BettyM 27.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 2004 podaję nr do p. Andrzeja od kominów- 691163347 co prawda murował nam w zeszłym roku- trzeba przyznać, że wyszły ok. - musisz sprawdzić czy dalej to robią. ElaMa wełnę kupowałam we wrześniu w Raab Karcher na Avicenny. W tej samej cenie a nawet kilka groszy tańszą mieli w Leroy Marlin. Kupowaliśmy 20 cm Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 27.10.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Betty, ściskam serdecznie, dziękuję Ci bardzo za namiar na pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 27.10.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Powiedzcie mi Kochani gdzie kupowaliście deski na podbitke Potrzebuje dość pilnie takiej metrowej około 80m2. Tam gdzie dzwonie to albo się skończyła albo ma być albo cena powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 27.10.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Powiedzcie mi Kochani gdzie kupowaliście deski na podbitke Potrzebuje dość pilnie takiej metrowej około 80m2. Tam gdzie dzwonie to albo się skończyła albo ma być albo cena powalająca. Betka parę dni temu kupowałam od człowieka z autogiełdy podbitkę świerkową o grubości 11 mm - deski długości 2,60 i 3m po 16 zł za m2 - z dowozem. W razie czego podam Ci telefon 601 88 00 15. Teraz się waham czym ją impregnować czy kupić bejcę Sadolinu czy V33 lazurę ochronną. Różnica między nimi jest taka, że Sadolin jest bejcą natomiast v33 to 3 w 1 impregnat, bejca i lakier. No dobra chyba sama sobie odpowiedziałam będzie v33 kolor drzewo egzotyczne V33 jest teraz w Castoramie w opakowaniach 10l po 214 zł Flowera podobnie płaciłam za wełne 18 cm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 27.10.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jest wyśmienicie !!! ale pracy przed nami masa..... trzymam za was kciuki ! e tam przed nami jeszcze większa masa a za kciuki dzięki przydadzą się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.10.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 a to V33 sie bardzo blyszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 27.10.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 a to V33 sie bardzo blyszczy? mam nadzieję, że nie w ulotce napisali, że dwukrotne malowanie powłoka półmat. Na próbkach w sklepie połysku brak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Naprawdę nie potrafię się powstrzymać, muszę się pochwalić , na działce przy fundamencie, w wykopie pod taras, w takim ekologicznym podłożu - rośnie mi pomidor No chyba że się nie znam http://foto.m.onet.pl/_m/b6a00eb2612e635a34ff95e17e9d8f3d,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 27.10.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Kochani! poszukuję na gwałt koparki, ale takiej "czołgowej" na gąsienicach bo inne nie daja u nas rady z wykopami pod pompę ciepła... wiecie może skąd można wydobć taki czołg? Z góry mocno dziękuję! mon Witaj, a jaki masz problem dokladnie kopareczka do nas przyjechala zwykła na kółkach i nie mamy problemów z wykopami pod pompę ciepła nie skopujemy wiekiego dołu (wiem, ze tak najczesniej się robi, ale kopiemy łopatą wąski na ok 80 cm i tam mój mąż zakopuje kolejne nitki... pozdrawiam flowercia no niestety u nas grunt jest na tyle "niedostępny", że zwykła kopara poległa już na etapie zdejmowania wierzchniej warstwy ziemi, a wykop ma być na 3m głębokości...więc szukam czołgu pozdrawiam mocno! monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 27.10.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No więc kochani -kanaliza polozona. teraz tylko wylewka w najblizszym tygodniu i mam nadzieje murowanie ścian. A jak postępy u pozostalych, którzy sa na podobnym etapie? halszka.ka - to pomidor jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 27.10.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Powiedzcie mi Kochani gdzie kupowaliście deski na podbitke Potrzebuje dość pilnie takiej metrowej około 80m2. Tam gdzie dzwonie to albo się skończyła albo ma być albo cena powalająca. Witaj Betka, polecam tartak Iskra, poniżej namiary http://www.tartak-iskra.com.pl/ mamy od nich więźbę i ...właściwie wszystkie dechy na budowie/cieśla chwalił/. Na pewno "dogadasz" się z właścicielami co do wszelkich warunków... pozdrawiam mon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbor 27.10.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Powiedzcie mi Kochani gdzie kupowaliście deski na podbitke Potrzebuje dość pilnie takiej metrowej około 80m2. Tam gdzie dzwonie to albo się skończyła albo ma być albo cena powalająca. Witaj Betka, polecam tartak Iskra, poniżej namiary http://www.tartak-iskra.com.pl/ mamy od nich więźbę i ...właściwie wszystkie dechy na budowie/cieśla chwalił/. Na pewno "dogadasz" się z właścicielami co do wszelkich warunków... pozdrawiam mon ...podbitkę oczywiście też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 27.10.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No więc kochani -kanaliza polozona. teraz tylko wylewka w najblizszym tygodniu i mam nadzieje murowanie ścian. A jak postępy u pozostalych, którzy sa na podobnym etapie? kulka i.w. u nas w sumie podobnie. podłoga na gruncie zalana. Musze się jeszcze dogadać z wykonawcą że ma mi ocieplenie na fundamencie zrobić bo mówi że tego nie było w planach, a ja mam w umowie wszystko do stanu zero. Więc czeka nas mała wymiana zdań... (a nawiasem mówiąc ile można zapłacić za ocieplenie 24m2 muru - 1500 zł??) A poza tym zbieram się do zakupu bloczków z Milicza - myślisz że cena 7.53 brutto z transportem jest ok, a jak myślą inni? Widzę ze twoi Panowie faktycznie poszli jak burza Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 27.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 smiejus - nie umiem odowiedziec Ci, czy 1500 zł za ocieplenie na fundamencie to duzo czy malo bo my mamy rozbita robciznę na etapy - gdzie pierwszym jest caly stan zero. boczki z Milicza to beton komórkowy? My budujemy z silikatów 24. Nasi współbudujący maja ogrone problemy ze znalezieniem odpowiedniej ilosci cegieł. Dobrze, że my juz zamówiliśmy ponad miesiąc temu.. Czy ktoś ma może jakis namiar na cegłę pełna do murowania kominów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 27.10.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 hmm, no tak ale z tego co piszesz to w etap zero wchodzi u was też ocieplenie fundamentu... Tak więc tym bardziej mamy pewność że nie ma żadnego gadania, ma zrobić i już a jak nie to negocjujemy jego cenę w dół, bo nie skończył pracy. namiarów na cegle niestety nie mam, kurcze.. teraz dopiero mi się zacznie szukanie wszystkich materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Czy ktoś ma może jakis namiar na cegłę pełna do murowania kominów??? Ja brałam cegłę pełną z cegielni Podzamcze, ponoć dobra, sprzedaje ją MBS oferowali mi sztukę po 0,80pln , a od producenta 0,60pln i 150 - transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.10.2006 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 smiejus - nie umiem odowiedziec Ci, czy 1500 zł za ocieplenie na fundamencie to duzo czy malo bo my mamy rozbita robciznę na etapy - gdzie pierwszym jest caly stan zero. boczki z Milicza to beton komórkowy? My budujemy z silikatów 24. Nasi współbudujący maja ogrone problemy ze znalezieniem odpowiedniej ilosci cegieł. Dobrze, że my juz zamówiliśmy ponad miesiąc temu.. Czy ktoś ma może jakis namiar na cegłę pełna do murowania kominów??? kulka i.w. naprawdę polecam ryczkowskiego. Jak będziesz u niego dużo kupować to ceny są naprawdę niezłe. Ważne też jest to że otwiera kredyt - i można zapłacić np. po dwóch tygodniach, po uzgodnieniach telefonicznych ekipa może sama coś kupić, transport jest tani - no i blisko. Oszczędzasz czas i nerwy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.10.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 hmm, no tak ale z tego co piszesz to w etap zero wchodzi u was też ocieplenie fundamentu... Oczywiście, w wykonaniu stanu zero mamy: Ręczne wykopy pod fundamenty, zazbrojenie i zalanie fundamentów, wykonanie izolacji poziomej, wymurowanie ścianki funda., izolacja pionowa, zasypanie i zagęszczenie pospółki, zalanie stanu zero betonem, ocieplenie ścian fundamentowych i zasypanie. Aaa no i ułożenie kanalizacji. Także wg mnie stan zero u Was nie został jeszcze zakończony. kurcze.. teraz dopiero mi się zacznie szukanie wszystkich materiałów A z czego chcesz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.10.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 halszka.ka , BK - dzięki. Faktycznie - zapomniałam, ze mam Ryczkowskiego "pod nosem prawie":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.10.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 kulka i.w. - w takim tempie to dojedziecie przed mrozami ze ścianami, a i dach moze w zimie się wam uda zrobić ten duży biały dom na Piaskowej to budowali w lutym w temp -15 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts