Betka 21.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 szambo mam z probudu - dwukomorowe 10 m3 - wystarcza na ok. 4 tygodnie przy rodzinie 4 osobowej Ja też mam 10m3, ale powiedz mi są u Was szambiarki co to 10m3 wywożą?? U mnie maksymalnie wybiera 7,5 m3 To może nie opłaca się kupować takiego dużego, bo bilans w sumie jest na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 21.06.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witam! wszystkie kontakty, a raczej wiekszosc, znajdziecie na stronie grupy wroc., ktorej link znajduje sie w mojej stopce i z tego co sie orientuje rowniez w stopce dabell A tak w ogole to ostanio nikt nie przesylal nowych namiarow na "misow"... jesli macie cos to wysylajcie na moja skrzynke. Mam jesdego takiego Misia, do którego ustawiaja sie kolejki. Ja niestety za późno do niego dotarłam. Mieszka w Oławie Robi piekne łazienki kompleksowo. Widziałam jego prace u mojej sąsiadki. Nie tylko pięknie kładzie kafle, stiuki, tynki, ale ma tez pomysł. Najchętniej sam projektuje...to taki artysta...u mojej koleżanki zrobił prysznic w kształcie slimaka...i wiele innych fajnych rozwiązań. Nie jest tani, ale bardzo dokładny i solidny.... Podeślę namiary jak tylko znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 21.06.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wojty i Betty - kobietki kochane gratulecje z okazji powiekszenia się w najbliższym czasie rodziny . Dla szanownych małzonków , też oczywiście .Jak się czujecie w takie upały ???Widzę ,że coś w tym jest , że razem z budową domu powiększa się rodzinka . Ja na forum ostatnio nie zaglądałam , tylko praca i praca 2 tygodnie w delegacji , koszmar . Właśnie wróciłam , a tu kominy i słupy skończone , śliczne klinkierowe , cieśla wchodzi za tydzień i jak wszystko dobrze pójdzie to do końca lipca będzie stan surowy otwarty i na urlopik się wyskoczy ufff. Bardzo proszę o nazwę impregnatów olejowych do klinkieru , które stosowaliście . Mam ogłoszonko do sprzedania 100 drewnianych stempli do stropu długość 3-3,5 m cena 4,5 zł/szt . Moja budowa jest w Marcinkowicach .zainteresowanych proszę o kontakt na priva. pozdrawiam marpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.06.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 szambo mam z probudu - dwukomorowe 10 m3 - wystarcza na ok. 4 tygodnie przy rodzinie 4 osobowej Ja też mam 10m3, ale powiedz mi są u Was szambiarki co to 10m3 wywożą?? U mnie maksymalnie wybiera 7,5 m3 To może nie opłaca się kupować takiego dużego, bo bilans w sumie jest na zero. no właśnie nie ma takich duzych u nas jest 6m3 i trzeba albo na 2 razy albo częściej za późno przeczytałam na forum, że dobrze jest wcześniej sprawdzić jaka duża jest szambiarka w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 21.06.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Betka dzięki za namiar, jakiej wielkości braliście szambo, na ile osób? Zastanawiam się nad szambem z tworzywa sztucznego (nie beton) czy takie ktoś sprzedaje? Witaj! Ja dołaczam sie do prośby szukam w sumie b. taniego szamba bo za 3 lata ma byc w Chrząstawie kanalizacja może ktoś ma namiar na jakąs firmę która tanio robi szamba np betonowe? pozdrawiam i dziękuje flowercia U nas właśnie jest taka sytuacja- za kilka lat ma być kanaliza węc szukam taniego rozwiązania na ten czas. Art-p może przy wspólnym zamówieniu będzie coś taniej? Betka, Ivonesca czyli trzba kupić szambo 6-8 m3 max. tak? Pamiętacie może jaką papierologię trzeba złożyć do starostwa? marpa dziękuję za gratulacje a jeśli chodzi o upał to objawia się nasileniem "humorków" Kiedy będzie chłodniej? Nawet w nocy nie ma czym oddzychać, eh zachowuję się jak typowa baba w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 witam! wszystkie kontakty, a raczej wiekszosc, znajdziecie na stronie grupy wroc., ktorej link znajduje sie w mojej stopce i z tego co sie orientuje rowniez w stopce dabell A tak w ogole to ostanio nikt nie przesylal nowych namiarow na "misow"... jesli macie cos to wysylajcie na moja skrzynke. Mam jesdego takiego Misia, do którego ustawiaja sie kolejki. Ja niestety za późno do niego dotarłam. Mieszka w Oławie Robi piekne łazienki kompleksowo. Widziałam jego prace u mojej sąsiadki. Nie tylko pięknie kładzie kafle, stiuki, tynki, ale ma tez pomysł. Najchętniej sam projektuje...to taki artysta...u mojej koleżanki zrobił prysznic w kształcie slimaka...i wiele innych fajnych rozwiązań. Nie jest tani, ale bardzo dokładny i solidny.... Podeślę namiary jak tylko znajdę Czy to nie przypadkiem pan Tomasz Matusiewicz? http://www.matusiewicz.pl/ Jest rewelacyjny potwierdzam, można go też ywkorzystywać jako inspektora nadzoru, jest wielkim szczególarzem. Będzie wspomagał moją budowę i kierownika budowy. Bardzo nie lubią go wykonawcy jak sam mówi:-) - i o to chodzi. pozdrawiam Dabell [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 21.06.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Czekam na wieści z wyników castingu na wykonawców pompy ciepła. Na dzisiaj biorę pod uwagę Ochsnera. Mam ofertę od ich podwykonawcy (z Zielonej Góry). Pompę, podłogówkę, hydraulikę i kanalizację (te trzy ostatnie w systemie REHAU) wycenili mi na około 64 tys (materiał + robocizna). Mimo wszystko cena jest wysoka, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 21.06.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 szambo mam z probudu - dwukomorowe 10 m3 - wystarcza na ok. 4 tygodnie przy rodzinie 4 osobowej Ja też mam 10m3, ale powiedz mi są u Was szambiarki co to 10m3 wywożą?? U mnie maksymalnie wybiera 7,5 m3 To może nie opłaca się kupować takiego dużego, bo bilans w sumie jest na zero. no właśnie nie ma takich duzych u nas jest 6m3 i trzeba albo na 2 razy albo częściej za późno przeczytałam na forum, że dobrze jest wcześniej sprawdzić jaka duża jest szambiarka w okolicy warto mieć te 2-3 m3 (nie więcej) nie zawsze czekasz aż zawartość podniesie ci dekiel więc tak czy inaczej zostaje 1 lub 2 m i to ci daje zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 21.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Betty$M Ja nie doradzam jakie kupić. Może to dobrze że na dnie zawsze coś zostanie. W sumie to jak czasem wcześniej wybierze to będziesz mieć zapas. No i jak to jest z tym szambem czy 10m3 mam od przelewu czy całość ma tyle Jak kupujesz na 3 lata to może więcej nie potrzebujesz niż 6-8m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 21.06.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 szambo mam z probudu - dwukomorowe 10 m3 - wystarcza na ok. 4 tygodnie przy rodzinie 4 osobowej A gdzie jest probud? Gdzies we Wrocławiu? pozdrarwiam flowercia ja nie chce wydac wiecej niz 3 tys na szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 21.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wojty i Betty - kobietki kochane gratulecje z okazji powiekszenia się w najbliższym czasie rodziny . Dla szanownych małzonków , też oczywiście . Jak się czujecie w takie upały ??? Widzę ,że coś w tym jest , że razem z budową domu powiększa się rodzinka . pozdrawiam marpa Dziewczyny Dołaczam się do gratulacji Marpy Fajnie tak domek się buduje Rodzinka powiększa))) , ja niestety teraz siedze w Szwajcarii, na szczescie jutro wracam i nie mogę sie doczekać, aby zobaczyć budujący się stropik, Mąz na szczęscie wysyla zdjęcia a w przyszłym tygodniu znow mnie nie bedzie , mam wyrzuty sumienia ze nie mogę pomóc mężowi no ale co zrobić taka praca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 21.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Czy ma ktos namiary na koparke bo muszę wykopać dół pod studnie z okolić Dobrzykowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 21.06.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 A gdzie można kupic nie drogo piasek do murowania w okolicy Dobrzykowic i do zasypania fundamentów! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 21.06.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Co do piasku to wiem, że w okolicach Dobrzykowic ktoś wykopywał piasek pod staw czy cuś. Kolega kupował chyba z dwa tygodnie temu po bodajże 60zł za 6 ton. Jak nie uda Ci się dowiedzieć to Go moge zapytać. Nic tam w okolicach takiego nie kopią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 22.06.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 @ Flowera Skoro już jesteś w Szwajcarii, to czy nie mogłabyś podpowiedzieć tam komu trzeba, że nie należy już w tym roku podnosić stóp procentowych franka? Piękny i bogaty kraj a tak się wygłupia. Pozdrowienia tym razem z malowniczego Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.06.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 @ Flowera Skoro już jesteś w Szwajcarii, to czy nie mogłabyś podpowiedzieć tam komu trzeba, że nie należy już w tym roku podnosić stóp procentowych franka? Piękny i bogaty kraj a tak się wygłupia. Pozdrowienia tym razem z malowniczego Rybnika. no hej już po odbiorze dachu ? kiedy okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.06.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Czy ma ktos namiary na koparke bo muszę wykopać dół pod studnie z okolić Dobrzykowic . Czesc Myśmy brali koparkę z Piaskowni PIASKOP w Chrząstawie pozdr. Flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.06.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 @ Flowera Skoro już jesteś w Szwajcarii, to czy nie mogłabyś podpowiedzieć tam komu trzeba, że nie należy już w tym roku podnosić stóp procentowych franka? Piękny i bogaty kraj a tak się wygłupia. Pozdrowienia tym razem z malowniczego Rybnika. Hej no kurcze niestety :-/ nie siedze tu w firmie związanej z bankami a przydały by się jakieś znajomości;-), aby przystopowac LIBOR, bo te nieszczesne stopy coś ostatnio rosną :-(pozdrawiam Flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 [ Betka, Ivonesca czyli trzba kupić szambo 6-8 m3 max. tak? Pamiętacie może jaką papierologię trzeba złożyć do starostwa? ja nic nie zgłaszałam, w projekcie było szambo, kierownik wpisał do dziennika budowy i na tym sie skonczyło - ale to było w 2003 - może teraz sie pozmieniało, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 szambo mam z probudu - dwukomorowe 10 m3 - wystarcza na ok. 4 tygodnie przy rodzinie 4 osobowej A gdzie jest probud? Gdzies we Wrocławiu? pozdrarwiam flowercia ja nie chce wydac wiecej niz 3 tys na szambo nie nie we Wrocławiu http://www.probud.pl ale na pewno dużo tu przywożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts