flowera 25.09.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Hej Grupo. Muszę się Was coś poradzić Zbliżam się do momentu wybrania kolorystyki domu i im bliżej tym trudniej. Planujemy dach czarny lub grafitowy, ściany białe, okna PCV z roletami też białe. No i tu się zaczyna problem, co dalej. Jakie rynny (PCV czy metal i jaki kolor Jakiego koloru nadbitka. Jakiego koloru klinkier na kominy i podmurówkę. I jakie drzwi wejściowe i brama do garażu. Macie może jakieś pomysły ?? Czesc ja zaszalałam można powiedziec, bo myśle ciągle o kolorze domu - czyli np o niebieskim, mam grafitowy dach białą deskę czołowa czarne rynny (ostatnio żałowałam że nie kupiłam białych bo widziałam białe i wyglądały super, białe okna pcv , rolety i brama w jasnobeżowym kolorze jaki będzie końcowy efekt okaże się za 1,5 miesiąca pozdrawiam) flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.09.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kochana Grupo! troche mi głupio, że wpadam tu wtedy, gdy mam interes Proszę dajcie mi namiary na solidnych i niedrogich fachowców do ścianek gipsowo-kartonowych. Dzwoniłam do wszystkich poleconych Miśków, niestety maja zawalone terminy. Pomożecie biednej Żabce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 25.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 my jestesmy fanami Dovra, bo da sie z niego zrobic otwartego (ma drzwiczki otwierane podobie jak w autobusie IKARUS ) na romantyczne wieczory. http://www.dovre.com.pl/2400.html zanim go wybralismy spędziłem parę nocy nz czytaniu forum .. i jedno co wywnioskowałem, to ze wszyscy odradzają zakupy w hiper-budowlanych. całkiem fajnie wygląda. Widziałeś go na żywo? mnie by interesował ten 2100 C2 - z boczną szybą. Na Żmigrodzkiej sprzedają kominki Dovre musze podjechać i obejrzeć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 25.09.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Hej Grupo. Muszę się Was coś poradzić Zbliżam się do momentu wybrania kolorystyki domu i im bliżej tym trudniej. Planujemy dach czarny lub grafitowy, ściany białe, okna PCV z roletami też białe. No i tu się zaczyna problem, co dalej. Jakie rynny (PCV czy metal i jaki kolor Jakiego koloru nadbitka. Jakiego koloru klinkier na kominy i podmurówkę. I jakie drzwi wejściowe i brama do garażu. Macie może jakieś pomysły ?? A nie lepiej poradzic sie fachowca??? ( plastyk-bedzie bardziej tonami i przestrzenią patrzył, architekt - bedzie patrzył - konstrukcyjnie i przestrzennie) Czy zawsze trzeba byc wszystkowiedzącym ? PS . ja daltonista jestem i musze miec fachowca od tego ,,, na całe szczeście to małżonka wiec nie wpływa na budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 25.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 my jestesmy fanami Dovra, bo da sie z niego zrobic otwartego (ma drzwiczki otwierane podobie jak w autobusie IKARUS ) na romantyczne wieczory. http://www.dovre.com.pl/2400.html zanim go wybralismy spędziłem parę nocy nz czytaniu forum .. i jedno co wywnioskowałem, to ze wszyscy odradzają zakupy w hiper-budowlanych. całkiem fajnie wygląda. Widziałeś go na żywo? mnie by interesował ten 2100 C2 - z boczną szybą. Na Żmigrodzkiej sprzedają kominki Dovre musze podjechać i obejrzeć pozdrawiam właśnie tam na żywca ogladałem te harmonijkowe drzwi, które tak nas zachwyciły. powodzenia w wyborach .. jak juz bedziecie wiedzieli jaki ...to pochwal sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 26.09.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 mam prosbe o dopisanie mnie do mapki Buduje sie w Bąkowie to jest zaraz za Pruszowicami i widze ze w okolicy kilkoro z was tez sie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.09.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nasz gedoeta ma jutro tyczyć nam budynek. Zażyczył sobie do tego celu: - 36 paliki - 24 deski 1,5 metrowe - 1 kg gwoździ - 100 m sznurka - 2 duże młotki Czy faktycznie to są rzeczy niezbedne geodecie do wytycznie budynku Ale o ile deski i gwoździe jeszcze jakoś zrozumiem, to zdziwił mnie tymi młotkami. Czy to aby ja mam mu dostarczać narzędzi do jego pracy, za którą on bierze ode mnie kasę??? Napiszcie co o ty myślicie i jak to u Was było, bo nie chce się z nim spierać jeżeli nie będę miała racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 moze dam ci innego geodete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A mogę prosić namiar? Chodzi o tereny w Gajkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.09.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nasz gedoeta ma jutro tyczyć nam budynek. Zażyczył sobie do tego celu: - 36 paliki - 24 deski 1,5 metrowe - 1 kg gwoździ - 100 m sznurka - 2 duże młotki Czy faktycznie to są rzeczy niezbedne geodecie do wytycznie budynku Ale o ile deski i gwoździe jeszcze jakoś zrozumiem, to zdziwił mnie tymi młotkami. Czy to aby ja mam mu dostarczać narzędzi do jego pracy, za którą on bierze ode mnie kasę??? Napiszcie co o ty myślicie i jak to u Was było, bo nie chce się z nim spierać jeżeli nie będę miała racji. My nie musielismy kupowac calego oprzyrzadowania, ale za to trzeba bylo samemu cale te deseczki powbijac , tzn mozna bylo poporsic godete zeby to zrobil, ale trzeba byloby za to ekstra zaplacic. A co do mlotka to u nas bylo odwrotnie -- geodeta zapomnal mlotka i zostawil go u nas A tak w ogole to zadzwonila do mnie firma ochroniarska z oferta... Nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby ne fakt, ze wlasnie przez 2 tygodniami ktos byl u nas na budowie -na szczescie malo co ukradli (bo tez i malo bylo na budowie). Sasiad za, to ktorego tez odwiedzili zlodzieje, odrazu powiedzial, ze teraz to mozemy sie tylko spodziewac telefonu od firm ochroniarskich - oni podobo tak zawsze "przypadkowo" dzwonia zaraz po takim zajsciu... Dodatkoo sie wkurzylam, ze moja ekipa rozdaje moj nr telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 26.09.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witamy Wszystkich z grupy Wrocławskiej. Na początku się przedstawimy, pod tym nikiem kryją się ilona i tomek. Na razie jeszcze mieszkamy we Wrocławiu, ale dzialke kupilismy w Wilkszynie (zachodnia strona naszego miasta). Z budowa mamy nadzieje ruszyc juz w listopadzie (fundamenty), a potem na wiosne z reszta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syl.sob 26.09.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Choć nie jestem z okolic Wrocławia,ale może ktoś z was wie coś na temat budowy Klarysy z Archipelagu http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=437 poszukuję osób budujących ten budynek. Proszę pomocy Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 26.09.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Czy mógłby ktoś polecić jakiegoś dobrego kierownika budowy? Od razu zaznaczam, że do jedynego wrocławskiego misia już dzwoniłam. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.09.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam grupo , a szczególnie , wszystkich , których poznałam osobiście na spotkaniu tzn. dabell, secam x 2 , halszka x2 , betty x3, wojtyx3 . Wygnali mnie na tydzień w Polskę i dopiero teraz mam dostęp do netu , bardzo , bardzo miło było was poznać , mam nadziej , że nie długo się znowu spotkamy tym razem w większym gronie . Secam widzę ,że żona ma jakieś plany ???? , no nie wiem , ale ty chyba nie wiele będziesz miał do powiedzenie jak się zdecyduje WITAM WSZYSTKICH NOWYCH , KTÓRYCH PRZYBYWA Z KAŻDYM DNIEM NA NASZYM FORUM , WIDAĆ WROCEK SIĘ ROZRASTA .- POWODZENIA WSZYSTKIM ŻYCZE . flawerka jak wiecha ?? pozdrawiam MARPA Witaj Marpa ja strasznie żałuje, że nie byo mnie na spotkaniu, ostatecznie wiechy nie bylo , a ja z przeziębieniem wolałam nie przychodzić czkeam na następne spotkanie ))) flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 26.09.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nasz gedoeta ma jutro tyczyć nam budynek. Zażyczył sobie do tego celu: - 36 paliki - 24 deski 1,5 metrowe - 1 kg gwoździ - 100 m sznurka - 2 duże młotki Czy faktycznie to są rzeczy niezbedne geodecie do wytycznie budynku Ale o ile deski i gwoździe jeszcze jakoś zrozumiem, to zdziwił mnie tymi młotkami. Czy to aby ja mam mu dostarczać narzędzi do jego pracy, za którą on bierze ode mnie kasę??? Napiszcie co o ty myślicie i jak to u Was było, bo nie chce się z nim spierać jeżeli nie będę miała racji. kulka mój geodeta miał wszystko co potzrebne, nic nie musiałam przynosić. Zdecydowanie możesz sie z nim spierać, łaski Ci nie robi. W końcu bierze za to pieniądze. ps. udało się złożyć barak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A propo kominków nie wiecie gdzie mozna kupić same wkłady kominkowe? pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.09.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nie wiem jakim cudem ale udało mi się wybrac i kupić dachówke..... Ide sie upić... to najtrudniejsza decyzja w moim życiu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.09.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nie wiem jakim cudem ale udało mi się wybrac i kupić dachówke..... Ide sie upić... to najtrudniejsza decyzja w moim życiu, A co wybrałaś?Tylko nie pij za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.09.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 moge ale tylko na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 26.09.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 kulka mój geodeta miał wszystko co potzrebne, nic nie musiałam przynosić. Zdecydowanie możesz sie z nim spierać, łaski Ci nie robi. W końcu bierze za to pieniądze. Dostanie paliki i gwoździe. Resztę bedzie miał I bedzie zbijał sam te deski. ps. udało się złożyć barak??? Jutro Ci powiem - jutro kolektywne składanie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts