Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Grupo,

Wojty jak pompa???

pozdrawiam

Aga

No pompa pompuje ciepelko (mam tylko nadzieje, ze nie pompuje tyle energii ;) ). W calym domku cieplutko - juz po pierwszym dniu mozna bylo hcodzic w krotkim rekawku :D. Wbrew pozorom pompa nie halasuje tak, jak to wszyscy mowili. Jednym slowem narazie super :D

Witam.

Mam dwa krótkie pytania a raczej prośby :

1. W Sobótce ( lub jej okolicach ) jest firma zajmująca się wykanwstwem drenaży, odwodnień oraz mają szeroką ofertę kręgów i strudniu betonowych. Potrezbuję namiry na ta firmę. Miał z nią ktoś kontakt ?

2. Muszę kupić dużo, dużo gwoździ do więźby. Ma ktoś może namiary na dobre źródło ?

Z góry dziękuje. :D

witaj grupo !

WOJTY - kto ci robi kafle mój Marian????

Betty - zobacz w internecie ,

marpa

Marpa dzięki za radę :wink:

flowera ja płacę 9 zł za m2 robocizny. Ekipa kładzie rotband na tynk cementowow- wapienny (ściany równe) Idzie bardzo mało materiału jakieś 2-3 kg na m2. Namiary podam jak tylko skończą u mnie robotę :) Mają się wyrobić do końca listopada.

W Obim zakupiłam już gnizdka do łazienki - trochę drogie były ale do reszty muszę znaleźć coś tańszego. Namierzyłam hurtownię elektr. na Przybyszewskiego - będę się tagować :)

Powodzenia i wytrwałości :D

hej gruppo!

jak się miewacie w błotny czas? 8)

słuchajcie, mam megaextrabudowlane pytanie - macie namiary na jakichś wytwórców sukienek/alb komunijnych?? :lol:

właśnie jestem po ciężkiej jatce przedkomunijnej [już! :roll: ]. pewne panie /co to już swym córeczkom zakupiły stringi do komunii - serio, bywają takie, info bezpośrednie od wiarygodnej sprzedawczyni z naszego gieesu :wink:/ próbują przeforsować kiecki za 250 zł yyyyy.

rencyma opadają...

Kulka napisałam Ci na priv o Cięciwie bo u mnie też robił dach :-)

Pan Łyp to słyszałam, że ma stawki z górnej półki

No własnie... Ale też czulam, że nie będzie tani, ale co tam - myślałam - lepiej dac troszke więcej ale mieć spokój:) Ale w takiej sytuacji mój spokój juz teraz zostal zburzony :D

A ja wam powiem, ze po tym co ostanio przezywam z wykonczeniowka to przestaje wierzyc w dobrych i sprawdzonych fachowcow. No coz chlopaki robia najczesciej tak jak im sie uda, albo tak, zeby tylko inwestor w chwili placenia byl zadowolony :evil: bo wiele rzeczy wychodzi po kilku tygodniach, a nawet miesiacach.

Dlatego tez powtarzam, jak macie jakies zastrzezenia co do wykonawcow z listy to piszcie szybko do mnie, zeby ich jak najszybciej usunac :evil:

Co do "mojego" dchwca to tez za niego glowy nie daje - moge jedynie powiedziec ze na tle innych miskow, ktorzy u nas pracowali, oceniam ich nie najgorzej - powiedzmy na "4". Jesli ktokolwiek bedzie sie na niego skarzyl to szybko go moge usunac!!

Ivo dzieki za chęc obdarzenia mnie tym zadaniem i zaufaniem ale sam u siebie mam mase roboty.Nie wykonuje prac poza domem i firma. Myślałem że wykona to Twój mąż i chętnie bym pokazał jak to zrobic(tym bardziej że łazienaka na górze jest jeszcze w powijakach i widać jak na dłoni kolejność etapów). Czy tam gdzie będzie boazeria na ścianie bedzie też na suficie?. Musze uciekac do domu . Wiech

Wiech - odpisałam na priva

hej gruppo!

słuchajcie, mam megaextrabudowlane pytanie - macie namiary na jakichś wytwórców sukienek/alb komunijnych?? :lol:

właśnie jestem po ciężkiej jatce przedkomunijnej [już! :roll: ]. pewne panie /co to już swym córeczkom zakupiły stringi do komunii - serio, bywają takie, info bezpośrednie od wiarygodnej sprzedawczyni z naszego gieesu :wink:/ próbują przeforsować kiecki za 250 zł yyyyy.

rencyma opadają...

to Maja już idzie do komunii :o :o

ale ten czas leci ! ;-)

wlasnie zastanawiam się co zrobiłam z albą Karoliny ........

chyba oddałam szwagierkowej córce, mogę spytac czy ma ją jeszcze ...chcesz??

U nas jest tak, że kiecki (alby) kupuje się całą grupą - w szkole lub w parafii. Najkprawdopodobniej weźmiemy z Mama i ja (tak się to chyba nazywa). Na koszty się szykuję - trudno. Popytaj w szkole - pewnie grupą można ceny wynegocjować, a może też i używane kupić.

Witam- ale mi się trafiła ekipa od pokryć dachowych. Znalazłem ich w Gazecie wrocławskiej z ogłoszenia i wydawali się wiarygodni. Umówiliśmy się na drugi dzień na pomiary i niestety nie przyjechali, ale zadzwonili i przełożyli spotkanie na następny dzień. I tak było przez cały tydzień. W końcu w piątek powiedzieli że już jadą do mnie i ...... nie dojechali :evil:

Ale zadzwonili wieczorem że w poniedziałek będą o 6.30 więc wstałem rano przed pracą i pojechałem na budowę i..... nie przyjechali i nie zadzwonili :evil: :evil:

Szlak mnie trafił na miejscu :x

hej gruppo!

rencyma opadają...

ale ten czas leci ! ;-)

no idzie, idzie :lol:

dzięki, najśmieszniejsze, że ja mam gdzieś na strychu już 2 sukienki po kimś tam :lol:, ale chodziło o to, żeby były te stroje jednak ujednolicone, bez większych cyrków. no i się zaczął cyrk! 8)

ogólnie wczoraj wyszłam z zebrania osłabiona poziomem agresji, jaki się w ludziach wyzwala na dowolnym tle... :evil:

BK, właśnie teoretycznie kupujemy zbiorczo, ale facetka od sukienek była tak koszmarnie niesympatyczna /oczywiście o pomyśle rabatów nawet nie wpomnę.../ - musztrowała nas jak gestapo: "dyscyplina musi być!!! tylko raz do odbioru przyjadę!!! czasu nie mam!!!!" itd. - więc wolałabym jakąś sympatycznejszą /chętniej tańszą również :wink:/ alternatywę.

pozdrówka!

hej gruppo!

rencyma opadają...

ale ten czas leci ! ;-)

no idzie, idzie :lol:

dzięki, najśmieszniejsze, że ja mam gdzieś na strychu już 2 sukienki po kimś tam :lol:, ale chodziło o to, żeby były te stroje jednak ujednolicone, bez większych cyrków. no i się zaczął cyrk! 8)

ogólnie wczoraj wyszłam z zebrania osłabiona poziomem agresji, jaki się w ludziach wyzwala na dowolnym tle... :evil:

BK, właśnie teoretycznie kupujemy zbiorczo, ale facetka od sukienek była tak koszmarnie niesympatyczna /oczywiście o pomyśle rabatów nawet nie wpomnę.../ - musztrowała nas jak gestapo: "dyscyplina musi być!!! tylko raz do odbioru przyjadę!!! czasu nie mam!!!!" itd. - więc wolałabym jakąś sympatycznejszą /chętniej tańszą również :wink:/ alternatywę.

pozdrówka!

ta firma o której wspominała BK chyba opanowała cały Wrocław :lol: :lol:

wydaje mi sie że u nas też oni szyli - ale u nas rodzice byli w miarę zgodni i były bardzo skromne alby z bialymi wykonczeniami (żadnych złotych świecidełek), ale i ile kosztowały to nie pamiętam w ogóle:-? wiem że wtedy jak ktoś miał no. albę używaną i trzeba było zmienić obszycie to ta firma robiła to bez problemu

hej gruppo!

rencyma opadają...

Hejo, wiem, że w Żernikach Wr. jest jakaś babka, która bardzo ładne kiecki szyje, zdobędę jakiś telefon do niej lub adres i podam

Ja kupowałam albę dla mojego miśka we Wrocku na ul. Sokolniczej, tam są takie budki murowane. Jak mnie zrobili w konia w sklepie "Mama i ja" i potraktowali w listopadzie z ogromnym zdziwieniem że tak późno przychodzę, to tam na sokolniczej kupiłam albe w tej samej cenie 90zł. i jeszcze na miejscu i buty i bieliznę i skarpety i wszelkie dodatki jakie by mi się marzyły. Życzę powodzenia. AgaB

Oj dziewczyny, nie straszcie mnie z tymi sukienkami :o . TO juz w listopadzie trzeba rezerwowac sukienke?? Mam nadzieje ze za 8 lat bedzie latwiej ;)

A teraz cos z watku budowlanego:

czy u was tez po robeniu ocieplenia poddasza bylo widac wkrety??? Chodzi mi moze nie tyle o same wkrety to takie wystajace okragle placuszki po zaszpachlowaniu wkretow... :evil: I czy, najwazniejsze, nie bylo to juz widoczne po pomalowaniu??