Blinkey 20.04.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 O. Ja też poproszę o namiary. Niebawem czeka mnie ten sam dylemat. Rozglądam się już za tanią kostką granitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.04.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 mam pytanko - czy są jakieś ograniczenia w odległości między tarasem a granicą działki? dom musi stać 4m od granicy, a sam taras? czy liczony tez jest jako budynek? graniczymy z polem uprawnym....nie jest to działka budowlana i na pewno nie będzie ostatnio zaczęły się nam kłopoty z sąsiadem....no może na razie nie kłopoty, ale jakieś dziwne akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 20.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 mam pytanko - czy są jakieś ograniczenia w odległości między tarasem a granicą działki? dom musi stać 4m od granicy, a sam taras? czy liczony tez jest jako budynek? graniczymy z polem uprawnym....nie jest to działka budowlana i na pewno nie będzie ostatnio zaczęły się nam kłopoty z sąsiadem....no może na razie nie kłopoty, ale jakieś dziwne akcje Z tarasem to nic nie poradze, a co szykujecie coś duzego pod grilla ? A sąsiada wspołczuje nie ma nic gorszego... Pozostaje nadzieja ze moze z czasem wszystko sie wyprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.04.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 mam pytanko - czy są jakieś ograniczenia w odległości między tarasem a granicą działki? dom musi stać 4m od granicy, a sam taras? czy liczony tez jest jako budynek? graniczymy z polem uprawnym....nie jest to działka budowlana i na pewno nie będzie ostatnio zaczęły się nam kłopoty z sąsiadem....no może na razie nie kłopoty, ale jakieś dziwne akcje Z tarasem to nic nie poradze, a co szykujecie coś duzego pod grilla ? A sąsiada wspołczuje nie ma nic gorszego... Pozostaje nadzieja ze moze z czasem wszystko sie wyprostuje. witaj aka grilla na tarasie nie będzie .....bo tarasu jeszcze nie ma.....i w ogóle stoi pod dużym znakiem zapytania ...coż najwyżej zrobimy zejście do ogrodu, a miejsce do grilla gdzies za domem na czym polegała dziwna akcja napisałam w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.04.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 IvonescaWitaj Ivonesca mam pytanie gdzie takie ładne okiennice zamawialiście?Dziekuje z gory pozdrawiam FlowerciaUff.. u nas budowa w koncu rusza od pn... juz zaczelam wątpic...pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 22.04.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Co myślicie o tej centralce alarmowej i tej ofercie? http://www.allegro.pl/item97862243_alarm_satel_ca_6_box_bardzo_duze_mozliwosci_.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.04.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam morze ktoś z was mi pomorze bo już mam taki mętlik że nie wiem z czego budować.W projekcie mam YTONG 36,5 bez ocieplenia ale jak zbierałem oferty na materiały budowlane to mi mówili że i tak będe go musiał docieplać rozważałem jeszcze ine materiały takie jak SILKA+Wełna LUB POROTHERM 30+Steropian i nie wiem co mam teraz z tym fantem zrobić.Ekipa mówi że YTONG jest drogi a Kierownik że Porotherm i dużo odpadów.A co wy miślcie o tym z czego byscie w budowali. Pozdrawiam Krzysiek WROCŁAW Ekipa i kierownik mogą mieć rację. Najlepiej z tego co tanie i dobre Ściany i tak przykryjesz tynkiem i nie będzie widać że budujesz z drogiego i markowego materiału. A Ytong to to samo co polski Prefbet .. Polecam silikaty - ciężkie i solidne. Wymagają solidnego docieplenia - ale są OK - dom dobrze trzyma ciepło. No i tanie. Ja polecam równiez Silke a dokładnie Silke E wlasne od maja bedą sie u nas pieły mury z SIlki))) to prawda ze trzeba potem porządnie ocieplic ale jest to podobno najzdrowszy materiał pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 22.04.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam morze ktoś z was mi pomorze bo już mam taki mętlik że nie wiem z czego budować.W projekcie mam YTONG 36,5 bez ocieplenia ale jak zbierałem oferty na materiały budowlane to mi mówili że i tak będe go musiał docieplać rozważałem jeszcze ine materiały takie jak SILKA+Wełna LUB POROTHERM 30+Steropian i nie wiem co mam teraz z tym fantem zrobić.Ekipa mówi że YTONG jest drogi a Kierownik że Porotherm i dużo odpadów.A co wy miślcie o tym z czego byscie w budowali. Pozdrawiam Krzysiek WROCŁAW Ekipa i kierownik mogą mieć rację. Najlepiej z tego co tanie i dobre Ściany i tak przykryjesz tynkiem i nie będzie widać że budujesz z drogiego i markowego materiału. A Ytong to to samo co polski Prefbet .. Polecam silikaty - ciężkie i solidne. Wymagają solidnego docieplenia - ale są OK - dom dobrze trzyma ciepło. No i tanie. Ja polecam równiez Silke a dokładnie Silke E wlasne od maja bedą sie u nas pieły mury z SIlki))) to prawda ze trzeba potem porządnie ocieplic ale jest to podobno najzdrowszy materiał pozdrawiam flowercia A na ocieplenie wybrałeś wełne czy styropian a Silka 24 czy 18 w składzie budowlanym doradzali mi tylko wełne bo wtedy sciana odycha a jaki koszt wyszed ci za m2 sciany z ociepleniem Pozdrawiam.Domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.04.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 domidaj spokój z tym oddychaniem ścian od 8 miesięcy mieszkam w domu z silikatów ocieplonym styropianem. Moi sąsiedzi też mieszkają w domach z silikatów ocieplonych styropianem. Ja mam wentylację mechaniczną z rekuperatorem, a sąsiedzi zwykłą, grawitacyjną. Nikt z nas nie uskaża się na efekt braku oddychania ścian. Więc możesz spokojnie zignorować to co mówią w hurtowniach budowlanych - może im się bardziej opłaca sprzedawać wełnę niż styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.04.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 domi daj spokój z tym oddychaniem ścian od 8 miesięcy mieszkam w domu z silikatów ocieplonym styropianem. Moi sąsiedzi też mieszkają w domach z silikatów ocieplonych styropianem. Ja mam wentylację mechaniczną z rekuperatorem, a sąsiedzi zwykłą, grawitacyjną. Nikt z nas nie uskaża się na efekt braku oddychania ścian. Więc możesz spokojnie zignorować to co mówią w hurtowniach budowlanych - może im się bardziej opłaca sprzedawać wełnę niż styropian. Hej hej my ocieplamy styropianem 20 cm) lub 25 ja tez uwazam ze z tym oddychaniem to przesada, tez bedziemy mieli wentylacje z rekuperatorem i wlasnej roboty pompę ciepła) pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 23.04.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Co myślicie o tej centralce alarmowej i tej ofercie? http://www.allegro.pl/item97862243_alarm_satel_ca_6_box_bardzo_duze_mozliwosci_.html Pozdrawiam To może ktoś może polecić dobrą firmę instalującą alarmy? Albo chociaż robiącą projekty? Dowiedziałem się, że ta centralka jest trochę słaba bo ma mało wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 23.04.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Rozpisuję się bo nie chce mi się dzisiaj pracować. Czy ktoś brał kostkę granitową z Pakalu w Strzegomiu? Ogłaszają się na allegro. Cena całkiem całkiem za tonę. http://www.allegro.pl/item99505107_kostka_granitowa_szara_kazdy_wymiar_tanio_.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysia 23.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam, Pilnie potrzebuje kontaktu do kogos kto ma ciągnik lub inny sprzęt z widłami do rozładowania palet z bloczkami silikatowymi z tira na dzialce w Dobrzykowicach. Dostawe mam miec wtorek lub sroda a moj rozladowywacz sie wycofal Jak kogos znacie pomozcie..prosze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrados7 23.04.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam,niedługo składam papiery o pozwolenie na budowę do Starostwa we Wrocku. (budowa z Żórawinie, pod wrocławiem).Czy znacie sposób, aby przyspieszyć wydanie decyzji ??Np. czy warto zbierać opinie sąsiadów, tzn ich zgody na budowę ?? i ilu to ma być sąsiadów, czy tylko Ci, z którymi graniczę bezpośrednio czy z tymi przez drogę też ?? Jak znacie jakieś tips & tricks pozwolenia na budowę to dajcie cynk, będę wdzięczny. pozdrkonrados Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.04.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ivonesca Witaj Ivonesca mam pytanie gdzie takie ładne okiennice zamawialiście? Dziekuje z gory pozdrawiam Flowercia Uff.. u nas budowa w koncu rusza od pn... juz zaczelam wątpic... pozdrawiam cieplutko witaj okiennice wraz z oknami robiliśmy w firmie Gebauer http://www.gebauer.com.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 24.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam. Czy ktoś wie jaki jest koszt robocizny przy budowie fundamentów w domku niepodpiwniczonym?? Bo firma za wyprowadzenie do "0" zawołala za samą robociznę 6,5tyś. Czy to dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 24.04.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam grupę wrocławską Jestem z Wrocka, ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będzie to Szymanów (na waszej mapce to tam gdzie aeroklub). Przeczytałam kilka ostatnich postów na stronach i ....ja jestem mały robaczek przy was . Mam dopiero kupioną dzialkę i wybrany projekt , może uda sie zrobić jakieś ogrodzenie w tym roku bo kasy nie ma A na razie czysto teoretycznie staram się zorientować w materiałach i opiniach, w systemach ogrzewania itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_10 24.04.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam serdecznie wszystkich Może ktoś ma namiary na dobrą ekipę budowlaną z okolic Legnicy. Może są jakieś ekipy które budują niezależnie od swojej siedziby?. Niedługo odbiorę pozwolenie na budowę i z treści tego oraz innych postów wiem że już dawno powinnam była poszukać dobrej ekipy, dlatego liczę na Waszą pomoc. Oczywiście w miarę możliwości i chęci. Z góry dziękujęSerdecznie pozdrawiam dominika_10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.04.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam grupę wrocławską Jestem z Wrocka, ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będzie to Szymanów : oj moga jednak nie dołączyc wrocka do szymanowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.04.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam. Czy ktoś wie jaki jest koszt robocizny przy budowie fundamentów w domku niepodpiwniczonym?? Bo firma za wyprowadzenie do "0" zawołala za samą robociznę 6,5tyś. Czy to dużo?? Z tego co pamiętam, to cena jest raczej OK - ale negocjuj. Pamiętaj o tym że jeśli to jest ktoś polecany przez innych jako dobry, to nie ma co wybierac i przebierać - co drugi już jest w Irlandii i nie ma komu pracować. Zastanawiam się skąd się biorą te wskaźniki bezrobocia w naszym województwie. Przecież znalezienie kogoś porządnego do roboty graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts