Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

as24

Ja mam elegancką skrzyneczkę w linii ogrodzenia! Wymogłam ją na panu, który sprzedawał mi działkę. ...

Energia Pro za przyłączenie- 450PLN (warunki wydano mi jeszcze w 2005 roku)....

Ja też jednowarstwowo się stawiam, ale zawsze troche tego styro albo wełny gdzieś trzeba upchać. Jakbyśmy szli łeb w łeb to może i jakieś okna razem... w którym miejscu się budujecie?...

Pani Koala

Gratuluje i zazdroszcze skrzynki energetycznej. U nas kabel energetyczny jest w ziemi po drugiej stronie drogi, a EnergiaPro straszyla nas, ze przy ich projekcie skrzynka przylaczeniowa stalaby za 18 miesiecy!!! Zdecydowalismy sie wiec na projekt we wlasny zakresie i w tje opcji byc moze bedziemy miec prad w polowie lata. A do tego czasu bedziemy skazani na sasiadow :)

A budujemy sie na koncu piaskowej za starym kurnikiem...

W tym tygodniu chyba zdaze juz podpisac umowe z wykonawca i bede wowczas przystepowal do zamawiania materialow. Jak tylko bedziemy na tym etapie to damy znac. Budujemy z Porothermu 50 - jeszcze sie zastanawiamy czy nie zmienic technologii na 2 warstwy, ale poki co zostajemy przy 1 warstwie.

Czy macie juz jakis namiar na pana od Fadromy - potrzebujemy na polowe marca...

no wlasnie, widze macie ludzkie ceny na prąd.Mnie prąd według ENERGIIPRO miałby kosztować około 12000zł.

Niexle nie?

Za przyłącze i papiery ? Jeżeli tak to ceny też mieliśmy zdzierskie mniej więcej podobna kwota niestety! Ale cóż monopolista rządzi na całego! Nie chcesz proszę bardzo można ze świeczkami :evil: :evil: :evil: Dopiero tydzień temu udało się zakończyć przygodę z EnergiaPro a trwało to około 2 lat!

Smiejus my właśnie się wykańczamy, naprawiamy rózne tam błędy budowlane po naszej przecuwnej ekipie budowlanej! Wczoraj rozwaliliśmy całą ścianę w kuchni i będziemy stawiać od nowa żeby była równa! Jest wesoło ;) Grunt to się nie załamać :) No i jesteśmy na swoim, kochamy nasz dom i śliczną okolicę - polecam szybką przedpowadzkę, szczególnie jeżeli jesteście tak zahartowani jak my :) Owczarek niemiecki - to dawne marzenie mojego męża no i teraz mając dom, mamy naszą śliczną Nikusię. Owczarki to są rzeczywiście cudowne psy! A macie już owczarka ?

Witajcie,

Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk.

my kupowaliśmy w Plast-Met w Trzebnicy (ale powlekaną) - oni sa producentem 312-07-93, 787-08-30) i muszę powiedzieć ze jest OK,

dobrze się rozwijała (miałem wcześniej do założenia 120mb innej siatki i widziałem różnicę i w jakości i w łatwości rozwijania)

Wojty

Witajcie,

Gdzie można kupić tanią i porządną siatkę ogrodzeniową, drut najlepiej 3mm, ocynk.

my kupowaliśmy w Plast-Met w Trzebnicy (ale powlekaną) - oni sa producentem 312-07-93, 787-08-30) i muszę powiedzieć ze jest OK,

dobrze się rozwijała (miałem wcześniej do założenia 120mb innej siatki i widziałem różnicę i w jakości i w łatwości rozwijania)

Wojty

A jak wyszło cenowo za metr ?

Witajcie,

A jak wyszło cenowo za metr ?

10zł brutto / mb siatki o wysokości 1,5m

Wojty

my właśnie się wykańczamy, naprawiamy rózne tam błędy budowlane po naszej przecuwnej ekipie budowlanej! Wczoraj rozwaliliśmy całą ścianę w kuchni i będziemy stawiać od nowa żeby była równa! Jest wesoło ;) Grunt to się nie załamać :) No i jesteśmy na swoim, kochamy nasz dom i śliczną okolicę - polecam szybką przedpowadzkę, szczególnie jeżeli jesteście tak zahartowani jak my :) Owczarek niemiecki - to dawne marzenie mojego męża no i teraz mając dom, mamy naszą śliczną Nikusię. Owczarki to są rzeczywiście cudowne psy! A macie już owczarka ?

Widzę, że więcej takich zahartowanych na tym forum jak my !!! :wink:

A czy wykorzystaliście namiary na Pana Zenka?

POzdrawiam

Widzę, że więcej takich zahartowanych na tym forum jak my !!! :wink:

A czy wykorzystaliście namiary na Pana Zenka?

POzdrawiam

O proszę ! W kupie będzie nam raźniej :) Bo domeczek daje nam popalić, czasem czuję się jak Kuba Rozpruwacz z tym że poluję na różnych takich majsterkowiczów :) Ale nic, wierzę, że już jesteśmy bliżej niż dalej :lol: A na jakim etapie teraz jesteście ?

Namiary na Pana Zenka jeszcze nie wykorzystaliśmy, bo na razie czekamy na zamówione płytki - miesiąc :evil: Ale na 100% do niego zadzwonię. Jestem tak zrażona do poprzedniego kafelkarza, że szkoda gadać. Ale wierzę że są jeszcze prawdziwi fachowcy :)

Witam,

Byłem dzisiaj w Gaji na Opolskiej. Niestety nie daliśmy rady skończyć dzisiaj wyceny i umówiliśmy się na czwartek.Pan Malinowski namawia mnie min.na Braasa-Romańską w technologii cisar ale zobaczymy bo w sumie to mamy w planach cementową z jakąś powłoką zabezpieczającą "zielenieniu" i tylko tyle. Muszę się jeszcze rozejrzeć za czymś innym, może znajdę coś tańszego a równie dobrego. Straszą że może być problem np. z Porothermem i że lepiej znacznie wcześniej zamawiać więc trzeba się streszczać z załatwianiem kredytu. Żeby tylko udało się zgrać to wszystko ba jak misie nie będą mieli z czego robić to się zawiną i tyle będę ich wodział-czekać nie będą

Pozdrawiam

Jacek

My tez bylismy w sobotę w Gai na Opolskiej i tez nas gorąco namawiano na na Romańską w technologii cisar, to jest cementowa dachówka, prawda?

Czy trafiliście na lepsze ceny w innej hurtowni?

A my już mamy ścianę do wysokości parapetów i obmurowane drzwi (budujemy z silikatów).

I mamy tez problem, może za wczesnie ale.... Okna mianowicei, dalej nie wiemy czy plastikowe czy drewniane, jeżeli PCV to barwione czy okleina. Jesteśmy w kropce, poczytaliśmy mnóstwo i dalej nie wiemy, skłaniamy sie ku drewnianym. Czy macie może namiary na interesującego producenta, który z nas nie zedrze?

O proszę ! W kupie będzie nam raźniej :) Bo domeczek daje nam popalić, czasem czuję się jak Kuba Rozpruwacz z tym że poluję na różnych takich majsterkowiczów :) Ale nic, wierzę, że już jesteśmy bliżej niż dalej :lol: A na jakim etapie teraz jesteście ?

Namiary na Pana Zenka jeszcze nie wykorzystaliśmy, bo na razie czekamy na zamówione płytki - miesiąc :evil: Ale na 100% do niego zadzwonię. Jestem tak zrażona do poprzedniego kafelkarza, że szkoda gadać. Ale wierzę że są jeszcze prawdziwi fachowcy :)

My już mieszkamy, :wink: ale w stanie "surowawym". więc codziennie walczymy z kolejnymi pracami :o . Dziś kupiliśmy styropian na ocieplenie budynku i wiosną będziemy chcieli to zrobić. A resztę , no cóż :( pomalutku. Ale i tak jestem bardzo szczęśliwa, że jesteśmy już w naszym wymarzonym domku. :p . Wszystko przetrwamy a potem może być już tylko lepiej :)

Jeśli chodzi o Pana Zenka 8) to radzę zadzwonić z bardzo dużym wyprzedzeniem bo wiem, że terminy ma bardzo odległe. :( .

Pozdrawiam