woprz 11.12.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 do mieszkańców gminy czernica co sądzicie o remoncie strachocińskiej Dla mnie to będzie uniemożliwienie prowadzenia normalnego życia, chyba będę musiała zrezygnować z pracy ... Teraz spędzam w samochodzie ok 3 godzin dziennie, nie wyobrażam sobie co będzie od lutego. Wiem że ludzie jeżdżą jakoś przez Oławę - ale to jest ok 50-70 km w jedną stronę, faktem jest, że szybciej ... W tej chwili to jest totalna dezintegracja życia rodzinnego. Ja wyjeżdżam do pracy o 6.15 lub 6.30 - jak wcześniej to jadę 40 minut, jak o 6.30 to półtorej godziny. Bez sensu. Chyba trzeba będzie wstawać o trzeciej piętnaście, wyjeżdżać o 5 rano, i tak dalej ja pracuję do 17:30 najszybciej w domu jestem po 19 czasami jak jest jakiś młyn to o 20. testowałem ostatnio trase przez Dobrzykowice, Kiełczówek i Psie Pole niby płynnie (bo jeszcze nikt tamtędy nie jeździ) ale Kromera to większa miazga niż Grunwaldzki. W zasadzie można powiedzieć żę na grunwaldzkim ruch jest jedynie lekko spowoniony na Kromera się stoII! Mój synek jest prawei półsierotą więc chyba nei lubię pana Dudkiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 11.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A ja tu się cieszę z przeprowadzki, a takie dojazdy mnie czekają No ale zobaczę to sama w następnym tygodniu. Chyba już zapowiem w pracy że się spóźnię rano do mieszkańców gminy czernica co sądzicie o remoncie strachocińskiej Dla mnie to będzie uniemożliwienie prowadzenia normalnego życia, chyba będę musiała zrezygnować z pracy ... Teraz spędzam w samochodzie ok 3 godzin dziennie, nie wyobrażam sobie co będzie od lutego. Wiem że ludzie jeżdżą jakoś przez Oławę - ale to jest ok 50-70 km w jedną stronę, faktem jest, że szybciej ... W tej chwili to jest totalna dezintegracja życia rodzinnego. Ja wyjeżdżam do pracy o 6.15 lub 6.30 - jak wcześniej to jadę 40 minut, jak o 6.30 to półtorej godziny. Bez sensu. Chyba trzeba będzie wstawać o trzeciej piętnaście, wyjeżdżać o 5 rano, i tak dalej ja pracuję do 17:30 najszybciej w domu jestem po 19 czasami jak jest jakiś młyn to o 20. testowałem ostatnio trase przez Dobrzykowice, Kiełczówek i Psie Pole niby płynnie (bo jeszcze nikt tamtędy nie jeździ) ale Kromera to większa miazga niż Grunwaldzki. W zasadzie można powiedzieć żę na grunwaldzkim ruch jest jedynie lekko spowoniony na Kromera się stoII! Mój synek jest prawei półsierotą więc chyba nei lubię pana Dudkiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpa 11.12.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 MAGDA ! Wielkie gratulacje , miłych świąt na nowym domku życzę . pozdrawiam MARPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.12.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 pepe ja grzejniki oraz całą resztę kupowałam w Raab Karcherze na Avicenny, ponieważ kupowałam tam wszystkie rurki itp. dostałam spory rabat + dowóz gratis. Byłam także w hurtowni AKA na Jerzmanowskiej oraz INTERLAMIE na Strzegomskiej (tu też ładny rabat mi dali, jak później resztę rzeczy kupowałam do kotłowni). Muszę się wszystkim pochwalić, że w tym tygodniu już się przeprowadzam do mojego domku . Wreszcie będę na swoim, aż mnie energia rozpiera Pozdrawiam Magda dzięki za podpowiedź a wybierałaś jakiegoś producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Betty, gratulacje!! /hihi, szkoda, że nie przycelowałaś dzień wcześniej, mogłabym świętować urodziny razem z najmniejszym forumowiczem :lol:/. Wojty, jak się trzymasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hej, a ja nadal 2 w 1 - z jednej strony troche sie wkurzam, ale z drugiej widze tez dobre strony tego stanu. Np. dzisiaj prawie wybralam komplet do salonu i sypialnie , deske barlinecka, listwy do paneli, kostke brukowa itp. Teraz tylko musze sprawdzic, czy na necie nie maja tanszych materacy. Moze tak mialo byc - przeciez to niemoralne zostawic samego chlopa z takimi wyborami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 11.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ola i Jacek radzę poszerzyć garaż (no i sypialnie po tej stronie). W tym garażu 2 samochody się nie zmieszczą. Niestety Murator w innych projektach tez powiela ten sam błąd - to jest garaż na dwa maluchy a nie normalne samochody. My w efekcie mamy "podwójny" garaż na jeden samochód i masę szpargałów ... Zdecydowanie, na etapie projektowania, zmieńcie szerokośc garażu. Koszty pewnie będą, ale będziecie zadowoleni. Albo zróbcie od razu garaż na jedno auto, a nie taki oszukany na dwa. Dziekujemy za rade ale jestesmy juz na takim etapie, ze taka zmiana spowodowalaby bardzo wysokie koszty i przedluzylaby wszystko. Rozmawialismy z nasza architektka i powiedziala, ze nie powinno byc tak zle. Szerokosc miejsca parkingowego to 2,5 m a tam jest 5,4 m. Zobaczymy jak bedzie. Masz taki sam projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 11.12.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No to jeszcze ponudzę o grzejnikach.Czy ktoś testował zakup na Allegro.Widziałem sporo ofert firm z ok. Zielonej Góry, które przywożą to same z Niemiec i wychodzi to niby taniej.Np. tekie grzejniczki DUO co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 12.12.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 pepe ja grzejniki oraz całą resztę kupowałam w Raab Karcherze na Avicenny, ponieważ kupowałam tam wszystkie rurki itp. dostałam spory rabat + dowóz gratis. Byłam także w hurtowni AKA na Jerzmanowskiej oraz INTERLAMIE na Strzegomskiej (tu też ładny rabat mi dali, jak później resztę rzeczy kupowałam do kotłowni). Muszę się wszystkim pochwalić, że w tym tygodniu już się przeprowadzam do mojego domku . Wreszcie będę na swoim, aż mnie energia rozpiera Pozdrawiam Magda dzięki za podpowiedź a wybierałaś jakiegoś producenta? Grzejniki KERMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 12.12.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 MARPA, dzięki za gratulacje. Muszę stwierdzić, że tempo mamy niezłe (w maju rozpoczęlismy budowę w grudniu się wprowadzamy ). Ola i Jacek, a gdzie budujecie się w Nadolicach, bo ja już prawie z Nadolic Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 12.12.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Hej, a ja nadal 2 w 1 - z jednej strony troche sie wkurzam, ale z drugiej widze tez dobre strony tego stanu. Np. dzisiaj prawie wybralam komplet do salonu i sypialnie , deske barlinecka, listwy do paneli, kostke brukowa itp. Teraz tylko musze sprawdzic, czy na necie nie maja tanszych materacy. Moze tak mialo byc - przeciez to niemoralne zostawic samego chlopa z takimi wyborami . no fakt... efekt wyborów mógłby być zdumiewajacy.. albo nie wybrałby nic albo rezultat mógłby być całkiem inny od oczekiwanego a za was 2 w 1 trzymam kciuki, może już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.12.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 budujący po stronie Gajowa, Chrzątawy.... skąd zamawialiście beton i pompe do betonu przy zalewaniu stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.12.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 My braliśmy z Abetu na Betonowej. I pompę i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 13.12.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 MARPA, dzięki za gratulacje. Muszę stwierdzić, że tempo mamy niezłe (w maju rozpoczęlismy budowę w grudniu się wprowadzamy ). Ola i Jacek, a gdzie budujecie się w Nadolicach, bo ja już prawie z Nadolic Pozdrawiam Magda Hej Dzięki za kosztorys. Na pewno się przyda. My niestety jeszcze nie budujemy bo właśnie składamy dok.do pozwolenia na budowę. Zaczynamy na wiosnę. Nasza działka jest na wysokości rozjazdu na Jelcz-Laskowice i Chrząstawę koło ul.Brzozowej, niedaleko domu z bali gdzie zawsze siedzi śliczny Bernardyn. Niestety jeszcze nie ma nazwy naszej ulicy. A może to dobrze? może to my wymyślimy jakąś fajną nazwę...zobaczymy Pozdrawiam-Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 14.12.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 budujący po stronie Gajowa, Chrzątawy.... skąd zamawialiście beton i pompe do betonu przy zalewaniu stropu? ABET na betonowej lub SANBET) na sołtysowicach pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.12.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dzięki dziewczyny Pan w Abecie bardzo sympatyczny, betonik przywiozą mi w poniedziałek jak moje grzebaki strop skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 15.12.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Ale tu na stronce cicho..................... , szykujecie się do Świąt, czy budujecie ? U mnie po kolejnej zmianie dachowiec JUŻ NA PEWNO zapowiedział się na poniedziałek ... Ciekawe co tam u Wojtych słychać, jak się nie pośpieszą to Ich WiGILA na noworodkach zastanie...... Pozdrawam PRZEDŚWIĄTECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 halszka.ka - a przypomnij kto u Ciebie dach robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 15.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kulka - W.Brzeziński , a dlaczego pytasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.12.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Pomyliło mi się, coś mi się kojarzyło, ze ten sam Pan, który nam wycinał więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts