KrzysiekS 23.09.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 a w przypadku tynkow cem-wap???? Zasada jest taka sama, zalecam jak wyżej, najpierw instalacje, pozniej tynki, chodz zgodze sie, że z hydrauliką to nie ma wiele kucia, wiec mozna zrobic po tynkach, choc w łazience byłoby troche kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 a w przypadku tynkow cem-wap???? Zasada jest taka sama, zalecam jak wyżej, najpierw instalacje, pozniej tynki, chodz zgodze sie, że z hydrauliką to nie ma wiele kucia, wiec mozna zrobic po tynkach, choc w łazience byłoby troche kucia. to dlaczego tak zaznaczal woprz ze tynki gipsowe? to jak sa inne to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 23.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. a ktore sa lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 23.09.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 o matko zaraz się pogubię- dzięki za zainteresowanie bardzo mi pomagacie Aktualna kolejność: 1. okna 2. instalacje elektryczne, antenowe, telefoniczne, alarmowe 3. tynki 4. hydrauliczne, grzewcze 5. wylewki 6. strop 7. ocieplenie zewnętrzne budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 23.09.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. a ktore sa lepsze? Moim zdaniem cementowo - wapienne, ale to gorący temat, zobacz na forum "wymiana doświadczeń". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 tez bede miala cementowo-wap z cienka warstwa gipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 23.09.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 a ja będę miała......... ładne tynki :) i ładne kabelki i ładne rurki i piecyk śliczny i wszystko będzie git bo będzie to mój domek i dla mnie najśliczniejszy :) a wzorem Wojtyego nie wszędzie będą "mercedesy" jeżdżę fordem więc będą tez takie sztuki sorry za dygresję ale...... idzie weekend !!!! i człowiekowi tak się błogo na duszy robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 23.09.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. a ktore sa lepsze? Moim zdaniem cementowo - wapienne, ale to gorący temat, zobacz na forum "wymiana doświadczeń". Cem-Wap są w zasadnie "nienaprawialne" - tzn. jak je rozkujesz to nie da się ich zakleić tak żeby nie było śladu sorru myszę coś dodać żeby było obiektywnie tynki gipsowe są miekkie więc łatwo je uszkodzić Przy gipsowych każdą dziurę i ubytek można zakleić tak że nie będzie śladu cem - wapienne z cienką warstwą gipsu? hmm chyba przejrzę ten wątek o tynkach bo nie jestem sobie w stanie tego wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 23.09.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Cem-Wap są w zasadnie "nienaprawialne" - tzn. jak je rozkujesz to nie da się ich zakleić tak żeby nie było śladu. Woprz, tynki cementowo wapienne naprawia sie (uzupełnia sie) klejem do betonu komorkowego. Nie ma śladu. Uzupełniałem osobiscie tynki na duzej długosci, gdy zmieniałem połozenie lamp zewnetrznych - najpierw kułem, przedłuzałem kabel i tynkowałem. Nikt nie jest w stanie dostrzec tych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. a ktore sa lepsze? Moim zdaniem cementowo - wapienne, ale to gorący temat, zobacz na forum "wymiana doświadczeń". Cem-Wap są w zasadnie "nienaprawialne" - tzn. jak je rozkujesz to nie da się ich zakleić tak żeby nie było śladu sorru myszę coś dodać żeby było obiektywnie tynki gipsowe są miekkie więc łatwo je uszkodzić Przy gipsowych każdą dziurę i ubytek można zakleić tak że nie będzie śladu cem - wapienne z cienką warstwą gipsu? hmm chyba przejrzę ten wątek o tynkach bo nie jestem sobie w stanie tego wytłumaczyć moze nie gipsu tylko czegos innego -nie pamietam ale gladkie bedzie jak lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 23.09.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To nic, ale Woprz ma gipsowe, aj mam cementowo wapienne. To nic nie zmienia w tym zakresie. a ktore sa lepsze? Moim zdaniem cementowo - wapienne, ale to gorący temat, zobacz na forum "wymiana doświadczeń". Cem-Wap są w zasadnie "nienaprawialne" - tzn. jak je rozkujesz to nie da się ich zakleić tak żeby nie było śladu sorru myszę coś dodać żeby było obiektywnie tynki gipsowe są miekkie więc łatwo je uszkodzić Przy gipsowych każdą dziurę i ubytek można zakleić tak że nie będzie śladu cem - wapienne z cienką warstwą gipsu? hmm chyba przejrzę ten wątek o tynkach bo nie jestem sobie w stanie tego wytłumaczyć moze nie gipsu tylko czegos innego -nie pamietam ale gladkie bedzie jak lusterko no rozumiem tylko wydaje mi się że albo - albo nie twierdzę, że jedna technologia znacząco odbiega od drugiej w sensie estetycznym każdy ma to co lubi albo to na co zasłużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 podobno cementowe oddychaja i na ceramike lepiej dac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.09.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 podobno cementowe oddychaja i na ceramike lepiej dac ! Ale jesli bedziesz ocieplac domek styropianem to juz nie musisz sie tak bardzo przejmowac oddychaniem scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.09.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 a ja będę miała......... ładne tynki :) i ładne kabelki i ładne rurki i piecyk śliczny i wszystko będzie git bo będzie to mój domek i dla mnie najśliczniejszy :) a wzorem Wojtyego nie wszędzie będą "mercedesy" jeżdżę fordem więc będą tez takie sztuki Tia, a ja w garazu bede miala Peugeotka i Mercedesa, tzn Mercedesa raczej NA garazu I to znaczy wyluzowane podejscie do tematu - u nas niestety mercedesowanie skonczylo sie po fundamentach i zakupie dachowki - teraz lecimy na fordach, oplach i peugeotkach i innych takich Mam nadzieje ze nie skoncze na Maluchach, Trabantach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 23.09.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 podobno cementowe oddychaja i na ceramike lepiej dac ! Ale jesli bedziesz ocieplac domek styropianem to juz nie musisz sie tak bardzo przejmowac oddychaniem scian no i do tego tynk akrylowy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.09.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Pompa ciepła fajna rzecz ale wymaga stosowania podłogówki, zastanów się czy chcesz mieć wszędzie kafelki, choć możesz dać parkiet przeznaczony na podłogówkę. Ja kupiłam kominek z płaszczem i zamierzam z gazu w butli korzystać minimalnie. Koszt drewna na cały sezon (czyli pewnie z 7 miesięcy) to ok 1800 zł. Choć pewnie jak się porówna koszty, to pompa ciepła jest OK. Ale nie wiem ile to zużywa prądu. No wlasnie problem w tym ze w salonie che miec koniecznie parkiet-wymarzony - kolor juz wybrany Wiec kafelki by byly tylko w holu, kuchni, lazienkach... Ale z drugiej strony nie moge liczyc na tansze ogrzewanie kominkiem z plaszczem wodnym - po pierwsze w Kamiencu podobno czesto sa przerwy wdostawie pradu, apoza tym my prawie przez caly dzien jestesmy poza domem-(teraz tez jeszcze jestem " na wygnaniu", tzn w pracy ) wiec musimy miec jednostajne, stale ogrzewanie. Bedziemy mieli jedynie DGP i moze solary do ogrzewaniawody w lecie (z tych tanszych, nie prozniowe). Dlatego zastanawiam sie nad jakas aleternatywa ogrzewania gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 23.09.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 witam Wojty ja miałam taki plan-pompa ciepła-ale obecnie jestem wyleczona,no moze na wiosne ceny stopnieja?koszt z cała instalacja 50.000 jak dla mnie cena zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 24.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 No to ja mam pytanie odnoścnie tego oddychania ścian. Np. zrobie tynki cem-wap, porotherm, wełna, tynk mineralny, no właśnie a co z klejem Jest taki co to oddycha. Z tego co widziałam na elewacjach to woda po takim kleju spływa Może trzeba zastosować specjalny klei?? Czy ktoś przerabiał ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 24.09.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 a propos tego oddychania scian ...........to chyba lepiej tylko z jednej strony sie zatkac-styropianem a z drugiej strony odetchnac tynkiem cem-wap niz pozatykac sie z dwoch stron!? styropianem i gipsem??!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts