dabell 24.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 chciałabym zapytac kto z Was ma went. mechaniczna z reku? Xena - ja będę miała. Firma rekuperatory.pl z Poświęckiej. Centralka z panelem sterującym Storkair + GWC. Kanały będą montowane najprawdopodobniej w okolicach II połowy lutego, tuż po wstawieniu okien. Sama centralka reku po pracach typu gładzie, nie chcę żeby się filtry zapchały - okolice końca kwietnia -początek maja. A dachówka BOGEN - również zdjęcie w słońcu (czekoladka mniam - jest w moim dzienniku . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 czesc, dabell to poprosze o podpowiedz ile to kosztuje na ile m2 (na prv),szukam włąsnie Twojego dachu z bliska - bo z daleka nie widać dokładnie, choć wygląda bardzo ładnie, ale chciałam zobaczyc z bliska.Juz widze! bardzo ładna :>czy możeszmi na prv podac namiar na Wykonczeniowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 24.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Może trzeba mieć 2. to co mnie nie przekonało to cena: 4-6 tyś w tej cenie możęsz mieć 3 lux odkurzacze z filtrem wodnym oraz te długaśne węże łatwo coś strącić ale nie oznaca to że pomysł jest całkiem zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.01.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A mozecie mnie poprawic jak podam co mi się wydaje - ile takie cos kosztuje (dom 110m2, parter) - z 6000zł z robocizną? I chciałabym zapytac kto z Was ma went. mechaniczna z reku? Witaj Xeno, nie znam sie za bardzo na odkurzaczach centr. (na razie, bo sie przymierzamy do takiego, wiec trzeba bedzie sie "doszkolic" ) ale wydaje mi sie ze cena 6000 to troszke za duzo na pewno sa i maluchy i mercedesy wsrod odkurzaczy ale wydaje mi sie ze nie sa one tak drogie (no moze te mercedesy) np odkurzacz DISAN (nie jest to najtansza marka) z akcesoriami do domu o pow 180 mkw (5 gniazd) kosztuje ok 3 tys, a np zestaw Allegro z serii compact-eco z akcesoriami i separatorem mozna kupic ponizej 2 tys pakiet instalacyjny 3 gniazd ssacych kosztuje 280 zl oczywiscie trzeba do tego zrobic instalacje ale nie sadze zeby byla ona strasznie droga na forum czytalam, ze wiele osob robilo taka instalacje "we wlasnym zakresie" a jesli chodzi o reku to my na pewno bedziemy miec (jak juz dojdziemy do togo etapu ) moze nawet z GWC, ale nad tym jeszcze mysle intensywnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.01.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 hej fasolka:)no widzisz, to musze poszukac na allegro tych odkurzaczyja wlasnie mysle o reku ale bez gwc. niestety nie przekonuje mnie czyste powietrze z wilgotnych rur-.(nie mówie tego żeby o tym dyskutowac bo przynajmniej o tym moge powiedzieć , że zdecydowałam na 100% - wole jednak dopłacić a miec powietrze zaczerpnięte z zewnątrz) Natomiast baaaardzo się waham czy robic płaszcz wodny czy dgp sprzegnięte z wentylacja mech. i rekuZdaje sie, że BK masz płaszcz wodny i jesteś bardzo zadowolona ?A czy ktoś z Was ma reku z dgp razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 24.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 hej fasolka:) no widzisz, to musze poszukac na allegro tych odkurzaczy ja wlasnie mysle o reku ale bez gwc. niestety nie przekonuje mnie czyste powietrze z wilgotnych rur-.(nie mówie tego żeby o tym dyskutowac bo przynajmniej o tym moge powiedzieć , że zdecydowałam na 100% - wole jednak dopłacić a miec powietrze zaczerpnięte z zewnątrz) Natomiast baaaardzo się waham czy robic płaszcz wodny czy dgp sprzegnięte z wentylacja mech. i reku Zdaje sie, że BK masz płaszcz wodny i jesteś bardzo zadowolona ?A czy ktoś z Was ma reku z dgp razem? Xeno, Allegro to firma produkujaca odkurzacze choc na aukcjach allegro tez pewnie mozna takie kupic jesli chodzi o reku i dgp to sporo o tym czytalam i zdecydowalam, ze laczyc tych systemow nie bedziemy, beda to dwa niezalezne systemy byl nawet taki watek na wymianie doswiadczen nad plaszcze wodnym tez sie zastanawiamy, ale wklady, ktore mi sie podobaly nie mialy plaszcza a jesli chodzi o GWC to moze masz racje, ja zastanawiam sie nad tym od 3 dni i w sumie jeszcze nie wiem na pewno bedzie reku, chociaZ facet ktory bedzie nam robil ogrzewanie poleca GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Xeno, Allegro to firma produkujaca odkurzacze choc na aukcjach allegro tez pewnie mozna takie kupic uyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale fołpa..... a jesli chodzi o GWC to moze masz racje, ja zastanawiam sie nad tym od 3 dni i w sumie jeszcze nie wiem na pewno bedzie reku, chociaZ facet ktory bedzie nam robil ogrzewanie poleca GWC mysl mysl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.01.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A wiec melduję, że jestesmy już wszyscy w komplecie:)) Od 18.01.07 razem z nami buduje nasza mała kochana Bob-Budownicza. Przedstawiam Wam Hanię w pierwszych chwilach po porodzie:))) http://www.wozik.com kulka WIELKIE GRATULACJE !!! Jak sie juz wprowadzimy to zapraszamy - Nadia z checia pozna nowa kolezake - dziewczyny mimo ze w tak podobnym wieku beda chodzily do innej klasy, ale chyba przynajmneij do tej samej szkoly . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Może trzeba mieć 2. to co mnie nie przekonało to cena: 4-6 tyś w tej cenie możęsz mieć 3 lux odkurzacze z filtrem wodnym oraz te długaśne węże łatwo coś strącić ale nie oznaca to że pomysł jest całkiem zły nas tez nie przekonala ta cena ( w naszym przypadku jeszcze wyzsza - ze wzgledu na duzy metraz) oraz wizja zabawek wrzucanych do odkurzacza i zatkanych rur (czesto na myjniach samoch. korzystalam z taiego odkurzacza i wkurzalo mnie to ze mial taki slaby ciag, bo ktos nie uwazal i cos mu wpadlo do odkuracza) a zmieniajc temat: ile kosztuja "przeprowadzki" - tzn. jakies wieksze autko + kilku silnych panow, ktorzy by mogli poprzenosci kilka gratow? Macie moze namiary na jakies sprawdzone i wzglednie niedrogie firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 24.01.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Były pytania o GWC i odkurzacz. Mam jedno i drugie. Odkurzacz centr. jest bardzo OK jeśli ktoś jest leniwy i nie lubi sprzątać Mam takie coś, ale w domu parterowym, może w piętrowym byłoby lepiej kupić dwa na każda kondygnację Nie trzeba wymieniać co chwilę worków, nie ma kurzu, jest wygodnie. GWC - odradzam. Mam takie coś, nie widzę korzyści, do rury wlata woda, mogą np. wlecieć małe zwierzęta, ptaki czy robale. Może przesadzam ale jak sobie pomyślę co tam się może dziać to mi się niedobrze robi. A korzyści są raczej czysto teoretyczne ... Na szczęście mam jeszcze inne czerpnie powietrza, więc jest OK. Nie radzę, nie róbcie tego w domu nie ma się co wygłupiać. Sam reku i wentylacja mechaniczna - same plusy, nie wyobrażam sobie tego nie mieć w domu. Komfort jest naprawdę duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 24.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Cześć Mam propozycję, może osoba która stworzyła tę mapkę http://gps.prv.pl/murator/wroclaw.jpg mogła by ją odświeżyć? Tyle nowych domów powstaje i tylu nowych forumpowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Cześć Mam propozycję, może osoba która stworzyła tę mapkę http://gps.prv.pl/murator/wroclaw.jpg mogła by ją odświeżyć? Tyle nowych domów powstaje i tylu nowych forumpowiczów Jestem jak najbardziej za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.01.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Wojty - dzięki:) Myslę, że Hania i Nadia będą miały wiele wspólnych budowlanych tematów Kedob - popieram:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 BK dzięki za porady - mam takie samo własnie zdanie o GWC, natomiast powiedz mi bo tu mi sie spodobało zdanie :"jak ktos nie lubi sprzątać...." -odkurzacz centralny to w sumie tylko po prostu mniej noszenia i brak worków tak?czy sa jeszcze jakies korzyści, o których nie wiem?Pytałam też o płaszcz wodny...czy zrobilibyście go teraz jeszcze raz a może lepiej DGP (z Waszych doświadczeń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecia30 24.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 mam pytanie odnośnie parkietu Teak: gdzie go można kupić w dobrej cenie we Wrocku....? może ktoś z grupy ma jakieś doświadczenia ....z góry dzięki za info.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 25.01.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Wojty podaje namiary na firme transportową ceny konkurencyjne. 691-176-315. Xena z Xsary mam 3 rok kominek z pł wod. Jedyne co mnie denerwuje to zabrudzenia szyby.Ale nie zwracam na to uwagi ,przeważa ekonomia w stosunku do gazu z butli .Różnica wynosi od 70-100% w zależności od ceny zakupu drewna.jeżeli jest gaz z sieci to różnica nie jest już tak duża . Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Wiech to ważna informacja dla mnie - mam gaz z rurki i różnicę w kominku z plaszczem moge przełozyc na wentylacje z reku.....pytam Was, bo jest 80miliardów teorii a i tak najlepiej wiedzą praktycy:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 25.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Xenan z xary.Rożnica między cena gazu z butli a gazu sieciowego wynosi ok 60% (ale lepiej to sprawdż ) bo jest zmienna. Dla mnie sie opłaca kominek z pł wod bo mam gaz z butli .W zeszłej zimy paliłem wyłącznie w kominku miałem CO i CWU dom ok 200/m2 oraz 4 osoby zasobik CWU 150 l.Spaliłem ok 13 mp suchego dębu i grabu koszt 140zł x 13 mp.=1820 zł .Mankament to ta brudna szyba i czyszczenie kominka raz na tydzień.Kominek z pl wod jest droższy na starcie i musisz sama sobie odpowiedzieć jak często będziecie palic w kominku(jeżeli okazjonalnie to odradzam). Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 25.01.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cześć Mam propozycję, może osoba która stworzyła tę mapkę http://gps.prv.pl/murator/wroclaw.jpg mogła by ją odświeżyć? Tyle nowych domów powstaje i tylu nowych forumpowiczów POPIERAM, KONIECZNIE TRZEBA ODŚWIEŻYĆ !!! Ponawiam zaproszenie do wspólnego zakupu styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.01.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 scur ja się podłączam pod styropian tak na oko potrzebujemy 9-10 m3 FS 20 i około 30m3 FS 15 (tyle że nie wiem czy na ściany nie jest lepiej kupować z całym systemem dociepleń, a na ten jeszcze się nie zdecydowaliśmy), A jakiej firmy styropian dobrze kupić, gdzieś czytałam ze ktoś narzekal na Magbud.. ktoś wie może czym różni się styropian zły od dobrego pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts