tab 25.10.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Marpa, co za projekt domku masz? Z jakiego laboratorium ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 26.10.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 WITAM tab ! Serdeczne dzięki za namiary , mój domek to projekt indywidualny , partetowy bez poddasza użytkowego ( 3 sypialnie , salon , kuchnia , spiżarnia , kotłownia ,2 łazienki , garderoba , wiatrołap , garaz w bryle domu z pomieszczeniem gospodarczo- ogrodowym , ganek z przodu i duzy taras od ogrodu ) uzytkowej 140 m2, a wszystko razem 220 m2 .Projektan z Wrocławia. A ty gdzie sie budujesz jesli można wiedzieć ? pozdrowionka MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.10.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 tiko - ja mam gaz z butli podziemnej z firmy Progas, jestem zadowolona z dostaw, cen i obsługi. Szybko załatwiają formalności, są dość elastyczni. Mogę dać namiary na priv jeśli cię interesują. Na razie mam gaz kupowany po promocyjnej cenie w lutym - za napełnienie butli 2700 dałam coś ok. 3000 PLN, nieco mniej - gaz propan, pierwsze napełnienie jest propanem, potem propan butan, ale nie wiem czy nie będziemy cały czas tankować propanu. Najpierw skonsultuj się z dostawcą pieca CO. Co do drogi - mamy ambitny plan zrobienia drogi o szer. 2 m za 2000 PLN, 200 metrów. Myślę że się uda. Wykorytowanie, wysypanie gruzem, na to bardzo drobny rozkruszony gruz, powinno być OK. Mamy wykonawcę, wydaje się OK. Teraz to jest tragedia. Powinna to zrobić gmina, ale wiadomo ... Śmiech bierze jak widzę szyld "Gmina Fair Play" codziennie wracając do domu. Zafundowaliśmy im wodociąg, teraz drogę, a oni sprzedają działki w sąsiedztwie za podbitąs w ten sposób cenę jako uzbrojone - za nasze pieniądze oczywiście, i nie kwapią się w ogóle do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 26.10.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Macie może jakieś namiary na dobrą / tanią hurtowinię elektryczną w okolicach Wrocławia ? co sądzicie o zakupach "elektryki" w supermarketach budowlanych ? jest szansa że będzie taniej czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 26.10.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 A ty gdzie sie budujesz jesli można wiedzieć ? pozdrowionka MARPA Buduję za wiaduktem w Oławie, w stronę Brzegu Opolskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 27.10.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam grupę!!!! Ale nam się coś niemrawo porobiło. Chyba te wybory wszystkim mowę odjęły. Nie dziwię się, mi też się nie chce drążyć tematu........ pawelurb sprawdź hurtownię na Krzemienieckiej- za Elwro lub w porcie na Kleczkowskiej też jest duża hurtownia więc zaględnij. Z moich obserwacji wynika, że hiprmarkety mają zdecydowanie drożej. Szukałam kabla YDY 5x10. W hipermarkecie znalałzam za 15 zł/mb a na Krzemienieckiej za 13zł przy 40 metrach miałam 80 zł w kieszeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 27.10.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 BK- koleżanko - podzieliłaś sie stolarzem - bądź kochana podziel sie Panem od drogi - u nas ceny z kosmosu - a najdroższy krawęźnik - ale mus jest zrobić bo to będzie kontynuacja już funkcjonującej drogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiko 27.10.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 a z jakiej firmy bramę garażową najlepiej kupić, potrzebuję wymiar 2,25 na 4,00 proszę o opinie i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.10.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 cisza i spokoj, wszyscy tyraj aw pocie czola - jak nie na budowach, tak w pracy moj niedoszly stolarz okienny tez tyra i to tak radosnie ze mi przestawil termin z konca stycznia na koniec marca. Wiem, ze i tak jest nieterminowy w zwiazku z tym porzucam go - postanowione ! Macie moze jakies namiary na uczciwych , dobrych fachmanow od okien ?? Nie potrzebuje witrazy - tylko okna zespolone, uchylno-rozwieranew, dwuskrzydlowe, ze stalymi szprosami (lekko pofrezowanymi), z parapetami, drzwi wewnetrzne, zewnetrzne, balkonowe, garazowe - czyli to co tygrysy ... Chcialbym u takiego delikwenta zostawic okolo 35-40 kpln za solidnie i terminowo wykonana prace. Na razie mam namiary na Stolar z Zorawiny, Stollux z Polanicy, no name z Ostrzeszowic k/Bielawy - moze ktos cos jeszcze podsunie, najlepiej z SW czesci Wroclawia. pozdrawiam BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 28.10.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 28.10.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Na Stolar też uważaj, nie dotrzymują terminów. Okna mają śliczne, drzwi zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 29.10.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Na Stolar też uważaj, nie dotrzymują terminów. Okna mają śliczne, drzwi zresztą też. Ja nie mogę narzekać na Stolar. Tylko raz pomylili się przy obmiarze parapetu ale naprawili błąd. Wszystkie okna w domu mam od nich i jestem bardzo zadowolony. Nie ma to jak drewno. A tak na marginesie to Woprz może z okien swojego domu przyglądać się całej tej męce jaką właśnie przeszedł do etapu wprowadzenia się. Chłopcy wykopali u mnie już jakieś takie dziwne rowki i wlali tam beton. http://www.web-upload.de/data/media/26/IMG_3149a.jpg Wydaje mi się, że wiem już gdzie będzie kuchnia, salon i sypialnie. Oczywiście, żeby nie było tak łatwo to musiałem w porozumieniu z inspektorem wymusić na nich wizytę geotechnika. Oj ciężki to będzie rok życia ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 30.10.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam cala grupe:) U nas nareszcie drgnelo czyli otrzymalismy projekt warunkow zabudowy i w zwiazku z tym zamowilismy juz projekt domku:) Teraz czekamy z niecierpliwoscia na przesylke. Oczywiscie nie obylo sie bez delikatnie mowiac nieporozumien co do warukow zabudowy ale na szczescie udalo sie wszystko wyjasnic zanim te sie uprawomocnily. Tak wiec jestesmy jakies pol roku do przodu albo i lepiej bo az strach pomyslec co by bylo gdybysmy musieli sie odwolywac. Powiem tylko, ze chodzilo o wielkosc zabudowy dzialki. Dostalismy poczatkowo zgode na 20% co dawalo nam powierzchnie zabudowy 14x8 metrow Dodam, ze sasiad dostal 35% a dzialke ma identyczna No ale jak juz pisalam projekt zostal w pore przechwycony i za nasza sugestia poprawiony:) Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Wiem, ze mozna sie wybudowac 3 m od granicy jesli nie mamy okien albo mamy lukswery. Czy ten przepis dotyczy rowniez pietra? A moze moga byc veluxy? Bo wlasnie od sasiada bedziemy mieli odleglosc 3,8 m i nie wiemy czy nam to jakos przejdzie. Please niech ktos sie odezwie bo straszne meczarnie przezywamy w niedziele. Nie ma sie kogo zapytac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 30.10.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Ninka dach się nie liczy, nie będziesz chyba miała veluksów w ścianie, okna dachowe nie są brane pod uwagę , stanowią część dachu. Możesz sobie założyć, gdzie chcesz i ile chcesz nie potrzebujesz żadnej zgody. Inaczej jest jeśli chodzi o normalne okna, tutaj trzeba mieć zgodę, jeśli coś zmieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 30.10.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Filemon dziekuje za odpowiedz. Problem wlasnie w tym, ze my mamy lukanre i bardzo bym ja chciala zachowac a te veluxy to ostatecznosc... No ale jak sie nie bedzie dalo tp trudno. A kto ma wyrazic zgode na te okna jak jest mniej niz 4 metry sasiad czy gmina? Okna beda na dzialke sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 30.10.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 filemon mógłbys podać jeszcze raz namiary na parapety kamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 30.10.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Witam Wszystkich!!! Nie było mnie dawno, a tu tyle postów się nagenerowało - kiedy ja to wszystko nadrobię... Wrócłem dzisiaj w nocy z Chin (mam nadzieję że bez ptasiej.. ) - tam to dopiero można budowlanych ciekawostek się naoglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 30.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Filemon dziekuje za odpowiedz. Problem wlasnie w tym, ze my mamy lukanre i bardzo bym ja chciala zachowac a te veluxy to ostatecznosc... No ale jak sie nie bedzie dalo tp trudno. A kto ma wyrazic zgode na te okna jak jest mniej niz 4 metry sasiad czy gmina? Okna beda na dzialke sasiada. Gdy ja jakiś rok temu byłem na tym etapie, to powiedziano mi (już nie pamiętam gdzie i kto) że już nie funkcjonuje coś takiego jak zgoda sąsiada na zmiejszenie odległosci domu od granicy działki - są dwie zasady:ściana z oknami-4m bez-3m, ale może od tego czasu znowu coś się zmieniło. Ale coś mi się przypomina o 20cm tolerancji dot. tej odległość..... więc może tędy droga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 31.10.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ninka może cofnijcie tę lukarnę o te 20 cm, to jest możliwe. Ate 20cm tolerancji to chyba prawda, kto to będzie mierzył. Chyba ,że sąsiad upierdliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 31.10.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Bartar musisz dojechać do Nysy a potem kierować sie na Sławniowice, w Sławniowicach kamieniarzy jest bardzo dużo, mają kamienie różne, nie tyko sławniowickie. Ten u którego my robiliśmy nazywa się Maślańczyk i mieszka od strony Kijowa. Jak chcesz to podam ci telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts