Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Hejka!

ale tutaj cisza :o. Czyzby wszyscy odpoczywali z dala od pracy i kompka ;)?

A my powoli zaczynamy rozgladac sie za oknami i panami od tynkow- macie moze jakis namiary-zwlaszcza na tych drugich?

A moze tez poeiwcie jakie ceny teraz obowiazuja? Mysle raczej o tynkach tradycyjnych, chociaz nie jestem jeszcze na 100% zdecydowana.

Hejka!

ale tutaj cisza :o. Czyzby wszyscy odpoczywali z dala od pracy i kompka ;)?

A my powoli zaczynamy rozgladac sie za oknami i panami od tynkow- macie moze jakis namiary-zwlaszcza na tych drugich?

A moze tez poeiwcie jakie ceny teraz obowiazuja? Mysle raczej o tynkach tradycyjnych, chociaz nie jestem jeszcze na 100% zdecydowana.

No raczej nie odpoczywają.... :( - Wojty a dlaczego tynki tradycyjne?

Mamy, chyba nie muszę gdzie masz zarknąć ? :) Co do cen to niestety juz nie pamietam, poza tym ja miałem troche nietypowe tynki bo na ściane jednowarstwową.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich forumowiczów.

Może ktoś ma ochotę cofnąć się do poprzedniego roku i obejrzeć kilka zdjęć:

http://photos.reuters.com/Pictures/galleries/showcases/showcase_slide.asp?storyID=632702912668906250&urlStr=/pictures/&directory=/configData/Pictures/&edition=US

http://www.stern.de/politik/ausland/551755.html

http://www.time.com/time/yip/2005/

Pozdrawiam

Blinkey

WITAJCIE!

W NOWYM ROKU ŻYCZĘ SPEŁNIENIA MARZEŃ, ZREALIZOWANIA WSZYSTKICH PLANÓW I ZAMIERZEŃ.

A ja już mieszkam w nowym domu :D :D :D .Przeprowadzka była 30-12-2005 w największą śnieżycę.Końcówka pełna stesów i nerwów, ale wszystko szczęśliwie przebiegło.Wkrótce pokaże zdjęcia. Czy wiecie kiedy można zameldowć się w nowym domu, dopiero po odbiorze?Sprzedałam mieszkanie i do jutra muszę się z niego wymeldować.

Pozdrawiam

wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-)

bartar- zameldowanie zależy chyba od gminy - u nas np. (Wisznia Mała) okazało się że do meldunku trzeba pokazac tylko zaświadczenie o wymeldowaniu sie z poprzedniego miejsca oraz akt własności działki/ domu...i to wszystko....nie trzeba było mieć odbioru - ale jak pamiętam to ludzie pisali różnie - najlepiej zadzwoń do swej gminy. pozdrawiam :-)

Witam po świętach :)

Święta były najpiekniejsze ze wszystkich - bo pierwsze we własnym domu.

Sylwester też.

Oj, ciężko po takim urlopie w pracy .....

Co do zameldowania - różnie w każdej gminie.

U nas każą wyrabiać dowód osobisty, przedstawiać zaświadczenie kierownika budowy że dom nadaje się do zamieszkania (nie trzeba odbioru), i jeszcze dokumenty do zameldowania.

Wieści z mojego placu budowy - udało się skończyć drugą łazienkę, dziś panowie będą walczyć z końcówką wykończenia i zakładać armaturę :)

A na wiosnę trzeba zamienić plac budowy w ogródek ...

Serdecznie wszystkich pozdrawiam w Nowym Roku i życzę wszystkim pięknych domków ,żadnych problemów z wykonawcami ,samych promocji w hurtowniach i marketach.Wybaczcie ale długo nie zaglądałam na forum,teraz nadrabiam zaległości.Wojty nie tylko ty robisz dach w grudniu mnie też to spodkało , jeszcze zabawniej bo jak Bozia da to skończę w styczniu ,a wszystko przez to że zachciało mi się dachówek z niemiec i na każdą domówioną czkałam 2 tygodnie , teraz dachówki są wszystkie natomiast nie ma popgody.Ktoś wsominał kiedyś na forum o namiarach na super tani kabel do instalacji elektrycznej,wybaczcie nie zapisałam kto a nie chce mi się tak daleko przęglądać posty ,może któś teraz przerabia ten temat i wie co ,gdzie i za ile???.Pozdrowienia.

Cześć Grupo Wrocławska!

Jestem również z Wrocławia i mam nadzieję, że od wiosny przystąpię do Waszego grona, gdyż jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Pozwolenie to jedno, a ekipa budująca to drugie i z tym właśnie mam na razie największy problem. Mam do Was wielką prośbę! Czy moglibyście polecić jakąś przyzwoitą ekipkę do stanu surowego zamkniętego? Oczywiście, żeby nie byli zbyt drodzy, bo jak czytam na forum niektóre wyceny stanu surowego (a zwłaszcza z okolic Warszawy), to włosy dęba mi stają!!! Mam nadzieję, że mi kogoś polecicie, bo czasu to zbyt wiele nie mam, a w branży nie jestem zorientowany.

Pozdrawiam

PAweł