halszka.ka 29.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 cos naszych dziewczyn nie ma? obstawiamy czy chlopczyk czy dziewczynka? Xena - widzę czasami że kulka bywa na forum, a Betty i Wojty ? a co obstawiam ? a bo ja wiem ? i jedno i drugie może być pomocne, chłopak w pracach ciężkich pomoże, a dziewczyna posprząta, ugotuje , ew. szybko drugie do gotowego domu sprowadzić, może się parkę uda skompletować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 cos naszych dziewczyn nie ma? obstawiamy czy chlopczyk czy dziewczynka? Xena - widzę czasami że kulka bywa na forum, a Betty i Wojty ? a co obstawiam ? a bo ja wiem ? i jedno i drugie może być pomocne, chłopak w pracach ciężkich pomoże, a dziewczyna posprząta, ugotuje , ew. szybko drugie do gotowego domu sprowadzić, może się parkę uda skompletować no wlasnie o nie pytam;) miały nam wszystkim pomoc negocjowac a tu masz babo placek;) (oczywiscie żartuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 29.11.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Poszperałam i znalazła Betty miała termin na 27.11 Nie dziwię się że tu nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.11.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 witaj sąsiedzie Witam , ja płaciłam 20zł/mb siatka+słupki, podobne ceny są w plastmecie w Trzebnicy A ile robocizna do tego? Dostałem kilak wycen dzisiaj i rozstrzał cenowy obejmujący materiały i robociznę (z podmurówką) to 60-150zł . Liczyłem na trochę mniej . Kto u Ciebie montowal ogrodzenie? pierwszy raz słyszę o tej lewej stronie jeśli nie ma jeszcze żadnego płotu przy granicy z sasiadem zawsze można sie dogadać co do wyglądu i kosztów Wolałem się upewnić . Czyli robię obie strony. wybór ogrodzenia to chyba Twoja sprawa - niekoniecznie muszą być słupki metalowe i siatka i podmurówka Czyli chyba zdecydujęsie na tradycyjnąsiatkę+słupki. Z tego co widze większość osób tak robi w okolicy, więc nie ma sensu burzyć tego spokoju . no i jeśli chcesz robić ogrodzenie frontowe to trzeba to zgłosić do wydziału architektury i budownictwa w starostwie powiatowym (na 30 dni przed podjęciem robót budowlanych) Na razie chcę zrobić tylko boki i tył działki. Front musi poczekać - w okresie budowy mógł by przeszkadzać. nie wiem czy coś rozjaśniłam ale jakby co to adres mailowy mam aktualny pozdrawiam I to jak rozjaśniłaś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 29.11.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam- w czasie braku fachowców podaje telefon pana od wykończeń wnętrz. Robił u moich rodziców i wszystkich ich sąsiadów kafelki, regipsy itp. Wiem że robi też grubsze prace budowlane jak adaptacje:pan Michał Nieczypor 505-293-661Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 czesc GrupoDzis pytanie za 800punktowpotrzebywam dobry zakład blacharski coby zrobił czary mary hokus pokus z mojej niestety ostro porozwalanej wypadkiem xsary,Polecicie mi jakis w okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 29.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 halszka, xena my z Wojty nadal 2 w 1. Nasze dzieci stwierdziły, że domy nie wykończone więc one wolą w ciepłych brzuszkach pomieszkać :) U mnie będzie chłopczyk a u Wojty dziewczynka. Z braku innych zajęć zajęłam się doglądaniem budowy i jako, że zaczęlam 10. miesiąc ciąży liczę się z porodem w każdej chwili. Może jak urodzę w Leroy Merlin to będziemy mieli dożywotni upust na materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 29.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 halszka, xena my z Wojty nadal 2 w 1. Nasze dzieci stwierdziły, że domy nie wykończone więc one wolą w ciepłych brzuszkach pomieszkać :) U mnie będzie chłopczyk a u Wojty dziewczynka. Z braku innych zajęć zajęłam się doglądaniem budowy i jako, że zaczęlam 10. miesiąc ciąży liczę się z porodem w każdej chwili. Może jak urodzę w Leroy Merlin to będziemy mieli dożywotni upust na materiały No tak, we wspomnianym Leroy Merlin wejdziesz do wanny z bulgotarką i zawołasz : --Czy jest na sali położnik ? Pozdrawiam wszystkie Panie szczególnie ciepło . I życzę wszystkiego dobrego ! na budowach też ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 29.11.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 witajcie.. dzięki mojemu super wykonawcy który zawsze o wszystkim mówi w ostatnim momęcie na gwałt potrzebuje kupić/ wypożyczyć (w ostateczności ukraść ) stemple. Może ktoś ma na zbyciu, właśnie roszalował, albo wie gdzie wypożyczyć takie systemowe. W leśniczówkach mówią że nie wycinają bo pokończyły się limity poza tym jak nawet coś to krótkie 2,40 a ja potrzebuje 2,70 - 2,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A ile robocizna do tego? Dostałem kilak wycen dzisiaj i rozstrzał cenowy obejmujący materiały i robociznę (z podmurówką) to 60-150zł . Liczyłem na trochę mniej . Kto u Ciebie montowal ogrodzenie? / cena 20 zł /mb to robocizna - co do kosztów samej siatki to nie pamiętam - sprawdzę w domu; ja mam zamiast podmurówki gotowe elementy betonowe - paskudne ale tanie czekam aż zarosną czyms zielonym montował mi jeden gość z Trzebnicy - jak chcesz to namiary wyślę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 [ cena 20 zł /mb to robocizna - co do kosztów samej siatki to nie pamiętam - sprawdzę w domu; ja mam zamiast podmurówki gotowe elementy betonowe - paskudne ale tanie czekam aż zarosną czyms zielonym montował mi jeden gość z Trzebnicy - jak chcesz to namiary wyślę na priva Super - będę wdzieczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 29.11.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ivonesca ja też poproszę namiary na kogoś od płotu, a nawet bardzo poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 29.11.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ivonesca ja też poproszę namiary na kogoś od płotu, a nawet bardzo poproszę EBU, Ten misio od siatki z Olawy, o ktorym mowilem Jackowi, rowniez zajmuje sie montazem ogrodzen. Z tego co pamietam cenowo byl calkiem niezly. פםזגרש'ןשצ ז Tקךשהןהו Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 29.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ivonesca ja też poproszę namiary na kogoś od płotu, a nawet bardzo poproszę EBU, Ten misio od siatki z Olawy, o ktorym mowilem Jackowi, rowniez zajmuje sie montazem ogrodzen. Z tego co pamietam cenowo byl calkiem niezly. פםזגרש'ןשצ ז Tקךשהןהו Anndy dzięki, przekażę informację dalej. Napisz na jakim jesteście etapie, macie już podłączony gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 29.11.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 halszka, xena my z Wojty nadal 2 w 1. Nasze dzieci stwierdziły, że domy nie wykończone więc one wolą w ciepłych brzuszkach pomieszkać :) U mnie będzie chłopczyk a u Wojty dziewczynka. Z braku innych zajęć zajęłam się doglądaniem budowy i jako, że zaczęlam 10. miesiąc ciąży liczę się z porodem w każdej chwili. Może jak urodzę w Leroy Merlin to będziemy mieli dożywotni upust na materiały tia, niestety potwierdzam... nadal jestesmy w zdwojonej postaci . Ja mam termin 10 dni pozniej, ale za to lekarz straszy mnie rozmiarami mojej Malej . Co do negocjacji i rabatow, to my juz chyba wszystko kupilysmy no moze poza kostka brukowa - wstepnie zdecydowalismy sie na Libet - moze ktos jescze by chcial to mozemy pojsc razem - chetnych prosze o szybka reakcje, bo wiecie, ja nei znam dna ani godzimy A tak w ogole to moze ktos zna jakies magiczne sposoby na "wyproszenie malego goscia z brzucha" . Powielam pytanie : czy jest na sali lekarz lub inny cudotworca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 29.11.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 halszka, xena my z Wojty nadal 2 w 1. Nasze dzieci stwierdziły, że domy nie wykończone więc one wolą w ciepłych brzuszkach pomieszkać :) U mnie będzie chłopczyk a u Wojty dziewczynka. Z braku innych zajęć zajęłam się doglądaniem budowy i jako, że zaczęlam 10. miesiąc ciąży liczę się z porodem w każdej chwili. Może jak urodzę w Leroy Merlin to będziemy mieli dożywotni upust na materiały tia, niestety potwierdzam... nadal jestesmy w zdwojonej postaci . Ja mam termin 10 dni pozniej, ale za to lekarz straszy mnie rozmiarami mojej Malej . Co do negocjacji i rabatow, to my juz chyba wszystko kupilysmy no moze poza kostka brukowa - wstepnie zdecydowalismy sie na Libet - moze ktos jescze by chcial to mozemy pojsc razem - chetnych prosze o szybka reakcje, bo wiecie, ja nei znam dna ani godzimy A tak w ogole to moze ktos zna jakies magiczne sposoby na "wyproszenie malego goscia z brzucha" . Powielam pytanie : czy jest na sali lekarz lub inny cudotworca??Witaj Mi pomógł gorący prysznic ,zaraz po nim pojechałam na porodówkę.Życzę szybkiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 29.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam ponownie na forum, dziękuję za wszystkie rady, mam oczywiscie kolejne pytanie, ktore mi dokucza, 1.kto się zajmuje tymczasowym ogrodzeniem placu budowy, firma wykonawcza, ja?2.Poza tym jakie macie doswiadczenia z pozostawionymi materialami typu bloczki ceramiczne na budowie, znikają w nocy?Obok mojej nieogrodzonej dzialki jest kilka domów zamieszkałych?....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 29.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wojty - ja syna urodziłam dwa tygodnie przed terminem , ho ho ho ... kiedy to było , ale dzień wcześniej dużo jeździliśmy autem po Wrocławiu, po drogach typu Karmelkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A tak w ogole to moze ktos zna jakies magiczne sposoby na "wyproszenie malego goscia z brzucha" . Powielam pytanie : czy jest na sali lekarz lub inny cudotworca?? Wojty - sposób dobry tylko niezbyt smaczny - dwie, trzy łyżki stołowe oleju rycynowego - moja teściowa kilka godzin po zaczęła rodzić. Ja piłam na kilka tygodni przed wywar z liści malin ( nie mylić z owocami - to nie była dobra herbatka ) - nie na przyspieszenie tylko na wzmocnienie skurczy jak już przyszło co do czego. Pomogło - urodziłam Olkę w trzy godziny od przyjazdu do szpitala Betty i Wojty - trzymam kciuki i życzę powodzenia. Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 29.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 witajcie.. dzięki mojemu super wykonawcy który zawsze o wszystkim mówi w ostatnim momęcie na gwałt potrzebuje kupić/ wypożyczyć (w ostateczności ukraść ) stemple. Może ktoś ma na zbyciu, właśnie roszalował, albo wie gdzie wypożyczyć takie systemowe. W leśniczówkach mówią że nie wycinają bo pokończyły się limity poza tym jak nawet coś to krótkie 2,40 a ja potrzebuje 2,70 - 2,80 Witam, nam zostało około stu stempli, ale nie pamiętam jakiej długości, jutro sprawdzę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts