Ivonesca 28.01.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Fredy - mam dobrego kierownika budowy - a przynajmniej tak mi się wydaje . jesli jestes zainteresowany - daj znac na priva lub mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 28.01.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Ivonesca no to ja się o tego kierownika też uśmiecham. Prześlij proszę namiary na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 28.01.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Frankai, a kiedy w planie masz Marsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 28.01.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Bartt, widziałam, ze szukasz poradnika majstra. Zajrzyj do biblioteki Polibudy Wrocławskiej, powinni go mieć, może też być w bibliotece miejskiej. No i w bibliotece Technikum Budowlanego, chyba jest jakieś we Wrocławiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.01.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Bartt - wyslalam namiary na kierownika budowy na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 28.01.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Ivonesca, Alanta dzięki, na polibudzie sprawdzę, a technikum budowlane wiem, że było, ale chyba ich rozwiązali _________________ <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bartt dnia 2003-01-28 16:26 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.01.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 dobrzyku - wczoraj kierownik budowy powiedział że czas zastanowic się nad elektryką (czytaj gonię ) A tak na serio musze odkopać Twą wiadomosć, gdzie to wszystko - czyli te kabelki i pstryczki-elektryczki - pięknie opisałes pozdowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 29.01.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Alanta poradnik na polibudzie rzeczywiście mieli, ale z 1983r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.01.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Bartt, w sztuce budowlanej dużo się nie zmienia. Co prawda wchodzą nowe technologie i materiały oraz normy, ale o tym i tak podreczniki nie piszą. Ja mam książki budowlane z lat 50-tych i nadal są aktualne (a często są lepsze od nowych ) A książki z biblioteki można przedłużać... <font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alanta dnia 2003-01-30 09:27 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 A jak już przedłużysz do ponad 25 lat, to jest Twoja tytułem zasiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 30.01.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Frankai myślę, że raczej zaczytania (byle nie na śmierć ), a może zależenia na półce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 30.01.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Ivo, wlasnie skonczyli mi ukladac elektryke. jezeli bedziesz miala jakies pytania to wal Jedna uwaga - sama realizacja to jest pikuś. Najwieksza trudność to zaprojektowanie calości, trzeba wykazać sie niemalą wyobraźnią i jasnowidztwem. Parę uwag które powinny Ci się przydać : - staraj się nie umieszczeć wylączników po tej samej stronie na którą bedą otwierać się drzwi - zastanów się na gniazdkami na zewnątrz domu - wyprowadz sobie w formie puszki lącze na zewnątrz domu od strony ogrodu byc moze w przyszlości będziesz chciala podlączyć choinkę, fontanne czy też coś innego - nie zapomnij o dzwonku, domofonie i poświetleniu numeru domu - jezeli jest to konieczne wyprowadz na zewnątrz zasilanie do oswietlrnia zmierzchowego - w sypialni przewidź mozliwość wylączenia swiatla przy lóżku (wylącznik krzyżowy), po co masz wstawać ? jak śpisz na golasa to mozesz się przecież przeziębić - elektryka to nie wszystko pomyśl o kablach antenowych, o telefonach, instalacji alarmowej, sieci komputerowej. Nie musisz tego wszystkiego od razu realizowac ale warto jest teraz polożyć kable to niewiele na obecnym etapie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.01.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 dobrzyku- dzieki za rady. co prawda nie spie na golasa, ale moze we wlasnym domku mi sie odmieni w kazdym razie pomysl jest fajny. a jak wysoko dales wylaczniki swiatla? ja widzialam wiele domow w Niemczech, gdzie byly one nie tak wysoko jak zazwyczaj u nas, ale zapalalo sie toto przy rece calkowicie opuszczonej. zastanawiam sie czy to taka fanaberia, czy jest to praktyczne, np. dla dzieci (albo odwrotnie - male dzieci moga sie bawic swiatlem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.01.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Dobrzykowice - nie kable a rurki, bo w nie sobie wciągnie co jej się jeszcze uśni lub zapomni. W zwykłej sypialnie wystarczy zmienny; krzyżowy daje się od 3 wyłączników do jednego odbiornika. Na zewnątrz wyciągamy jeszcze rurkę na telefon, kablówkę, antenę, kamerę do furtki, itp.Wyłączniki daje się na różnej wysokości. Kiedyś najczęściej było to 1.4-1.5, później robilimy też na 1.10, czyli bez podnoszenia ręki i dostępne dla dzieci, lub osób na wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 30.01.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Przypadkiem weszlam na ten watek, szukajac czegos o alarmach(!?)a tu taka niespodzianka. Bardzo chetnie sie dolacze. Budujemy kolo Opola, na wiosne bedziemy juz sie przeprowadzac. Forum wiecej czytam niz komentuje, oczywiscie z braku czasu, bo dwojka maluchow na glowie i ta budowa....Bede tu wracala jak cos blizszego ustalicie.Pozdarwiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 30.01.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Rety, pomylilam sie, ale gafa. Weszlam na pierwsza strone tego watku gdzie ustalaliscie w styczniu zeszlego roku spotkanie w Ikei i chcialam sie dolaczyc. Moze w tym roku tez cos zorganizujecie? Chetnie sie dolacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 31.01.2003 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Alex - będzie chyba mini-spotkanie. Jaki termin Wam odpowiada? Ivonesca, Bartt, Dobrzykowice, Agnes i kto się tam jeszcze głosił tu lub prywatnie? Myślę o piątku lub sobocie za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.01.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Frankai - mi pasuje bardziej piatek, ale zobaczymy co inni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.01.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 uwaga nadaje ogłoszenie. jego tresc "przyjmę ziemie na działkę". nie pytajcie tylko ile - na pewno dużo. Dom jest bardzo wysoko postawiony, przydałoby się troche ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 31.01.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Frankai zdecydowanie piątek, sobota raczej tylko do południa.Ivonesca, a jaki termin ważności ogłoszenia? Za rok będę miał zbędnych kilka kamazów działkowo-polnego humusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts