kedob 18.08.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Kominek z rozprowadzeniem powietrznym mam od kilku lat i sprawdza się do tego stopnia że poodłączałem inne grzejniki i grzeję tylko kominkiem. Do pokoi doprowadzone mam ocieplone kanały i wentylator pod kominkiem. W zimie średnia temperatura w domu 24 stopnie jak były te trzaskające mrozy tej zimy momentami miałem 20-21 stopni. Rozprowadzenie mam tylko do pokoi. Łazienki trzeba pootwierać drzwi i się same nagrzewają . Uciążliwe oczywiście jest bo trzeba dokładać co kilka godzin np w nocy trzeba wstac - dlatego polecam z gazem jak zgaśnie kominek to w nocy zapali się piec i kilka godzin pogrzeje. jESZCZE JEDNA sprawa JEŚLI CHODZI O KOMINEK Z ROZPROWADZENIEM PO KILKU LATACH JEDNAK SCIANY PRZY WYLOTACH SĄ BRUDNE i trzeba malować. Za drewno (porąbane i pocięte) placę rocznie około 1600-1800 zł starcza na cały sezon - tak tanio niczym innym nie ogrzeję secam: Powiedz proszę czy robił Ci ktoś projekt rozprowadzenia kanałów do pokoi czy sam kombinowałeś? Jeśli korzystałeś z czyichś usług to może kogoś polecisz? jaki masz kominek? ... jeszcze nie mam żadnego, na razie mam wylane ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 18.08.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... jeszcze nie mam żadnego, na razie mam wylane ławy kedob tak dla twojego wyjaśnie jeśli ktoś buduje dom to nie znaczy że mieszka na ulicy. Nie pomyślałeś że mogę mieć kominek w starym domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 18.08.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 kedob a podziel sie namiarami? tych obornik;) proszę bardzo...namiary z autogiełdy: 504-83-31-44 lub 071-310-79-67 to są akurat szewce a nie oborniki, ale właśnie mi przywiezli kamaza piaseczku na piaskownicę za 250 zł. Wożą też ziemię - aż żałuję że mam taką tylko z przodu bo jest super urodzajna. A zainteresowałem się bo jeździł tu u nas facet z Obornik i wciskał takie g... na którym nawet chwasty od dwóch lat nie urosły - ale to nie ten co podany wyżej. Grzegorz ..być może że Szewce, w autogiełdzie podaje że Oborniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 18.08.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mam takie lejberskie pytanie. Co można w zimie robić na budowie w stanie otwartym przykrytym. Mam taki etap przewidziany na początek listopada i zaczynam się zastanawiać żeby jakoś produktywnie miesiące zimowe wykorzystać. Czy np. elektrykę i rurki to można czy nie za bardzo? Jak robiliście? Niby możesz robić instalacje elektryczną czy np: ocieplać poddasze Ale spróbuj to robić jak jest -2st. palce odpadają. A do tego przewody i rurki sztywne i łamliwe. Za dużo nie porobisz w zimie. No dzięki i za taką odpowiedź, znaczy jak zima to zima w trampkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 18.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... jeszcze nie mam żadnego, na razie mam wylane ławy kedob tak dla twojego wyjaśnie jeśli ktoś buduje dom to nie znaczy że mieszka na ulicy. Nie pomyślałeś że mogę mieć kominek w starym domu ?? Secam: chyba mnie nie zrozumiałeś. Dzieki serdeczne za wczesniejszą odpowiedź. A ławy są dopiero u mnie wylane i sprawą kominka interesuje się bo zastanawiam się jak rozprowadzać przewody w stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 18.08.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... jeszcze nie mam żadnego, na razie mam wylane ławy kedob tak dla twojego wyjaśnie jeśli ktoś buduje dom to nie znaczy że mieszka na ulicy. Nie pomyślałeś że mogę mieć kominek w starym domu ?? Secam: chyba mnie nie zrozumiałeś. Dzieki serdeczne za wczesniejszą odpowiedź. A ławy są dopiero u mnie wylane i sprawą kominka interesuje się bo zastanawiam się jak rozprowadzać przewody w stropie To przepraszam Cię najmocniej ja też mam wylane ławy i myślałem że to "aluzja" do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.08.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 mam do dopisania do listy misiów fajnego geodete i namiar na beton... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 18.08.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Mam pytanie na ile szacujecie koszt podciągnięcia gazu do działki - odległość to 100-110m wzdłuż ulicy. Czy całość musiałbym pokryć sam (wzdłuż drogi sa jeszcze 3 inne działki, na których ktoś pewnie się bedzie kiedyś budował) czy już gazownia jakoś sobie to ustali, a ja płacę tylko za odcinek od drogi? Pzdr, TS147 Witaj ja miałam ok 100-110 m do dociągnięcia i 3 działki po drodze. Gazownia wydała mi warunki przyłączenia określając wartość inwestycji na 13 tys. My będziemy płacić wyłącznie opłatę przyłączeniową zależną od mb przyłącza na działce od drogi a gazownia ciągnie w drodze wszystko na swój koszt. Będziemy ogrzewać gazem - mogli by nie chcieć inwestować tylko dla kuchenki gazowej pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 19.08.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witaj ja miałam ok 100-110 m do dociągnięcia i 3 działki po drodze. Gazownia wydała mi warunki przyłączenia określając wartość inwestycji na 13 tys. My będziemy płacić wyłącznie opłatę przyłączeniową zależną od mb przyłącza na działce od drogi a gazownia ciągnie w drodze wszystko na swój koszt. Będziemy ogrzewać gazem - mogli by nie chcieć inwestować tylko dla kuchenki gazowej pozdrawiam Dabell No to bardzo dobra informacja, tym bardziej, ze to ta sama gmina (moja działka jest w Malinie/Ligocie). Gaz oczywiście będzie także do ogrzewania domu . Gdzie dokładnie załatwiałaś wszytsko? W Obornikach, czy we Wroclawiu? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.08.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witaj ja miałam ok 100-110 m do dociągnięcia i 3 działki po drodze. Gazownia wydała mi warunki przyłączenia określając wartość inwestycji na 13 tys. My będziemy płacić wyłącznie opłatę przyłączeniową zależną od mb przyłącza na działce od drogi a gazownia ciągnie w drodze wszystko na swój koszt. Będziemy ogrzewać gazem - mogli by nie chcieć inwestować tylko dla kuchenki gazowej pozdrawiam Dabell No to bardzo dobra informacja, tym bardziej, ze to ta sama gmina (moja działka jest w Malinie/Ligocie). Gaz oczywiście będzie także do ogrzewania domu . Gdzie dokładnie załatwiałaś wszytsko? W Obornikach, czy we Wroclawiu? Pzdr, TS Witaj wszystko załatwiałam na Ziębickiej we Wrocławiu. Ponieważ musieli doprojektować kawałek sieci wydanie warunków przyłączenia trwało ok. 1,5 miesiąca. Potem trzeba im zapewnić do realizacji inwestycji aktualną mapę projektową na swój koszt. Realizacja przez gazownię po podpisaniu umowy trwa ok. 34 miesiące i o tyle wcześniej trzeba załatwiać sprawy. Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 20.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Gdzie można kupić dobrą dachówkę / a swoją drogą, która Waszym zdaniem jest dobra?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 20.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Kera Phane ( czyt. kera fane ) w np. hurtowni Cerbud . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.08.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 ... Gdzie WROCŁAW kupuje styropian na posadzkę i elewację oraz wełna na poddasza ?? No gdzie no ?? Castorama czy sa tańsze miejsca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 20.08.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 ... Gdzie WROCŁAW kupuje styropian na posadzkę i elewację oraz wełna na poddasza ?? No gdzie no ?? Castorama czy sa tańsze miejsca ?? Ja styropian brałem w BuilderII na Armii Krajowej w Castoramie było dużo drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.08.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 W castoramie jest drożej - tam kupujemy tylko jak nie mamy czasu kupić gdzie indziej. Styropian kupowaliśmy w hurtowni MB03 (otworzyli punkt w Kamieńcu) i w hurtowni na Wojnowie (przy głównej drodze, naprzeciwko nowo budowanych szeregówek). W castoramie zdarzają się fajne okazje i wyprzedaże - warto polować Ktoś pytał o korę do ogrodu - kupowaliśmy ostatnio 50 worków, worek po 80 litrów za 5,50 - ponad trzy razy taniej niż w Castoramie. W Obi jest za 9 PLN, ogłaszają się w Autogiełdzie. Po ile kupujecie drewno kominkowe? Nabyliśmy 20 kubików fajnego suchego wiązu i klonu - daliśmy 135 z transporetem - czy komuś udało się kupić taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 20.08.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Mam domek z uzytkowym poddaszem i dylemat dotyczacy ocieplenia. W projekcie jest przewidziane ocieplenie z welny 25cm na skosach do poziomu sufitu i sufitu. Czy ocieplac dach ponad sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 20.08.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Mam domek z uzytkowym poddaszem i dylemat dotyczacy ocieplenia. W projekcie jest przewidziane ocieplenie z welny 25cm na skosach do poziomu sufitu i sufitu. Czy ocieplać dach ponad sufitem? Nie, chyba że będziesz ogrzewał przestrzeń ponad sufitem. Polecam posty Wojciecha Nitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 21.08.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witajcie Chwale sie domkiem jest juz zadaszony)))) niedlugo zaczynamy wykanczanie domku i przy okazji wykanczanie sie finansowo http://republika.pl/bogusiawr/Dom1mur.jpg http://republika.pl/bogusiawr/Dom2mur.jpg pozdr. Flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 21.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Hej! Czy Karwiany pod Wrocławiem to dobra lokalizacja na domek ? Czy A4 nie przeszkadza tam za bardzo ?Aha, jakie ceny są tam za 1m2 ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 21.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witajcie Chwale sie domkiem jest juz zadaszony)))) niedlugo zaczynamy wykanczanie domku i przy okazji wykanczanie sie finansowo http://republika.pl/bogusiawr/Dom1mur.jpg http://republika.pl/bogusiawr/Dom2mur.jpg pozdr. Flowercia witaj Napisz proszę jaką dachówkę masz na dachu - firma i kolor -czy aby nie antracyt? Podaj prosze namiary gdzie kupiłaś i jak to wychodziło cenowo ----no i ile czekałaś na dostawe dachówki . Dzisiaj w AB powiedzieli ze na Rabben czeka sie 3 tyg, ale mają tez inna -gdzie Klient czeka na realizacje 3 miesiące / chyba przesadzili .../ Grupę -Proszę o info z namiarami na dobra wieźbe dachową i hurtownie w których można uzyskać dobre rabaty na dachówke ceramiczną POZDRAWIAM mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts