Gagata 25.01.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Woprzu-dziekuję pieknie. Czyli będzie to prawdopodobnie pierwszy fachman do którego zadzwonimy! Duże znaczenie ma oczywiście cena ale już dzis wiemy że nie tylko. A wręcz czasem pozory mylą... Ktoś rzuca niskie ceny a potem albo partoli robotę (i koszt, min,razy 2) albo dolicza sobie wszystko co się da (np. każdy przejazd za benzynę, bo musiał kupić częsci) i wychodzi zupełnie nie ta cenka o której była mowa... Albo umawia się (na gębę!-nasze niedopatrzenie!) na stawkę za kafelkowanie po czym ...zmienia zdanie bo jednak układa się trudniej niż myślał (choć każdy idiota wie że drobne kafle układa się trudniej/dłużej niż duże). A jego akurat wzięliśmy bo chciał mniej niz inni..... - błąd! Mamy też znajomą swietną ekipę ale chłopaki są drogie. I nie ukrywają tego... Dzieki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 25.01.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 jakiś Brugman 4 komorowy (bo Brugmann nie ma profila 5 komorowego w kolorze) oraz Aluplast Ideal4000 RoundLine. hej, hej mi na tym Brugmanie 4 komorowym AnMar wycenił na 21.000 zł (Euro-plast na 16.000 zł). Zaproponował mi profil 5-komorowy Avantgarde, produkowany przez Dobroblast za 16.000 zł (ta firma produkuje również na Brugmannie właśnie tym 4 komorowym). Nie chcę się decydować na nieznany profil, którego jeszcze nie montował. Szczególnie za cenę taką samą jak mam na Brugmanna z Euro-plastu (i to jest 5 komorówka produkowana przez Euro-plast). Pan Andrzej z Anmaru znał kwotę mojej najniższej wyceny (też się mnie zapytał tak jak Marzanny) i podał kwotę taką samą czyli 16.000 zł pozdrawiam Cosik nie kapuję. To jak chciał 21 000 a jak usłyszał, że jest najniższa wycena za 16 000, to zszedł z ceny, ale na innym profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 25.01.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 jakiś Brugman 4 komorowy (bo Brugmann nie ma profila 5 komorowego w kolorze) oraz Aluplast Ideal4000 RoundLine. hej, hej mi na tym Brugmanie 4 komorowym AnMar wycenił na 21.000 zł (Euro-plast na 16.000 zł). Zaproponował mi profil 5-komorowy Avantgarde, produkowany przez Dobroblast za 16.000 zł (ta firma produkuje również na Brugmannie właśnie tym 4 komorowym). Nie chcę się decydować na nieznany profil, którego jeszcze nie montował. Szczególnie za cenę taką samą jak mam na Brugmanna z Euro-plastu (i to jest 5 komorówka produkowana przez Euro-plast). Pan Andrzej z Anmaru znał kwotę mojej najniższej wyceny (też się mnie zapytał tak jak Marzanny) i podał kwotę taką samą czyli 16.000 zł pozdrawiam Cosik nie kapuję. To jak chciał 21 000 a jak usłyszał, że jest najniższa wycena za 16 000, to zszedł z ceny, ale na innym profilu? dokładnie tak na Brugmannie 21.000 na Avantgarde 16.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 25.01.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Woprzu-dziekuję pieknie. Czyli będzie to prawdopodobnie pierwszy fachman do którego zadzwonimy! Duże znaczenie ma oczywiście cena ale już dzis wiemy że nie tylko. A wręcz czasem pozory mylą... Ktoś rzuca niskie ceny a potem albo partoli robotę (i koszt, min,razy 2) albo dolicza sobie wszystko co się da (np. każdy przejazd za benzynę, bo musiał kupić częsci) i wychodzi zupełnie nie ta cenka o której była mowa... Albo umawia się (na gębę!-nasze niedopatrzenie!) na stawkę za kafelkowanie po czym ...zmienia zdanie bo jednak układa się trudniej niż myślał (choć każdy idiota wie że drobne kafle układa się trudniej/dłużej niż duże). A jego akurat wzięliśmy bo chciał mniej niz inni..... - błąd! Mamy też znajomą swietną ekipę ale chłopaki są drogie. I nie ukrywają tego... Dzieki raz jeszcze nie jest drogi detale posyłam na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 25.01.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 No to ja już nie wiem... An-mar nadal u mnie najniższa wycena...(15 000) Dostałam właśnie wycenę z Euro-plastu z Kruszwickiej. Kicha w sumie 18256 zł (z montażem) za okna białe ale bez rolety (znowu będzie pewnie 2000 dodatkowo, bo bez rabatu). To drożej niż w Oknoplaście z Legnickiej, bo zadzwonili dziś sami, kajając się i podali cenę rolety 1000zł plus kontraktony mogą zamontować za 400zł czyli z roletą i kontraktonami miałabym tyle co w Euro-plaście. Obawiam się, że z grupowych zamówień nici, bo mamy różne okna i elementy do nich, stąd różne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.01.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Marzka - dzwoniłam do pani architekt, możemy się spotkać dopiero po 10-tym lutego, bo wyjeżdza na urlop do 08 lutego i dlatego ten tydzień miała zajęty. Sympatyczna przez telefon, nie mogę się doczekać rozmowy z nią . Mam do wszystkich budujących pytanie - o ile wcześniej umawialiście sobie ekipy? Ja mogę jedynie pogdybać, bo nie wiem kiedy bedę miała WZ, potem jeszcze pozwolenie na budowę, a rozglądać się i wstępnie rozmawiać z ekipami chyba by się juz przydało? Jak myślicie? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 25.01.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 help.potrzebny architekt w ludzkiej cenie. help na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 26.01.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 flowerkawycenę robił mi młody Cepin , robocizna 50 zł/m2 dachu + duperele ( śruby gwożdzie , mocowania ) Dach jest w kształcie litery L dwuspadowy , 3 kominy z małym wystającym daszkiem nad gankiem bez lukarn , bez połaciowych , bez wyłazu , pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 50zl - co to za cena? A pytalas sie jak bedzie wygladala kwestia faktur na dodatki - mi tez jedna firma proponowala ze bedzie kupowala dodatki, ale faktura na nich (wiec bez zwtrotu podatku). Poza tym chwalili sie ze maja najnizsze ceny na dodatki, a jak sie zapytalam przykladowo po ile maja gwozdzie to powiedzieli ze 6zl/kg - senkju - w mojej wioseczce mam na dzien dobry 5zl/kg. Ciekawie po ile mieliby rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 26.01.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Cześć Wojty ! Juz mnie powoli zaczyna dobijać ten dach . Dostałam właśnie wyceny na wszystkie materiału do stanu surowego otwartego i przez ten pieprzony dach moze mi kasy braknąć , a kredyt chcemy brać dopiero w przyszłym roku . Faktury mają być na mnie , materiał na pokrycie i więźbe sama poszukam ALE TA ROBOCIZNA TO NIEPOROZUMIENIE , jak gość nie zejdzie z ceną to sory gregory niech szuka innego frajera . Nie pozostanie nic innego jak szukać innych ekip . pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.01.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Cześć Wojty ! Juz mnie powoli zaczyna dobijać ten dach . Dostałam właśnie wyceny na wszystkie materiału do stanu surowego otwartego i przez ten pieprzony dach moze mi kasy braknąć , a kredyt chcemy brać dopiero w przyszłym roku . Faktury mają być na mnie , materiał na pokrycie i więźbe sama poszukam ALE TA ROBOCIZNA TO NIEPOROZUMIENIE , jak gość nie zejdzie z ceną to sory gregory niech szuka innego frajera . Nie pozostanie nic innego jak szukać innych ekip . pozdrawiam marpa Czesc Marpa sprobuj sie z nim dogadac wydaje mi sie ze za 45 zł na pewno sie zgodzi tak bylo u znajomych pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.01.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 flowerka wycenę robił mi młody Cepin , robocizna 50 zł/m2 dachu + duperele ( śruby gwożdzie , mocowania ) Dach jest w kształcie litery L dwuspadowy , 3 kominy z małym wystającym daszkiem nad gankiem bez lukarn , bez połaciowych , bez wyłazu , pozdrawiam marpa MARPA Tak jak pisalam w poprzednim poscie sprobuj zapropownowac swoja cene znajomym z 15 tys zszedl do 13 tys i podpisz z nim umowe jesli sie bedzie spoznial to mozesz tez odliczac procenty ) Moj dach jest taki sam jak Twoj w kszatlcie litery L z jednej strony konczy sie dwuspadowo z drugiej trzy obawiam sie ze nam tez 50 zl zaspiewa... pozdrawiam cieplutko flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 marpa - na podstawie moich doswiadczen moge powiedziec, ze : -promocje na dachowki prawdopodobnie beda na wiosne - od kwietnia (tak bylo rok temu) - co do ekipy - moja (za 34zl) polece jak tylko skoncza mi dach - tak jak obiecalam - przez te mrozy wszystko mi sie wydluza - o cene drewna popytaj sie w Drewbecie No i zawsze istanieje wyjscie awaryne w postaci kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 marpa - na podstawie moich doswiadczen moge powiedziec, ze : -promocje na dachowki prawdopodobnie beda na wiosne - od kwietnia (tak bylo rok temu) - co do ekipy - moja (za 34zl) polece jak tylko skoncza mi dach - tak jak obiecalam - przez te mrozy wszystko mi sie wydluza - o cene drewna popytaj sie w Drewbecie No i zawsze istanieje wyjscie awaryne w postaci kredytu To moze rzeczywiscie trzeb zrezygnować z Cepina sama juz nie wiem ja tez poprosze namiary na ta ekipę ))) pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 26.01.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 No to ja już nie wiem... An-mar nadal u mnie najniższa wycena...(15 000) Dostałam właśnie wycenę z Euro-plastu z Kruszwickiej. Kicha w sumie 18256 zł (z montażem) za okna białe ale bez rolety (znowu będzie pewnie 2000 dodatkowo, bo bez rabatu). To drożej niż w Oknoplaście z Legnickiej, bo zadzwonili dziś sami, kajając się i podali cenę rolety 1000zł plus kontraktony mogą zamontować za 400zł czyli z roletą i kontraktonami miałabym tyle co w Euro-plaście. Obawiam się, że z grupowych zamówień nici, bo mamy różne okna i elementy do nich, stąd różne ceny. Do mnie też dziś w końcu Oknoplast się odezwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 26.01.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Marzanna to już nic nie kapuję...jak oni te wyceny robią?? z księżyca ceny biorą?? Dabell polecam się na przyszłość Wojty dziękuję za informację o Drewbecie. Już wysłałam emaila. A tych dachowców to dobrych masz? To ciekawe co piszesz o promocjach na dachówki. Może rzeczywiście warto wstrzymać się z zakupem do wiosny... A tak w ogóle to wiosna idzie pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 26.01.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 MARPA szczerze polecam zakup dachówki na Gliniankach. Można na prawdę sporo utargować. Weź pod uwagę, że teraz dla nich to martwy sezon i pójdą na duże ustępstwa. Gdybyś miała problemy to daj znać podjade z Tobą Co do wykonawców to mogę polecić moich. Jeżeli chcesz to prześlę na priwa namiary. Mam w domu. Możesz zobaczyć dach jak u nas jest wykonany. Robocizna 10 tyś za strop - 140 m2 i 270 m2 dachu. Wychodzi niecałe 30 zł za m2 jeśli za ułożenie stropu wzięli 2 tyś. Oczywiście z rynnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ja tez polecam Glinianiki - tam wlasnie kupilam dachowke w super promocji. Z zalozenia dali mi ceny nizsze od "obowiazujacych" w innych hurtowniach Tam powinni uczciwe doradzic dachowke. MI np. odradzali drozsze rozwiazania. Ogolnie bardzo symatyczni. A wy chcie juz teraz kupic (w sensie zaplacic) za dachowke? A moze sprzedawcy (m.in. na Gliniankach) wiedza cos o promocjach (czy jakies sie szykuja i kiedy). Z tymi nizszymi cenami teraz to nie wiem jak jest dokladnie. Znajomi wiem ze kupowali w 1,5 miesiaca przed nami Roebena i ze troche sie wkurzali ze przeplacili (bo potem byly jakies nowe promocje) A do Drewbetu to nie wiem czy nie lepiej jest wyslac fax. a ceny, ktore podadza to sa dopiero wyjsciowe - my jeszcze pojechalismy i targowalismy sie na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A co do moich dachowcow to nie wiem jeszcze jak bardzo dobrzy sa dlatego czekam cierpliwie do konca - pozostalo im jescze troche kosmetyki. Jak bedziecie chcialy to mozecie do mnie wpasc na budowe i ogladnac "dzielo". Narazie wstepnie dobrze sie umowic z jakims jeszcze dachowcem - do dachu macie jeszcze troche czasu. A potem, np 2 miesiace wczesniej zrezygnowac oficjalnie z jakiegos wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 26.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Marzanna to już nic nie kapuję...jak oni te wyceny robią?? z księżyca ceny biorą?? Ano nie wiem. Żeby było "śmieszniej", to właśnie dostałam wycenę z Europlastu z ul. Pobożnego (tego, do którego omyłkowo wysłałam fax) i tam jak byk: profil Rehau (tyle że 3-komorowy) z roletą, montażem 15200! U tego Euro-plastu z Kruszwickiej jest coś dziwnego w zestawieniu. Za 'moje' okucia WK2 chce dopłaty aż 5000 podczas gdy za szybę P4 "tylko" 3800. A pamiętam rozmowę z tym gościem: zaskoczył mnie pytaniem o okucia właśnie czy ja chcę mieć w 4 punktach podparcie czy w 7. Odparłam, że w 7, bo im więcej to chyba lepiej . Potem zadałam pytanie w wątku "Szukam dobrych okien" jak to jest z tą ilością punktów podparcia i dowiedziałam się, że 4 to standard dla okuć WK1, natomiast przy WK2 nie podaje się żadnej liczby, bo ona zależy od rozmiarów okna i np. tarasowe powinno mieć ich aż 10-12 a nie 7! I bądź tu mądry i pisz wiersze! No to zaczęłam analizować inne oferty i np. Krysiak z Balonowej napisał, że będą to okucia antywyłamaniowe w klasie WK2 z ilością 'grzybków' (to te podpracia ponoć) zależną od okna! A przecież jego wycena kwotowo znacznie odbiega od Europlastu z Kruszwickiej za to jest podobna do tych z Pobożnego, ale Krysiak daje 5-komorowe, tyle że bez rolety. Qurcze, ja się chyba zastrzelę! Mam taką tabelę - zestawienie ofert na okna i wczoraj mąż na moje jęki, odparł, że co za problem, bierzemy najtańszą. To ja mu podsuwam zestawienie pod nos i pytam: "A która jest najtańsza?". Niestety, on też nie wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts