woprz 17.10.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 15.01.04 - zakup działki 15.10.05 finisz w końcu mieszkam jest cool wariant przeprowadzki na 100% wykończonej chałupki odpadł w 2% brakuje mi 2 drzwi o zostało mi cyklinowanie drewnianej wyspy kurde nie było lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Kurde, gratulki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 17.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprz, gratulacje. Bardzo się cieszę. Wiem co czujesz Teraz to będziesz codziennie mógł podziwiać te wschody i zachody słońca, mgłę, śnieg, sarny, zające, bażanty, myszy ... Zupełnie inna jakość życia. Mnie to się teraz nie chce w ogóle do roboty wyjeżdżać Czy i u Was myszy polne włażą do domu? Wcisną się w każdą dziurę, a łapki omijają po mistrzowsku - zjadają kiełbaskę, nie wpadając w pułapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.10.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprz, gratulacje. Bardzo się cieszę. Wiem co czujesz Teraz to będziesz codziennie mógł podziwiać te wschody i zachody słońca, mgłę, śnieg, sarny, zające, bażanty, myszy ... Zupełnie inna jakość życia. Mnie to się teraz nie chce w ogóle do roboty wyjeżdżać Czy i u Was myszy polne włażą do domu? Wcisną się w każdą dziurę, a łapki omijają po mistrzowsku - zjadają kiełbaskę, nie wpadając w pułapkę myszy to bestyje są .. a cwane to jest inna jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 17.10.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 BK - może powinnaś zainwestować w kota? Woprz - a jak sama przeprowadzka? Mnie się ten koszmar śni po nocach - wszystko przede mną. Wynajmowałeś firmę/samochód czy tak "po kawałku" się przeprowadzałeś osobowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 17.10.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam Woprz gratulacje. A myszami się nie przejmuj przecież muszą biedaczki gdzieś przezimować .Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 BK - może powinnaś zainwestować w kota? Woprz - a jak sama przeprowadzka? Mnie się ten koszmar śni po nocach - wszystko przede mną. Wynajmowałeś firmę/samochód czy tak "po kawałku" się przeprowadzałeś osobowym? jechałem osobówką bo nie przewoziłem mebli aha sam transport to najmniejszy problem, pakowanie też nie jest najgorsze - rozpakowywanie to ci dopiero koszmar jeśli mogę coś doradzić to worki zamiast kartonów (kartony straszeni kurzą) no i drobnicę i szkło zawijać w folię spożywczą (nie rozłazi się to w transporcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.10.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Woprz gratki, oby sie dobrze mieszkalo ja znowu jestem za kartonami, mozna wszystko dobrze zapakowac i opisac coby sie pozniej z tym nie meczyc gdzie co jest. Na ksiazki i reszte drobnicy polecam kartony po bananach to jest moj wynalazek z ktorym przezylam juz pare przeprowadzek. Sa solidne, mocne, uklada sie bez problemu w aucie jedno na drugim, no i najwazniejsze maja taki rozmiar ze jak sie zapakuje ksiazkami naprzyklad, to sa do podniesienia i przeniesienia. Kot na myszy nie pomaga Koty teraz to nie to co kiedys Mam kota i psa niby na szczury czyli sznaucera, ale sama musialam sie rozprawiac z polnymi myszami w bluszczu na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 17.10.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprzgratulacje!!!!! Z niecierpliwością czekamy na obiecane zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.10.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprzgratulacje!!!!! Z niecierpliwością czekamy na obiecane zdjęcia. no pewnie ale muszę dorobić te 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 17.10.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Woprz gratuluję przeprowadzki!!!!!!! Na myszy najlepsza jest kotka :) one wyłapią wszystkie myszki!!!!! Jakby ktoś chciał mam stały dostęp do małych kociaków-dachowców, które szukają swojego nowego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 17.10.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprzgratulacje!!!!! Z niecierpliwością czekamy na obiecane zdjęcia. no pewnie ale muszę dorobić te 2% Cyknij chociaż jedno zdjęcie np.kominek plizzzzzzzzzzzzz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprzgratulacje!!!!! Z niecierpliwością czekamy na obiecane zdjęcia. no pewnie ale muszę dorobić te 2% Cyknij chociaż jedno zdjęcie np.kominek plizzzzzzzzzzzzz! no dobra ale i tak to potrwa bo nie mam cyfrówki więc musze to dygitalizować itd itp ale zdjęci abędą na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i artur 17.10.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Droga Grupo! z przyjemnością oznajmiam fakt rozpoczęcia robót w dniu dzisiejszym na naszej budowie. Czytam od dawna, ale dopiero teraz czuję się w pełni budowniczą mam wciąż mnóstwo wątpliwości, przez które z Waszą pomocą mam nadzieję przebrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.10.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 woprz, obiecujemy ze tych 2% procent to nawet nie zauwazymy kciuki za zaczynajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 17.10.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Ninka - jeden wykonawca co prawda nie ma na kogo zwalić, ale jesli kierownik budowy coś przeoczy, to sam miś się raczej do niczego nie przyzna i ewentualne miny wyjdą w praniu - nie wiadomo jakim kosztem Życzę powodzenia w negocjacjach to fakt. Powoli przestaje sie bac budowy i chyba wezme troche odpowiedzialnosci na siebie Ninka - zatrudnianie jednej firmy ma tę wadę że facet zatrudnia podwykonawców którzy odpowiadaja przed nim, a nie przed tobą, więc się z definicji nie będą starać.. BK dziekuje za opinie:) Ninka ja z braku czasu też myślałam o generalnym wykonawcy - ale jak dostałam wyceny to podziękowałam -ceny za robociznę z kosmosu - ceny materiałów z kosmosu No wlasnie chyba te ceny do mnie przemowia;) Wiech chcielismy rozpoczac wczesniej ale nie zdazymy z papierami:( Tak wiec bedziemy zmuszeni poczekac az mrozy puszcza. 15.01.04 - zakup działki 15.10.06 finisz woprz chodzilo Ci pewnie o 15.10.2005? No chyba ze ten 2006 rok to wlasnie na te drzwi sobie zarezerwowales No i troche Ci zazdroszcze... ewa i artur gratuluje rozpoczecia budowy i zycze samych przyjemnosci z budowania:) Sluchajcie po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw sklaniamy sie ku temu zeby wziac los w swoje rece tzn. wybieramy poleconego kierownika budowy (ponoc bardzo rzetelna osoba) i razem z nim albo i nie ekipy na poszczegolne elementy robot. Materialy dostarcza ten kto aktualnie bedzie mial lepsza na nie cene. Roboty bedzie wiecej ale przynajmniej moze uda nam sie choc w przyblizeniu zmiescic w kosztorysie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 17.10.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 wariant przeprowadzki na 100% wykończonej chałupki że co? 100%? kiedy ja osiągnę ten piękny stan mieszkam od roku a ciągle coś do zrobienia... a to pomalować deskę okapową, a to coś tam, gwoździa wbić, przybić, wkręcić, oszlifować, ziemię rozsypać. W trzech miejscach mam jeszcze wystające ze ściany kable które czekają aż znajdziemy jakąś lampę która tam będzie pasować, a w jednym miejscu jest sama oprawka z żarówką. I tak dobrze że jesień idzie i ta [piiiiip] trawa przestanie rosnąć i nie trzeba jej będzie co chwilę kosić. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.10.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Zaktualizowałem listę wykonawców, tzn. dodałem elektryka rekomendowanego przez Betkę oraz uzupełniłem wreszcie mój wpis dotyczacy misia od ziemi o numer telefonu Tak na marginesie to ten misiu to nie jest taki wcale misiu, młody chłopak który może sie podobac kobietom tak wiec panowie bądźcie czujni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.10.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Kot na myszy nie pomaga Koty teraz to nie to co kiedys Mam kota i psa niby na szczury czyli sznaucera, ale sama musialam sie rozprawiac z polnymi myszami w bluszczu na tarasie no nie wiem , ja ostatnio wynosze po dwa mysie trupy dziennie. A był okres że kociarstwo przynosiło wszystko co się rusza, zaby, ptaki, jaszczurki, ryjówki, nornice, raz sie trafił kret i jakieś nierozpoznane wodne zwierzątko. Zastanawiam się czy nie pozawiązywać kotom jakiś dzwonków na szyi bo wybiją mi całą zwierzynę w okoliczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.10.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 moj przynosic tez przynosil, nawet w zeszlym tygodniu chcial upolowac przez siatke takie wielkie ptaszysko i musialam ratowac ale bluszczowych myszek nie ruszal, moze uznal ze to juz swoje, domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts