danad 23.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ja zaczynam przygodę z budową na wiosnę, może ktoś ma do odsprzedania barakowoz, siatkę do ogrodzenia działki na czas budowy, lub wie gdzie można korzystnie kupić rzeczy potrzebne aby rozpocząc budowe Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam! Dzisiaj strasznie smutny dzień , wielka tragedia ludzka . W takich dniach jak dzisiaj zastanawiam się czy warto tak pędzić , żyłować się i szarpać .Gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla drugiego człowieka . Może trzeba zwolnić , zatrzymać się na chwile i zastanowić co jest w tym życiu najważniejsze . Mam nadzieje ,że słowa księdza Twardowskiego "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" nie bedą mnie dotyczyć i w tym całym szleństwie dnia powszedniego zawsze będę pamiętać o bliskich . Sory jeśli ktoś odbierze moje słowa za niestosowne , zapisane nie w tym miejscu , ale może warto ...... MARPA nie masz za co przepraszać......Twe słowa są stosowne i szkoda że często jednak dajemy się wciągnąć bez opamiętania w wyścigi za wszystkim ....zapominając o innych ludziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 24.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Flowercia - cena 6 tys. za elektrykę wewnętrzną - sama robocizna o kurcze to moze mój Mąz zacznie zajmować sie wykonywaniem elektryki u ludzi...... my chyba w takim razie zaoszczędzilismy z 10 tys bo mamy 188 m2 domu... Maz biedny sam sie meczy wprawdzie... no ale mamy zrobione wszystko tak jak chcemy Kochani Nie wiecie może gdzie w okolicy Chrząstawy/Nadolice/Dobrzykowice/Jelcz mozna kupić ziemię, bo musimy nadsypac ok 30-40cm na całe działce dzwonilismy do Brzezinek tam mają padlinę nie ziemię((( Poszukuje także styropianu Hydromax 5 cm 1 paczkę może komus został z budowy albo wie gdzie najlepiej kupic we Wrocławiu... potrzebujemy na taras. Dzieki z góry i pozdrawiam flowercia [*][*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 24.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam! Dzisiaj strasznie smutny dzień , wielka tragedia ludzka . W takich dniach jak dzisiaj zastanawiam się czy warto tak pędzić , żyłować się i szarpać .Gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla drugiego człowieka . Może trzeba zwolnić , zatrzymać się na chwile i zastanowić co jest w tym życiu najważniejsze . Mam nadzieje ,że słowa księdza Twardowskiego "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" nie bedą mnie dotyczyć i w tym całym szleństwie dnia powszedniego zawsze będę pamiętać o bliskich . Sory jeśli ktoś odbierze moje słowa za niestosowne , zapisane nie w tym miejscu , ale może warto ...... MARPA nie masz za co przepraszać......Twe słowa są stosowne i szkoda że często jednak dajemy się wciągnąć bez opamiętania w wyścigi za wszystkim ....zapominając o innych ludziach Marpa dlaczego przepraszasz, to tak na prawde tragedia dla nas wszystkich CI ludzie cięzko pracując poświęcają sie po to, abyśmy my mogli miec w domu ciepełko i światło... serce ściska z bólu pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.11.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Flowercia - cena 6 tys. za elektrykę wewnętrzną - sama robocizna o kurcze to moze mój Mąz zacznie zajmować sie wykonywaniem elektryki u ludzi...... my chyba w takim razie zaoszczędzilismy z 10 tys bo mamy 188 m2 domu... Maz biedny sam sie meczy wprawdzie... no ale mamy zrobione wszystko tak jak chcemy Kochani Nie wiecie może gdzie w okolicy Chrząstawy/Nadolice/Dobrzykowice/Jelcz mozna kupić ziemię, bo musimy nadsypac ok 30-40cm na całe działce dzwonilismy do Brzezinek tam mają padlinę nie ziemię((( Poszukuje także styropianu Hydromax 5 cm 1 paczkę może komus został z budowy albo wie gdzie najlepiej kupic we Wrocławiu... potrzebujemy na taras. Dzieki z góry i pozdrawiam flowercia [*][*] flowera nie szalej 30-40 cm dobbrej ziemi na działce 10A póści cię z torbami weź 25-30 z brzezinek i 10 dobrej np od Zielonki tak czy inaczej masę kasy pójdzie na transport bo to jest główny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 24.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Flowercia - cena 6 tys. za elektrykę wewnętrzną - sama robocizna o kurcze to moze mój Mąz zacznie zajmować sie wykonywaniem elektryki u ludzi...... my chyba w takim razie zaoszczędzilismy z 10 tys bo mamy 188 m2 domu... Maz biedny sam sie meczy wprawdzie... no ale mamy zrobione wszystko tak jak chcemy Kochani Nie wiecie może gdzie w okolicy Chrząstawy/Nadolice/Dobrzykowice/Jelcz mozna kupić ziemię, bo musimy nadsypac ok 30-40cm na całe działce dzwonilismy do Brzezinek tam mają padlinę nie ziemię((( Poszukuje także styropianu Hydromax 5 cm 1 paczkę może komus został z budowy albo wie gdzie najlepiej kupic we Wrocławiu... potrzebujemy na taras. Dzieki z góry i pozdrawiam flowercia [*][*] flowera nie szalej 30-40 cm dobbrej ziemi na działce 10A póści cię z torbami weź 25-30 z brzezinek i 10 dobrej np od Zielonki tak czy inaczej masę kasy pójdzie na transport bo to jest główny koszt Ja slyszałam ze u Zielonki nie ma dobrej ziemi podobno jeszcze gorsza niz w Brzezinkach ((( pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 24.11.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam, Kochani, mam moje pierwsze konkretne pytanie na forum Potrzebuję wykonać badania geotechniczne gruntu. Czy macie może namiary na jakiegoś sprawdzonego "badacza" co by pofatygował się do Galowic (gm. Żórawina)? Jaki może być koszt takiego badania? pozdrawiam, Peterka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 24.11.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam, Kochani, mam moje pierwsze konkretne pytanie na forum Potrzebuję wykonać badania geotechniczne gruntu. Czy macie może namiary na jakiegoś sprawdzonego "badacza" co by pofatygował się do Galowic (gm. Żórawina)? Jaki może być koszt takiego badania? pozdrawiam, Peterka:) Wejdź na stronkę grupy wrocławskiej w mojej stopce i poszukaj namiary na geologa polecanego przeze mnie. Szybko sprawnie - cena za mb odwiertu ok. 90 zł netto - ja nie brałam faktury + dojazd ok. 30 zł. Ja robiłam jeden odwiert na głębokość 3m. Prawdziwe badania to min. 3 odwierty, ale to już decyduje architekt. pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 24.11.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam, Kochani, mam moje pierwsze konkretne pytanie na forum Potrzebuję wykonać badania geotechniczne gruntu. Czy macie może namiary na jakiegoś sprawdzonego "badacza" co by pofatygował się do Galowic (gm. Żórawina)? Jaki może być koszt takiego badania? pozdrawiam, Peterka:) witaj U nas robili 3 odwierty---------bo tak zażyczyl sobie konstruktor , który dokonywał zmian w projekcie oraz adaptująca projekt Pani Architekt-----miałam liste kilku fachowców -----najepiej dogadałam się z dr Zbigniewem Rinke / telefon podaje Ci na priv pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 25.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Flowercia - cena 6 tys. za elektrykę wewnętrzną - sama robocizna o kurcze to moze mój Mąz zacznie zajmować sie wykonywaniem elektryki u ludzi...... my chyba w takim razie zaoszczędzilismy z 10 tys bo mamy 188 m2 domu... Maz biedny sam sie meczy wprawdzie... no ale mamy zrobione wszystko tak jak chcemy Kochani Nie wiecie może gdzie w okolicy Chrząstawy/Nadolice/Dobrzykowice/Jelcz mozna kupić ziemię, bo musimy nadsypac ok 30-40cm na całe działce dzwonilismy do Brzezinek tam mają padlinę nie ziemię((( Poszukuje także styropianu Hydromax 5 cm 1 paczkę może komus został z budowy albo wie gdzie najlepiej kupic we Wrocławiu... potrzebujemy na taras. Dzieki z góry i pozdrawiam flowercia [*][*] flowera nie szalej 30-40 cm dobbrej ziemi na działce 10A póści cię z torbami weź 25-30 z brzezinek i 10 dobrej np od Zielonki tak czy inaczej masę kasy pójdzie na transport bo to jest główny koszt Jakie ceny są w Zielonce ? Czeka mnie podobna operacja na wiosnę. Do tej pory znalazłem ofertę 100 zł. na 10t ale nie sparwdziłem jeszce jakości ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.11.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Flowercia - cena 6 tys. za elektrykę wewnętrzną - sama robocizna o kurcze to moze mój Mąz zacznie zajmować sie wykonywaniem elektryki u ludzi...... my chyba w takim razie zaoszczędzilismy z 10 tys bo mamy 188 m2 domu... Maz biedny sam sie meczy wprawdzie... no ale mamy zrobione wszystko tak jak chcemy Kochani Nie wiecie może gdzie w okolicy Chrząstawy/Nadolice/Dobrzykowice/Jelcz mozna kupić ziemię, bo musimy nadsypac ok 30-40cm na całe działce dzwonilismy do Brzezinek tam mają padlinę nie ziemię((( Poszukuje także styropianu Hydromax 5 cm 1 paczkę może komus został z budowy albo wie gdzie najlepiej kupic we Wrocławiu... potrzebujemy na taras. Dzieki z góry i pozdrawiam flowercia [*][*] flowera nie szalej 30-40 cm dobbrej ziemi na działce 10A póści cię z torbami weź 25-30 z brzezinek i 10 dobrej np od Zielonki tak czy inaczej masę kasy pójdzie na transport bo to jest główny koszt Jakie ceny są w Zielonce ? Czeka mnie podobna operacja na wiosnę. Do tej pory znalazłem ofertę 100 zł. na 10t ale nie sparwdziłem jeszce jakości ziemi. Czesc tzn Pan Zielonka z Chrząstawy podobno nie ma juz dobrej ziemi, znajomi sie pytali ((( dlatego szukam.... ostatecznie pozostają Brzezinki i ostatecznie jakiś nawóz na wiosnę (((... a Ty gdzie znalazłes ziemie? pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 26.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam wszystkich budujących. Wreszcie mogę pochwalić się - stan "zero" zakończony. Dzisiaj dokleiliśmy ostanie kawałki styroduru, folia kubełkowa na wierzch i obsypka. Teraz już mogę spokojnie myśleć o zimie. Pogoda dopisała...ufffMoże komuś zwalnia się dobra ekipa chętna do budowy na wiosnę? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 26.11.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 [Czesc tzn Pan Zielonka z Chrząstawy podobno nie ma juz dobrej ziemi, znajomi sie pytali ((( dlatego szukam.... ostatecznie pozostają Brzezinki i ostatecznie jakiś nawóz na wiosnę (((... a Ty gdzie znalazłes ziemie?pozdrawiam flowercia Sorry nie wiedziałem. Ja mam namiar w wiosce koło Św. Katarzyny. Kobieta ma firmę i dostarcza ziemię ( humus ) i różnego rodzaju piasek. Pomaga też "z utylizować " np. duże ilości niepotrzebnej ziemi, gliny itp. Muszę sprawdzić jaka jest ta ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 26.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam Forumowiczów,Dopiero uczę się poruszać na tym forum.Szukam ekipy do budowy na wiosnę domku z pustaków ceramicznych ok. 188 m2 (juz z z podwójnym garażem).Działka znajduje się koło Długołęki.Chyba chciałbym ekipę która zrobi mi stan surowy zamkniety.Czy możecie kogoś polecić kto robi w tamtej okolicy.Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 26.11.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam Forumowiczów, Dopiero uczę się poruszać na tym forum. Szukam ekipy do budowy na wiosnę domku z pustaków ceramicznych ok. 188 m2 (juz z z podwójnym garażem).Działka znajduje się koło Długołęki. Chyba chciałbym ekipę która zrobi mi stan surowy zamkniety. Czy możecie kogoś polecić kto robi w tamtej okolicy. Dzięki za pomoc hej! a gdzie dokladnie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 26.11.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 dokładnie to Bąków,, wioska po drodze z Zakrzowa do Łozinyw sumie koło Długołęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.11.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 HejkaCzy ktos z Was planuje w najblizszej przysżłości świetlnej może zakup drewna modrzewiowego - deski lub podbitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 27.11.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Hejka Czy ktos z Was planuje w najblizszej przysżłości świetlnej może zakup drewna modrzewiowego - deski lub podbitka? Ja dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 27.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Hejka Czy ktos z Was planuje w najblizszej przysżłości świetlnej może zakup drewna modrzewiowego - deski lub podbitka? Witaj Xena! Ja kupuję co prawda więźbę z modrzewia, ale wiem że ten pan robi różne rzeczy z drewna np. sauny , nadbitki, podbitki, nazywa się Jakubek i mieszka w Domasławiu tel. 605 257 650 Przy okazji pozdrawiam 2004 , a Zuza już lubi Karolka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 27.11.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam jakoś dawno o nic nie pytałam, ale wykańczam się wykończeniówką, idzie nam jak po grudzie proszę napiszcie ile teraz biorą malarze, za malowanie na biało i kololor dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts