Xena z Xsary 16.11.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 czy ktoś z Was ma strop drzewnianny? co dawaliście jako podłogę- OSB24 czy dechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 16.11.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 A chcialm sie pochwalic, ze dzisiaj z jedna z naszych symaptycznych forumowiczek bylysmy w hurtowni na przybyszewskiego, gdzie dfali mi nawet ciekawe ceny na "pstryczki-elektryczki" . Moze ktos jeszcze szuka tego typu asortymentu, to moze wywalczymy jeszce wieksze rabaty ? Wojty a jaki osprzęt wybraliście? może ja się dołączę do zakupów... na przybyszewskiego kupowałam wszystkie materiały elektryczne. Dostałam u nich najlepsze ceny :-)o właśnie sobie przypomniałam, że za jeden kabel im jeszcze nie zapłaciłam pozdrawiam WYbralysmy kontakty SImon - clasic i Ospel - gazela . A ty jakie masz tam rabaty, bo ja tam bylam pierwszy raz i dostalysmy 10% i do tego ceny wyjsciowe byly o wiele nizsze, niz w innej hurtowni, gdzie do toej pory kupowalam. TO moze umowimy sie na poczatku przyszlego tygodnia i zaatakujemy Wojty zrobimy tak, że ja wyślę do nich zapytanie o wycenę. Zobaczymy ile zaproponują i wtedy na początku przyszłego tygodnia ich zaatakujemy Mi pasuje wizualnie Simon-classic. Rabaty dostawałam od nich rózne od 10 do 25% w zależności od produktu. Wyślij mi na priv Twoją wycenę jeśli możesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.11.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 czy ktoś z Was ma strop drzewnianny? co dawaliście jako podłogę- OSB24 czy dechy? My mamy strop drewniany - na podłogę dawaliśmy płyty OSB 24- tylko tam gdzie będzie się chodzić. W miejscach na schowki daliśmy płyty po rozmontowanych skrzyniach transportowych Trzeba sobie radzić marzka chętnie sią z wami wybiorę powalczyć o rabat Tylko czy zdążę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 16.11.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Betty, nawet mnie nie strasz, ze twoja godzina "0' moze wybic juz na poczatku przyszlego tygodnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 16.11.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 marzka chętnie sią z wami wybiorę powalczyć o rabat Tylko czy zdążę? Betty w razie czego jak nie zdążysz to będziemy Cię reprezentować a na kiedy masz termin? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 16.11.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam , witam! dabell - a ten twój fachowiec z czego robi te szafy i czy można sobie wszystkie pierdoły w środku zażyczyć ( kosze, półki, szuflady ), lustra ?O ile taniej to wychodzi od Komandora czy Senatora ? Ja mam 3 szafy wnękowe i dużą garderobe do zrobienia . pozdrawiam MARPA marpa - robi z MDF (chyba tak to się nazywa)- płyt zgodnie z kolornikiem, który ma zawsze przy sobie. Można mieć co się chce - ja mam np. szufladę i lustro jako środkowa część szafy (dzielona na 3). Do tego dodatki - typu listwy przeciwkurzowe itp. Cena jest wypadkową tego co się chce - wiadomo, że tafla lustra podroży sprawę, szuflada też jest osobno wyceniana. Można się z nim dogadać co do VAT-u - w zależności czy ktoś chce fakturę czy nie. Bierze zazwyczaj ok. 30% zaliczki na materiały - reszta po montażu. Ma swój katalog z wykonanymi szafami. Robi też różne zabudowy np. ściankę z meblami (i np. TV) i szafą zabudowaną w ciągu. Jak robiłam swoją szafę (2,5 roku temu) to cena w komandorze czy w senatorze była ok. 20-30% większa za to samo. Gość jest kreatywny i proponuje naprawdę rozwiązania dobrane do sytuacji (ja dostałam namiar na niego od znajomego, który też dostał od znajomego ). Montaż szafy 2,60m trwał niecałe 3 godziny !!! Prawie bezgłośnie - miałam własnie 10 dniowe dziecię w domu . Szafa sprawuje się super, wszystko pasuje - naprawdę polecam. Sąsiadka była też bardzo zadowolona, najpierw z mężem pooglądali naszą szafę i wykonanie i pojeździli po punktach i potem zadzwonili do niego. pozdrawiam Dabell DABELL czy mozna prosic o namiary na tego Pana, a przy okazji dziewczyny Marpa Dabell kiedy wpadniecie zobaczy okna? moze wspolnie wpadniecie na herbatke+ciacho nawet mamy juz 4 krzesełka i stoliczek? ja zawsze jestem w kazda sobote od 14- do oporu pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 16.11.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Kochani mam pytanie, czy możecie poratować namiarmi na cieśli i dekarzy. Co prawda nie wiem czy będziemy dach stawiać zimą czy na wiosnę ale jeszcze nie załatwiłam ekipy i pewnie będę w opałach. Cepin i Karwacki z Miłoszyc może zrobiliby w styczniu (jak będzie pogoda, bo potem nie mają czasu). Mam jeszcze namiary do Pana Janika i Jasińskiego, ale nie wiem czy u kogoś robili i jak robili. Może moglibyście "wrzucić" jeszcze jakieś namiary na wykonawców, podzwoniłabym troszku a jeszcze sie pochwalę..... a co........ juro przyjeżdzają do nas kominy no i pogoda cudna - ponoć ciplutko conajmniej do wtorku tak więc za wszystkich budujących późną jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 16.11.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ktoś prosił o rade co zrobić z kominem, widziałem w hurtowni zrobiny komin z płytki - rewelacja,nazywa się struktonit i jest grafitowy ,czerwony i brązowy i chyba biały.To udaje łupek i jest święty spokój.Pdali gdzie można zobaczyć takie wykonczenia - to wygląda świetnie, na Jugosłowiańskiej jest nawet kawałek szczytu domu, rewelka!Napiszcie czy ktoś ma to na kominie czy dachu,czy jest zadowolony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Oooo - a nie wiesz czy drogi jest struktonit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 16.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Oooo - a nie wiesz czy drogi jest struktonit? czesc W zeszłym tygodniu dekarz z Chrząstawy specjalizujący się w łupku -wycenił mi robociznę --------odeskowanie 2 kominów i przybicie do nich " łat z łupka " + łupek na deskach czołowych-------na 2,5 tys zł Kostz materiału to ponoć 13 zł /m 2 Podobno bardzo dobrze chroni komin i drewno desek czołowych przed deszczem ....Ale mi się to nie za bardzo podoba ... MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 17.11.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 marzka chętnie sią z wami wybiorę powalczyć o rabat Tylko czy zdążę? Betty w razie czego jak nie zdążysz to będziemy Cię reprezentować a na kiedy masz termin? pozdrawiam na 27.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.11.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Cepin i Karwacki z Miłoszyc może zrobiliby w styczniu (jak będzie pogoda, bo potem nie mają czasu). Śmiejus Pan Karwacki robi u mnie cały dach w II połowie grudnia mniej więcej. Jeżeli nie będzie strasznych mrozów, to bez problemu stawia dachy i zimą. Mrozów być takich jak w zeszłym roku nie powinno - w tym będzie działał El Nino, więc pogoda powinna być cieplejsza niż standardowo. Spis polecanych dachowców jest również na stronach Lech-budu - hurtowni z dachami z ul. Irysowej we Wrocławiu http://www.lech-bud.pl - spróbuj tam zajrzeć. My bierzemy od nich dachówkę BOGEN Innovo 12 kolor czekolada. Flowerko - namiar na pana od szaf jest kilka postów wyżej od zacytowanego przez Ciebie, jak również w liście misiów - firma EFEKT. Mówisz, że jesteś zawsze od 14 na działce w soboty? Będziemy się musieli przymierzyć do wizyty, ale tyle spraw po drodze, że o wielu rzeczach zapominam w gonitwie . Chcemy jeszcze w kwestii okien zajrzeć do p. Sitaka z Lubszy - robi świetne okna ale drewniane - cały czas się zastanawiamy. Zdecydowaliśmy się na rekuperator, więc okna to tym bardziej poważna sprawa. pozdrawiam Dabell Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 17.11.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 FLOWERKA- po pierwsze wielkie dzieki za zaproszenie , zdzwonimy sie , żeby ustalić szczegóły no i termin oczywiście - po drugie jakis tydzień temu wysłałam ci wiadomość na priva i ?????, chyba jesteś mocno zapracowana , albo mój serwer znowu nawala . Betty - o matko toż to ci już wielkie dzwony biją , trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie i życze ci ślicznego, zdrowego bobaska. Dabell - wielkie dzieki za wyczerpujące informacje o misiu od szaf . woprz kolego sympatyczny a co to jest ten PAX z IKEI , z czego to cudo i jak wygląda . Mówiąc szczerze ja mam złą opinie o wyrobach z tego sklepu , raczej mało solidne no i troche mnie wpienia fakt , że kupujesz kartoniki do samodzielnego skręcania , a jak coś popierniczysz to sory gregory - twoja wina . MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 17.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Drodzy koledzy i koleżanki - że tak pozwole sobie oficjalnie . Wszyscy tak jesteśmy zajęci budowami naszych domów , że zapominamy o rozrywkach , a tu nie długo ANDRZEJKI i SYLWESTER . Napiszcie co robicie , jaki sposób na odstresowanie , a może namiary na tanie imprezki . Ja jestem ostatnio taka zakręcona ,że też jeszcze brak konkretnych planów . Nasze miłe ciężarówki ( Betty i Wojty ) oczywiście polecą nam porodówkę , ale myśle , że dla nich będzie to niezapomnianie przeżycie . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 17.11.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 na 27.11 Betty&M toż to juz lada moment!! Trzymaj się cieplutko! A Ty Wojty kiedy dokłanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 17.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Mrozów być takich jak w zeszłym roku nie powinno - w tym będzie działał El Nino Widzę, że te same serwisy czytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Mrozów być takich jak w zeszłym roku nie powinno - w tym będzie działał El Nino Widzę, że te same serwisy czytamy Kulko - codziennie śledzę pogodę na serwisach pogodowych , to już nałóg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 17.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 marzka chętnie sią z wami wybiorę powalczyć o rabat Tylko czy zdążę? Betty w razie czego jak nie zdążysz to będziemy Cię reprezentować a na kiedy masz termin? pozdrawiam na 27.11 No to ładne kwiatki ? Specjalne pozdrowienia ze Sw. K... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 17.11.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 FLOWERKA- po pierwsze wielkie dzieki za zaproszenie , zdzwonimy sie , żeby ustalić szczegóły no i termin oczywiście - po drugie jakis tydzień temu wysłałam ci wiadomość na priva i ?????, chyba jesteś mocno zapracowana , albo mój serwer znowu nawala . Betty - o matko toż to ci już wielkie dzwony biją , trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie i życze ci ślicznego, zdrowego bobaska. Dabell - wielkie dzieki za wyczerpujące informacje o misiu od szaf . woprz kolego sympatyczny a co to jest ten PAX z IKEI , z czego to cudo i jak wygląda . Mówiąc szczerze ja mam złą opinie o wyrobach z tego sklepu , raczej mało solidne no i troche mnie wpienia fakt , że kupujesz kartoniki do samodzielnego skręcania , a jak coś popierniczysz to sory gregory - twoja wina . MARPA system Pax wygląda tak http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15597&categoryId=15857&parentCats=15597*15852*15855&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27 fronty szaf mogą być białe szklane (lustrzane) albo z sosny patynowanej system jest bardzo elastyczny - szafy 100 i 50 + dwa warianty wysokości co fajnie pozwala wykorzystać skosy no i oczywiście bardzo duży wybór akcesoriów do wnętrz od półek na buty po szuflady na krawaty. jak policzyłem szafy pod zabudowę w różnych systemach (senatory i inne takie) z drzwiami innymi niż zwykłą tania płyta wiórowa Warto podejść, popatrzeć i policzyć mi wyszło jakieś 30% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 17.11.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 WOPRZCzesc Czy mozna Cie prosic o podanie namiarów na kogos kto robi łupek na elewacji jaka jest u Ciebie i na archipelagu? Wiesz moze gdzie mozna kupic łupek, ja szukam jasnożóltego chyba na jednym z domów na archipelagu takai jest (do polowy i wejscie) chcielibysmy podobnie sobie zrobic na wiosnę, bedę wdzięczna za wszelkie namiarypozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts