vanka99 05.02.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 namiary wysłałam na maila i tam sie troche rozpisałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 05.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 WitamTS147Wyslalam wiadomośc na PW ale w trakcie wysyłki zawiesiło mi sie i nie wiem czy doszło.Jak nie doszlo to daj info, wysle jeszcze raz lub na maila.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 06.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 as24 Ja mam elegancką skrzyneczkę w linii ogrodzenia! Wymogłam ją na panu, który sprzedawał mi działkę. ... Energia Pro za przyłączenie- 450PLN (warunki wydano mi jeszcze w 2005 roku).... Ja też jednowarstwowo się stawiam, ale zawsze troche tego styro albo wełny gdzieś trzeba upchać. Jakbyśmy szli łeb w łeb to może i jakieś okna razem... w którym miejscu się budujecie?... Pani Koala Gratuluje i zazdroszcze skrzynki energetycznej. U nas kabel energetyczny jest w ziemi po drugiej stronie drogi, a EnergiaPro straszyla nas, ze przy ich projekcie skrzynka przylaczeniowa stalaby za 18 miesiecy!!! Zdecydowalismy sie wiec na projekt we wlasny zakresie i w tje opcji byc moze bedziemy miec prad w polowie lata. A do tego czasu bedziemy skazani na sasiadow A budujemy sie na koncu piaskowej za starym kurnikiem... W tym tygodniu chyba zdaze juz podpisac umowe z wykonawca i bede wowczas przystepowal do zamawiania materialow. Jak tylko bedziemy na tym etapie to damy znac. Budujemy z Porothermu 50 - jeszcze sie zastanawiamy czy nie zmienic technologii na 2 warstwy, ale poki co zostajemy przy 1 warstwie. Czy macie juz jakis namiar na pana od Fadromy - potrzebujemy na polowe marca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 no wlasnie, widze macie ludzkie ceny na prąd.Mnie prąd według ENERGIIPRO miałby kosztować około 12000zł.Niexle nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam TS147 Wyslalam wiadomośc na PW ale w trakcie wysyłki zawiesiło mi sie i nie wiem czy doszło. Jak nie doszlo to daj info, wysle jeszcze raz lub na maila. Pozdrawiam Dzięki, dostałem . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 06.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 no wlasnie, widze macie ludzkie ceny na prąd.Mnie prąd według ENERGIIPRO miałby kosztować około 12000zł. Niexle nie? Za przyłącze i papiery ? Jeżeli tak to ceny też mieliśmy zdzierskie mniej więcej podobna kwota niestety! Ale cóż monopolista rządzi na całego! Nie chcesz proszę bardzo można ze świeczkami Dopiero tydzień temu udało się zakończyć przygodę z EnergiaPro a trwało to około 2 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 06.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Smiejus my właśnie się wykańczamy, naprawiamy rózne tam błędy budowlane po naszej przecuwnej ekipie budowlanej! Wczoraj rozwaliliśmy całą ścianę w kuchni i będziemy stawiać od nowa żeby była równa! Jest wesoło Grunt to się nie załamać No i jesteśmy na swoim, kochamy nasz dom i śliczną okolicę - polecam szybką przedpowadzkę, szczególnie jeżeli jesteście tak zahartowani jak my Owczarek niemiecki - to dawne marzenie mojego męża no i teraz mając dom, mamy naszą śliczną Nikusię. Owczarki to są rzeczywiście cudowne psy! A macie już owczarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 06.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie,Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk.Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie, Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk. my kupowaliśmy w Plast-Met w Trzebnicy (ale powlekaną) - oni sa producentem 312-07-93, 787-08-30) i muszę powiedzieć ze jest OK, dobrze się rozwijała (miałem wcześniej do założenia 120mb innej siatki i widziałem różnicę i w jakości i w łatwości rozwijania) Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 06.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie, Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk. my kupowaliśmy w Plast-Met w Trzebnicy (ale powlekaną) - oni sa producentem 312-07-93, 787-08-30) i muszę powiedzieć ze jest OK, dobrze się rozwijała (miałem wcześniej do założenia 120mb innej siatki i widziałem różnicę i w jakości i w łatwości rozwijania) Wojty A jak wyszło cenowo za metr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie, Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk. my kupowaliśmy w Plast-Met w Trzebnicy (ale powlekaną) - oni sa producentem 312-07-93, 787-08-30) i muszę powiedzieć ze jest OK, dobrze się rozwijała (miałem wcześniej do założenia 120mb innej siatki i widziałem różnicę i w jakości i w łatwości rozwijania) A jak wyszło cenowo za metr ? 10zł brutto / mb siatki o wysokości 1,5m Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 06.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Xena z Xary dostałam info na prv. życzę szybkiego powrotu do zdrowia i owocnych poszukiwań pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 06.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 my właśnie się wykańczamy, naprawiamy rózne tam błędy budowlane po naszej przecuwnej ekipie budowlanej! Wczoraj rozwaliliśmy całą ścianę w kuchni i będziemy stawiać od nowa żeby była równa! Jest wesoło Grunt to się nie załamać No i jesteśmy na swoim, kochamy nasz dom i śliczną okolicę - polecam szybką przedpowadzkę, szczególnie jeżeli jesteście tak zahartowani jak my Owczarek niemiecki - to dawne marzenie mojego męża no i teraz mając dom, mamy naszą śliczną Nikusię. Owczarki to są rzeczywiście cudowne psy! A macie już owczarka ? Widzę, że więcej takich zahartowanych na tym forum jak my !!! A czy wykorzystaliście namiary na Pana Zenka? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 06.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Widzę, że więcej takich zahartowanych na tym forum jak my !!! A czy wykorzystaliście namiary na Pana Zenka? POzdrawiam O proszę ! W kupie będzie nam raźniej Bo domeczek daje nam popalić, czasem czuję się jak Kuba Rozpruwacz z tym że poluję na różnych takich majsterkowiczów Ale nic, wierzę, że już jesteśmy bliżej niż dalej A na jakim etapie teraz jesteście ? Namiary na Pana Zenka jeszcze nie wykorzystaliśmy, bo na razie czekamy na zamówione płytki - miesiąc Ale na 100% do niego zadzwonię. Jestem tak zrażona do poprzedniego kafelkarza, że szkoda gadać. Ale wierzę że są jeszcze prawdziwi fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 06.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam, Byłem dzisiaj w Gaji na Opolskiej. Niestety nie daliśmy rady skończyć dzisiaj wyceny i umówiliśmy się na czwartek.Pan Malinowski namawia mnie min.na Braasa-Romańską w technologii cisar ale zobaczymy bo w sumie to mamy w planach cementową z jakąś powłoką zabezpieczającą "zielenieniu" i tylko tyle. Muszę się jeszcze rozejrzeć za czymś innym, może znajdę coś tańszego a równie dobrego. Straszą że może być problem np. z Porothermem i że lepiej znacznie wcześniej zamawiać więc trzeba się streszczać z załatwianiem kredytu. Żeby tylko udało się zgrać to wszystko ba jak misie nie będą mieli z czego robić to się zawiną i tyle będę ich wodział-czekać nie będą Pozdrawiam Jacek My tez bylismy w sobotę w Gai na Opolskiej i tez nas gorąco namawiano na na Romańską w technologii cisar, to jest cementowa dachówka, prawda? Czy trafiliście na lepsze ceny w innej hurtowni? A my już mamy ścianę do wysokości parapetów i obmurowane drzwi (budujemy z silikatów). I mamy tez problem, może za wczesnie ale.... Okna mianowicei, dalej nie wiemy czy plastikowe czy drewniane, jeżeli PCV to barwione czy okleina. Jesteśmy w kropce, poczytaliśmy mnóstwo i dalej nie wiemy, skłaniamy sie ku drewnianym. Czy macie może namiary na interesującego producenta, który z nas nie zedrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 06.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Wojty, wielkie dzięki. Mąż już tam dzwonił, ale ceny niestety się już trochę zmieniły Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 06.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 O proszę ! W kupie będzie nam raźniej Bo domeczek daje nam popalić, czasem czuję się jak Kuba Rozpruwacz z tym że poluję na różnych takich majsterkowiczów Ale nic, wierzę, że już jesteśmy bliżej niż dalej A na jakim etapie teraz jesteście ? Namiary na Pana Zenka jeszcze nie wykorzystaliśmy, bo na razie czekamy na zamówione płytki - miesiąc Ale na 100% do niego zadzwonię. Jestem tak zrażona do poprzedniego kafelkarza, że szkoda gadać. Ale wierzę że są jeszcze prawdziwi fachowcy My już mieszkamy, ale w stanie "surowawym". więc codziennie walczymy z kolejnymi pracami . Dziś kupiliśmy styropian na ocieplenie budynku i wiosną będziemy chcieli to zrobić. A resztę , no cóż pomalutku. Ale i tak jestem bardzo szczęśliwa, że jesteśmy już w naszym wymarzonym domku. . Wszystko przetrwamy a potem może być już tylko lepiej Jeśli chodzi o Pana Zenka to radzę zadzwonić z bardzo dużym wyprzedzeniem bo wiem, że terminy ma bardzo odległe. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 06.02.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 scur, widzę, że znalazłam bratnią duszę My też zaczeliśmy mieszkać w stanie surowym Do tej pory nie mamy jeszcze normalnej podlogi Ale już jesteśmy na etapie halogeników A więc tylko do przodu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 06.02.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nadziejka, ja też myślę, że damy radę. I Wy i My My dół już mamy w miarę zrobiony ale góra i na zewnątrz jeszcze w proszku Dzisiaj jadę już do domku więc odzywać się będę dopiero jutro POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamil 06.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy korzystał ktoś z usług murarza pana Motyla? Budował podobno domy w Nadolicach Małych. Zastanawiam sie nad wyborem ekipy i jest to jedna z kandydatur. Poprosze o informacje na forum lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts