wszystkich. U nas kopią i nareszcie będzie prąd w związku z czym będzie można przystąpić do tynkowania. I mam pytanie kiedy tynki wewnętrzne, dwóch hydraulików mówi, że wchodzi po tynkach a trzeci,że przed, co o tym myśleć. Jak było u Was? u nas wchodzi po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 BK- kochana - nie mam numeru do twego stolarza - poratuj please!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 21.09.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 BK gratulacje, zazdroszczę Ci że już mieszkasz.U mnie idzie jak krew z nosa. Wczoraj stolarz powiedział, że montaż schodów 20 grudnia. Już zaczynam wątpić czy na święta się wprowadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 21.09.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam... czy możecie mi polecić DOBRYCH fachowców od układania płyt gipsowo-kartonowych (chodzi mi o poddasze)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
króliki 21.09.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam ponownie po przerwie. BKgratuluję zamieszkania w nowym domu - ja też proszę baaaardzo o numer stolarza. Jeśli można to też numery od wykończeniówki. Tynki wewnętrzne wykonane uuufff, ale czas najwyższy na ocieplenie poddasza tym bardziej, że mam się tam na dniach wprowadzić z dwójką maluchów. Czy ktoś może ma namiary na niezbyt drogich wykonawców takiego ocieplania - znawców tematu, żeby po zamontowaniu g-k nie okazało się że "miśki"o czymś zapomniały? Proszę o szybką pomoc bo mam "nóż na gardle" i przerażającą "pustkę w kieszeni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 21.09.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 wielkie dzięki za namiar idę szukać tych płyt okleinowych, co do namiaru na stolarza to też bardzo potrzebuję, musze zrobić szafę wnękową, szfę w wiatrołapie i biblioteczkę oczywiście jak to ja zaczynam się zastanawiać czy coś samemu nie można zrobić, ale chyba odpada. Przekonałam się jak robili mi kuchnię, szybko jak automaty wszystko idealnie przycięte, pocięte itd więc jak się sprawdzi jakiś stolarz to ja też się uśmiechnę, a może przy większym zamówieniu na kilka osób obiży cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts