dobrzykowice 05.02.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Teska, podpatrywalem jak sie u Was buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.02.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 No Jarkol, jeżeli jedziesz do chrząstawy to będziesz NA PEWNO przejeżdżać przez Dobrzykowice (no chyba że nie będziesz jechac od Wroclawia) a dokladniej jakieś 500 m od mojego domku Z ciekawostek - we wsi Dobrzykowice stoja i dobrze sie mają domy Kargula i Pawlaka, w nich byly kręcone m.in. sceny bicia garnków wiszących na plocie itd Co do domu który jedziecie obejżeć to nie mogę nic powiedzieć bo go po prostu nie widzialem <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: dobrzykowice dnia 2003-02-05 14:50 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.02.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Witajcie ! Bartt ma rację - dzis juz sroda. Mi pasuje piątek 18, więc może ustalimy lokal i będziemy czekać na chętnych (na razie na forum, a w piątek ostatecznie potwierdzimy godzine i miejsce) Frankai - pasuje Ci piątek? dobrzykowice - będziesz na spotkaniu? muszę Ci powiedzieć, że dzięki m.in. Twoim radom o kabelkach udało mi się ostatecznie "cos" stworzyć, tak że elektyk był mile zaskoczony planem (ciekawe tylko ile będzie za to wszystko chciał ) a kierownik budowy stwierdził: no, inwestor dobrze przygotowany. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 05.02.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Dobrzykowice-dziękuję za zaproszenie do wsi Dobrzykowice, chętnie skorzystam(jestem fanką Kargula). Wyjazd odwleka się jednak, "ze względu na złą pogodę" jak stwierdził mój "pan i wladca" Ha, HA, HA. Ja nie odpuszczę jestem bardzo ciekawa, jak wygląda to moje wyśnione cacko na żywo. Myślicie, że warto pokonywać taki szmat drogi ???Ps Przepraszam, jeśli zawracam wam głowę!olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.02.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 dzieki Ivo milo slyszeć , że komuś przydaly sie moje rady Co do spotkania to nie chce nic obiecywac, bo ostatnio mam baaaardzo gorący okres zarówno w pracy jak i na budowie i szczerze mówiąc zaczynam miec tu i ówdzie spore zaleglosci. Prosze Cie Ivo o SMS czy i gdzie ewentualnie odbedzie sie spotkanie, moge ze swojej strony obiecać że zrobie wszystko aby na nim byc, ale to moze nie byc ode mnie zależne Numer podeslę Ci na priv dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.02.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 jarkol, mysle że warto chociażby po to aby się upewnic ze to jest to w czym chcesz mieszkac. na tym etapie możesz jeszcze wszystko zmienic. A jak juz postawisz ściany i ci sie odwidzi to raczej masz marne szanse na zmiane projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 05.02.2003 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 jarkol, ja będę się budował w Chrząstawie (piekne miejsce!). Nie mam nic wspólnego z Archipelagiem ale ich "Manuelę" oglądałem. Warto zobaczyć jeśli kiedyś chciałbyś mieć ten konkretny dom, można na żywo przemyśleć czy jego forma i funkcja Ci odpowiada. [ Ta wiadomość była edytowana przez: ryniu dnia 2003-02-05 16:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 05.02.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Ta dzielnica nazywa się Chrząstawa, a ja cały czas myślę i piszę Czrząstkowo!!! Jakie wrażenia Ryniu? Jak tam dojechać? Na co się kierować jak wjadę do Wrocławia?(przjadę od strony Częstochowy tj. od Namysłowa -chyba)Fundamenty już mam-zero.(manueli-z drobnymi przeróbkami)Dzięki za informację!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 06.02.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 jarkol, jeśli z tamtej strony to najlepiej jedź przez Oławę, z niej wyjedź na Jelcz-Laskowice (uwaga! łatwo się pogubić), w Jelczu nie skręcaj na Wrocław (w lewo) tylko jedź cały czas prosto (mijasz CPN-u, potem osiedle) - nad torami a później w lewo (na Miłoszyce), za ok. 5-7 km zobaczysz drogowskaz na Chrząstawę (w prawo). Przejedź Chrząstawę Małą (bo są dwie!) i pod koniec Dużej zobaczysz strzałkę w prawo do osiedla Archipelagu. Uff, chyba trafisz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 06.02.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2003 Serdeczne dzięki Ryniu, jesteś super!!!Mam nadzieję, że z Twoimi instrukcjami "w garci " dojedziemy.Pozdrowienia olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.02.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 jarkol, nie ma za co! jesteśmy tu żeby sobie pomagać. Słuchajcie, jestem tuż przed złożeniem dokumentów do pozwolenia i mam takie pytania: 1. Ile trwa jego wydawanie? 2. Czy ktoś miał do czynienia z konserwatorem zabytków (opinia na projekcie)? 3. Co zrobić jeśli wprowadzenie zmian w projekcie strasznie by go zaciemniło, można dołączyć osobne strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.02.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Jeszcze jedno: jak to jest z szambem? Podobno szambo powyżej jakiejś pojemności musi mieć zgodę ochrony środowiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 07.02.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Widzę, że spotkanie oddaliło się w siną dal. Łudzę się tylko, że to z powodu opadów śniegu, a nie upadku ducha budowlanego w narodzie wrocławskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 07.02.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Ivonesca niestety we Wrocku będę wieczorem w niedzielę ( raczej nocą )i w poniedziałek cały dzień. Piątek dla mnie odpada- to chyba do następnego razu, będę się odzywał Pozdrowienia z Warszawy dla grupy Wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 no wlasnie, co z tym spotkaniem. Wiem że Frankai nie może, dobrzykowice pół na pół, Yacek nie dojedzie również ( a szkoda ) i co ? To już wszyscy wrocławiacy? No, Yemiołka jeszcze też usprawiedliwiona. Trudno, poczekamy na lepsze czasy, nie Bartt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 07.02.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Oczywista sprawa Ivonesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.02.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Skoro Ivonesca mnie "wydała", to się przyznam. Mam już tyle latania, że kroję każdy "wydatek czasowy". Właśnie wybrałem generalnego wykonawcę (od surowego, otwartego do końca) i chyba już inspektora też. Umowy gotowe do podpisania (5 stron z wykonawcą). Projekt wnętrz się robi. Muszę trochę przeprojektować podłogówkę (ach Ci artyści od wnętrz). Zlecić projekt rozprowadzenia gazu. Odebrać wizę do ... i za tydzień wylot za chlebem. Bardzo żałuję, że nie mogę się po raz kolejny wybrać na spotkanie, ale jak Wam się pogoda poprawi, to się spotykajcie. Mam też wieści od kolejnych dwóch osób, które rzadko ostatnio tu goszczą, że tera nie mogą, ale na wiosnę jak im pracy ubędzie, to chętnie. Nie został mi nadany tytuł rzecznika, więc pominę milczeniem kto to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Frankai - nie wydałam Cię myslisz, że jak bedzie cieplej to będzie luzniej? choć prawda, dobra pogoda może sprzyjać "wizytacją" budowlanym :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 a warszawiacy się namawiają .....na spotkanie grupowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.02.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Ivonesca - na pierwszym spotkaniu był np. Bobiczek który jechał ponad 200km, Alanta ma niemało, ja blisko 100. Jak sypie śnieg, a Samoobrona blokuje, to nie jeździ się przyjemnie. Jak się ociepli, to może będzie trochę więcej chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts