Wojty 11.10.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam budujących! Poszukuję: - speców od obudowy kominka- poproszę o namiary Proszę o info bo nie wiem gdzie to znaleźć No i ja mam podobny probel, dlatego tez zaweze pytanie o Miskow - cos a'la murarzy-regipsiarzy którzy umieja stawiac kominki... Do tej pory kontakotowalam sie z wieloma firmami kominowymi, ale nigdzie cena samej obudowy nie byla mniejsza niz 8 000!!! Oczywiscie panowie nie mieli nawet wygorowanych cen na robocizne - tak do 2 000, ale za to wszystko nadrabiali maerialem - nieraz wychodzilo ze za plyty GK, czy bloczki z BK i 2 kratki chca 3 000zl!! Nie mwiac ze marmur, ktorego, ajk wszyscy sami podkreslaja jest bardzo malo kosztuje kolejne 5 000-7 000zl (kamien chcialam tylko naokolo wkladu). Dlatego tez wolalabym zatrudnic osobno luidzi od kominka a materialem sam sie zajac , tye ze nie znam nikogo kto to umie robic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 11.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Cześć witam grupę ! DABELL - gratulacje i powodzenia w budowie halszka - śliczne zdjęcia , w takim tempie to już o stropie pewnie myślisz??? kulka - na liście odszukaj telefon do Szymanskiego , on mieszka w Gajkowie to może się zdecyduje , bo będzie miał blisko Wojty - jak poszukiwania płytek ?? Zobacz sobie stronę http://www.cerkolor.pl śliczne płytki do kuchni pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ano masz rację. Zadzwonie do niego dzisiaj. Kierownika mamy swojego, dobrego i na dodatek naszego znajomego - wiec od tej strony jestem spokojna o nasze interesy. marne szanse ale powodzenia. z tego co wiem to jest obłożony na maxa i jeszcze brakuje mu ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.10.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kochani mam problem z zamówieniem odpowiedniej długości belem na więżbę. Potrzebuję krokwie koszowe dłogości 12,5 m i jak na razie nie mam skąd.Czy ktoś może polecić tartak co takie zrobi? Czy też ew. łączyć z 2 kawałków?Poradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.10.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Cześć witam grupę ! Wojty - jak poszukiwania płytek ?? Zobacz sobie stronę http://www.cerkolor.pl śliczne płytki do kuchni pozdrawiam MARPA Dzieki za namiary z plytkami My juz chyba 70% plytek zamowilismy, tzn mamy juz do 1 lazienki, holu na górze, salonu, na stryszek-ten nad garazem (mialy byc panele, ale okazalo sie ze plytki wyjda tanej i beda lepsze do ogrzewania podlogowego) , do kotlowni. No, to chyba koniec . Mamy juz praktycznie wybrane kafelki do gornej lazienki i do przedpokoju - dzisiaj, albo jutro z rana che je zamowic Z reszta i tak ujz nie mam powoli miejsca, gdzie to trzymac . Co do kuchni to mam mala zagwozdke, bo nie wybralam jeszcze mebli - caly czas chodzi mi po glowie kolor wenge, tylko ze wszyscy mowia ze to taka trumna,a nie kuchnia moze wyjsc . Nie wiem sama co mam myslec..., bo tak mi sie podoba - mam juz dosc bebow, olch itp (teraz takie mam i mi sie opatrzyly), raz chce isc na calosc i zaszalec, koniec z pragmatyzmem! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.10.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kochani mam problem z zamówieniem odpowiedniej długości belem na więżbę. Potrzebuję krokwie koszowe dłogości 12,5 m i jak na razie nie mam skąd. Czy ktoś może polecić tartak co takie zrobi? Czy też ew. łączyć z 2 kawałków? Poradzcie Oczywiscie mozna laczyc, tyle ze ciesle zawsze sie beda burzyc . MI tez to grozilo - wymiar chyba mialam taki jak twoj. Nawet w tartaku facet powiedzial, ze mu do komory sie nie zmiesci (impregnacja ciśnieniowa) i powiedzial ze niestety przetnie, ale ostatecznie udalo mu sie jedanak jakos upchac i na budowe doslalam w 1 kawalku . Wiezbe mialam z Drewbetu, za Czestochowa - polecam - adres mozesz znalezc na stronie www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 11.10.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam wszystkich bardzo gorąco. Na wstępie chciałbym podziękować za wszystkie pozytywne opinie zanjdujące się na forum na temat naszej firmy . Wszystkie osoby pracujące w naszej firmie są bardzo zadowolone, że efekt ich pracy został zauważony i doceniony. Jeszcze raz bardzo dziękujemy... Gdyby mieli Państwo jakieś pytania odnośnie stolarki okiennej i drzwiowej chętnie odpowiemy. W branży okiennej i drzwiowej działamy o 1997 roku i chętnie podzielimy się z "forumowiczami" zdobytą wiedzą. Serdecznie pozdrawiamy: Piotr Piotrowski (salon w budynku Mebli Polonia) oraz cała ekipa firmy LAKBUD.-WROCŁAW GG5807418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Cześć witam grupę halszka - śliczne zdjęcia , w takim tempie to już o stropie pewnie myślisz??? marpa - ano myślę, myślę aż mi czaszka dymi. Nasza pani kierbud, coś jeszcze musi przeliczyć, bo dopiero teraz wykombinowaliśmy sobie że chcemy taki balkonik przy sypialni na poddaszu - jak na zdęciu: http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_382_18.jpg A w ogóle to mamy podobny projekt, tylko mniejszy, ale znowu powiększony - proste prawda Narazie Pa muszę do hurtowni coś popłacić, bo mnie ścigają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 11.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Wojty kuchnia w ciemnym kolorze wyglada super .Moi znajomi mają taką , ściany i sufit białe + ciemne meble , a do tego małe płytki białe w niebieskie kwiatki a cerkoloru . wygląda ślicznie .Te płytki są na pewno w BATERZE boczna OPOLSKIEJ ( teraz to oni się jakoś inaczej nazywają ) no i w CERMAGU . Na ekspozycji nie ma wszystkich wzorów , ale z katalogu można zamawiać . Robespierre - podaj do siebie telefon pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 marpa a nie wiesz czy w Adeko maj te plytki - Cermag, mimo ze mam niedaleko, omijam szerokim lukiem - ceny sa powalajace, nie mowiac ze z rabatami tez krucho. W Adeko za to mam juz swoj rabat - 15%, nie mowiac, ze ceny wysciowe maja tez kilka zl nizsze. Ewentulanie zobacze jeszcze w Baterze-tam jeszcze nie bylam. A Ci twoi znajomi maja tez np. cala sciane zabudowana takim wenge (chodzi mi o wysokie szafki), bo ja chcialam postawic 3 wysokie szafki - jedna z pieekarnikiem i mikrofala, jdo cargo i jedna taka podreczna i wlasnie tej sciany sie troche boje bo moze wyjsc bardzo ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaB3 11.10.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam wszystkich, dabell gratuluję rozpoczęcia budowy i takiego tempa tylko pozazdrościć. Wysłałam Ci wiadomość na priva ale nie wiem czy doszło. HDS już nie potrzebny bo nie ma płyt co to chcieliśmy na drogę buuu... A od wczoraj piękny metalowy szkielet na magazynek budowlany stoi na działce... i jabłka z moich jabłonek pyszne... A propos papierologii, to czekam nieustająco na warunki zabudowy, bo mam działeczkę w samym Wrocku na osiedlu Widawa. Ojć czeka, się czeka, brak planów zagospodarowania przestrzennego na danej działce to poważny defekt. Nie wiem czy dziś nie szukałabym działki 100 m od granicy wrocka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 11.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Wojty Zadzwoń do cerkolor to podadzą listę dystrybutorów we Wrocku . W Adakochyba też są . Kuchnia moich znajomych zabudowana jest w L . zaczyna się wielką , wysoką lodówką ,potem niskie szafki , nad najdłuzszym blatem 2 małe wiszące potem wielki pochłaniacz nad kuchenką . Na przeciwległej ścianie wielka 3 częściowa szafa , składająca się z - po bokach szafki zamknięte w środku na górze i na dole małe szafki , a między nimi mikrofalówka i piekarnik . Duży mebel , ale wcale nie razi .No i piękny stół . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.10.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kochani mam problem z zamówieniem odpowiedniej długości belem na więżbę. Potrzebuję krokwie koszowe dłogości 12,5 m i jak na razie nie mam skąd. Czy ktoś może polecić tartak co takie zrobi? Czy też ew. łączyć z 2 kawałków? Poradzcie Oczywiscie mozna laczyc, tyle ze ciesle zawsze sie beda burzyc . MI tez to grozilo - wymiar chyba mialam taki jak twoj. Nawet w tartaku facet powiedzial, ze mu do komory sie nie zmiesci (impregnacja ciśnieniowa) i powiedzial ze niestety przetnie, ale ostatecznie udalo mu sie jedanak jakos upchac i na budowe doslalam w 1 kawalku . Wiezbe mialam z Drewbetu, za Czestochowa - polecam - adres mozesz znalezc na stronie www. Dzięki, sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaMa 11.10.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 pepe w sprawie więźby zadzwoń do Somapolu tel.0-65-547-82-84[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 11.10.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A wiec kochani:) Co do naszej kochanej ekipy: przyjechali dzisiaj w końcu na murowanie ścian. Zajechali ok 13.30 pomaziali dysperbitem ławy fundamentowe i o 16.30 już byli w drodze powrotnej:) Wiem, że tacy sa budowlańcy ale wierzę, że nie wszyscy aż tacy:) Umawialiśmy się (ba podpisaliśmy umowę) na zadaszenie sso do zimy. Pogoda ładna, słońce swieci, czas ucieka, a Ci przyjeżdżają maźnąć fundament i w droge powrotną (na inną budowę? do domu?) Nie zamierzam sie aż tak bardzo stresować, ale też i takiej rzeźby w g... tolerować Jesteśmy po rozmowach z konkretnym poleconym człowiekiem, który tylko po znajomości ma sie zająć naszymi budowami. Jak się jutro dogadamy co do ceny - to w poniedziałek wjeżdżają na nasze budowy i ruszają z kopyta, a obecnych Panów uwalniamy od męki w Gajkowie. Jak się nie dogadamy, to szukam dalej, a miedzyczasie meczę się z robotnikami co "pracują aż wióry lecą":) Zadzwonię też wtedy do Pana Szymańskiego. Do Pana Tyczyńskiego też wczesniej dzwoniłam - ale ma zlecenia aż do 2008 roku Trzymajcie kciuki żeby się wszystko jutro dobrze ułożyło. I dzięki wszystkim za słowa otuchy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Droga grupo.. chciałam zapytać czy nie macie jakichś namiarów na sumiennego inspektora nadzoru który będzie pilnował naszych interesów (zarówno od strony ewentualnych błędów w projekcie jak i niedoróbek wykonawcy). Dopiero teraz zaczynamy tyle że z wykonawcą który miewał problemy z jakością roboty. Chciałabym go więc wspomóc "aniołem stróżem". Może możecie polecić kogoś sensownego. Budowa w Czernicy, kierownikiem jest Tyczyński ale jakoś mam watpliwości czy nie pozwoli na odwalenie pańszczyzny pozdr. Dorota PS. i pochwalę się po cichu że mamy zalane ławy, więc coś drgnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 11.10.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Gratuluję po sąsiedzku:)) Jak ja szukałam kierownika, to zadzwonilam do Pana Piekarka z listy wrocławskich misiów. Nieźle sensowny i ostry facet. Nie dogadaliśmy sie w końcu bo dastałam z polecenia kogoś innego - ale ten na pewno potrafiłby dopilnować nieźle interesów. Ci, kórzy Go tam polecali pewnie potwierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.10.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 dzięki kulka, zajrzę tam i pogadam z człekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 11.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam forumowiczów!!! Ivonesca dzięki za namiary na kominki - muszę się tam wybrać dabell ja brałam beton z RMC na Borowskiej rok temu i przyjechali z taśmą- nie pamiętam już ceny... Betka, dilbert życie mi uratowaliście z tymi listwami - nikt o nich nie słyszał, dziwne uderzam we wskazane przez was miejsca blondyna ja podpisałam umowę z Progasem. Koszt instalacji 1000 zł w tym fundament betonowy. Po mojej stronie było wykopanie dziury. Cena gazu gwarantowana do 2007 potem dzierżawa zbiornika to 30 zł + vat. Nie pamięta jaka ilość gazu jest w umowie. Z przegladniętych firm ich oferta była najlepsza. Papierologię załatwiają w cenie. Jeśli będziesz zainteresowana podam ci namiar do przedstawiciela. Wojty ja się teraz nastawiłam na venge a ty masz wątpliwości ? Mnie ostatecznie przekonał argument, że przy otwartych kuchniach ciemne kolory są bardziej reprezentatywne i przy tym pozostanę.... Umówiłam się na podpisanie umowy na wykonanie mebli Będą w styczniu trudno- wigilia na podłodze niestety komp mi się popsuł i rzadko mogę zaglądać do internetu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.10.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Wojty ja się teraz nastawiłam na venge a ty masz wątpliwości ? Mnie ostatecznie przekonał argument, że przy otwartych kuchniach ciemne kolory są bardziej reprezentatywne i przy tym pozostanę.... Umówiłam się na podpisanie umowy na wykonanie mebli Będą w styczniu trudno- wigilia na podłodze tia, odezwla sie ta, ktora zawsze niby marzyla o ciemnych meblach Czyli co, zdecydowalas sie na te pania? Hmm, no coz ja sie tez musze z nia w przyszlym tyg. spotkac i mam nadzieje, ze termin bede miala podobny, a na pewno nie pozniejszy. Czyzby to znaczylo, ze swieta znowu na wygnaniu?? Z drugiej strony chyba i tak nie bede miala sily na jakies wieksze kucharzenie A moze sie spotkamy jeszcze raz razem, w trojke i wezmiemy pania na litosc-moze skroci ten termin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts