flowera 16.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam grupę. Przed tynkowaniem radze porobić zdjęcia każdego pomieszczenia tam gdzie idą kable .Pamięć ludzka jest ulotna i za parę lat nie bedziecie pamiętali gdzie który kabel idzie.A tak obejrzycie zdjecie opisanego pomieszczenia i będziecie wiedzieli jak idą .Pozdrawiam Wiech Dzieki za radę ))) my jestesmy przed tynkowaniem) wiec pewnie popstrykamy troche) pozdr. flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 16.08.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jak juz pisałam wczesniej szukam osoby do ocieplenia dachu.Na stronie "Misiów" znalazłam nazwiska: Waldek Gembiak i Fila Wojciech.bardzo prosze o opinie na temat tych Panow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 16.08.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam grupę. Przed tynkowaniem radze porobić zdjęcia każdego pomieszczenia tam gdzie idą kable .Pamięć ludzka jest ulotna i za parę lat nie bedziecie pamiętali gdzie który kabel idzie.A tak obejrzycie zdjecie opisanego pomieszczenia i będziecie wiedzieli jak idą .Pozdrawiam Wiech Dzieki za radę ))) my jestesmy przed tynkowaniem) wiec pewnie popstrykamy troche) pozdr. flowercia ja dorzucę jeszcze jednen pomysł (olśniło nas takim rzutem na taśme jeden dzien przed tynkowaniem ) kontakt w kuchni do podłaczenia okapu, ale umiejscowiony wysoko ~0,5 m od sufitu tak by kable z okapu nie trzeba było sprowadzac w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 16.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Czy możecie polecić dobrą ekipę murarzy z okolic Jelcza-Laskowic z góry dziękuję wels Witaj Ja moge polecic moją ekipę -> Leszek Świrad z Chrząstawy Wielkiej (niedaleko Jelcza) na pewno nie jest to idealna ekipa ale chyba takich nie ma mamy pare zastrzerzen, ale ogolnie sciany wymurowane sa b. równo i elegancko ekipa pracuje na wysokich obrotach bardzo sprawnie i szybko (moze za szybko stąd błędy), moze gdyby nasz kieownik budowy przyjezdzal na naszą budowę to paru błędów byśmy uniknęli bo niektórych rzeczy niezauwazyliśmy, wiecej szczegółów mogę wysłac na priv'a))) wiem co nalezy przypilnować przy tej ekipie) pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.08.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Mimix2 czy dom parterowy czy z poddaszem użytk.? jaką grubość wełny planujesz dac? Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 16.08.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Flowera - dziękuję Ci bardzo, jeśli możesz to napisz na priva pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam grupę. Przed tynkowaniem radze porobić zdjęcia każdego pomieszczenia tam gdzie idą kable .Pamięć ludzka jest ulotna i za parę lat nie bedziecie pamiętali gdzie który kabel idzie.A tak obejrzycie zdjecie opisanego pomieszczenia i będziecie wiedzieli jak idą .Pozdrawiam Wiech No, a ja jeszcze radze wywolac zdjecia . Nie ma co odwlekac, ze mozniej sie to zrobi. Film mozna latwo zgubic, a dysk moze pasc wraz z calym dorobkim zdjeciowym. My niedawno wywolywalismy ponad 200 zdjec elektryki z cyfrowki za 19gr/zdjecie w Rossmannie rachunek wbrew pozorom wyszedl smiesznay, jak za taka sterte zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.08.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 flowera a ile pracilas swojemu ciesli, bo moze zamiast pisac "drogi" napiszemy cene, bo ocena "drogosci", jak widac jest wzgledna Czesc placiłam 41 zł za m2 pozdrawiam flowercia wykasowalam "drogi" i tylko wpisalam twoja cene i ciebie obok marpy, jako osoby rekomendujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.08.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jak juz pisałam wczesniej szukam osoby do ocieplenia dachu. Na stronie "Misiów" znalazłam nazwiska: Waldek Gembiak i Fila Wojciech. bardzo prosze o opinie na temat tych Panow. Pan Waldek Gembiak jest OK. RObił u mnie całą wykończeniowkę (od stanu surowego) i jesteśmy zadowoleni. Oczywiście nie znaczy to że ręczymy za ich pracę ... ale są naprawdę fajni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.08.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jak juz pisałam wczesniej szukam osoby do ocieplenia dachu. Na stronie "Misiów" znalazłam nazwiska: Waldek Gembiak i Fila Wojciech. bardzo prosze o opinie na temat tych Panow. Pan Waldek Gembiak jest OK. RObił u mnie całą wykończeniowkę (od stanu surowego) i jesteśmy zadowoleni. Oczywiście nie znaczy to że ręczymy za ich pracę ... ale są naprawdę fajni. Jak narazie pan Waldek zrobil na mnie dobre wrazenie i dlatego go juz "zarezerwowalam" - zaczyna u mnie od przyszlego tygodnia cala wykonczeniowke - ocieplenie domu, ocieplenie poddasza, kafelki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 16.08.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Czy możecie polecić dobrą ekipę murarzy z okolic Jelcza-Laskowic z góry dziękuję wels Ja polecam ekipę Waldka Szymańskiego, wcześniej polecana przez marpę. Teraz u mnie kończą i wszystko jest OK. Naprawdę polecam. Lubię myślących wykonawców Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregMarzden 16.08.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Hej ludzie Czy nikt nie potrzebuje solidnych, przetestowanych na zlodziejach drzwi budowlanych? Mam dwie sztuki do sprzedania z mojej budowy w Dobrzykowicach: 80cm i 90cm. Greg M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 16.08.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Magdusia113 bardzo dziękuję, czy mogłabyś wysłać mi namiary do niego na adres [email protected] pozdrawiam ELa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 16.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Dziś dzwoniłem do polecanej przez niektórych firmy Piaskop z Crząstawy i prawdę powiedziawszy szczena mi opadła jak wycenili sobie przewóz 12 t piasku do Śliwic na 360 zł... Czy tylko mi się wydaje że to szalona cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 16.08.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Dziś dzwoniłem do polecanej przez niektórych firmy Piaskop z Crząstawy i prawdę powiedziawszy szczena mi opadła jak wycenili sobie przewóz 12 t piasku do Śliwic na 360 zł... Czy tylko mi się wydaje że to szalona cena? Ja kupiłem wywrotkę (25 ton rzecznego) z Rędzina za 600 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 16.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Czy możecie polecić dobrą ekipę murarzy z okolic Jelcza-Laskowic z góry dziękuję wels Witaj Ja moge polecic moją ekipę -> Leszek Świrad z Chrząstawy Wielkiej (niedaleko Jelcza) na pewno nie jest to idealna ekipa ale chyba takich nie ma mamy pare zastrzerzen, ale ogolnie sciany wymurowane sa b. równo i elegancko ekipa pracuje na wysokich obrotach bardzo sprawnie i szybko (moze za szybko stąd błędy), moze gdyby nasz kieownik budowy przyjezdzal na naszą budowę to paru błędów byśmy uniknęli bo niektórych rzeczy niezauwazyliśmy, wiecej szczegółów mogę wysłac na priv'a))) wiem co nalezy przypilnować przy tej ekipie) pozdrawiam flowercia Proszę napisz coś więcej o błędach , których nie unikneliście przy budowie Może innym uda się to w porę wyłapać. Moja ekipa też szybko buduje- ściany do stropu postawili w ciągu 2 dni / --ale całe szczęcie , że przed układaniem stropu ---sprawdziliśmy wysokosć ---zamiast docelowo 2,70 na parterze ---byłoby gdzies 2,55 po wylaniu podłóg / Teraz mają domurowac--------ale czekamy az błoto zniknie bo samochód z bloczkami nie moze wjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 16.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Mimix2 czy dom parterowy czy z poddaszem użytk.? jaką grubość wełny planujesz dac? Wiech. Dom z użutkowym poddaszem i chcemy dac 20 cm welny. Powiedzcie mi, ile wychodzi material na metr posadzki, bo mamy fachowca za 9 zl/m2 + material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 17.08.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 No własnie BŁOTO - ciągłe przelotne opady i też nie mogę wjechać do siebie z materiałem. Muszę niestety utwardzić drogę .Macie jakieś oferty od firm na utwardzenie drogi . jedna firma (po zachodniej stronie Wrocka) dała mi cenę 30 zł m/2 za wykorytowanie piasek i kamień ?? co sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 17.08.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Czy możecie polecić dobrą ekipę murarzy z okolic Jelcza-Laskowic z góry dziękuję wels Witaj Ja moge polecic moją ekipę -> Leszek Świrad z Chrząstawy Wielkiej (niedaleko Jelcza) na pewno nie jest to idealna ekipa ale chyba takich nie ma mamy pare zastrzerzen, ale ogolnie sciany wymurowane sa b. równo i elegancko ekipa pracuje na wysokich obrotach bardzo sprawnie i szybko (moze za szybko stąd błędy), moze gdyby nasz kieownik budowy przyjezdzal na naszą budowę to paru błędów byśmy uniknęli bo niektórych rzeczy niezauwazyliśmy, wiecej szczegółów mogę wysłac na priv'a))) wiem co nalezy przypilnować przy tej ekipie) pozdrawiam flowercia Proszę napisz coś więcej o błędach , których nie unikneliście przy budowie Może innym uda się to w porę wyłapać. Moja ekipa też szybko buduje- ściany do stropu postawili w ciągu 2 dni / --ale całe szczęcie , że przed układaniem stropu ---sprawdziliśmy wysokosć ---zamiast docelowo 2,70 na parterze ---byłoby gdzies 2,55 po wylaniu podłóg / Teraz mają domurowac--------ale czekamy az błoto zniknie bo samochód z bloczkami nie moze wjechac Koniecznie sprawdz szerokosc i wysokosc okien a także czy są wszystkie na tym samym poziomie jesli tak masz w projekcie (szczegolnie drzwi balkonowe jesli masz np rozmiary standardowe okien to ważne), i czy wszystkie drzwi mają dobrą wysokość - czy zmieszcza się, koniecznie przypilnuj strop czy slupki bedą w tej samej odległoscici wyciągnięte(generalnie u nas kazdy jest inaczej niby to niczemu nie przeszkadza ale jedna dziwne ze tak nierowno zrobili) to chyba 2 rzeczy ktorych nie przypilnowalismy ... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 17.08.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dziś dzwoniłem do polecanej przez niektórych firmy Piaskop z Crząstawy i prawdę powiedziawszy szczena mi opadła jak wycenili sobie przewóz 12 t piasku do Śliwic na 360 zł... Czy tylko mi się wydaje że to szalona cena? Witaj jeśli śliwice są dalego od Chrząstawy to cena niestety taka może być, my jestesmy ok 500 m od piaskowni i placimy 20 zł za dojazd a co dopiero paręnaście kilometrów... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts