Ivonesca 07.04.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ivo ,jeszcze nie .Umówiony jestem pod koniec miesiąca.Pan Warchlewski obiecał mi pokazać obok Ciebie podmurówkę wykonaną z kostki.Podjazdy i chodniki z kostki widziałem w realu .Wiech też się zastanawiam nad taka podmurówką zajrzyjcie do mnie jak będziecie mieli czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 07.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Jestem wprawdzie spod Kielc, ale zostałam zobowiązana do zawiadomienia szanownych Wrocławian, że na podforum ":Zwierzę też człowiek" w wątku POTRZEBNA POMOC NATYCHMIAST ktoś bezskutecznie próbuje porozumieć się z wrocławskimi krajanami w sprawie hodowli owczarków kaukaskich. Ponad dwadzieścia psów jest wycieńczonych z głodu. Właściciel je porzucił. Są do wzięcia!!!!!!!!!! Albo do nakarmienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 08.04.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 przeczytalam wlasnie tego posta biedaki!!! A moze ktos marzy o nowym, rasowym psiaku do nowego domku? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1147221#1147221 - tutaj link dla chentnych, zeby nie musieli tracic czasu na szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 10.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Wrocławianie ! Na pewno wiekszosc forumowiczow tej grupy przeszla juz przez adaptacje projektu. Z uwagi na to, ze na stronie "Misiow" bardzo jest malo namiarow na architektow , prosze o podanie namiarow . Potrzebuje zrobic kilka zmian w projekcie na ktore mam pisemna zgode.Chce tez aby ktos doradzil mi czy proponowane zmiany maja sens, czy nie zmienic jeszcze czegos. Dlatego potrzebuje jakiegos "konkretngo " architekta - nie takiego ktory drapie sie po glowie i mowi ze moze i mozna ale po co . Wiosna idzie wiec trzeba sie wziac do roboty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.04.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 no hej się upubliczniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 11.04.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Wszyscy chyba pobiegli na tamtą stronę i oglądają bo tak tu cicho. @ Woprz Gratulacje. Nawet nie wiedziałem koło jakiej rezydencji się buduję. Robiąc za każdym razem zdjęcia z budowy i pokazując je innym, musiałem zawsze tłumaczyć, że ten dom w tle to nie mój i słuchać jaki to on ładny. W sumie nic dziwnego bo u mnie wystawały najwyżej ściany fundamentowe z ziemi. Ostatnie zdjęcia z soboty są już troszkę bardziej konkretne. Ponieważ prawie na każdym zdjęciu jest Twój dom chętnie udostępnie je Tobie. Aktualnie na moich fotkach można już rozpoznać coś więcej. http://www.directupload.net/images/060411/bBL2awp5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.04.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 nie przesadzaj od soboty już lekko drgnęło w każdym razie co rano widzę tam chłopaków od Tyczki cieszy takie tempo bo niehybnie oznacza, że osiedle się szybko wybuduje i będzie wkoncu porządek. Inna sprawa, że twój strop wstrzymuje prace przy drodze powiedzieli mi ostatnio że będą poprawiać to co zrobili dopiero jak skończą z cieżkim sprzętem u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 11.04.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 a i tak dokupuję cały czas jakieś pierdolamenty + ogród, ogród i jeszcze raz ogród A wiesz moze gdzie kupić taką większą sadzonkę orzecha włoskiego? Co do orzecha to nie jest lekko, ja długo szukałam odmiany Jacek i nie znalazłam nigdzie w szkołkach ani sklepach, i ostatecznie podarował mi go sąsiad - sadownik :D Andrzej - gratuluje przeprowadzki!! Woprz, uroczy domek szkoda tylko ze zdjęcia takie małe (a ja ślepa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 11.04.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 @ Woprz Zgadza się. Ostatnio zwróciłem się z zapytaniem do chłopców czy ta droga to był tylko trening czy też przykład jak nie należy robić. Odpowiedź była taka sama jak dla Ciebie: zrobimy jak duże ciężarówki wyjadą z budowy. Z drugiej strony jednak nasuwa się pytanie: co będzie jak zaczną do nas przyjeżdżać ciężarówki z gazem albo po kefir? Droga musi wytrzymywać takie obciążenia obojętnie czy jest budowa czy nie. Na pytanie co z traktorami i maszynami przejeżdżającymi z lasu i robiącymi skróty usłyszałem tylko, że postawiony będzie znak zakazu wjazdu. Strop powinni zacząć w tym tygodniu, najpóźniej po świętach. Do tej pory nie mogli znaleźć wykonawcy więźby dachowej z parametrami takimi jakie im narzuciłem aż w końcu mój ojciec musiał się włączyć do tematu. Małe zawirowanie miałem też jeśli chodzi o nadproża i kominy. Najpierw została ustalona dopłata a potem i tak zbudujemy co chcemy - tak chyba sobie pomyśleli. Długo można opowiadać o tej wspaniałej współpracy ale to zostawimy sobie na długie zimowe wieczory na Wróblej. Oczywiście z buteleczką Danielsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.04.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 to dziwne bo ja mam w umowie że jednym z warunków odbioru czyt. zapłaty za drogę jest zamknięcie jej od strony lasu więc ..... pytanie tylko kto ci to powiedział Artur? czy może Robert jest norma na odbiór drogi i metodologia odbioru więc damy radę aha masz już 2/3 stropu daniels mniam z rudych nalewek na myszach jedna z najbardziej ulubionych choć w ścisłej człówce niezmienne od lat Glefiddich. no dobra po chwili namysłu w burbonach JACK D. jest pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę o pomoc.We wtorek po świętach mieliśmy zaczynać płot - ogrodzenie z siatki.Niestety, panowie się rozmyślili i nie mam wykonawcy. Obdzwoniłam jeszcze dwóch - wszyscy nie mają czasu. Czy wszyscy wyjechali do Irlandii?Czy może znacie jakiegoś pana od płotu który nie robi kariery za granicą? Panowie z Ukrainy mają wolne terminy na jesieni.Co to się porobiło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 12.04.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę o pomoc. We wtorek po świętach mieliśmy zaczynać płot - ogrodzenie z siatki. Niestety, panowie się rozmyślili i nie mam wykonawcy. Obdzwoniłam jeszcze dwóch - wszyscy nie mają czasu. Czy wszyscy wyjechali do Irlandii? Czy może znacie jakiegoś pana od płotu który nie robi kariery za granicą? Panowie z Ukrainy mają wolne terminy na jesieni. Co to się porobiło ... Pozwolę sobie przyłączyć się do prośby. Też dość pilnie szukam ekipy do zrobienia "murka" pod ogrodzenie. A przy okazji na prośbę dabell z innego forum polecam firmę LIGNOMAR, ul. Sułowska 35, Wrocław, tel.346 23 45 jako solidnego producenta stolarki. Robili mi dwuskrzydłowe drzwi wewnętrzne i sa naprawdę ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 12.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę o pomoc. We wtorek po świętach mieliśmy zaczynać płot - ogrodzenie z siatki. Niestety, panowie się rozmyślili i nie mam wykonawcy. Obdzwoniłam jeszcze dwóch - wszyscy nie mają czasu. Czy wszyscy wyjechali do Irlandii? Czy może znacie jakiegoś pana od płotu który nie robi kariery za granicą? Panowie z Ukrainy mają wolne terminy na jesieni. Co to się porobiło ... BK spróbuj zadzwonić do Deko - ja od nich kupowałam siatkę i słupki. Wiem, że oni również wykonują ogrodzenia. Cena za mb ogrodzenia siatki z podmurówką (z krawężników albo systemową) wynosiła u nich 18 zł - jeśli dobrze pamiętam. To jest firma z Bralina 062/781 11 72. Wiem, że w Pęgowie jest producent siatki i on też podał mi taką cenę za robociznę - jeśli chcesz to poszukam telefonu. U nas ogrodzenie też "się robi" przy pomocy sąsiadka złotej rączki - siatka, słupki gotowe i krawężniki 126 mb pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 12.04.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A przy okazji na prośbę dabell z innego forum polecam firmę LIGNOMAR, ul. Sułowska 35, Wrocław, tel.346 23 45 jako solidnego producenta stolarki. Robili mi dwuskrzydłowe drzwi wewnętrzne i sa naprawdę ładne. Metal - Dziękuję. Wojty - wpiszesz na listę? to od razu dodaj ode mnie namiar na super geologa - Robert Chmielewski (uprawniony geolog i wiertnik) ul. Klonowa 6b/3, Oleśnica e-mail: [email protected], tel. 0692-115-909, 071-798-01-78 -zrobił mi odwiert pod fundamenty w ciągu dwóch dni od telefonu, sprawnie i szybko - cena 90 zł netto za mb odwiertu + dojazd, do POŚ cena odwiertu 75netto /mb+ 300 opracowanie. Usługi z zakresu - wiercenia, studniarstwo (robi studnie), pompy ciepła, hydrogeologia, geologia inżynierska, geotechnika, ochrona środowiska -wszelkie badania, diagnostyka, odwiety i opracowania. Naprawdę polecam. Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 12.04.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 witam czy ktos ma jakiegos kafelkarza dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.04.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Aktualnie na moich fotkach można już rozpoznać coś więcej. http://www.directupload.net/images/060411/bBL2awp5.jpg to jak lejesz strop przed świętami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 13.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Mały problem. Nie ma jak wjechać na budowę. Pompa 19 nie starczy z drogi na cały budynek a 35 nawej jak miałaby się rozłożyć pod lasem to się nie zmieści. No i tu powstaje problem. 2 godziny roboty i kolejny etap byłby zakończony. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli czekać aż plac budowy się "zeschnie". Pozostraje jeszcze helikopter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.04.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 uuuu to rzeczywiście niemiło a może grucha i dźwig ??? do tego wykopali ci jeszcz transzeję przy drodze ...... szkoda akurat od maja mogliby zacząć wieźbę i jeszcze latem mógłbyś zakończyć etap mokrych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 13.04.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Niech się Pan Robercik martwi. Nie będę przecież z wojska pożyczał potem czołgu, żeby wyciągał betoniarkę. Miksokretem można co najwyżej namieszać farbę do włosów. Szkoda mi tylko Tyczki bo 2 godziny pracy i można rozliczać kolejny etap. Mówiłem, że jak nie urok to s..... Powoli przestaję się mieścić w moim garażu. Samochód jest już tak zastawiony, że żeby wyjechać muszę robić przemeblowanie. Dobrze byłoby zrzucić to wszystko na budowie. Cała ceramika i wanna leżą jeszcze w Roce na Śląsku ale niedługo i kumpel się odezwie żeby to wszystko pozabierać. Kolejne kilka palet do zeskładowania. Dobrze, że nie dostarczyli mi jeszcze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.04.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Niech się Pan Robercik martwi. Nie będę przecież z wojska pożyczał potem czołgu, żeby wyciągał betoniarkę. Miksokretem można co najwyżej namieszać farbę do włosów. Szkoda mi tylko Tyczki bo 2 godziny pracy i można rozliczać kolejny etap. Mówiłem, że jak nie urok to s..... Powoli przestaję się mieścić w moim garażu. Samochód jest już tak zastawiony, że żeby wyjechać muszę robić przemeblowanie. Dobrze byłoby zrzucić to wszystko na budowie. Cała ceramika i wanna leżą jeszcze w Roce na Śląsku ale niedługo i kumpel się odezwie żeby to wszystko pozabierać. Kolejne kilka palet do zeskładowania. Dobrze, że nie dostarczyli mi jeszcze drzwi. na szczęście latem nie trzeba parkować w garażu do tych rzeczy to 2-3 miesiące optymistycznie patrząc musisz się przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts