flowera 29.05.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 @ Flowera Wiem bo wczoraj widziałem live. Acha ... Mam pytanie czy u Ciebie pilnowali murowanie Silki, tak zeby potem nie trzeba bylo robić bruzd? pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 29.05.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Chyba nie. Nie zwracałem na to uwagi. Musiałbym jednak to sprawdzić bo jak czasem zaglądam w ściany pod oknami to chyba te otwory są na przestrzał. Jeżeli nie, to będę miał kolejny powód do odciągnięcia kasy wykonawcy. albo będzie musiał mi coś zrobić za friko. Zastanówmy się...... Zmieniła się nam opcja łazienki - będziemy przesuwać ściankę o 35 cm......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 29.05.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Chyba nie. Nie zwracałem na to uwagi. Musiałbym jednak to sprawdzić bo jak czasem zaglądam w ściany pod oknami to chyba te otwory są na przestrzał. Jeżeli nie, to będę miał kolejny powód do odciągnięcia kasy wykonawcy. albo będzie musiał mi coś zrobić za friko. Zastanówmy się...... Zmieniła się nam opcja łazienki - będziemy przesuwać ściankę o 35 cm......... a dostarczyłeś projektr gdzie mają iśc bruzdy /???/ co do przestrzałów to nie przejmuj się przy W2 to nie jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 29.05.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Projekt? W Silce te otwory są przecież co kawałek i można je wykorzystać albo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 29.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam, rozpoczynamy budowę z mężem w Dobrzykowicach w drugiej połowie czerwca (załatwiamy ostatnie formalności z Bankiem).Czy jest ktoś na forum, kto również buduje się w Dobrzykowicach? Chętnie sobie popiszę. Pozdrawiam wszystkich budujących z grupy wrocławskiej. Mam wiele pytań, np. martwią mnie rowy melioracyjne, których jest bardzo dużo w Dobrzykowicach oraz podmokły teren. Co prawda za późno już na strach, bo działka kupiona. Czy ktoś miał podobne wątpliwości? Budujemy ORIONA z Pracowni Domus - http://www.dobredomy.pl Pozdrawiam Domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 29.05.2006 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam, rozpoczynamy budowę z mężem w Dobrzykowicach w drugiej połowie czerwca (załatwiamy ostatnie formalności z Bankiem).Czy jest ktoś na forum, kto również buduje się w Dobrzykowicach? Chętnie sobie popiszę. Pozdrawiam wszystkich budujących z grupy wrocławskiej. Mam wiele pytań, np. martwią mnie rowy melioracyjne, których jest bardzo dużo w Dobrzykowicach oraz podmokły teren. Co prawda za późno już na strach, bo działka kupiona. Czy ktoś miał podobne wątpliwości? Budujemy ORIONA z Pracowni Domus - http://www.dobredomy.pl Pozdrawiam Domi Hej, mój kolega kupił niedawno tam działkę - naślę go na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.05.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Projekt? W Silce te otwory są przecież co kawałek i można je wykorzystać albo nie? a co ja kurna wiem o silce zaczęliście projektować łazienkę - to się chwali większość znanych mi inwestorów (w tym ja) dostaje dziwnego przypieszenia jak przychodzi hydraulik i mówi gdzie ten kranik. Zwykle prosta odowiedź jest tylko w kuchni a i tak później trzeb przesuwać Z inst. elektryczną to samo problem zaczą się przy pytaniu na jakiej wysokości włącznik światła ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.05.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bardzo mnie cieszy, że mozemy wykonać w końcu kolejny krok:)) WZ-tka odebrana i dzisiaj kupujemy projekt. Na dniach daje go do adaptacji do warunków lokalnych - potem jeszcze parę innych kwestii papierologicznych) i mam nadzieje że juz blizej wbicia szpadla. Mam nadzieje, ze sso do zimy postawimy A to bedziemy budować (po małych zmianach np. wywaleniu grila zewnętrznego): http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=ALABASTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 30.05.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Anndy a dokładie to gdzie kupił działke bo ja kupiłam w tamtym roku od Gminy na przetargu przy ul.Widawskiej teraz tam gmina robi droge. Pozdrawiam domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.05.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bardzo mnie cieszy, że mozemy wykonać w końcu kolejny krok:)) WZ-tka odebrana i dzisiaj kupujemy projekt. Na dniach daje go do adaptacji do warunków lokalnych - potem jeszcze parę innych kwestii papierologicznych) i mam nadzieje że juz blizej wbicia szpadla. Mam nadzieje, ze sso do zimy postawimy A to bedziemy budować (po małych zmianach np. wywaleniu grila zewnętrznego): http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=ALABASTER a co nie lubicie grillować taki grill to super sprawa - wiem bo mam fajny projekt - dobry rozkład wewnątrz a zamiast grilla pozbył bym się balkonów moim zdaniem nie są zupełnie potrzebne (nie będziesz z nich korzystać) a technologicznie stanowią problem - wiem wiem to już nie będzie ten sam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 30.05.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Grupę!!! Może ktoś poratuje namiarem na bramę garażową - segmentową oraz drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.05.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a co nie lubicie grillować Lubimy, lubimy:) Ale postawimy sobie osobno w ogrodzie:) zamiast grilla pozbył bym się balkonów moim zdaniem nie są zupełnie potrzebne (nie będziesz z nich korzystać) a technologicznie stanowią problem - wiem wiem to już nie będzie ten sam projekt No właśnie ja jestem za likwidacja przynajmniej jednego (zamiast tego okno balkonowe i barierka). Mój mąż ciągle jednak jeszcze myśli, że jak sie ma 13 arów działki i mieszka sie na wsi - to balkony są rzeczą niezbedną Pertraktacje trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 30.05.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Grupę!!! Może ktoś poratuje namiarem na bramę garażową - segmentową oraz drzwi wejściowe? Witam Bramę garażową robił mi Pan z Kiełczowa firmy Krispol, ale nie wiem co Cię interesuje. Jeżli chodzi o drzwi drewniane to w Oleśnicy ma firmę Piasecki (robił okna dla mojej koleżanki i wiem, że robi drzwi) albo firma Rams (też w tej okolicy) to jeżli chodzi o prywatne stolarnie. Ja mam Gebauera, ale są drogie, tak samo wyceniał mi Cal. Jak kupowałam to nie mogłam znaleźć namiaru na tańsze, a jeszcze w meranti. Teraz meranti podrożało to się chyba nie opłaca. Jak Cię coś interesuje to podam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.05.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a co nie lubicie grillować Lubimy, lubimy:) Ale postawimy sobie osobno w ogrodzie:) zamiast grilla pozbył bym się balkonów moim zdaniem nie są zupełnie potrzebne (nie będziesz z nich korzystać) a technologicznie stanowią problem - wiem wiem to już nie będzie ten sam projekt No właśnie ja jestem za likwidacja przynajmniej jednego (zamiast tego okno balkonowe i barierka). Mój mąż ciągle jednak jeszcze myśli, że jak sie ma 13 arów działki i mieszka sie na wsi - to balkony są rzeczą niezbedną Pertraktacje trwają co do grilla przy tarasie to właśnie taki z kominem jest git bo jesteś blisko kuchni, a nie dymi ci do domu a dalej od tarasu lepiej wybudować fińską chatę na ognisko (przy 13 A jest gdzie) która może pełnić funkcje drewutni co do balkonów to fakt żę duże okno jest ok bo daje dużo światła (proste ) balkon to technologicznie straszny syf 1. mostek termiczny 2. odprowadzenie wody z balkonu - zawsze wyskakują jakieś problemy zacieki, zagrzybienia 3. i jeszcze raz niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 30.05.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Woprz Z tym grilem na tarasie to super pomysł. Ja takowego nie mam i musze bujać się z przenośnym, przestawiać go jak wiatr co chwila zmienia kierunek Chciałam zapytać się jak rozwiązałeś problem nie zadaszonego tarasu. Ja specjalnie wybrałam dom bez zadaszenia aby mieć jak najwięcej słońca, ale jeśli chodzi o ogrodowe siedziska to nie jest to najlepsze rozwiązanie (chyba że kupie wszystko kute ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.05.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Woprz Z tym grilem na tarasie to super pomysł. Ja takowego nie mam i musze bujać się z przenośnym, przestawiać go jak wiatr co chwila zmienia kierunek Chciałam zapytać się jak rozwiązałeś problem nie zadaszonego tarasu. Ja specjalnie wybrałam dom bez zadaszenia aby mieć jak najwięcej słońca, ale jeśli chodzi o ogrodowe siedziska to nie jest to najlepsze rozwiązanie (chyba że kupie wszystko kute ) mniej więcej tak http://photos1.blogger.com/blogger/1351/2335/640/019.jpg w tej chwili nie mam lepszego zdjecia poszedłem w wariant leśny czyli twardy parasol niezadaszony taras był świadoym wyborem - przy tym projekcie nie miał bym światła w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.05.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 co do grilla przy tarasie to właśnie taki z kominem jest git bo jesteś blisko kuchni, a nie dymi ci do domu a dalej od tarasu lepiej wybudować fińską chatę na ognisko (przy 13 A jest gdzie) która może pełnić funkcje drewutni Ano fakt - pomysł niezły. A nie osmala się ściana domu? No i jaki jest mniej wiecej koszt wybudowania takiego grila zewnętrznego? Bo ktoś mi powiedział, że ok. 10 tyś zł - ale nawet jeżeli są to takie koszty to chyba nie w przypadku gdy grill zewnętrzny i kominek wewnątrz domu, którego jak dla mnie nie moze nie być - korzystają z tego samego przewodu kominowego. A tak jest w naszym projekcie. Dobrze rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 30.05.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 co do grilla przy tarasie to właśnie taki z kominem jest git bo jesteś blisko kuchni, a nie dymi ci do domu a dalej od tarasu lepiej wybudować fińską chatę na ognisko (przy 13 A jest gdzie) która może pełnić funkcje drewutni Ano fakt - pomysł niezły. A nie osmala się ściana domu? No i jaki jest mniej wiecej koszt wybudowania takiego grila zewnętrznego? Bo ktoś mi powiedział, że ok. 10 tyś zł - ale nawet jeżeli są to takie koszty to chyba nie w przypadku gdy grill zewnętrzny i kominek wewnątrz domu, którego jak dla mnie nie moze nie być - korzystają z tego samego przewodu kominowego. A tak jest w naszym projekcie. Dobrze rozumuję? nie osmala domu no chyba że będzie drzewny ale to do fińskiej chaty koszt - około 1000 + materiał (klinkier kamień up to you) + ewentualnie wkład też koło 1000 komin masz jeden ale kanały 2 osobne inaczej nie lzja dom bez komnka o la boga to no cholerę ci ten dom kominek jest cool i do tego daje dużo taniego ciepła Przykładowe wkłady http://www.kominki.wroclaw.pl/grile/malaga.jpg http://www.kominki.wroclaw.pl/grile/malo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 30.05.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 komin masz jeden ale kanały 2 osobne inaczej nie lzja Ano widzisz - to już teraz jest to jaśniejsze dla mnie. dom bez komnka o la boga to no cholerę ci ten dom Mi na nic:) Nie wyobrażam sobie domu bez kominka:) I grubych, długich dech z widocznymi sękami na podłodze w salonie. Ale mnie juz wyobraźnia ponosi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filozof 30.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Anndy a dokładie to gdzie kupił działke... Witam Dokładnie to kupił mniej więcej u zbiegu drogi wyznaczonej przez przebieg nieistniejącego już rurociągu w nasypie i strefy ochronnej gazociągu . Pozdrawiam przyszłego (mniej lub bardziej odległego) sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts