kulka i.w. 19.05.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 A u nas pierwsze pozytywne wieści:) W poniedziałek jadę po decyzje o warunkach zabudowy I mozemy w końcu spokojnie kupować upatrzony projekt:) Chyba bedę spać z nim pod poduszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 19.05.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 fasola25 z Biestrzykowa to nie ale my ze Smardzowa to blisko U nas budował W. Niebrzydowski z listy, która jest w stopce Wojty i dabell. To było rok temu. Spróbuj przedzwonić "listę" każdy kto się tam znalazł był przetestowany przez forumowiczów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.05.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 fasola25 z Biestrzykowa to nie ale my ze Smardzowa to blisko U nas budował W. Niebrzydowski z listy, która jest w stopce Wojty i dabell. To było rok temu. Spróbuj przedzwonić "listę" każdy kto się tam znalazł był przetestowany przez forumowiczów. Pozdrawiam Dziekuje serdecznie i zaraz przeszukam liste pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 19.05.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 @ Woprz Dzieki za info. Niestety zamiast podziwiac swoj dach podziwialem dzisiaj Plac Czerwony i sposoby jazdy przez miasto w korkach. Jak mowilem, w niedziele przyturlam sie na budowe. Tymczasem: ja dumaju szto doma w polsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 20.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witam,w najbliższym czasie planuje wykonanie ogrodzenia (od drogi) i kostki brukowej, proszę o podanie namiarów na solidne firmy, które zajmują się układaniem kostki i montażem ogrodzeń (najlepiej z materiałami).Jakie koszty ponieiście w związku z w/w pracami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 23.05.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam,Użytkownik "fasola25" pytał o ekipy budujące.Włąśnie z takim samym tematem chciałem sie do Was zwrócić.Obok naszej działki sąsiad jużpostawił domek (surowy, zamknięty).Ekipa która go budowała proponowała że i nam wybuduj, dodatkowo rekomendował swoją solidnosć inna realizacją.Chyba sie niespodziewali zę tam pojedziemy.Po opowieściach sasiada stwierdziliśmy, ze jedziemy do drugiego budynku jaki oni postawili.Baba jak usłyszała o tej ekipie zbladła i myśleliśmy ze dostanie zawału.Poprostu tragedia. Obie osoby o mało sie z nimi nie sądzili.A my już mieliśmy z nimi się dogadywac.PROSZĘ jesli mozecie - opiszcie Swoje doswiadczenia odnosnie firm.Czy moze macie jakies polecone, jakies nr telefonów. Może sami potraficie budować. Za wszelkie kontakty serdecznie dziękuję i Pozdrawiam.JArek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 23.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam, Użytkownik "fasola25" pytał o ekipy budujące. Włąśnie z takim samym tematem chciałem sie do Was zwrócić. Obok naszej działki sąsiad jużpostawił domek (surowy, zamknięty). Ekipa która go budowała proponowała że i nam wybuduj, dodatkowo rekomendował swoją solidnosć inna realizacją. Chyba sie niespodziewali zę tam pojedziemy. Po opowieściach sasiada stwierdziliśmy, ze jedziemy do drugiego budynku jaki oni postawili. Baba jak usłyszała o tej ekipie zbladła i myśleliśmy ze dostanie zawału. Poprostu tragedia. Obie osoby o mało sie z nimi nie sądzili. A my już mieliśmy z nimi się dogadywac. PROSZĘ jesli mozecie - opiszcie Swoje doswiadczenia odnosnie firm. Czy moze macie jakies polecone, jakies nr telefonów. Może sami potraficie budować. Za wszelkie kontakty serdecznie dziękuję i Pozdrawiam. JArek. A nie wiesz skad ta ekipa pochodzi i co to za ekipa, pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.05.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Drodzy Forumowicze (ponawiam temat), miałem się chwalić i cieszyć a wyszło jak zawsze. Kupiliśmy działkę w Mnichowicach bo pod naszym świeżo wykończonym mieszkaniem na Maślicach ma powstać stadion i centrum handlowe. Dzisiaj pojechałem na okazanie granic działki przez gminę i dowiedziałem się od jednego z sąsiadów, który też kupił pobliską działkę, że dostał zawiadomienie... tu mam mały problem w szczgółowym określeniu typu zawiadomienia wię napiszę łopatologicznie .... ... otóż na przyległej do niego działce miałaby powstać "fabryczka" tłocznia oleju rzepakowego. Podobno teraz ma się opracowywać studium wpływu na środowisko i otoczenie (czy jak to się tam zwie). Podrzućcie pomysły i wskazówki co trzeba zrobić, żeby nie przegapić momentu, w którym będzie już za późno na protesty. Na forum za wiele nie ma o takich problemach, więc apeluję do Waszego doświadczenia. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 25.05.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witajcie kochani ! Co tu tak cicho ???? Chyba wszyscy ostro wzięli się za budowy bo aż echo niesie . A ja mam już śliczny strop i kominy jakoś rosną jak grzyby po deszczu . A co u was .??? pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 25.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Moze poszli szukac ekip budowlanych bo to nie jest teraz takie proste i ......tanie;-) Ostatnio zadzwonił do mnie misiek i krzyknął mi za zrobienie fundamentów (w tym sam mam zrobic wykopy) 35 tyś!!!!!! A domek malutki;-) Kurde trzeba było się na murarza uczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.05.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ja siedzę cały czas w ogrodzie...plecy już bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 25.05.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 U mnie z nowości to tyle: więźba prawie gotowa. Czas zmienić sygnaturę. http://www.directupload.net/images/060525/5XIgCynk.jpg http://www.directupload.net/images/060525/8gLWYjtm.jpg http://www.directupload.net/images/060525/alXbNQf8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 25.05.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Moze poszli szukac ekip budowlanych bo to nie jest teraz takie proste i ......tanie;-) Ostatnio zadzwonił do mnie misiek i krzyknął mi za zrobienie fundamentów (w tym sam mam zrobic wykopy) 35 tyś!!!!!! A domek malutki;-) Kurde trzeba było się na murarza uczyć.... O kurcze chyba żartujesz.... ale to nie za samą robociznęchyba..??? Mysmy w sumie sami wykopali i zalali ławę a za murowanie 100 m bieżących fundamentu zapłacilismy 2200 potem jeszcze 2000 tys za dokonczenie wylanie pierwszej posadzki smarowanie dysperbitem... ale moze w to wliczony materiał? U nas materiał wyniósł ok 20 tys 5 tys beton na ławe 5 tys bloczki 2 tys stal 5 tys beton na posadzke 1 tys na kanalizacje 1 tys na styropian... czyli wychodzi ok 25 tys w sumie pozdrwiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 26.05.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ja siedzę cały czas w ogrodzie...plecy już bolą Tobie to dobrze! Tez by, tak chciala a musze biegać za karolina po wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.05.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 ja siedzę cały czas w ogrodzie...plecy już bolą Tobie to dobrze! Tez by, tak chciala a musze biegać za karolina po wsi nie masz ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.05.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 U mnie z nowości to tyle: więźba prawie gotowa. Czas zmienić sygnaturę. Wow gratulacje widziałam na własne oczy, bo ostatnio jakoś przedwczoraj zrobiliśmy spacer w te okolice))) pozdrawiam flowercia PS U nas poszła pierwsza warstwa bloczków))) za tydzień mają być mury zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.05.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Drodzy Forumowicze (ponawiam temat), miałem się chwalić i cieszyć a wyszło jak zawsze. Kupiliśmy działkę w Mnichowicach bo pod naszym świeżo wykończonym mieszkaniem na Maślicach ma powstać stadion i centrum handlowe. Dzisiaj pojechałem na okazanie granic działki przez gminę i dowiedziałem się od jednego z sąsiadów, który też kupił pobliską działkę, że dostał zawiadomienie... tu mam mały problem w szczgółowym określeniu typu zawiadomienia wię napiszę łopatologicznie .... ... otóż na przyległej do niego działce miałaby powstać "fabryczka" tłocznia oleju rzepakowego. Podobno teraz ma się opracowywać studium wpływu na środowisko i otoczenie (czy jak to się tam zwie). Podrzućcie pomysły i wskazówki co trzeba zrobić, żeby nie przegapić momentu, w którym będzie już za późno na protesty. Na forum za wiele nie ma o takich problemach, więc apeluję do Waszego doświadczenia. Pozdrav Witaj Trzeba by było się gdzies może dowiedzieć czy taka fabryczka ma wpływ na środowisko- może gdzieś zadzwonić np. do Inspektoratu Ochrony Środowiska we Wro, popytam się mojej Mamy, bo pracowała tami i robiła różne inspekcje, hmm ale jeśli to rzepak to domyślam się, że jakieś zapachy bedą... może jednak trzeba poszukać innej działeczki... to w końcu mieszkanie na całe życie... - ciężko coś poradzić ... dowiem się i napiszę coś więcej... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.05.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 witam Wasczy nie orientujecie się ile może kosztować ziemia do podsypania działki?i czy może mnie ktoś podratować namiarem do misia z pojazdem do przewozu takiej ziemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 26.05.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Moze poszli szukac ekip budowlanych bo to nie jest teraz takie proste i ......tanie;-) Ostatnio zadzwonił do mnie misiek i krzyknął mi za zrobienie fundamentów (w tym sam mam zrobic wykopy) 35 tyś!!!!!! A domek malutki;-) Kurde trzeba było się na murarza uczyć.... O kurcze chyba żartujesz.... ale to nie za samą robociznęchyba..??? Mysmy w sumie sami wykopali i zalali ławę a za murowanie 100 m bieżących fundamentu zapłacilismy 2200 potem jeszcze 2000 tys za dokonczenie wylanie pierwszej posadzki smarowanie dysperbitem... ale moze w to wliczony materiał? U nas materiał wyniósł ok 20 tys 5 tys beton na ławe 5 tys bloczki 2 tys stal 5 tys beton na posadzke 1 tys na kanalizacje 1 tys na styropian... czyli wychodzi ok 25 tys w sumie pozdrwiam flowercia Oczywiście z materiałem, ale i tak wydaje mi się że to je st oszołamiająca cena ponieważ nie mam dużego domu i jak wyliczyłem to materiały to ok 8tyś..... a co reszta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Moze poszli szukac ekip budowlanych bo to nie jest teraz takie proste i ......tanie;-) Ostatnio zadzwonił do mnie misiek i krzyknął mi za zrobienie fundamentów (w tym sam mam zrobic wykopy) 35 tyś!!!!!! A domek malutki;-) Kurde trzeba było się na murarza uczyć.... O kurcze chyba żartujesz.... ale to nie za samą robociznęchyba..??? Mysmy w sumie sami wykopali i zalali ławę a za murowanie 100 m bieżących fundamentu zapłacilismy 2200 potem jeszcze 2000 tys za dokonczenie wylanie pierwszej posadzki smarowanie dysperbitem... ale moze w to wliczony materiał? U nas materiał wyniósł ok 20 tys 5 tys beton na ławe 5 tys bloczki 2 tys stal 5 tys beton na posadzke 1 tys na kanalizacje 1 tys na styropian... czyli wychodzi ok 25 tys w sumie pozdrwiam flowercia Oczywiście z materiałem, ale i tak wydaje mi się że to je st oszołamiająca cena ponieważ nie mam dużego domu i jak wyliczyłem to materiały to ok 8tyś..... a co reszta?? To prawda cena wysoka jesli masz mały dom my mamy 100 m bieżacych fundamentu dom bedzie raczej duży... a dlaczego nie poszukasz ekipy tylko samych wykonawców a o materiały zadbasz sam? to troszke rzeczywiście absorbuje... no ale poem cenowo wychodzi jak widac taniej... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts