kulka i.w. 25.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Kulka czy te 3 domy które wyrastają z ziemi w Gajkowie przy głównej drodze na przeciw firmy produkującej kostkę to twoja budowa ???? Jeżdże ta trasą do pracy to sobie podglądam Nie nie - to nie te:) Kiedys je ogladaliśmy, ale stwierdziliśmy, że są za blisko drogi i tej hurtowni:) Ale w sumie te domki sa odnośnikiem do kierowania różnych dostawców na nasze budowy:) Bo za tymi domkami trzeba skręcić w ul. Piaskową i jechać dalej szukając ul Wspólnej i naszych budów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Art-p a po co ci "prawdziwe" drzwi?? NIe wolisz zabic otworow deskami, ew. plyta OSB?? Jesli nie masz tam nic cennego to nie ma co sie bawic w kupowanie/zalatwianie jakis drzi. My na zime nawet nie zabilismy drzwi - bo wtedy dzialali jescze dachowcy , a dopiero na wiosne, po wstawieniu okien, kiedy zaczal pracowac elektryk, tynkarze itp. I prawde mowiac do tej pory tak mamy, bo drzwi zewnetrzne maja instalowac do konca miesica. Mam nadzieje, ze LAKBUD dotrzyma warunkow umowy i nie spozni sie.... Wojty z tego wynika, że będa nam montować drzwi w tym samym czasie.. jestem umowiony na motaż we wtorek. Co do dotrzymywania terminu to Lakbud jest solidną firmą, ale co z tego skoro w fabryce nawalają i drzwi (moje) już dwa razy nie wiadomo dlaczego nie dotarły. Mam nadzieję że do trzech razy sztuka... Dobrze że chociaż Lakbud podchodzi do sprawy w profesjonalny sposób. My też coraz bardziej zaczynamy się liczyć z tym że nie zdążymy na święta - a taki mieliśmy plan odkąd ruszyliśmy w VII 2005. Nie braliśmy pod uwagę masowych emigracji i takiego boomu budowlanego ... oj Anndy, chyba jednak nie bedziemy mieli montowanych drzwi w tym samym czasie - wczoraj zadzwonili do meza i powiedzieli , ze przez te swieta troche sie obsunie termin . Ja liczylam termin (wg umowy max 6 tygodni) od chwili zamowienia i mi wyszlo na 1 listopada, wiec mialam nadzieje, ze zamontuja do konca miesiaca. No coz, bede musiala jeszcze troche czekac. Chociaz dobrze, ze ktos zadzwonil i wytlumaczyl sprawe, a nie musialm sama interweniowac. Zeby tak wszyscy trzymali reke na pulsie ... A co do przeprowadzki przed swietami to mimo, ze u nas terminy wala sie na leb, na szyje to to ja nadal wierze ze sie przeprowadze na swieta. Poporostu nie widze innego wyjscia. Oczywiscie zadaje sobie sprawe ze od tego czasu nie bede miala jescze skonczonego dolu, ale marzy mi sie skonczona gora i 2 lazienki. Walcze jeszcze o kuchnie - moze sie uda na koniec grudnia, a jesli nie to pozycze kuchenke palnikowa i podlacze ja do butli ,a lodowke tak czy inaczej mialam wziac ze starego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 25.10.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 oj Anndy, chyba jednak nie bedziemy mieli montowanych drzwi w tym samym czasie - wczoraj zadzwonili do meza i powiedzieli , ze przez te swieta troche sie obsunie termin . Ja liczylam termin (wg umowy max 6 tygodni) od chwili zamowienia i mi wyszlo na 1 listopada, wiec mialam nadzieje, ze zamontuja do konca miesiaca. No coz, bede musiala jeszcze troche czekac. Chociaz dobrze, ze ktos zadzwonil i wytlumaczyl sprawe, a nie musialm sama interweniowac. Zeby tak wszyscy trzymali reke na pulsie ... No właśnie, gdyby tak wszyscy mieli takie podejście, ujęli mnie tym bardzo. To kolejny argument świadczący o ich profesjonaliźmie. Ale jak we wtorek tych drzwi nie będzie to .....~!@@!%$ Ja już powoli odpuszczam święta .... Ale Tobie życzę samozaparcia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.10.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 witam grupę! Gdzie kupowaliście wełnę mineralną we Wrocku? Jesli chodzi o wełne to ciezko zdobyc wełne, ja kupuje Knaufa w tej samej firmie, co kupoalam okna czyli c-gips na Krakowskiej (kupowalam u nich tez okna dachowe chyba najnizsze ceny we WRoclawiu - b. solidna firma) wlasnie licze ile wełny na ocieplenie poddasza potrzebuje... pozdrawiam Flowercia WROCŁAW C-GIPS-ZG ul. Krakowska 93-105 0713413994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 26.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Huhrak oglądałam kominki Dovre i kurcze nie podoba mi się rozwiązanie popielnika. Żeby wyrzucić popiół trzeba całkowicie wygasić kominek i poczekać aż ostygnie bo popielnik jest pod spodem paleniska i wyciągany od środka a nie na zasadzie szuflady. Wydaje mi się to strasznie niewygodne.... Generalnie nie ma dużego wyboru kominków z boczną szybą (bo taki chcę). Najchętniej kupiłabym Tarnavę ponieważ jest to monolit i wygląda solidnie ale nie mają z boczną szybą. Coraz bardziej skłaniam się do kominka z kratki.pl - model Zuzia z boczną szybą 16KW. Ma ktoś taki? pozdrowienia Jak kupowałem kominek nie zastanawiałem sie nad tym popielnikiem. Docelowo kominek ma byc u nas dodatkiem wiec nie przeskadza to ,ze trzeba go wygasic całkowicie . A jak narazie ratuje nam on życie - bo od 12 października juz mieszkamy na wsi ! Extremalne podejscie jaskiniowcow ... wprowadzilismy sie na beton i ogien mamy w kominku A jeśli chodzi o róźnych misiów ... to temat rzeka.. zwłaszcza pod koniec budowy osiąga się maxymalne napięcie nerwowe. Ale dalej jestem szczęśliwym optymistą . PS . Ciepła woda ma byc w przyszłym tygodniu .. wiec dalej pozostaja nam wycieczki do rodziców aby zaczerpnąc luxusu prysznica pS.2 Przy montowaniu drzwi bądźcie przy tej czynnosci - trzeba dopilnować osobiscie wymiarów .. u nas zamocowali 3cm za nisko .. no i przemontowali .. po interwencji działu prawnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.10.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Huhrak, a kto ci montowal drzwi??? I co to znaczy "dzial prawny" - z kim sie kontaktowales?? I kto ci staiwal kominek??? Widze ze z ciebie chyba iekszy ekstremista niz my . U nas pompe maja instalowac w poniedzilek, wiec w razie czego ciepla wode bede miala, chociaz bardzo teoretycznie, bo narazie w lazience mam wykafelkowana tylko "laweczke" w brodziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 26.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Huhrak, a kto ci montowal drzwi??? I co to znaczy "dzial prawny" - z kim sie kontaktowales?? I kto ci staiwal kominek??? Widze ze z ciebie chyba iekszy ekstremista niz my . U nas pompe maja instalowac w poniedzilek, wiec w razie czego ciepla wode bede miala, chociaz bardzo teoretycznie, bo narazie w lazience mam wykafelkowana tylko "laweczke" w brodziku drzwi montowała zewnętrzna ekipa, ktorą salon gdzie kupowałem drzwi wynajmuje do montażu. Nie chcę podawac nazwy salonu .. bo moze to wylko wypadek przy pracy. Zobaczymy jak im pojdzie z drzwiami wewnętrznymi. "Dział Prawny "- to zaprzyjaźniona kancelaria , ktora działa w moim imieniu jak mi się nie uda porozumieć z wykonawcą . W tym przypadku , prezes firmy osobiscie przybył na moja budowe by stwierdzic , że drzwi nie-za-zbytnio poprawnie są zamontowane. "kominek " - no tu przepraszam, nadużyłem słownictwa .. na razie wkład stoi i daje radosc .. na obudowe przyjdzie czas ciut poźniej, bo budżet ostatnio ciut nadwyrężony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 "kominek " - no tu przepraszam, nadużyłem słownictwa .. na razie wkład stoi i daje radosc .. na obudowe przyjdzie czas ciut poźniej, bo budżet ostatnio ciut nadwyrężony my mieszkaliśmy 2 lata bez obudowy dało radę wręcz jak zabudowalismy wreszcie to znajomi się dziwili że juz sie przyzwyczaili do kosmicznych rurek i kabelków pozdrawiam i życzę aby obudowa pojawiła się szybciej niż u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 26.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dziś, w samo południe zakończyliśmy kolejny etap - zalaliśmy strop Poszło 19 m3 B20 po 185 netto . http://foto.m.onet.pl/_m/1668e0c80e2a25e9f460e6f399ef259c,10,19,0.jpg A tak to wyglądało . Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 26.10.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Halszko GRATULACJE !!! Marzę, żebyśmy mieli chociaż +10 stopni C podczas zalewania stropu. Ile w sumie czasu zabrało wam od rozpoczęcia murowania ścian do zalania stropu? I skąd brałaś beton? Ja dzisiaj cudem załatwiłam beton z ABETU na sobotę , bo we wszystkich betoniarniach mają terminy na tydzień do przodu zaklepane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 26.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 dabell - zaczęliśmy na początku października, chyba 3-go, ale panowie ze dwa razy zostawiali nas na 2 - 3 dni . Beton brałam z th-beton z ul.Kobierzyckiej tel.071 - 364-50-55, daje się załatwić 2 dni przed laniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 26.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ... od 12 października juz mieszkamy na wsi ! Extremalne podejscie jaskiniowcow ... wprowadzilismy sie na beton i ogien mamy w kominku A jeśli chodzi o róźnych misiów ... to temat rzeka.. zwłaszcza pod koniec budowy osiąga się maxymalne napięcie nerwowe. Ale dalej jestem szczęśliwym optymistą . PS . Ciepła woda ma byc w przyszłym tygodniu .. wiec dalej pozostaja nam wycieczki do rodziców aby zaczerpnąc luxusu prysznica pS.2 Przy montowaniu drzwi bądźcie przy tej czynnosci - trzeba dopilnować osobiscie wymiarów .. u nas zamocowali 3cm za nisko .. no i przemontowali .. po interwencji działu prawnego. Huhrak gratulacje ! napisz jak Wam służy malińskie powietrze ? też chciałabym już mieszkać a jeszcze tyle przed nami. My się właśnie docieplamy zewnętrznie i wewnętrznie i już w środku ciepło, wiatr nie chula Za chwilę montujemy podbitkę, postawimy kominek, rozprowadzimy DGP i zima nie straszna no chyba że drogę zasypie Flowera ile za wełnę płacisz? bo ja też Knaufa kupiłam - na inną nie było szans. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.10.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ... od 12 października juz mieszkamy na wsi ! Extremalne podejscie jaskiniowcow ... wprowadzilismy sie na beton i ogien mamy w kominku Huhrak gratulacje ! napisz jak Wam służy malińskie powietrze ? też chciałabym już mieszkać a jeszcze tyle przed nami. My się właśnie docieplamy zewnętrznie i wewnętrznie i już w środku ciepło, wiatr nie chula Za chwilę montujemy podbitkę, postawimy kominek, rozprowadzimy DGP i zima nie straszna no chyba że drogę zasypie pozdrawiam o kurczę - rośnie w siłę ligocko-malińska grupa może kiedys jakieś spotkanko? marzka - poprzedniej zimy było OK - odśnieżali regularnie i bardzo wcześnie tak, że wyjeżdżając rano do pracy droga była przejezdna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 27.10.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Huhrak gratulacje ! napisz jak Wam służy malińskie powietrze ? też chciałabym już mieszkać a jeszcze tyle przed nami. My się właśnie docieplamy zewnętrznie i wewnętrznie i już w środku ciepło, wiatr nie chula Za chwilę montujemy podbitkę, postawimy kominek, rozprowadzimy DGP i zima nie straszna no chyba że drogę zasypie pozdrawiam Jest wyśmienicie !!! ale pracy przed nami masa..... trzymam za was kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 27.10.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Mam gorącą sprawę: potrzebuję namiary na ludzi, którzy wyciągną po około 5 m dwa kominy systemowe. Sprawa bardzo pilna. Niestety zostaliśmy zrobienie na szaro przez poprzednią ekipę i jesteśmy bez kominów, które są potrzebne do robienia konstrukcji dachu. Proszę o odzew !!!!!! Teraz znalezienie kogoś graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 27.10.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam. Huhrah ja taki kominek mam ponad dwa lata (nieobudowany). Mam rury na wierzchu w bruzdach i kable (tak jak miała Ivo ) Myśle że tej zimy zrobię obudowe,zamówie granit ,i w końcu będę miał etap z kominkiem zakończony. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 27.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam. Huhrah ja taki kominek mam ponad dwa lata (nieobudowany). Mam rury na wierzchu w bruzdach i kable (tak jak miała Ivo ) Myśle że tej zimy zrobię obudowe,zamówie granit ,i w końcu będę miał etap z kominkiem zakończony. Wiech mam juz łupki granitowe .. chcemy z nich sami machnac obudowe .. tylko czas .. to najbardziej deficytowy towar ( jeśli wykluczymy sfere budżetową ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 27.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Kochani! poszukuję na gwałt koparki, ale takiej "czołgowej" na gąsienicach bo inne nie daja u nas rady z wykopami pod pompę ciepła... wiecie może skąd można wydobć taki czołg? Z góry mocno dziękuję! mon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 27.10.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Kochani! poszukuję na gwałt koparki, ale takiej "czołgowej" na gąsienicach bo inne nie daja u nas rady z wykopami pod pompę ciepła... wiecie może skąd można wydobć taki czołg? Z góry mocno dziękuję! mon Witaj, a jaki masz problem dokladnie kopareczka do nas przyjechala zwykła na kółkach i nie mamy problemów z wykopami pod pompę ciepła nie skopujemy wiekiego dołu (wiem, ze tak najczesniej się robi, ale kopiemy łopatą wąski na ok 80 cm i tam mój mąż zakopuje kolejne nitki... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 27.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ... od 12 października juz mieszkamy na wsi ! Extremalne podejscie jaskiniowcow ... wprowadzilismy sie na beton i ogien mamy w kominku A jeśli chodzi o róźnych misiów ... to temat rzeka.. zwłaszcza pod koniec budowy osiąga się maxymalne napięcie nerwowe. Ale dalej jestem szczęśliwym optymistą . PS . Ciepła woda ma byc w przyszłym tygodniu .. wiec dalej pozostaja nam wycieczki do rodziców aby zaczerpnąc luxusu prysznica pS.2 Przy montowaniu drzwi bądźcie przy tej czynnosci - trzeba dopilnować osobiscie wymiarów .. u nas zamocowali 3cm za nisko .. no i przemontowali .. po interwencji działu prawnego. Huhrak gratulacje ! napisz jak Wam służy malińskie powietrze ? też chciałabym już mieszkać a jeszcze tyle przed nami. My się właśnie docieplamy zewnętrznie i wewnętrznie i już w środku ciepło, wiatr nie chula Za chwilę montujemy podbitkę, postawimy kominek, rozprowadzimy DGP i zima nie straszna no chyba że drogę zasypie Flowera ile za wełnę płacisz? bo ja też Knaufa kupiłam - na inną nie było szans. pozdrawiam Mam jedną ofertę od Goscia na Allegro: -gr. 18 cm 18,85 zł/m2 (brutto) -gr. 12 cm 12,60 zł/m2 i na druga czekam z Firmy C-Gips (krakowska) pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts