Frankai 20.03.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Temporary Instruction Permit (upoważnie do jazdy po drogach z instruktorem i testu drogowego), Temporary Operator Permit (tymczasowe prawo jazdy po zdaniu testu drogowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.03.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Frankai - acha, teraz jam nauczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jovi 20.03.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Ja bardzo bym chciała być z Wami, ale mam umówiona randkę z lekarzem. W najgorszym przypadku będę więc spóźnialską - jeśli takie też zostaną wpuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.03.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Jovi, bal będzie do rana, więc na pewno zdążysz Wszak Ivon beczkę miodu toczy Będę czekał już od świtu (dla mnie tak ok. dziesiątej godziny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 20.03.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Jovi pomoc medyczna będzie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 A pamiętacie jak to pewne osoby obiecywały taniec na beczce z kufelkiem w ręku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.03.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Smok - no to od której wlasciwie ta wiosenna imprezka przy smoczej jamie???? i jak tam z listą gosci? dopisał się ktos ???? Frankai - ktoż to miał tańczyć?? Yemiołka a Alantą ??? A tak a propos to ciekawe jak tam Yemiołka sobie radzi i czy się wysypia? A co z Dobrzykiem - wcięło go w tych Dobrzykowicach, czy co???? aaaaa, już wiem - nie chce żebym go dogoniła i dzień i noc jest na budowie <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: ivonesca dnia 2003-03-21 13:00 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2003 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Yemiołka z Luśką (o ile mnie pamięć nie zawodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.03.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Kochani, targi zwiedziłem i muszę powiedzieć, że nic nie powaliło mnie na kolana. Wszystko widziałem wcześniej w hurtowniach. Jest mało wystawców i zwiedzenie wraz z rozmowami zajęło mi dwie godziny. (Głupio byłoby nie zamienić paru słow z człowiekiem, który sprzedawał mi np. dach) Tak że jeśli chcecie zwiedzać jutro, (otwierają o 10,00) to przed 13,00 dotrzecie do mnie. Na szczęście Bozia dała na piękną pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Smok - nie chciałem Cię zniechęcać, ale już słyszałem opinię na temat targów w Katowicach i Warszawie. Nawet Budma się popsuła. Więcej dowiesz się tu i z www producentów, a wybrańców (firmy) możesz nawiedzić w biurach po bardziej szczegółowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.03.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Podglądam Grupkę Wrocławską i tylko mi przykro, że ten Wrocław tak daleko ode mnie Frankai, jak byłam w Stanach to nie musialam robić ichniejszego prawa jazdy. Tę informację przekazała mi najbardziej kompetentna osoba, a mianowicie radca prawny MVA. I jeździłam prawie dwa lata bez żadnych problemów. Chyba, że chodzi Ci o drugie ID. Mnie wystarczał paszport + ID z uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.03.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Smok - będę szukać jutro Twojej smoczej jamy, mogę niestety nie dojechać na 13, bo wlasnie dzwonił elektryk że może spotkać sie z nami dopiero o 14. Uprosiłam go aby było wczesniej, ale ma dac znać dopiero jutro o której. Tak że możemy być dopiero po 14 - w najgorszym wypadku. Wysyłam Ci mój numer telefonu SMS-em w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Luśka - ponoć nasze ważne jest do pół roku, a poza tym jak piszesz ważne jest ID. Jak wiesz są tu 3 numery bez których nie istniejesz: SSN, prawko i telefon. Prawo jazdy amerykańskie ułatwia zniżki w ubezpieczeniu. W obecnej chwili jestem traktowany jako gość o podwyższonym ryzyku. Jeżdżę 15 lat, nie spowodowałem wypadku i dostałem tylko jeden mandat za światła zimą, ale to wszystko się nie liczy. Jak dowiadywałem się o cenę ubezpieczenia, to poniżej 1600$/pół roku (nieubezpieczony własny samochód, niskie kwoty, wysokie deductible) nie mogłem zejść. Ubezpieczę się przez pracodawcę 2200/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.03.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 A, to zmienia postać rzeczy. Ja, jako kobieta stateczna i zrównoważona ( i nie przekraczaj zbyt często 55 mil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Luśka - ja nie potrafię jechać tak wolno. Zresztą są tu odcinki z 70-tką, a niemało jest z 65-tką. Poza tym nikt tu nie przestrzega tych bzdurnych ograniczeń. Wszyscy jeżdża +5mph, a dużo i +10 na 65-tce a +15 na 55-tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.03.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Luśka - na egzaminie po highway'u jechałem 65 (dozwolone było 55) i egzaminator zwrócił mi uwagę, żebym nie jechał więcej niż 60. Oczywiście nie oblał mnie, bo pozostali użytkownicy jechali jeszcze szybciej Tak w ogóle, to całą drogę przegadaliśmy. Ja sobie jechałem, a on stawiał ptaszki na kartce. Powiem szczerze, że ten egzamin tutaj jest lepiej pomyślany. Na pisemnym jest dużo pytań z techniki jazdy. Po co Ci teoria jak nie wiesz jak się zachować na drodze? Z kolei trasa egzaminu jest tak dobrana, żeby zaliczyć wszystkie aspekty ruchu. Stop, 4-way stop, right turn on red, highway, left turn on 3 lane, etc., etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 22.03.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Frankai wyjaśnij mi po co ty właściwie robisz prawko. Przecież masz polskie, czyżby bratni naród sojuszniczy go nie honorował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.03.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Bartt - nie czytasz, oj nie czytasz... Napisałem powyżej odpowiadając Luśce. Tutaj jest tak: nasz śliczny paszporcik z przepiękną wizą z pozwoleniem na pracę jest mało istotny. Znacznie bardziej liczy się ten świstek, który własnie dostałem. Po zdaniu prawka robią Ci zdjęcie i za 2-3 tygodnie przyślą prawko do domu. Do tego czasu posługujesz się tymczasowym (tym świstkiem), które jest niczym innym kawałkiem kartki z wydrukiem zrobionym na laserówce i numerem prawa jazdy. Ważne jest toto 2 miesiące. Nie ma żadnej fotografii i podrobić można bez problemu. Pokazujesz to jak u nas dowód osobisty, a pewnie tylko policja ma możliwość zweryfikowania numeru, ale nawet i oni pewnie nie widzą zdjęcia, jak zatrzymają Cię na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.03.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Acha Grupo - nawiązaliśmy już połączenie ze Smokiem, ale na zasadzie, że on mnie słyszał i widział, ale ja jego nie. Jak tylko postara się o sprzęt (kamera i mikrofon) lub software do obsługi zwykłej kamery, to mamy spróbować pełne połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 22.03.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Frankai my grupa też . Jak opuszczałem smokowe ognicho to wizja i fonia jeszcze były :grin: ... Nie pamiętam tylko która z nich była blondynką _________________ <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Bartt dnia 2003-03-22 22:55 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts