Xena z Xsary 28.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 hej ma ktos pozyczyc/sprzedac/inna fomra szalunki na 80cm wysokosci? to bardzo pilne...............pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 28.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Wiech podbitka ma byc drewniana Proszę przeszukajcie swoje pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 dajcie namiar na szalunki plisplis... a moze ktos z Was ma i mozna pozyczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 28.07.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Xena z xsary. Może w firmie specjalizującej się wypożyczaniu sprzętu budowlanego? EBU niestety nie mogę pomóc.W tej chwili sam kończę układać podbitkę(też drewnianą). Musisz uważac na jakość drewna (żeby było w miarę suchę).Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 28.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Dzięki Wiech czy mógłbyś podać namiary na Twojego wykonawcę, oraz jak sprawdzić jakość drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 28.07.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam wszystkich z Wrocławia i okolic, dzisiaj w końcu udało mi się sfinalizować transakcję zakupu działki, więc zacznę częściej udzielać (głównie pewnie pytać ) się na forum. Pozdrawiam, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 28.07.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 marpa wielkie dzięki za namiar na geodetę. Właśnie do niego zadzwoniłam i telefonicznie się umówiłam, powiedział że uwierzy mi na słowo i nie muszę się z nim spotykać poprostu zadzwoni do mnie jak będzie już gotowa mapka, no i telefonicznie mnie poinformuje dzień wcześniej że jadą na miejsce działać. Bardzo sympatyczny gość (jak wszystkie Tomki) Życzę Ci miłego wypoczynku na urlopie.Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 29.07.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Polecam http://www.schody.wroc.pl/ Dzięuję, skontaktuję się Są sprawdzeni ? Nie było problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 30.07.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 WITAM BARDZO CIEPLUTKO ! Na początek poszukiwane informacje piasek z PIASKOPU z Chrząstawy - bardzo dobra jakość beton z Abetu - wynegocjowałam sobie super ceny bo obok jest konkurencje WARBUD geodeta ze Strzelina to mój miś z listy - Tomasz Prorok No a teraz czas się pochwalić , kochani mój dom ma już dach , śliczny wyszedł , obiecuje zdjęcia ale po urlopie , który zaczyna się dzisiaj o 15 .01 , bo teraz nie mam czasu niestety . Dachóweczka śliczna , kominki jeszcze ładniejsze , wyszło super . Jeszcze raz polecam mojego murarza ( Waldek Szymański )jest na naszej liście no i muszę dodać ,że mimo różnych opini na tym forum mój cieśla też super się spisał ( Bronisław Myszka ). Tak więc chatka skończona , plan wykonany , teraz nogi do góry i odpoczywamy . pozdrawiam MARPA , spotkamy się za 3 tygodnie . Jesli chodzi o twojego ciesle, to poczekaj do pierwszych porzadnych opadow. Wtedy zobaczysz, czy ci dobrze zrobil obrobki. Ja tez bylem zadowolony z niego na poczatku. Teraz, niestety, poprawianie po nim pochlonelo juz okolo 5000PLN. Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 30.07.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jeszcze raz polecam mojego murarza ( Waldek Szymański )jest na naszej liście no i muszę dodać ,że mimo różnych opini na tym forum mój cieśla też super się spisał ( Bronisław Myszka ). . Jesli chodzi o twojego ciesle, to poczekaj do pierwszych porzadnych opadow. Wtedy zobaczysz, czy ci dobrze zrobil obrobki. Ja tez bylem zadowolony z niego na poczatku. Teraz, niestety, poprawianie po nim pochlonelo juz okolo 5000PLN. Greg U mnie to samo - przez obróbkę styku połaci ze ścianą wykonaną przez Pana Myszkę wpadło mi w zimie tyle śniegu, że aż folia paroprzep. się uginała. Oczywiście na ścianie zacieki Nie wspominając o pocharatanych gumówką koszach dachowych, bo dachówki, a jakże, dekarze cieli na dachu pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.07.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam . Czy macie jakięś namiary na piasek i beton po zachodniej stronie wrocławia. Zaczynam za pare dni lać fundamenty i mam problem ze znaleźieniem jakis dobrych ofert Z góry dziękuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 31.07.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam. EBU najlepiej pożycz ze stolarni miernik wilgotności.Jeżeli nie masz takiej możliwości to utnij kawałek deski (mokre deski żle się przecina ).Mokre deski będą się wypaczały .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.07.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Wojty - dodałam namiar na studniarzy - mam nadzieję że doszło? PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 BK, doszlo, doszlo - juz ich wpisalam . jak macie kogos do wpisania to przypominam - wysylajcie na maila, albo na prv - a ja postaram sie ich w miare szybko wpisac A co robimy z Myszka? Wyrywamy chwasta? -Pitt, Greg, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 hej zara!!!! jak tam domek? my juz mieszkamy coprawda mamy niedokonczony taras i podjazd ale jest superrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 31.07.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 BK, A co robimy z Myszka? Wyrywamy chwasta? -Pitt, Greg, co wy na to? wyrwac, wyrwac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no to po chwascie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 31.07.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no to po chwascie.... no i dobrze... misiom z gatunku takich, co najpierw tną a potem myślą mówimy stanowcze nie pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jimmy26 01.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam,Zamierzam się wybudować pod Wrocławiem. W związku z tym mam do szanownych znawców tej trudnej sztuki kilka pytań:1. Czy warto kupić działkę w Siechnicach w niedalekiej okolicy wałów przeciwpowodziowych (mam co do nich pewne obawy)? Ewentualnie jakie okolice polecacie na zbudowanie domu. Tak wogóle to będziemy ze znajomymi budować bliźniaka.W związku z ograniczonymi finansami myslimy o postawieniu powierzchni ok. 2x100mkw. 2.Ile może kosztować wybudowanie takiego domu i jaką technikę polecacie? Dodam, że planujemy wybudować dom z poddaszem użytkowym, które niekoniecznie musi byc od razu wykończone. Narazie nie posiadamy dzieci więc można mieszkać na parterze, który zgodnie z projektem posiada ok. 60mkw. Jeżeli ktoś wie gdzie można kupić inną dobrą działkę w cenie ok. 80-90tyś o powierzchni 700-800 mkw to proszę o info. Trochę dużo jak na początek ale mam nadzieję, że będziecie chcieli się podzielic wiedzą praktyczną której narazie mi trochę brakuje. PozdrawiamJimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestyjeczka 01.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam Grupowiczów!Mam na imię Joanna. To mój debiut na forum. Chętnie się przyłączę do Grupy Wrocławskiej. Nasz budowa (głównie mąż koło tego chodzi) będzie we Wrocławiu na Widawie. Dopiero zaczynamy! Przy okazji mam prośbę: jeżeli ktoś może polecić to chętnie skorzystam z namiarów na solidną ekipę budowlaną, ludzi którzy mają spychacz do przygotowania placu budowy, dobrych dostawców materiałów budowlanych (jakiś dobry tartak, gdzie warto kupić beton…) itp. itd. Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts