Damro 25.08.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ty tez oczekujesz malego berbecia? Kiedy wam sie rodzinka powiekszy? A jakże:)))) W końcu zgodnie z tradycją muratorskiej grupy - jak sie zdążyłam zorientować - budowa jakoś sie zaczyna łączyć z powiększeniem rodzinki:)))) Ja skończylam 4 miesiac. Termin mam na 30 stycznia. Pozdrawiam wszystkie budujące mamy i tatusiów Nieśmiało dołączam, również na 30.01.2007 Pozdrawiam druga połowa Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.08.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ty tez oczekujesz malego berbecia? Kiedy wam sie rodzinka powiekszy? A jakże:)))) W końcu zgodnie z tradycją muratorskiej grupy - jak sie zdążyłam zorientować - budowa jakoś sie zaczyna łączyć z powiększeniem rodzinki:)))) Ja skończylam 4 miesiac. Termin mam na 30 stycznia. Pozdrawiam wszystkie budujące mamy i tatusiów Nieśmiało dołączam, również na 30.01.2007 Pozdrawiam druga połowa Damro no to kto jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 25.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Damro, kulka i.w. gratuluję! To pewnie zdominujemy forum Wyjątkowo długa zima była w tym roku Samopoczucie ok. ale brzuch już wielki się robi i nie ma tyle siłki na bieganie po... hurtowniach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.08.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ja Wam na razie pokibicuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.08.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ja Wam na razie pokibicuję... Ale pamiętaj o dodatkowym pokoju Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.08.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 okiej;)a jak będą bliźniaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.08.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Druga połowo Damro - moze się spotkamy na sali jednego dnia i bedziemy rozmawiać o budowach (to dodałam, zeby nie było, ze niezgodnie z tematyką grupy ) Betty&M - dzięki wielkie. Też wszystkiego najlepszego Xena z Xsary - uwzględnij tę ewentulaność jeszcze na etapie budowy domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.08.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 okiej;) a jak będą bliźniaki? Zawsze pozostaje piętrowe łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix2 25.08.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ty tez oczekujesz malego berbecia? Kiedy wam sie rodzinka powiekszy? A jakże:)))) W końcu zgodnie z tradycją muratorskiej grupy - jak sie zdążyłam zorientować - budowa jakoś sie zaczyna łączyć z powiększeniem rodzinki:)))) Ja skończylam 4 miesiac. Termin mam na 30 stycznia. Pozdrawiam wszystkie budujące mamy i tatusiów Nieśmiało dołączam, również na 30.01.2007 Pozdrawiam druga połowa Damro no to kto jeszcze?? to ja sie wpisuje na liste ( termn - koniec pazdziernika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 No ładnie Rośniemy w siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.08.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Teraz jestem pewna , że gdybyśmy się zebrały razem to niezłe upusty mogłybyśmy wytargować druga połowa Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A spróbowaliby odmówić! Wszystko zeżarłyby myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.08.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 a ja myslalm, ze my tylko 2 z Betty kobiety ociezale Co do rabatów, to musze was zmartwic - nic szczegolnego, a na pewno nie ma rabatów dla kobitek w ciaży-przynajmniej mi to nie trafilo . Za to raz po dlugich negocjacjach (chodzilo o pompe ciepla, wiec rozumiecie, jak wielki wydatek ) facet powiedzial, ze jak sie bedzie uwaial telefonicznie na rozmowe z kobieta to sie najpierw spyta czy nie w ciazy, bo niby "te w ciazy" sa bardziej uparte w negocjacjach . Chociaz przypomnilao mi sie, gdzies odwinelam tekst (sama nie pamietam gdzie ), jak mi chlop nie chcial zejsc chyba z 700 zl to powiedzialm, zeby mi zszedl z cena, zebym na wozek dla dziecka miala i o dziwo dal sie nabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.08.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 dziewczyny to moze mozna Was wypozyczyc na negocjacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.08.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ja bardzo chetnie Tyle, ze póki co specjalizuję się w przyspieszaniu terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.08.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Wczoraj byliśmy z mężem oglądać nasz Dom pod Pistacją budujący się niedaleko Częstochowy - chwilkę przed zadaszaniem. Domek jest świetny - dopiero teraz mam tak naprawdę wyobrażenie jak to będzie, na podstawie planów ciężko było sobie wyobrażać model 3D. Dzięki wizycie podjęliśmy decyzję o zmianie schodów zabiegowych na dwubiegowe ze spocznikiem kosztem zmniejszenia łazieneczki na dole - tak jak to wymyslił kierownik budowy u Tabalugi . Schody są dla nas bardzo ważne, gdyż nie wyobrażam sobie naszych małych diabełkow (po przeprowadzce synek bedzie miał ok 5,5 i 3 latka córa) biegających schodach zabiegowych z taką prędkością jak dotychczas . Po wizycie doszłam do wniosku, że należy przed kupnem proejktu za wszelką cenę zobaczyć wybudowany już dom na jego podstawie, o ile oczywiście jest - niestety nasza Pistacja jest bardzo młodym projektem gotowym i bedziemy ją budowali jako drudzy na forum - potwierdziliśmy tylko trafność wyboru. W tej chwili jest już kupionych kilka następnych projektów i ich właściciele będą mieli prościej - o ile trafią oczywiście na nasze forum . Czy wy widzieliście przed budową domki wybudowane według swoich upatrzonych projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.08.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 My z mężem mamy projekt indywidualny. Nie znalazłam gotowego co by zaspakajał nasze oczekiwania. Musiałam bym dokonywać tyle przerobek, że szkoda gadać.Ale potrafię sobie wyobrazić nasz dom. Szkoda tylko że nie będzie (ze wzgledu na fundusze) dachu kopertowego - tylko dwuspadowy naczułkowy. Wieć próbuje polubić taki właśnie dach.Mam mieszkanie dwupoziomowe, nalatałam się po schodach - dom bedzie parterowy!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.08.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Też planowałam domek parterowy i taki też projekt pierwszy kupilismy - wydawał się idealny rozkładem wnętrza. Niestety okazało się, że WZ wprowadziła jedną zmianę, której wcześniej w Gminie nam nie ujawniono i projekt przestał sie mieścić na naszej dużej (1250m2) ale wąskiej działce. Obecny domek jest idealny rozkładem wewnątrz, ma bardzo racjonalnie wykorzystasną przestrzeń - minimum na komunikację, jest świetnie dobrany do stron świata i kształtu działki i jedyne zmiany były w sumie kosmetyczne (zmniejszenie niektórych okien i likwidacja jednego okna oraz drugiego balkonu oraz zmiana typu schodów). Pierwszy szukałam kilka miesięcy , drugi znalazłam jako trzeci oglądany po oddaniu poprzedniego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Kiedy ruszacie z budową domu? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Dabellmy równięż mieliśmy taki sam problem tzn.kupiliśmy projekt gotowy wg którego nikt wcześniej nie budował .Okazało się, że dwa m-ce temu ruszyły dwie budowy i również będziemy chcieli zobaczyć je z bliska.Pozdrawiam Damro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts