aka 24.04.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Zastanawiam się skąd się biorą te wskaźniki bezrobocia w naszym województwie. Przecież znalezienie kogoś porządnego do roboty graniczy z cudem Dokładnie. Ostatnio mialam w ogrodzie troche łopatologicznej pracy, chetnych szukałam prawie tydzien. Masakra jakas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 24.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam grupę wrocławską Jestem z Wrocka, ale mam nadzieję, że za 2-3 lata będzie to Szymanów (na waszej mapce to tam gdzie aeroklub). Witam przyszłą niedaleką sąsiadkę. Ja zaczynam w czerwcu w Rogożu - na działce przy drodze (na razie polnej ) w kierunku Szymanowa Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 25.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Co myślicie o tej centralce alarmowej i tej ofercie? http://www.allegro.pl/item97862243_alarm_satel_ca_6_box_bardzo_duze_mozliwosci_.html Pozdrawiam To może ktoś może polecić dobrą firmę instalującą alarmy? Albo chociaż robiącą projekty? Dowiedziałem się, że ta centralka jest trochę słaba bo ma mało wyjść. Zapytaj forumowego _ZBYCH_ -a, jeśli chodzi o centralkę to proponuję CA-64. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 25.04.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Art-p za sam fundament to cena jest duża. W zeszłym roku za fundament (mamy parterówkę ok 140 m2) wraz ze ścianami i wieńcami zapłaciliśmy 9 tyś za całość. Więc sam fundament za 6,5 to dużo. U nas powoli ślimaczym tempem wchodzi elektryk. Zaczęło się miganie z terminami i ogólnie olewanie więc musiałam naprostować Miśka na początku współpracy Jutro ma ostateczny termin wejścia na budowę. Nie przyjdzie- wylatuje! Kredyt się "załatwia" i powoli zaczynamy rozkręcać sezon Ciekawe czy nie osiwiejemy do zimy Pozdrawiam grupę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i artur 25.04.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam wszystkich budujących po dłuugiej przerwie. Wystartowaliśmy we wtorek tydzień temu ze ścianami , jest ich już całkiem sporo. I to cieszy. Pilnie poszukuję szalunków na wieniec i podciągi, może ktoś mi podpowie skąd je wziąć w jakiejś sensownej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 25.04.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Betty&M a możesz podać namiary na ekipe? Jest ona wpisana na stronie wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 25.04.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hejka! Dabell napisal Witam przyszłą niedaleką sąsiadkę. Ja zaczynam w czerwcu w Rogożu - na działce przy drodze (na razie polnej ) w kierunku Szymanowa Bardzo się cieszę fajnie mieć kogoś blisko. Muszę tylko sprawdzić gdzie jest Rogoże Xena napisała oj moga jednak nie dołączyc wrocka do szymanowa.... Na mapie Wrocka Szymanów widoczny to może kiedyś dolącza Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 25.04.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Czy ktos z Was ma namiary na ziemie ogrodowa, humus itp w ilosci okolo 100 ton czyli jakies 8 wywrotek? Chodzi o pd-zach od Wroclawia. Mam namiary z Autogieldy, ale moze by sie cos znalazlo taniej niz 220 zl/13t? Drugie pytanie, ten sam rejon (pd-zach od Wroclawia): gdzie kupowac drzewka, krzewy, rosliny do ogrodu? Gdzie jest tanio, gdzie dobrze doradza? A moze dodatkowo namiary na architekta zieleni? Podrawiam wiosennie Grupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Bardzo się cieszę fajnie mieć kogoś blisko. Muszę tylko sprawdzić gdzie jest Rogoże Rogoż jest w bok od Kryniczna:-)- zaraz za Szymanowem Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.04.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Czy ktos z Was ma namiary na ziemie ogrodowa, humus itp w ilosci okolo 100 ton czyli jakies 8 wywrotek? Chodzi o pd-zach od Wroclawia. Mam namiary z Autogieldy, ale moze by sie cos znalazlo taniej niz 220 zl/13t? Drugie pytanie, ten sam rejon (pd-zach od Wroclawia): gdzie kupowac drzewka, krzewy, rosliny do ogrodu? Gdzie jest tanio, gdzie dobrze doradza? A moze dodatkowo namiary na architekta zieleni? Podrawiam wiosennie Grupe Właśnie wczoraj wieczorem przeczytałam na forum Ogrody, że najlepiej to znaleźć fachowców z dawnych Zakładów Zieleni Miejskiej, a szkółka z roślinami - przy ogrodzie Botanicznym najpewniej. Pogrzeb to znajdziesz:-) nie mam teraz jak wyszukać, będzie pewnie na wierzchu. Pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 25.04.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Właśnie wczoraj wieczorem przeczytałam na forum Ogrody, że najlepiej to znaleźć fachowców z dawnych Zakładów Zieleni Miejskiej, a szkółka z roślinami - przy ogrodzie Botanicznym najpewniej. Pogrzeb to znajdziesz:-) nie mam teraz jak wyszukać, będzie pewnie na wierzchu. Pozdrawiam dabell tez to czytalem, moze jednak sie znajdzie ktos, kto cos KUPOWAL? a nie tylko czytal Zielen dawne MPZ mam nawet pod bokiem, tylko nie ma kiedy tam podejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 25.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Betty&M a możesz podać namiary na ekipe? Jest ona wpisana na stronie wrocławskiej U nas murowała ekipa Waldemara Niebrzydowskiego jest liście wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Czy ktos z Was ma namiary na ziemie ogrodowa, humus itp w ilosci okolo 100 ton czyli jakies 8 wywrotek? Chodzi o pd-zach od Wroclawia. Mam namiary z Autogieldy, ale moze by sie cos znalazlo taniej niz 220 zl/13t? Drugie pytanie, ten sam rejon (pd-zach od Wroclawia): gdzie kupowac drzewka, krzewy, rosliny do ogrodu? Gdzie jest tanio, gdzie dobrze doradza? A moze dodatkowo namiary na architekta zieleni? Podrawiam wiosennie Grupe ziemia ogrodowa Oborniki 200zł/ 13t - nie wiem jak daleko wożą, ale spytac można tel. 504 83 31 44 co do roślinek - yemiołka kupowała chyba w jakiejś szkółce w Kątach, ale największy wybór i dobrze opisane (przynajmniej byliny) są przy Ogrodzie Botanicznym. Lubię tam chodzić i chociaż się poprzyglądać jak coś wygląda pozdrawiam, rówież wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.04.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Bardzo się cieszę fajnie mieć kogoś blisko. Muszę tylko sprawdzić gdzie jest Rogoże Rogoż jest w bok od Kryniczna:-)- zaraz za Szymanowem Pozdrawiam Dabell witam dabell witam ika - będziemy jedna parafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 25.04.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 czy ktoś z was rozważał kawałek klimy w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 25.04.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ziemia ogrodowa Oborniki 200zł/ 13t - nie wiem jak daleko wożą, ale spytac można tel. 504 83 31 44 co do roślinek - yemiołka kupowała chyba w jakiejś szkółce w Kątach, ale największy wybór i dobrze opisane (przynajmniej byliny) są przy Ogrodzie Botanicznym. Lubię tam chodzić i chociaż się poprzyglądać jak coś wygląda pozdrawiam, rówież wiosennie dzieki za namiar na ziemie, ale nie robie sobie nadziei, juz jeden misiek z polnocy mi powiedzial, ze od kiedy Grunwaldzki jest w remoncie, to jeden przejazd wywrotki na poludnie Wroclawia by zajal caly dzien... z Obornik tez nie ma innej sensownej drogi jak tylko przez centrum Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 25.04.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 czy ktoś z was rozważał kawałek klimy w domu ? Witaj. Ja już rozważałem klimę na naszym poddaszu gdzie obecnie mieszkamy. Bardzo fajny gadżet zwłaszcza na poddaszach w lecie. Na nowym poddaszu też taką możliwość rozważam, zastanawiam się tylko gdzie wywalić ten okropny skraplacz. Jeśli już montować to tylko splita a nie jakieś tam stojące dmuchawki. Kanałówka raczej jest przydroga chociaż najlepiej funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 25.04.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 czy ktoś z was rozważał kawałek klimy w domu ? Witaj. Ja już rozważałem klimę na naszym poddaszu gdzie obecnie mieszkamy. Bardzo fajny gadżet zwłaszcza na poddaszach w lecie. Na nowym poddaszu też taką możliwość rozważam, zastanawiam się tylko gdzie wywalić ten okropny skraplacz. Jeśli już montować to tylko splita a nie jakieś tam stojące dmuchawki. Kanałówka raczej jest przydroga chociaż najlepiej funkcjonuje. a czy skraplacz trzeba wywalić na zewnątrz czy może być np na strychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 25.04.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Na zewnątrz. Chyba, że planujesz saunę na strychu. Są też takie które można wmurować ale to też tylko półśrodek. I tak szpecą elewację. Za oknem gdzie teraz mieszkam byłoby mi wszystko jedno, na Idalii jednak za nic mi to nie pasuje. Można też zrobić taki schodek na dachu jak dla kominiarza ale to też nie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.04.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 czy ktoś z was rozważał kawałek klimy w domu ? My sie zastanawiamy nad "chlodzeniem podlogowka" - latem zamiast cieplej wody bedzie plynac chlodniejsza. Wszystko to byloby konsekwencja pompy ciepla. Ten gadzet kosztuje chyba 1000-2000 zl (nie pamietam ile dokladnie, bo mam to w ogolenej wycenie). Pradu tez podobno bardzo malo ciagnie, tyle co mala pomka obiegowa, ktora przepompowuje glikol z ziemi do bufora, w ktorym ochladzana jest woda dla CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts