Wojty 05.12.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Woprz, radze ci szybko sfotgrafuj ten swoj domek, bo kolejne piegrzymki forumowiczow skutecznie splosza nie tylko dudka, ale i sarenki, dziki, bazanty itp P.S. Betty, troche mnie osmielilas-na drugi raz, jak bede w okolicach to tez podlade pod domek Woprza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 05.12.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 BK w połowie budowy dochodzę do wniosku, że nie będę się spalać na anlizowaniu każdego elementu potrzebnego do budowy domu Zrobiłam sobie ręczny kosztorys co potrzebuję jeszcze kupić i zrobić. Zaplanowałam nawet wydatki na urządzenie kuchni, jadalni salonu i łazienki. Teraz kombinuję jak się zmieścić w moich kosztach. Okna już znalazłam- mieszczę się moim kosztorysie i tak po kolei do szczęśliwego końca- mam nadzieję Wojty ja mam plastikowe rynny i bardzo sobie je chwalę. Nawet haki stalowe zamieniłam na uchwyty plastikowe a co. Dodatkowo ubezpieczyłam cały domek i jak mi grad podziurawi to wymienia na nowe (sprawdzone u mojej mamy po majowej nawałnicy). W końcu plastik rozkłada się najdłużej więc nie ma obawy, ze kolor zejdzie, że zardzewieje itp. Problem z głowy. Bardzo lubię podglądać inne domki jak tylko jest ładna pogoda siadamy w niedzielę do fury i jeździmy zwiedzać. W ostatnią niedzielę pojechaliśmy do Dobrzykowic, Nadolic Wlk, Krzykowa, Chrząstawy, Czenicy, Jeszkowic Kamieńca Wr. Jak już byliśmy w trasie to nie pamiętaliśmy kto gdzie się buduje dlatego znaleźliśmy tylko Woprza. Jeszcze szukaliśmy Wiecha ale nie znaleźliśmy Totalna amnezja ale nowych domków powstaje mnóstwo. Zawsze można coś podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 05.12.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Woprz, radze ci szybko sfotgrafuj ten swoj domek, bo kolejne piegrzymki forumowiczow skutecznie splosza nie tylko dudka, ale i sarenki, dziki, bazanty itp P.S. Betty, troche mnie osmielilas-na drugi raz, jak bede w okolicach to tez podlade pod domek Woprza sarenki zostawcie kreta możecie pogonić ot co ! wycieczki nie są taki złe chyba że ktroś podłązi centralnie pod płot i się wykręca żeby "przyfilować co tam robię w salonie". i wtedy jest trochę śmiesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 05.12.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witam serdecznie, Przede wszystkim chciałam bardzo podziękować za opinie wybranego przeze mnie projektu (http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=295&action=showProject). Przeanalizowaliśmy z mężem ponownie projekt wszystkie za i przeciw, spisaliśmy na kartce i czekamy na spotkanie z architektem. W tej chwili zbieramy dokumenty do kredytu, jak będzie przyznany (a mam taką nadzieję) to ruszamy pełną parą. Pozdrawiam Magda a która to konkretnie działka w nadolicach? może będziemy sąsiadkami:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 05.12.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witam wieczorową porą! Jak już jesteśmy przy tych zwierzakach to też cosik dodam od siebie. Ja mam z tyłu działeczki ułożone kamienie (potrzebne do budowy płota- na przeciwko tarasu). W nich mieszka sobie łasiczka. Jest śliczna. Czasami wybiega z norki i hasa po działeczce. Piękny widok. To chyba przez nią wszystkie myszy uciekły do domu. Ciekawa jestem gdzie się przeniesie jak usunę kamienie:cry: Byłam w Leroy Merlin. Kupiłam folie do mojej witryny, ale nie było dużego wyboru. Dziękuje Wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 05.12.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witam serdecznie, Przede wszystkim chciałam bardzo podziękować za opinie wybranego przeze mnie projektu (http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=295&action=showProject). Przeanalizowaliśmy z mężem ponownie projekt wszystkie za i przeciw, spisaliśmy na kartce i czekamy na spotkanie z architektem. W tej chwili zbieramy dokumenty do kredytu, jak będzie przyznany (a mam taką nadzieję) to ruszamy pełną parą. Pozdrawiam Magda a która to konkretnie działka w nadolicach? może będziemy sąsiadkami:-) Jest to działka 309/138- ulica Jaworowa - tak odczytałam z mapki Na razie to są tam piękne chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 05.12.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 AKA dziękujemy za zaproszenie i... chętnie Was odwiedzimy w niedzielę popołudniu 18tego. Zrobimy rundkę... wpierw na budowę celem wizytacji zimy a potem do Was. Czekamy na szczegóły jak dojechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 06.12.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam serdecznie, Przede wszystkim chciałam bardzo podziękować za opinie wybranego przeze mnie projektu (http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=295&action=showProject). Przeanalizowaliśmy z mężem ponownie projekt wszystkie za i przeciw, spisaliśmy na kartce i czekamy na spotkanie z architektem. W tej chwili zbieramy dokumenty do kredytu, jak będzie przyznany (a mam taką nadzieję) to ruszamy pełną parą. Pozdrawiam Magda a która to konkretnie działka w nadolicach? może będziemy sąsiadkami:-) Jest to działka 309/138- ulica Jaworowa - tak odczytałam z mapki Na razie to są tam piękne chwasty a mój domek na cedrowej stoi, to chyba od drugiej strony stawu biorąc pod uwagę Twoją działkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 06.12.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam w Mikołajki!!!! Znaleźliście jakieś prezenty pod poduszką? Ja - nie. Pewnie byłam niegrzeczna Może zbyt wolno ten dom buduję Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 06.12.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 WITAM KOCHANI INWESTORZY !! Betty&M ja też nic nie dostałam od Mikołaja , bo mój mikołaj wstaje póżniej ode mnie i nie miał szans . Ja oczywiście byłam baaaardzo grzeczna A jak tam przygotowania do świąt ? Kto spędzi je w nowym domku z wielką choinką . Chyba najbliżej spełnienia marzeń jest mmarysia i wszyscy ci którzy już się przeprowadzili . mój domek to jeszcze daleka droga , sezon budowlany właśnie zakończyłam na fundamentach , reszta na wiosenkę . Napiszcie ,proszę jakie odjechane prezenty kupujecie swoim drugim połówką oczywiście związane z budową domu ( 1m2 płytek , nowy szpadel , rękamice robocze , a może gumofilce ) pozdrawiam wszystkich cieplutko MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 06.12.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 AKA dziękujemy za zaproszenie i... chętnie Was odwiedzimy w niedzielę popołudniu 18tego. Zrobimy rundkę... wpierw na budowę celem wizytacji zimy a potem do Was. Czekamy na szczegóły jak dojechać... Bardzo sie ciesze (mam nadzieje ze stawicie sie w komplecie )! Namiary wysle na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 06.12.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 A jak tam przygotowania do świąt ? Kto spędzi je w nowym domku z wielką choinką . Ja mam taka cicha nadzieje, ze sie wykręce do wyjazdów i zostaniemy w domu. A znacie moze jakies długoterminowe prognozy?? Bedzie snieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.12.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 A jak tam przygotowania do świąt ? Kto spędzi je w nowym domku z wielką choinką . Ja mam taka cicha nadzieje, ze sie wykręce do wyjazdów i zostaniemy w domu. A znacie moze jakies długoterminowe prognozy?? Bedzie snieg?? Do końca tygodnia będzie padał śnieg, .....w zasadzie śnieg z deszczem, ..... w sumie to śniegu będzie badzo mało ale tak na prwdę to woda i to woda wiec w snsie fizycznym bez znacznia oczywiście można do sprawy podejść w sposób bardziej meta fizyczny ale to już utrudnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.12.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam w Andrzejki i pozdrawiam dzisiejszych solenizantow.Jeżeli będziecie lali wosk wywróżcie sobie ukończone domy Ivo Ciebie to chyba już nie dotyczy Myślę że masz wszystko zapiętę na ostatni guzik. Pozdrawiam Wiech witaj Wiech e, tam wszystko...poddasze cały czas czeka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.12.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Totez zapraszam, od kilku dni mamy kanape wiec w koncu jest na czym usiasc Pasuje wam niedziela 18tego? witaj aka wiesz jak ja mam teraz blisko do Ciebie? jeszcze bliżej od 1 grudnia....gdyż zaczęłam pracować w Trzebnicy nie wiem czy taki weekend przed świętami nie będę miała zawalony pracami....pomyślę co się da tym kierunku zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.12.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Przeglądając tegoroczne forum wrocławskie zauważyłem istotną zmianę.... brak imprez... na rozpoczęcie budowy... w trakcie budowy... parapetówek.... pępkowych... w porównaniu do stresującego roku 2004 (walka o materiały i czas) zapanowała po prostu imprezowa p u s t y n i a Wiem, wiem... sam nie byłem lepszy... Pamiętacie imprezy u Ivonesci, Smoka, Sławka, vardo.... eh, łezka się kręci w oku... gdzie oni są??? A może by tak zimowo tu i ówdzie wspólne kolędowanie??? Przy tych wspaniałych kominkach z płaszczami, rusztami i bez nich... A winko dojrzewa... masz racje dachowiec ...coś się opuściliśmy w imprezkach ...teraz nie zostanie nic innego tylko postanowienie noworoczne zrobić i zwiększyć częstotliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 06.12.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam grupę .Ivo mnie też wiele jeszcze brakuje Najgorszy jest teren wokół domu.Zabrakło kasy na kostkę granitową(musi poczekac do lata) i teraz dojazd do posesji mam trochę utwardzony a sama posesja już nie.Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 06.12.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam grupę .Ivo mnie też wiele jeszcze brakuje Najgorszy jest teren wokół domu.Zabrakło kasy na kostkę granitową(musi poczekac do lata) i teraz dojazd do posesji mam trochę utwardzony a sama posesja już nie.Pozdrawiam Wiech no właśnie nauczony doświadczaniem zrobiłem zagospodarowanie terenu na początku - jeszcze przed wykończeniem wnętrza wnętrze bardziej mobilizuje a z terenem to zawsze można powiedzieć, że później i że jeszcze trochę się pomęczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 07.12.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witajcie,Czy sa tu jakies osoby z Chrzastawy Wielkiej lub Małej,na mapce ktora jest dostepna, uzytkownicy z Chrzastawy sa jeden na drugim i nie widac ich nickow:-)Ja jestem z Chrzastawy Wielkiej jaby co)))pozdrawiam Flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.12.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witajcie, Czy sa tu jakies osoby z Chrzastawy Wielkiej lub Małej, na mapce ktora jest dostepna, uzytkownicy z Chrzastawy sa jeden na drugim i nie widac ich nickow:-) Ja jestem z Chrzastawy Wielkiej jaby co))) pozdrawiam Flowercia Chrząstawa Rules Camel, Andrzej Pan na Chrząstawie, (był jeszcze jakiś gin ale coś nam zwietrzał), Blinkey to tak z rękawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts