kulka i.w. 06.10.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A więc - ławy fundamentowe wylane Pięknie wyglądają Na wtorek Panowie kazali zamawiać piach i cement, żeby juz zasypywac fundamenty i lecieć dalej ze scianami fundamentowymi. Dopytam jeszcze naszego kierownika budowy czy to aby nie za szybko ? I wtedy podejmiemy decyzję. A u Was jak to mniej wiecej leciało/leci ?? P.S. marpa - zauważyłam, ze w im większym ruchu jestem ja - tym spokojniejsza jest nasza córeczka. A jak siadam spokojnie - to sie wtedy budzi i wariuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.10.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Secam - na jakich kolorach elewacji ostatecznie stanęło ??? Mętlik i wojna o kolory trwa. Cały czas powraca jednak czarna dachówka taka z srebrnym połyskiem ...ach... To znaczy miałem na myśli Rupp Ceramika Rubin 13. Tynk i okna białe – ideologia taka , Komin na dachu też będzie chyba czarny (czarno szary) i zostaje cokolik wokół domy – tu stanęło na czarno-ceglastych maziajach (taka klinkierówka w lekkie łaty). A czas okaże, co dalej . Byliśmy wczoraj w składzie budowlanym z dachówkami (tym w Twojej miejscowości). Wchodzimy i pytamy o dachówkę ……. Pan nie daje nam dokończyć i mówi że do kupienia w tym roku i tak są tylko 2 wzory – ten i ten i pokazuje jakieś dwie beznadziejne dachówki . To wariactwo budowlane się kiedyś skończy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 06.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A więc - ławy fundamentowe wylane Pięknie wyglądają Gratulacje, teraz już tylko mury w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.10.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Witam uff... konie szalone przebiegły galopem... to tak apropos tych mechanicznych z koparki, co to nam dzisiaj w trzy godzinki pięknie 50cm humusu zdjęła z obszaru 12m x15m . U sąsiada 100m wcześniej w zeszłą sobotę inna koparka kopała od 9 rano do późnego wieczora, ale ta to po 100 zł /h była + 200 zł/dojazd , a naszego koparkowego umówił wykonawca na 350 +100zł za dojazd . Tamten się widocznie nie dopytał ile humusu będzie, bo jak się okazało, że zbiera 50 cm to stwierdził, że gdyby wiedział, to liczyłby na godziny . W poniedziałek rano ma przyjechać geodeta i w obecności wykonawcy ma wytyczyć wszystkie ławy. We wtorek będa kopać i skręcać zbrojenie i prawdopodobnie we środę będzie lanie chudziaka pod ławy a czwartek ławy. W piątek przyjeżdzają bloczki betonowe z Betardu i następny tydzień to murowanie ścian fundamentowych, zasypanie (ok. 170 ton piachu ) no i może chudziak. Jak ten harmonogram wypali, to będę najszczęśliwsza na świecie. No to by było na tyle . Kulko nasza dziura w ziemi też jest piękna , mąż stwierdził nawet, że glina spod humusu tak ładnie połyskuje... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.10.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 uff... konie szalone przebiegły galopem... Piękne chwile co? Jak ten harmonogram wypali, to będę najszczęśliwsza na świecie. No to by było na tyle . Trzymam kciuki, żeby wypalił bez zastrzeżeń P.S. A gdzie kupujesz piasek? I gdzie w ogóle teraz warto kupować piasek? Obdzwoniłam piaskownie - jako pierwszą - piaskownie w Chrząstawie ale tam cena podawana jakis czas temu tutaj (150zł za 13 ton) juz dawno nieaktualna. Teraz sobie krzyczą dokładnie 2 razy tyle. Czy ktoś brał piasek w Bystrzycy (Oławskiej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.10.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Gratulacje, teraz już tylko mury w górę... Już mi się to po nocach śni:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 [ P.S. A gdzie kupujesz piasek? I gdzie w ogóle teraz warto kupować piasek? Obdzwoniłam piaskownie - jako pierwszą - piaskownie w Chrząstawie ale tam cena podawana jakis czas temu tutaj (150zł za 13 ton) juz dawno nieaktualna. Teraz sobie krzyczą dokładnie 2 razy tyle. Czy ktoś brał piasek w Bystrzycy (Oławskiej)? Kulko Dostałam w hurtowni w Wiszni Małej (odl. ok. 3 km od budowy) cenę 30 zł za tonę przy ilości ok. 160-170 ton (musze wypełnić ok. 90m3 dziury w fundamentach - 0.5m wykop +0.5m wyniesienie+10cm chudziak). Wychodzi niestety ok. 5 tys zł za sam piach. Wysłałam wczoraj maila do kopalni piasku w Pierwoszowie (ale to po północnej stronie Wrocławia) zobaczymy czy dadzą taniej. pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.10.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dostałam w hurtowni w Wiszni Małej (odl. ok. 3 km od budowy) cenę 30 zł za tonę przy ilości ok. 160-170 ton (musze wypełnić ok. 90m3 dziury w fundamentach - 0.5m wykop +0.5m wyniesienie+10cm chudziak). Wychodzi niestety ok. 5 tys zł za sam piach. Wysłałam wczoraj maila do kopalni piasku w Pierwoszowie (ale to po północnej stronie Wrocławia) zobaczymy czy dadzą taniej. pozdrawiam Dabell Trochę drogo wyszedł ten piasek ja płaciłem za wywrotkę około 25 ton 380 zł z transportem Proponuje poszukaj nie w hurtowniach i piaskowniach ale jakiegoś "facecika" w okolicy który ma wywrotkę (transoport) oni maja na ogół dobre układy i kupują dużo taniej w tylko sobie znanych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 07.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/765bc514af0dd4ab27628df8b03f18d6,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/5494f5ccec89368690d15e841bf2d037,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/7721942fbbf119b24a8168f43a22ad6d,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/f357032a2baef139bf367cf9cd57e80d,5,19,0.jpg Obiecane zdjęcia z budowy Na pierwszym zdumiewająca (dla mnie) ilość odpadów po wymurowaniu ścian zewnętrznych parteru , następne to widok z dużego okna w pokoju dziennym, osóbka ze zdjęcia mówi "saloniku":wink: (uwielbiam zachody słońca, i nie tylko wtedy kiedy jest mi smutno) następne to widok z kuchni i od ogrodu. Jeszcze raz duża buźka dla Betty&M Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 07.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 [ P.S. A gdzie kupujesz piasek? I gdzie w ogóle teraz warto kupować piasek? Obdzwoniłam piaskownie - jako pierwszą - piaskownie w Chrząstawie ale tam cena podawana jakis czas temu tutaj (150zł za 13 ton) juz dawno nieaktualna. Teraz sobie krzyczą dokładnie 2 razy tyle. Czy ktoś brał piasek w Bystrzycy (Oławskiej)? Kulko Dostałam w hurtowni w Wiszni Małej (odl. ok. 3 km od budowy) cenę 30 zł za tonę przy ilości ok. 160-170 ton (musze wypełnić ok. 90m3 dziury w fundamentach - 0.5m wykop +0.5m wyniesienie+10cm chudziak). Wychodzi niestety ok. 5 tys zł za sam piach. Wysłałam wczoraj maila do kopalni piasku w Pierwoszowie (ale to po północnej stronie Wrocławia) zobaczymy czy dadzą taniej. pozdrawiam Dabell ile Ci za ten piasek powiedzieli ?? to jakieś wariactwo. Ja ostatnio brałam piasek na posadzki (droższy od podsypkowego) i płaciłam 27 zł/tonę z transportem. To akurat nie było z Wiszni. Podam Ci namiar na tego faceta co mi przywiózł może podsypkowy też wozi 601173135 (powiedz, że ostatnio przywoził do malina do mnie na posadzki). A do Wiszni w poniedziałek aż sama zadzwonię i powiem im, że na głowę upadli przy zasypywaniu fundamentów za 30 ton płaciłam 350 zł - ale do tych nie mam namiaru bo to byli ludzie ściągnieci przez człowieka od fadromy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 kulka i.w. sąsiadko dobra rada - jedź do kopalni kruszywa w czernicy - chyba się nazywają hydrokrusz - poszukaj telefonu w googlu mają dobre ceny, za piasek chyba 10 zł netto za tonę - ale nie chcę się pomylić. Trzeba tam się chyba wybrać i wynegocjować. Jak powiesz że na całą budowę to pewnie dostaniesz dobre ceny. Na całą budowę pewnie trzeba będzie ze 200-300 ton w sumie - do murowania, do posypania, do zasypania fundamentów, do wykonania czegokolwiek trzeba dużo piachu My tam kupowaliśmy ostatnio żwir w dobrej cenie. W Bystrzycy Oł brałam kiedyś żwir - ceny i warunki OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.10.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 ile Ci za ten piasek powiedzieli ?? to jakieś wariactwo. Ja ostatnio brałam piasek na posadzki (droższy od podsypkowego) i płaciłam 27 zł/tonę z transportem. To akurat nie było z Wiszni. Podam Ci namiar na tego faceta co mi przywiózł może podsypkowy też wozi 601173135 (powiedz, że ostatnio przywoził do malina do mnie na posadzki). A do Wiszni w poniedziałek aż sama zadzwonię i powiem im, że na głowę upadli przy zasypywaniu fundamentów za 30 ton płaciłam 350 zł - ale do tych nie mam namiaru bo to byli ludzie ściągnieci przez człowieka od fadromy. pozdrawiam Marzka no to piwko to już teraz koniecznie wiesz ile powiedział ten facet od piasku do zasypania? za 24 t - 320 zł, co daje za tonę 13 zł !!! a nie 30 jak w Handbudzie . Oszczędzamy przy 160 tonach 2600 zł . Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 08.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 BK, marzka - sprawdzę jutro te kontakty od Was Dzięki! dabell - niezła cena! Ja też bedę piwko stawiac wtakim razie P.S. a transport od ręki czy trzeba czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 08.10.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 A może wiecie też niezawodni forumowicze gdzie najlepiej zamówić cement? (50 worków po 25 kg potrzebuję z transportem na wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.10.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 kulka i.w. bardzo sprawdziła się u nas współpraca z Ryczkowskim - wszystko przywiozą na czas, transport będzie tani, z panem Grzegorzem da się negocjować. MB03 są OK - dużo u nich kupowałam, bardzo fajnie się współpracuje też z panią z hurtowni na Wojnowie - tel 604 436873. Są rabaty, ceny ma naprawdę OK, transport zawsze na czas. Widzę sąsiadko że obok dwie budowy ruszyły z kopyta Właśnie wróciłam ze spaceru - domki rosną jak grzyby po deszczu, jeszcze dwa lata temu były to dzikie pola a teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 08.10.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 BK Mam nadzieję, że w tym tygodniu z kopyta ruszą bo cały tydzień ma być piękna pogoda:) A sąsiedzi wczoraj ściągnęli humus - jak bedzie tak jak mówią meteo to dopiero zacznie rosnąć))) Dzięki za wszystkie kontakty:) p.s. Gdyby jeszcze ktoś coś wiedział na temat baraku - takiego z podłogą - to będę wdzięczna. halszka.ka - ale Ci pięknie mury rosną Tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 08.10.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 ile Ci za ten piasek powiedzieli ?? to jakieś wariactwo. Ja ostatnio brałam piasek na posadzki (droższy od podsypkowego) i płaciłam 27 zł/tonę z transportem. To akurat nie było z Wiszni. Podam Ci namiar na tego faceta co mi przywiózł może podsypkowy też wozi 601173135 (powiedz, że ostatnio przywoził do malina do mnie na posadzki). A do Wiszni w poniedziałek aż sama zadzwonię i powiem im, że na głowę upadli przy zasypywaniu fundamentów za 30 ton płaciłam 350 zł - ale do tych nie mam namiaru bo to byli ludzie ściągnieci przez człowieka od fadromy. pozdrawiam Marzka no to piwko to już teraz koniecznie wiesz ile powiedział ten facet od piasku do zasypania? za 24 t - 320 zł, co daje za tonę 13 zł !!! a nie 30 jak w Handbudzie . Oszczędzamy przy 160 tonach 2600 zł . Dzięki wielkie. Dabell bardzo się cieszę tylko dziwi mnie ten Hanbud bo piasek do murowania przwozili mi po ok. 15 zł za tonę. A tu u Ciebie zaszaleli nieźle ech wszystko trzeba sprawdzać w różnych źródłach a na piwo sie piszę oczywiście a co pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 08.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 A może wiecie też niezawodni forumowicze gdzie najlepiej zamówić cement? (50 worków po 25 kg potrzebuję z transportem na wtorek nie wiem gdzie u Ciebie można zamówić ale mogę Ci napisać po ile ostatnio płaciłam za tonę z transportem 350 zł - czyli za 1 worek 8,75 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.10.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 nie wiem gdzie u Ciebie można zamówić ale mogę Ci napisać po ile ostatnio płaciłam za tonę z transportem 350 zł - czyli za 1 worek 8,75 zł pozdrawiam Marzka Dawaj szybciutko ten namiar skąd brałaś cement - to będzie drugie piwko - cement też się przyda za chwilę. Oj, musze jutro do ciebie zadzwonić z pracy, nie ma jak się zebrać w domku, tyle spraw . Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.10.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 My w końcu kupiliśmy w Obi. Po 8.79 za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts