mtw1 03.01.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 KULKA Czy już podjełaś decyzje jakiej firmy wybierzesz wełnę na ocieplenie podasza? I jaka grubość? My budujemy dom z uzytkowym podaszem ----w tej chwili będą dokładane krokwie , żeby obniżyc wysokość na górze------chcemy ocieplić na całości 20 cm-------/również na tym wygospodarowanym mini stryszku/ ----a póżniej jeszcze 5 cm na krokwie i na ten sufit w pokojach ---czy to wystarczy ? Jakie macie zdanie na temat waty UNIMATA firmy IZOWER mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Cena z 1 punkt: 1. C.O. - 200 zł 2. wodny - 100 zł 3. kanalizacyjny - 100 zł 4. elektryczny i telewizyjny - 35 zł Podłączenie licznika wody wraz z osprzętem - 100 zł Wykonanie dwóch pionów plus zawór napowietrzajacy - 200 zł Połączenie i montaz tablicy bezpieczników plus pomiary i odbiory - 1500 zł Kulko, ja mam świeżą taką wycenę (brutto): Cena za 1 punkt: 1. C.O. - 140 zł 2. wodny - 130 zł 3. kanalizacyjny - 60 zł 4. elektryczny i telewizyjny - 35 zł (w sumie ok. 100 punktów - ok. 6900zł za całość elektyki) - ceny z lekką górką Montaż kotłowni- 1500 zł Podłogówka - 55 materiały, 15 robocizna (za m2) Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.01.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 dabell - dzięki za info:) Wiec już wiem mniej więcej jak to sie kształtuje. Lada moment będe miała jeszcze jedną kontrofertę i będe negocjować ceny:-) A kiedy planujcie wziąć się za instalacje? mtw1 - ja juz wełne na poddasze kupiłam. Dokładnie 29.12 Zdecydowaliśmy się własne na ISOVER Uni-mata. Grubość 20 cm + dodatkowo na przekładki 5 cm (mam nadzieję że 25 cm w sumie da nam cieplutki dach) A tak z innej beczki pytanie: dostałam wycenę na tynki i posadzki. Jak to u Was wygląda/wyglądało? - tynki wewnętrzne gipsowe (z agregatu): 25 zł/m2 z materiałem - posadzki: bez ułożenia styropianu 10zł, ze styropianem 12 zł/m2. Sama robocizna. Cement, piasek, styropian oczywiście po naszej stronie. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aS2 03.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Hej Przyszedl i na mnie czas, czas by pomyslec o wlasnej przyszlosci Dlatego postanowilem rozgladnac sie za wlasnym kawalkiem pod^H^H^Hziemi Zalozenia ktore sprecyzowalem na poczatku to: 1) dobry dojazd do centrum miasta 2) w okolicy las 3) komunikacja alternatywna do samochodowej (najchetniej PKP) Po przestudiowaniu planow okolic Wroclawia stwierdzilem, ze najbardziej odpowiada mi jego polnocna czesc (mimo ze mieszkam od urodzenia na poludniu miasta), cos po drodze do Trzebnicy lub Obornik Slaskich. Droga na trzebnice to krajowka, wiec nie powinno byc problemow z przejezdnoscia, z kolei na Oborniki Slaskie jezdza pociagi, wiec nawet jesli bedzie problem z dojazdem, to pociag powinien dac rade Do tego plany powstania drogi S8 czy jak jej tam, obwodnicy autostradowej "i w ogole" znacznie poprawia uklad komunikacyjny tej okolicy. W pierszej kolejnosci rzucil mi sie w oczy Las Malin i jego okolice, ale zanim zaczne szukac, chcialbym sie dowiedziec... JAK TO ROBIC? To grupa budujaca, wiec poszukiwania i wybor dzialki macie juz za soba, dlatego chcialbym sie dowiedziec, jak to wygladalo w Waszym przypadku - jak szukaliscie i jak znalezliscie swoj kawalek Ziemi Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARRT 03.01.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam Może ktoś z Was coś wie o działkach do sprzedania?. Szukam działki budowlanej. w pd. okolicach Wrocławia. Najbardziej interesuje mnie Biestrzyków ale może być również Wysoka, Radomierzyce, Żerniki Wrocławskie, Smardzów i Św. Katarzyna, ew. Suchy Dwór. Działka od 800 - 1000 mkw. Oczywiście w rozsądnej cenie i bez pośredników. Najlepiej z mediami. Może ktoś coś wie o większych dzialkach, które można ewentualnie podzielić na mniejsze lub jest zainteresnowany udziałem w takiej "spółce"??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witajcie aS2, BARRT ! Ja Wam za bardzo nie podpowiem jak się zabrać do szukania swojego miejsca na ziemi, ale wiem jedno: warto zabrac się do tego jak najszybciej bo ceny na działki tez zaczynają wariować jak na mieszkania. Ja kupiłam dzialkę przez przyadek. Szukalam domku do wykończenia, coraz to inna pod noga kłoda się zaplatywała: albo fuszerka, albo za drogo, albo ktos nas ubiegł, a jak już znaleźliśmy to co chcieliśmy to się kobieta wycofała jak już chcieliśmy umowe podpisywać. I po tym ostatnim wydarzeniu trafiliśmy na działkę, w której się zakochaliśmy, zabraliśmy tam znajomych i 3 dni potem kupilismy wspólnie 4000 m2, kotre podzielilismy na 3 i teraz się budujemy. Więc przypadek, szczęście nie wiem jak to nazwać Warto miec oczy i uszy otwarte i nie zwlekać za długo (pół roku po naszeym zakupie ceny dzialek obok, od tego samego sprzedają cego poszły w górę o 110 %). Jest też specjalna grupa poświecona dzialkom w okolicach Wrocławia. Ale widzę, że juz tam dotarliście:) Powodzenia w szukaniu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 03.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 aS2 pojechac tam gdzie sie podoba i:- zapytać w sklepie- zapytać w gminie- zapytać sołtysa- zapukać po prostu do czyichś drzwi zapytać czy nie wie gdzie i kto sprzedaje (wiem że brzmi śmiesznie, ale "ludzie" wiedzą)- zlecić szukanie agencji (ale z tej opcji nie korzystałam) Nasza działkę na która się zdecydowaliśmy znaleźliśmy w gminie, inne rozpytując ludzi po wioskach, czytając autogiełdę. mam nadzieję że coś pomogłam 2 połówka Śmiejusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek1719501433 04.01.2007 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jeju, jak mnie tu dawno nie było. Ukłony dla Ivo, Bartów i innych budujących od do niedawna remontującego (obecnie raczej nie). Kiedyś bładziliście po Gałowie w poszukiwaniu starej szkoły....Miło znów pogrzebać w forum..UkłonySławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik_76 04.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Slawek:) to Ty mieszkasz na włościach przy zamku w Gałowie? Właśnie zakupiliśmy działkę w Gałowie (a raczej w Gałówku) i ilekroć jedziemy nacieszyć oko latyfundiami, zawsze z pełnym podziwem zerkamy na tą 'chałupkę' Naprawdę szacunek... Piękne miejsce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 04.01.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam Wszystkich, Czy ktoś mógłby polecić ekipę, która podejmie się budowy domu do stanu surowego otwartego z dachem (lub zamkniętego)? Budynek ok. 130 m2 p. u. Budowa w Wilkszynie. Start najchętniej od pierwszych dni wiosny. A może Panowie budujący też czytają to forum i się odezwą? Z góry dzięki za wszelkie kontakty, Pozdrawiam, Krzysiek PS Misiów oczywiście już obdzwoniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 04.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Na jaki rodzaj ogrzewania się zdecydowaliscie ? My początkowo myśleliśmy o gazie z butli zakopanej w ogrodzie ---- bo chyba najmniej było by problemu we wspólpracy z kominkiem z płaszczem wodnym . Ale teraz mamy obawy ze wzgledu na ceny opału.... Czy piec na groszek może współpracować z kominkiem ? Proszę o porade PozdrMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie Chwalę się , tak nasz domek wyglądał dziś po południu: http://foto.m.onet.pl/_m/3d2cf72df521f42265e79bfc3ead9e63,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/45a3062320797c75394501cf7ddb7f91,5,19,0.jpg Jutro kończą konstrukcję, potem montaż nadbitki i następnie dachówka . Do połowy stycznia daszek będzie jak ta lala (z uwzględnieniem częstych przerw panów pracujących na budowie na gorącą herbatę, żeby ogrzać zgrabiałe ręce ). Firma dachowa sprawuje się super. mtw1 ja nie mam problemu będe miała gaz z sieci, więc się nie zastanawiałam. A co z pompą ciepła - braliście ją pod uwagę ? pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 04.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dabell - patrzę i zazdroszczę , ale to nić - jak mawiał mój syn jakieś 10 lat temu jeszcze trochę poczekam, zdaje się że warto... Panie i Panowie czy to złudzenie czy z misiami instalatorami już takich problemów jak z murarzam nie ma Gdzie dzwonię i pytam o jakiś termin, ( nie na - już) okazuje się że mogą robić Czy na tym etapie to my możemy wybierać ? kulka - ceny mi proponowali podobne, jedne odrobinę wyższe inne troszkę niższe, elektryk zdaje się zawołał 28 - za punkt Czy cena 19 pln za m2 tynku cementowo wapienego ( robocizna) to dużo, czy bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.01.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 dabell - pięknie:))) U mnie od poniedziałku robia więźbę. (Jak w sobotę przywioza ją z tartaku, bo wczoraj Pan powiedzial, że przywiozą ją w sobotę jak nic sie nie wydarzy, bo to przecież święto: Trzech Króli .. Jakie religijne to nasze społeczeństwo i fachowcy... Jak się "wydarzy" to w poniedziałek rano.) mtw1 - my tez myśleliśmy o gazie z butli (bo w perspektywie liczymy na gaz z sieci), ale chyba jednak zdecydujemy sie na olej (można zmieniając dyszę przerobic pec na gaz ziemny). Porzadny piec kondensacyjny z wysoką sprawnością i DGP. Myślelismy o pompie ciepła, ale jednak sie nie zdecydujemy. Doslziśmy do wniosku, że zbyt duże koszty inwestycyjne, a nikt tak do końca nie uzywa jej na tyle długo, żeby móc nam powiedziec jak to faktycznie z pompa jest w praktyce. Ale pocztaj na forum - dużo o tym było - może się zdecydujecie. halszka.ka - już za chwileczkę, juz za momencik będzie cieszył Twoje oko piekny dach na Twoim domku:) Najbliższy miesiąc ma byc taki jak te do tej poru - więc aura sprzyja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MR 05.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam serdecznie, nie było mnie na forum już dawno, dawno... Wybudowaliśmy się, zamieszkaliśmy, ciągle coś wykańczamy i na nic czasu nie mamy. Jeśli chodzi o stolarza to możemy polecić Pana z Mokronosu (chyba Dolnego) - robił nam schody zabiegowe. JAk na czas kiedy je zamawialiśmy cena była całkiem atrakcyjna. Z wykonania też jesteśmy zadowoleni: tel. 502 206 433. Nazwiska nie pamiętam już niestety. Mogę też polecić specjalistę od podbitek. Tym z Was, którzy szukają ekipy na stan surowy też mogę podrzucić kontakt. Najlepiej piszcie na maila: [email protected] Witaj Grupo Ja jak zwykle po prośbie.. Czy ktoś z Was zamawiał schody w firmie RINTAL na Grabiszyńskeij? Jakie mają ceny? Chodzi mi o schody zabiegowe. A może polecilibyscie mi jakąś inna sprawdzoną firmę albo stolarza.. Z góry dziekuję zapomnij o Rinatlu, dobrze Ci radzę schody u mnie wycenili na 18.000, kiedy inni nie oscylowali max w okolicy 10.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpl 06.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Cześć Forumowicze, Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, By łagodna zima trwała nadal - dla wszystkich stawiających obecnie dach. Jaką z wrocławskich firm sprzedającą bramy garażowe, możecie polecić. Szukam bramy segmentowej 2,5x4,5. Byłem w Systemach Bramowych ceny Hormanna, są obłedne i lepiej taką kasę zapłacić komuś sprawdzonemu pzdr witam, ja polecam bramę garażową z Normstall z firmy Bingo na ul. Lekcyjnej. Miła i fachowa obsługa. Pozdrawiam Magda Wielie dzieki, w poniedziałek do nich zawitam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 06.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 dabell:Dzięki za pomoc. Może uda mi się cosik zbić z ceny albo dołożyć inne prace?Ale prawdą jest że ceny rosną z miesiąca na miesiąc i trudno jest znaleźć kogoś rozsądnego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 WITAJCIE Proszę o poradę, które polecacie hurtownie materiałów budowlanych. Za wszystkie wskazówki w tym kierunku z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 07.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Danad, ja też zaczynam na wiosnę (pd-zch Wrocławia). W przyszłym tygodniu mam zamiar zapoznać się z paroma hurtowniami. Dam ci znać o wrażeniach. Flowera, gdzieś w starszych postach z jesieni chwaliłaś się, że masz jakiegoś czarodziejskiego Excela do kosztów budowy. Mogłabym coś takiego dostać? Mam wprawdzie kosztorys, ale chciałabym porównać go z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 07.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 WITAJCIE Proszę o poradę, które polecacie hurtownie materiałów budowlanych. Za wszystkie wskazówki w tym kierunku z góry dziękuje Builder II ul. Ziębicka. Jeżeli budujesz Porothermu to najlepsze ceny we Wrocławiu. Ale oczywiście lepiej sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts