Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

MTW1!

Małgosiu, nie wiem dlaczego nie wychodzą moje wiadomosci na priva, a znajdują się w folderze "do wysłania". Dlatego odpowiadam ci tu.

Tak, mam podpisaną umowe na stan surowy otwarty (murarze) dom 145 mkw i garaż wolnostopjący 50mkw za 26.500zł Właśnie jestem na etapie szukania dekarzy.

Co się tyczy okien - to w projekcie mam drewniane z okiennicami, więc takich szukam. Do wyboru mam firmy - M&S na Czekoladowej, "Okna"na Swojczycach i król cenowy Gebauer. Innych firm nie znam. Ale w M&S robią też plastikowe - zobacz tam.

Skąd masz dekarzy?

Pozdrawiam. natalia.

witaj Natalio,

Dekarza mam lokalnego z Długołęki ---właśnie skonczył kłaść wieźbe. Na dniach inspektor nadzoru "rzuci okiem" na robotę , jak będzie oki --dam Ci namiary / mam nadzieje , że będzie ok-----bo osoby oglądające , chwalą , że jest zrobione porządnie/.

mtw1

Kochani

Podzielcie się informacjami jakie wybraliście okna / drewniane czy PCV ?/

Jaka firma jest godna polecenia we Wrocławiu / jeżeli chodzi o okna PCV/

chodzi mi o solidność wykonania i dobre profile /

Licze na Was.... :lol:

Pozdr. MTW1

mam drewniane Gebauera od 4 lat

Witam po dłuuuugiej nieobecności - cały tydzień nie miałam internetu :evil: :evil: :evil:.

Ale za to budowa ruszyła :lol:, ściany rosną aż miło, tylko ten deszcz..., czy wiecie czy będzie długo padać :-? ?

Obiecuję jutro wkleić zdjęcia, aż mnie paluszki swędzą żeby się pochwalić :wink: .

Pozdrawiam wszystkich mimo deszczu - optymistycznie :lol: !

Iwonesca,

proszę napisz czy jesteś zadowolona ze swoich okien (Gebauer) po paru latach użytkowania. I jeszcze taka kwestia - czy masz na oknach szprosy? Użytkownicy czesto piszą ,że okno ze szprosami wygląda jak zakratowane. Gebauer zaczał robić szprosy rownież mosiężne między szybami - bardzo ładne, aczkolwiek drogie.

Pozdrawiam. natalia

halszka.ka gratuluję rozpoczęcia robót :) MY nie sikaliśmy do fundamentów 8) pierwsze słyszę o takich praktykach :roll: zatopiliśmy jednak puszkę dla potomnych (pieniążki, zdjęcia coś na szczęście)

Betka gratuluję wprowadzki i baaaaaaaardzo zazdroszczę :)

Mam apel do budujących - poszukuję naszych ukochanych tynkarzy z Rybnika dowodzonych przez Marcina Kieżuna. Ktokolwiek wie gdzie teraz pracują to proszę o informację.

Mają u mnie do dokończenia tynki (niedoróbki i pęknięcia) u innych forumowiczów podobne poprawki. Dla zainteresowanych mam telefon do ojca pana Marcina. Chociaż on odbiera telefon i świeci oczami za syna. Obiecał przekazać sprawę synowi jednak ten nie kwapi się z oddzwonieniem. Oczywiście dodzwonić się do niego nie można ( nie odbiera telefonu)

Kto wie jaki jest tryb postępowania czysto formalnego? Mam z nim podpisaną umowę i fakturę za wykonaną pracę. Niestety po miesiącu wyszły pęknięcia (dość liczne) i wady w strukturze- jak formalnie wezwać wykonawcę do naprawienia szkody?

Kochani

Podzielcie się informacjami jakie wybraliście okna(...)

Hej

My wybraliśmy PCV Thermoplast. Jak na razie jesteśmy zadowoleni. I z jakości i z koloru :)

My mamy okna avante kupowane i montowane przez firmę Krysiak z ulicy Balonowej. Zamontowali nam wszystkie okna z roletami w sobotę. :lol:

Jestem zadowolona z montażu i okien :D

Ja mam okna Gebauer, ale firma we wrocku się rozsypała i problem z gwarancją. Poza tym dawała większe rabaty niż macierzysta. Ja teraz mam kłopot z drzwiami. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z gwarancją, bo szyba pękła, a firmy nie ma. Nie podpisałam protokołu odbioru i nie mam faktury.

Iwonesca,

proszę napisz czy jesteś zadowolona ze swoich okien (Gebauer) po paru latach użytkowania. I jeszcze taka kwestia - czy masz na oknach szprosy? Użytkownicy czesto piszą ,że okno ze szprosami wygląda jak zakratowane. Gebauer zaczał robić szprosy rownież mosiężne między szybami - bardzo ładne, aczkolwiek drogie.

Pozdrawiam. natalia

jestem bardzo zadowolona :-) dodatkowo mam tez okiennice montowane razem z oknami - też jestem zadowolona :-)

szprosów nie mam - możesz zajrzeć do mojego dziennika, są tam zdjęcia

pozdrawiam

Ja mam okna Gebauer, ale firma we wrocku się rozsypała i problem z gwarancją. Poza tym dawała większe rabaty niż macierzysta. Ja teraz mam kłopot z drzwiami. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z gwarancją, bo szyba pękła, a firmy nie ma. Nie podpisałam protokołu odbioru i nie mam faktury.

a ja mam inne zdanie o oddziale wrocławskim (ale prosze pamiętać że kupowałam okna 3 lata temu) - człowiek który wtedy pracował w oddziale był nie do życia i nic z nim nie można było załatwić :-?

dlatego wszystko załatwialiśmy w siedzibie - miło i sympatycznie, problemów z reklamacjami nie było - cieżko otwierały się nam drzwi tarasowe to przyjechał zaraz montażysta i uregulował

a tak w ogóle to wtedy podpięłam sie do 4 rodzin z Warszawy, złożyliśmy 5 zamówień i uzyskalismy lepszy rabat - oczywiście skrzyknęliśmy się tu -na forum :-)

Betka - a kto Ci montował okna? własna ekipa czy Gebauer? myślę że jak porozmawiasz z ludzikami w siedzibie to jakoś się dogadacie - a przynajmniej próbuj - przeciez to nie Twoja wina że zamknęli wrocławski oddział.

pozdrawiam i zyczę powodzenia