ewi 19.07.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Wtajcie długo mnie nie było na forum i coś znów coś pokręciłam wysłałam komuś post zamiast zamieścić go na fotum sory .Mam pytanie - namiary na kostkę granitową,tłuczeń , mączkę czyli wszystko do bruku tanio, może ktoś mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 zdjęłam humus...ufff zaczęło sięzeznajcie mi gdzie kupić drenaż opaskowy w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 19.07.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 No tak zimny Bałtyk to teraz nie wskazany dla ciebie Dementuję, Bałtyk cieplutki jest. Bylismy w weekend na mierzei wiślanej, woda jak zupa :D Ciepła znaczy sie, jarzyny nie pływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.07.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No tak zimny Bałtyk to teraz nie wskazany dla ciebie Dementuję, Bałtyk cieplutki jest. Bylismy w weekend na mierzei wiślanej, woda jak zupa :D Ciepła znaczy sie, jarzyny nie pływają witaj aka jak tam Karolina ? pluskała sie w tej ciepłej wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 20.07.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Poprawiłam mój post ponieważ nie zauważyłam, że dwa zdjęcia wkleiłam takie same. Wkleje jeszcze tą zabudowe piekarnika. Jest tam jeszcze za relingiem schowana taka deska, ala półka czy cuś. Brakuje drugiej ścianki, ponieważ nie znam dokładnie wymiarów piekarnika. Szafke można przerobić, a ścianki nie. Całość kosztowała mnie 9 tyś. W tym jedno cargo, jedna karuzela, szuflady samodomykające się. No cóż akcesoria insze musze dokupić sama. http://img484.imageshack.us/my.php?image=img45038ak.jpg Nad piekarnikiem będzie blat. W następnym tygodniu moge pokazać całość, bo dzisiaj przyjedzie płyta i piekarnik. Jeszcze okap, lodówka i zmywarka Betka bardzo ładnie proszę- daj mi namiary na tego zdolniache stolarza- plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 20.07.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Art-p Podaje namiar na stolarza. Firma Rams Paweł Łach 609675176 zakład mają w Bielawie za Kiełczowem. Kiedyś tamtędy przejeżdżałam i ich znalazłam. Są bardzo zajęci, więc trzeba wcześniej robić wycene. Wykonują też okna, schody i drzwi. Teraz wymieniają chyba z 200 okien w jakimś zameczku. Jak ktoś chce meble przecierane i inne od tych w sklepach to spokojnie on takie robi. Wczoraj bejcowałam półke sosnową i musze powiedzieć, że chyba trzeba się na tym znać albo mieć lepsze doświadczenie, bo w kilku miejscach bejca jest mocniejsza, a teraz nie moge tego zedrzeć paierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 20.07.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Art-p Podaje namiar na stolarza. Firma Rams Paweł Łach 609675176 zakład mają w Bielawie za Kiełczowem. Kiedyś tamtędy przejeżdżałam i ich znalazłam. Są bardzo zajęci, więc trzeba wcześniej robić wycene. Wykonują też okna, schody i drzwi. Teraz wymieniają chyba z 200 okien w jakimś zameczku. Jak ktoś chce meble przecierane i inne od tych w sklepach to spokojnie on takie robi. Wczoraj bejcowałam półke sosnową i musze powiedzieć, że chyba trzeba się na tym znać albo mieć lepsze doświadczenie, bo w kilku miejscach bejca jest mocniejsza, a teraz nie moge tego zedrzeć paierem ściernym. Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Zaraz do nich zadzwonie Życze powodzenia przy ścieraniu nadmiaru bejcy;-) Verte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 20.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witaj Art-p mam stemple dla twojego sąsiada dostępne od ręki jakieś 80do 100sztuk musze policzyc tyle mi zostało bo reszta juz sprzedana , budowa w MARCINKOWICA , jak chce to niech dzwoni 605 066 928 . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 20.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Dementuję, Bałtyk cieplutki jest. Bylismy w weekend na mierzei wiślanej, woda jak zupa :D Ciepła znaczy sie, jarzyny nie pływają witaj aka jak tam Karolina ? pluskała sie w tej ciepłej wodzie ? A jakże! Pierwszego dnia bała się fal ale potem sie przełamała i musialam pilnować by nie poszła ponurkować Z ciekawostek okołobudowlanych pokaże Wam jakich mieliśmy fajowych lokatorów od wiosny Został po nich słoik miodu. WŁASNEGO! http://www.republika.pl/pewienpies/pszcz3.jpg http://www.republika.pl/pewienpies/pszcz1.jpg http://www.republika.pl/pewienpies/pszcz2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.07.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam PILNIE POTRZEBUJĘ TYNKARZY!!!!!! Misie z listy są zajęci. Będę wdzieczna za pomoc Pozdrawiam Pan Stępień 606904287, robili u mnie tynki zewnętrzne i są OK , robią również wewnętrzne ale nie widziałem ich w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.07.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 zdjęłam humus...ufff zaczęło się zeznajcie mi gdzie kupić drenaż opaskowy w dobrej cenie? hmm, nie wiem za bardzo co masz na myśli, drenaż opaskowy to tak naprawdę tylko podziurkowana rura owinięta geowłókniną i zasypana żwirem, dodatkowo po przekątnych budynku mozna zrobić studzienki rewizyjne, oryginalne są bardzo drogie lepiej jest zrobić je z z rury plastikowej o odpowiednio dużej średnicy. Wszystko to kupiłem w składzie przy ulicy chyba kwiskiej (tam gdzie jest 3M ) poza oczywiście żwirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 21.07.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witaj Art-p mam stemple dla twojego sąsiada dostępne od ręki jakieś 80do 100sztuk musze policzyc tyle mi zostało bo reszta juz sprzedana , budowa w MARCINKOWICA , jak chce to niech dzwoni 605 066 928 . pozdrawiam MARPA Juz sobie spisałem i dzisiaj mu dam. A ja wczoraj wylewałem ściany fundamentowe z betonu i to był najgorszy dzień mojego życia;-( Niedosyć że "ekipa" wykonawcy troche mnie zawiodła i musiałem zasuwać łopatą i mówić co mają robić to jeszcze zastała nas ciemna noc i aż się boję tam dzisiaj jechać i patrzeć co z tego wyszło. Teraz to mogę się tylko modlić żeby dzisiaj to jeszcze jakoś wyprowadzili... Zaczynają się powoli kłopoty budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Z ciekawostek okołobudowlanych pokaże Wam jakich mieliśmy fajowych lokatorów od wiosny Został po nich słoik miodu. WŁASNEGO! http://www.republika.pl/pewienpies/pszcz3.jpg o ludzie gdzie one miały gniazdo uciekły komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 21.07.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 o ludzie gdzie one miały gniazdo uciekły komuś? Musiały sie wyroic, mamy tu w okolicy sporo uli więc było skąd. Była niezła przygoda z tym przenoszeniem ich z naszego dachu, obserwowalismy sobie prace pszczelarza, widzielismy królową i plastry pełne miodku. Strasznie sie nam te pszczoły mnożyły i bałam sie ze zaczna nas atakowac. Nie wspomne o tym ze okien na poddaszu nie moglismy otwierac... Dobrze ze juz po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.07.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 zdjęłam humus...ufff zaczęło się zeznajcie mi gdzie kupić drenaż opaskowy w dobrej cenie? hmm, nie wiem za bardzo co masz na myśli, drenaż opaskowy to tak naprawdę tylko podziurkowana rura owinięta geowłókniną i zasypana żwirem, dodatkowo po przekątnych budynku mozna zrobić studzienki rewizyjne, oryginalne są bardzo drogie lepiej jest zrobić je z z rury plastikowej o odpowiednio dużej średnicy. Wszystko to kupiłem w składzie przy ulicy chyba kwiskiej (tam gdzie jest 3M ) poza oczywiście żwirem dziekuju Ci dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 24.07.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witam Mam pytanko czy ktoś z was zna okna Kowalski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 24.07.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Cześć. Wstawiliśmy docelowe drzwi zewnętrzne, w związku z tym mamy do sprzedania drzwi budowlane ze stali (solidne, zrobione po włamaniu, przetestowane, więcej nie włamali się - nie próbowali ). Drzwi (2 szt.) mają szerokość 80 i 90 cm. Te szersze mają 3 zamki, klamkę, a te węższe są bez klamki (na zasuwki od środka). Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę o kontakt na priva. Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 25.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dobrywieczór proste pytanie .. ile szacunkowo kosztuje zrobienie instalacji wody i ogrzewania z miedzi ? ( głownie chodzi mi o cene robocizny). Juto mam rozmowe z gostkami i chciałbym wiedziec jak chcą mocno mnie skroic PS. ogrzewania to kaloryfery+podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 26.07.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 witajcie cisza tutaj taka chyba przez te temperatury jak funkcjonujecie w takie upały?..bo ja nie miałam siły dzisiaj na budowę pojechać Huhrak trudno powiedzieć jaki może być koszt robocizny to jest zależne od wielu rzeczy. Najlepiej zrobic wycenę u conajmniej 2 instalatorów żeby mieć porównanie. U mnie na przykład instalator nr 1 wycenił robociznę: co ( w tym podłogówka), kanalizacja, woda na 5.500 zł, a drugi za to samo po negocjacji 3.150 zł i ten drugi właśnie działa na budowie. pozdrawiam marzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.07.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Na upały dobry basen przy domku nawet dmuchany z marketu - przy 5 m średnicy i 1 m głębokości można n naprawdę się fajnie schłodzić co do wycen usług intalatorów to nie warto kierować się ceną a wyłącznie jakością. warto wydać ten tysiąc czy dwa wiecej żeby potem mieć spokój - to zbyt ważna sprawa. Oczywiście jeśli ten droższy jest lepszy Widziałam efekty pracy nie najlepszego hydraulika hydraulika po roku - skuwanie płytek, stres, niepotrzebne wydatki. A hydraulik we Francji - nie ma jak zgłosić reklamacji ... Lepiej wziąć droższą ale sprawdzoną firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts