Wojty 06.12.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam, no to zeby nie bylo tak polozniczo to sie wypowiem w kwestii okien dachowych. Mom zdaniem lepiej montowac na wiosne, bo: - nie ukradna... - beda o 1 rok nowsze (najbardziej niszcza sie podczas zimy, chociaz jaka my teraz zime mamy - na wiosne moga se zmienic koncepcje pokoi i moze sie okazac,ze okno pasowaloby w innym miejscu - mozna odlozyc pieniadze na 3 mies. lokacie - czesto na wiosne sa lepsze promocje (chocia jak w 2007 roku bedzie tez nie wiadomo) - w tym momencie nie sa do niczego potrzebne. My wstawialismy okna wlasnie na wiosne, zaraz po zrobieniu scianek dzialowych. Okna kupilismy z 33 albo 36% rabatem. Co do drebazu. Sa 2 szkoly - jedni robia zaraz przy fundamentach - wtedy nie trzeba sie bawc w zadne odkopywanie, a a drudzy po ociepleniu zewn (ja tak robilam), przez co nie balam sie ze podczas robot ktos mi "zepsuje spadki". Wybor nalezy do inwestora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 06.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 - nie ukradna... No własnie o to mi chodzi, czy dachowe są chodliwym materialem wśród zlodziei. - beda o 1 rok nowsze (najbardziej niszcza sie podczas zimy, chociaz jaka my teraz zime mamy Maja niejedna zime wytrzymać, jak się zniszczą po pierwszej to przynajmniej od razu je zareklamuje;-) - na wiosne moga se zmienic koncepcje pokoi i moze sie okazac,ze okno pasowaloby w innym miejscu ano tego się nie boje, koncepcja sie juz nie zmieni. Jest już wypracowana ostetczna:) - w tym momencie nie sa do niczego potrzebne. Ale jak płacę dacharzowi za m2 dachu, a w tym jest juz kompleks czyli więźba, dachówka, rynny, okna dachowe - to jezeli nie zrobi tego od razu przy robocie dachu, tylko potem na wiosnę ma przyjechac ponownie tylko do okiento to liczy droze i akurat to co na lokacie przyrośnie zapłacę za montowanie. A wiosna czemu ceny sa nizsze niż w srodek zimy? Wydawało mi się, że właśnie zima to najlepszy moment na kupowanie okien, niz ppoczatek sezonu budowlanego i to akurat tego nastepnego, gdzie wszystko ma iść w górę.. Chodzi mi tak naprawde tylko o to, czy jak będzie dachówka w styczniu i wtedy okna to czy duze jest prawdopodobienstwo, ze te okna moga ukraść... Ktoś montował zima? Ma jakies doswiadczenia? Co do drenażu - mozesz Wojty dac jakiś namiar na ekipe drenarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 06.12.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 [ My wstawialismy okna wlasnie na wiosne, zaraz po zrobieniu scianek dzialowych. Okna kupilismy z 33 albo 36% rabatem. Witam. Możesz się pochwalić jakiej firmy okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 - nie ukradna... No własnie o to mi chodzi, czy dachowe są chodliwym materialem wśród zlodziei. Podobno sa bardzo chodliwe - beda o 1 rok nowsze (najbardziej niszcza sie podczas zimy, chociaz jaka my teraz zime mamy Maja niejedna zime wytrzymać, jak się zniszczą po pierwszej to przynajmniej od razu je zareklamuje;-). Tia, a le zawsze beda o 1 rok nowsze, a rekalamcje bedziesz miala min. na rok wiec zdazysz je sprawdzic - na wiosne moga se zmienic koncepcje pokoi i moze sie okazac,ze okno pasowaloby w innym miejscu ano tego się nie boje, koncepcja sie juz nie zmieni. Jest już wypracowana ostetczna:) Zycze powodzenia, ale wiele osob tak mowilo, a potem jednak ... - w tym momencie nie sa do niczego potrzebne. Ale jak płacę dacharzowi za m2 dachu, a w tym jest juz kompleks czyli więźba, dachówka, rynny, okna dachowe - to jezeli nie zrobi tego od razu przy robocie dachu, tylko potem na wiosnę ma przyjechac ponownie tylko do okiento to liczy droze i akurat to co na lokacie przyrośnie zapłacę za montowanie. My od poczatku powiedzielismy ze cchemy montowac okna pozniej i mimo, ze tez umawialismy sie za 1m2 dachu to odliczlismy 100zlx ilosc okien i reszte zaplacilismy wiosna. A wiosna czemu ceny sa nizsze niż w srodek zimy? Wydawało mi się, że właśnie zima to najlepszy moment na kupowanie okien, niz ppoczatek sezonu budowlanego i to akurat tego nastepnego, gdzie wszystko ma iść w górę.. Jaka my teraz zime mamy - popatrz ile osob teraz jeszcze muruje domki... co raczej bylo niespotykane w porzednich latach. A srodka zimy to my jescze nie mamy - zima zaczyna sie 22 grudnia . Chodzi mi tak naprawde tylko o to, czy jak będzie dachówka w styczniu i wtedy okna to czy duze jest prawdopodobienstwo, ze te okna moga ukraść... Ktoś montował zima? Ma jakies doswiadczenia? Co do drenażu - mozesz Wojty dac jakiś namiar na ekipe drenarską? Ja nie ialam zadnnej firmy - facet od dolnego zrodla przy okazji wstawil mi drenaz - ale go nie polecam - w osbote przyjedzie koparka i bedzie przekopywal cala dzialke, bo sie okazalo, ze gdzies zagial rurke...Jednym slowem fuszerkarz (znajomym tez niezle namieszal podczas robienia dolnego zrodla ) A poza tym, jesli nie zrobilas drenazu przy robieniu fundamentow to wsztrzymaj sie jeszcze, az sie skonczy wiekszosc prac zewnetrznych. Poza tym nie wiem, jak u was ale u nas teraz jest wysoka woda, co raczej nie ulatwia roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 [ My wstawialismy okna wlasnie na wiosne, zaraz po zrobieniu scianek dzialowych. Okna kupilismy z 33 albo 36% rabatem. Witam. Możesz się pochwalić jakiej firmy okna ? Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 06.12.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 [ My wstawialismy okna wlasnie na wiosne, zaraz po zrobieniu scianek dzialowych. Okna kupilismy z 33 albo 36% rabatem. Witam. Możesz się pochwalić jakiej firmy okna ? Nie wysokość rabatu się liczy tylko cena końcowa. Dlatego radzę zawsze robić wyceny pod konkretną budowę i konkretną ilość okien. Nawet 36% rabatu nie świadczy o tym że okna były kupione w "dobrej cenie"... W innej firmie pomimo rabatu np. 15% mogłoby się okazać taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 06.12.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tym bardziej, że Roto to z marszu daje ponad 30% rabatu. To takie psychologiczne podejście do klienta. Gdzie nie pytałem, odrazu był rabat. Ale jakościowo bardzo podciągneli ostatnio i porównując je do Veluxa w moim mieszkaniu niczym nie ustępują, rzekłbym nawet, że jakość jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.12.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 [ My wstawialismy okna wlasnie na wiosne, zaraz po zrobieniu scianek dzialowych. Okna kupilismy z 33 albo 36% rabatem. Witam. Możesz się pochwalić jakiej firmy okna ? Nie wysokość rabatu się liczy tylko cena końcowa. Dlatego radzę zawsze robić wyceny pod konkretną budowę i konkretną ilość okien. Nawet 36% rabatu nie świadczy o tym że okna były kupione w "dobrej cenie"... W innej firmie pomimo rabatu np. 15% mogłoby się okazać taniej... Jeśli mówimy o rabacie w oknach połaciowych to mamy na myśli rabat od cennika producenta (a te ceny są podane w każdej ulotce/katalogu informacyjnej roto, veluxa czy też fakro).... Wojty (właściwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 06.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 witam wszystkich Szukamy koparki lub spycharki do ściągnięcia humusu, Wilkszyn. Możecie kogoś polecić?Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc. Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tym bardziej, że Roto to z marszu daje ponad 30% rabatu. To takie psychologiczne podejście do klienta. Gdzie nie pytałem, odrazu był rabat. Ale jakościowo bardzo podciągneli ostatnio i porównując je do Veluxa w moim mieszkaniu niczym nie ustępują, rzekłbym nawet, że jakość jest lepsza. no nie wiem, czy od poczatku dawali na wiosne 30% - z tego co pamietam to dawali 20-25%. Moze teraz daja wieksze rabaty, bo nie zdziwilabym sie, gdyby ceny byly wyzsze niz pol roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 06.12.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Hello! My też kupiliśmy działkę w Wilkszynie Bardzo nam miło, że będziemy "wilkszyńskimi" sąsiadami Ale o spycharce nic nie wiemy Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 06.12.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam GRATULACJE dla Betty - my juz jestesmy w komplecie w mieszkanku. Poszukuje ekipy aby od wiosny kontynuowac budowe w Wilczycach. Sciany fundamentowe gotowe zasypane zwirem i ulozona kanalizacja. Roboty zaczynaja sie od wylania chudziaka i dalej pod dach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.12.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A oto najmłodszy forumowicz Kamilek wraz z dzielną mamusiąhttp://foto.m.onet.pl/_m/9a017d3a0b728286f18d444dd36c5658,5,19,0.jpg Pozdrawiam Marcin GRATULACJA DLA MAMY, TATY I DZIELNEGO MALCA http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a130.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 gratulacje Betty!nowy domek, nowy potomek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 07.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Tym bardziej, że Roto to z marszu daje ponad 30% rabatu. To takie psychologiczne podejście do klienta. Gdzie nie pytałem, odrazu był rabat. Ale jakościowo bardzo podciągneli ostatnio i porównując je do Veluxa w moim mieszkaniu niczym nie ustępują, rzekłbym nawet, że jakość jest lepsza. ja mam ROTO takie z podwyższona osia obrotu .. rewelacyjnie sie to sprawdza! http://www.roto.pl/index.php?lang=_pl&m=katalog&pg=49 i dodatkowym plusem jest to ze mozna nabyc plastikowe do łazienki i takie specjalen wykonczenie firmowe do niego. PS nie jestem w żaden sposób związany z firma Roto , prezentuje jedynie swoje poglady;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborki 07.12.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Hello! My też kupiliśmy działkę w Wilkszynie Bardzo nam miło, że będziemy "wilkszyńskimi" sąsiadami Ale o spycharce nic nie wiemy Pozdrówka Witamy, witamy Napiszcie gdzie macie działkę bo może jesteśmy sąsiadami z ulicy albo dom obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 a kto we wrocku ma najlepsze ceny na roto i fakro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huhrak 07.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 a kto we wrocku ma najlepsze ceny na roto i fakro? zobacz w MBS Stępińska na Tarnogaju .. tam przynajmniej mozna było w zeszłym roku poogladac okna i całkiem zacne ceny otrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.12.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Serdecznie współczuję kradzieży. Mnie tez okradziono na budowie i to na znaczne kwoty. Ukradli mi wszystkie wypasione rynny, musiałam kupić drugi komplet (a dach mam spory ...) i bardzo duzo innych materiałów. Polecam ubezpieczenie domu w budowie od kradziezy. Można ubezpieczyc jeśli są okna i drzwi (moga być takie tymczasowe zbite z dech) - dom musi być zamknięty. Trochę to kosztuje ale warto. Ja ubezpieczałam w Hestii, oferta jest OK. Służę namiarem na pana od ubezpieczeń jeśli ktoś chciałby. Jeśli nie ma okien na parterze, to nie ryzykowałabym montażu okien dachowych. Zima ciepła, można okna montować razem z dachem, po zamontowaniu folii można już wstawiać okna więc może warto się sprężyć przed mrozami, żeby potem można było coś w środku domu robić w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 07.12.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witamy, witamy Napiszcie gdzie macie działkę bo może jesteśmy sąsiadami z ulicy albo dom obok Mamy działkę przy skrzyżowaniu ul. Wiśniowej i ul. Pod Lasem. Obok ul. Truskawkowej. Blisko, ale nie pod samym lasem. Napiszcie gdzie Wasze poletko. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts