mimix2 22.09.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam, Czy może macie namiary na dobrego stolarza, który robi sypialnie? Słyszałam, ze mozna jechać do Twardogóry i tam szukac, ale myśle, że ktoś polecony zawsze jest pewniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 22.09.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 witam, a nawiązując do mojego poprzedniego postu (szukającego ekipy) jak sądzicie - 44 tys. brutto za robociznę stanu surowego otwartego (bez garażu, tarasów, schodów i podbitek, ale nie obchodzi mnie też geodeta, humus, sprzęt i ewentualnie załatwianie matriałów) dla tego projektu http:// http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112.html to zdzierstwo czy da sie przeżyć. Bo już sama nie wiem..... Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 22.09.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 smiejus - kwota którą podajesz jest bardzo wysoka, mnie za większy domek trzy ekipy policzyły po ok. 27tys.(wyceny z wiosny ), w końcu robić będzie pan który wycenił robociznę na ok. 18tys. . Ja zapewniam tylko materiały, wodę i prąd, acha i geodetę, ale to jest ok 500 - 800pln. Życzę wytrwałości i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 halszka moim zdaniem cena o ktorej mowisz juz jest mało realna do osiągnięcia.....teraz to sie raczej waha za caly stan surowy - ok.35000-45000 a konstruktor mi nawet coś mówił o 60000zł.....nie wiem czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 22.09.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Małe sprostowanie Jest to cena samej murarki, bez dachu , ale reszta aktualna, z września O jakości pracy na pewno napiszę. Mam nadzieję że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 22.09.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 halszka.ka - czy twoje ceny są brutto i czy są ze ściankami działowymi w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 22.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Moze nastepne spotkanie zorganizujemy na budowie - moze cos w rodzaju rodzinnego pikniku - o wczesniejszej porze, wraz z dziecmi i w niedziele, kiedy hurtownie sa pozamykane , co wy na to? Przykro mi ze nie dotarlam, ale taaa propozycja jest niezwykle kuszaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 22.09.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 smiejus - podane ceny są nie o-vatowane, ale za to ze ściankami działowymi i wylewanymi schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 22.09.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Cóż - trzeba pamiętać tez i o tym, że ceny pędzą w górą cały czas. Nasz wykonawca już powiedział, że od wiosny podwyższa cenę swojej roboty o 40 %. Więc np. moja wycena dzisiaj jest droższa od tej z wiosny 2006, ale pewnie bedzie i dużo tańsza z wiosny 2007.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 22.09.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Też tak właśnie myślę, że przyszły rok to będzie dla nas szok cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 23.09.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Stolarz pan Chmura 601 95 04 53. Co prawda nie wiem czy robi sypialnie ale podobno robi rewekacyjne i tanie drzwi. Polecenie sprawdzone bo do kolezanki ktora juz mieszka we wlasnym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.09.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 czyli ile teraz chodzi robocizna całego stanu surowego? 35>? 40000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 23.09.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 U mnie jest sytuacja złożona - wiosną ekipa zrobiła stan O, wycena całości bez dachu i tarasów - 28tys, zrobili fundamenty dostali 8tys i odeszl w siną dal..., Teraz, dzięki pewnej przemiłej forumowiczce, znalazłam ekipę która pociągne resztę murarki, ze ścianami działowymi i tarasami za ok. 15tys, wiem że jest to raczej mało, i troszkę się boję o solidność i terminowość, ale mam nadzieję - są ku temu przesłanki - że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.09.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jakiś czas temu założyłem temat o kosztach budowy – sporo cen tam padło http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1246190&highlight=#1246190 Pozdrawiam SECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 23.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 secam - moje gratulacje wyrazy szacunku przyjdą po 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 secam - moje gratulacje wyrazy szacunku przyjdą po 1000 nie wiem czy dożyję do 1000-go postu ...... wcześniej mnie budowa wykończy A co do cen to faktycznie lecą strasznie do góry - proponuje podpisywać umowy (choć te najprostsze) Ale nie przejmujcie się w przyszłym roku będą wracać z Angli i Irlandi te ekipy, co tam wszystko już zepsuły i nie mogą znaleźć nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 23.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 secam - pewnie cię zmartwię, innych być może też, mój mąż współpracuje z anglikami i trochę z irlandczykami - nasze kochane misie mają tam bardzo dobrą opinię informacja pochodzi od irlandczyka który kończy budować dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 No to nie ma innego wyjscia jak ........................................... zwiększyć przyrost naturalny zanim nam wszyscy wyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.09.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 czyli ile teraz chodzi robocizna całego stanu surowego? 35>? 40000? My mamy cenę 41 tyś. brutto za cały stan O. (fundament, murarka, strop, ścianki dzialowe, dach). Za taki domek: http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alabaster/ tyle, że z podwójnym garażem. Ceny negocjowane w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 23.09.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 ludzie jakie macie wkłady kominkowe i gdzie kupowaliście? ja chcę żeliwny wkład 14-16 KW najchętniej z boczną szyba ale nie koniecznie dałam do wyceny w jednej firmie i 12 tys za wkład francuski 15 KW, prosta obudowa - trochę trawertynu to chyba dużo? co myślicie o wkładach Invicta, które są aktualnie w promocji w Leroy - warto czy dać sobie spokój? a zestaw do DGP kupiłam na allegro, polecam jakby ktoś potrzebował. W salonie na ten zestaw dostałam cenę 2680 a kupiłam go za 1070 zł uwielbiam allegro pozdrawiam my jestesmy fanami Dovra, bo da sie z niego zrobic otwartego (ma drzwiczki otwierane podobie jak w autobusie IKARUS ) na romantyczne wieczory. http://www.dovre.com.pl/2400.html zanim go wybralismy spędziłem parę nocy nz czytaniu forum .. i jedno co wywnioskowałem, to ze wszyscy odradzają zakupy w hiper-budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts