danad 06.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Potrzebuję Waszej porady i wskazówek na temat dachówek.Mam do wyboru:-ceramiczna czeska TONDACH Marsylia-ceramiczna sredzka ROBON-miedziana-cementowa BRAAS Co byście radzili. Za wszelkie uwagi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 06.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A macie już owczarka ? Jeszcze niet, może byśmy i mieli ale nie chcieliśmy psiaka samego w bloku na 10 h zostawiać, kiedyś najwyżej będzie siedział sam ale na podwórku, zawsze weselej .... można na kota powarczeć, albo pomerdać do psiaka na przeciwko, sąsiadów popodglądać, obszczekać samochody... coś się dzieje przynajmniej. ale widzę że z waszym wykończeniem to tak "ostro" poszliście, na całego bym powiedziała, ja bym już w naszym domku ścianek nie chciała burzyć... inna sprawa że kazałam budowlańcom przesuwać jedno okno bo im się źle wymierzyło o 8 cm. Wszyscy mówili że przecież tyle to wizualnie nie będzie widać... a ja jak osioł "że ja to będę mieszkać i o tym pamiętać"... no i poprawiali bidaki. Więc w sumie rozumiem że rozwalacie ściankę, jakby nie było wam przyjdzie ją codzień oglądać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 06.02.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jakie tynki wybraliście? Myślę o cementowo-wapiennych, ale prawdę mówiąc zostały wybrane drogą eliminacji pozostałych. I jeszcze prośba, czy ktoś mógłby się pochwalić jakimś zdjęciem ,choćby fragmentu tynku /najlepiej w zbliżeniu/, bo bym się już upewniła, że to te, właśnie te... A tak poza tym czy grasuje jakiś dobry tynkarz w okolicy Nadolic, Jelcza czy Oławy? danad, czy inne dachówki bierzesz pod uwagę, bo my własnie polozyliśmy Koramica,L15 i i jest ok, równe, ładne i malo odpadów /chociaż o niej różnie już pisano/, ale wszystko ok i piknie na dachu wygląda Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.02.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jakie tynki wybraliście? Myślę o cementowo-wapiennych, ale prawdę mówiąc zostały wybrane drogą eliminacji pozostałych. I jeszcze prośba, czy ktoś mógłby się pochwalić jakimś zdjęciem ,choćby fragmentu tynku /najlepiej w zbliżeniu/, bo bym się już upewniła, że to te, właśnie te... A tak poza tym czy grasuje jakiś dobry tynkarz w okolicy Nadolic, Jelcza czy Oławy? danad, czy inne dachówki bierzesz pod uwagę, bo my własnie polozyliśmy Koramica,L15 i i jest ok, równe, ładne i malo odpadów /chociaż o niej różnie już pisano/, ale wszystko ok i piknie na dachu wygląda Ela A w której hurtowni ją kupowaliście i jak z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 06.02.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Xena z Xary - Dlaczego tak dużo za prąd ? Jakie jest uzasadnienie tej kwoty? My płaciliśmy wszystkiego ok. 2400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 07.02.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Potrzebuję Waszej porady i wskazówek na temat dachówek. Mam do wyboru: -ceramiczna czeska TONDACH Marsylia -ceramiczna sredzka ROBON-miedziana -cementowa BRAAS Co byście radzili. Za wszelkie uwagi dzięki Witaj!!! My kupiliśmy Tondacha Marsylkę i jesteśmy bardzo zadowoleni . Już lezy na dachu i naprwdę ślicznie wygląda. Wybralismy czerwień angobowaną, ale w rzeczywistości kolor jest duzo ciekawszy niż czerwień. Ja nazwałabym to brązową czerwienią. Efekt na dachu jest naprawdę jeszcze lepszy niż myślałam. A cenowo tez było nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 07.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Tak się zaczytałam, że zapomniałam dlaczego zaglądam tu tak wcześnie Otóż chciałabym zapytać o rynny!!!! Chcemy kupić rynny plastikowe możliwie najtańsze, ale oczywiście bez przesady. Wczoraj byliśmy "wybierać" i decydować no i zgłupiałam W jednej hurtowni powiedzieli, że Wavin jest lepszy w porównaniu do Galeo i cenowo wychodzi w związku z tym drożej. Natomiast w drugiej powiedzieli coż zupełnie odwrotnego, podkreślając, że Wavin robi dobre rury ziemne i w rynnach właściwie nie ma doświadczenia. Pani zasugerowała, że na ziemnych powinni poprzestać. I co Wy na to ?! Bardzo proszę o pomoc, bo nie mamy kogo sie poradzić, a Wy jesteście nieprzebraną skarbnicą wiedzy . Jak sie domyślacie informacje potrzebne są jak najszybciej, bo chcieliśmy już kupować! A może macie jakieś inne sugestie odnośnie firm produkujących rynny?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Potrzebuję Waszej porady i wskazówek na temat dachówek. Mam do wyboru: -ceramiczna czeska TONDACH Marsylia -ceramiczna sredzka ROBON-miedziana -cementowa BRAAS Co byście radzili. Za wszelkie uwagi dzięki To Wy już o dachówce myślicie? no, no szybko się to toczy Myślę, że wybór pokrycia dachowego (podobnie jak ze wszystkim, zresztą) zależy od kasy jaką możecie na to przeznaczyć. Kiedyś np dziwiło mnie, że ludzie kłądą sobie na dach papę czy gont a podziwialam piekne karpiowki na dachach. Teraz wszysto jestem w stanie zrozumieć. Kładą to na co ich w danej chwili stać i cieszą się, że im się udało. My mamy cementowego BRAAS'a angoba czerwień. W realu ja nie nazwałabym tego klasyczną czerwienią. raczej jest to kolor taki ceglany. I nie swieci sie tak jak inne angoby. Jesteśmy zadowoleni. prezentuje się bardzo ładnie, choć jest to oczywiście kwestia gustu. Efekt na dachu jest lepszy niż sie spodziewalam. Firma położyła dachówkę sprawnie, nie było dużo odpadów. Cena rozsadna. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 07.02.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 danad Koramica kupiliśmy w hurtowni Domex w Oławie, na 3-go Maja. To angoba ceglasta szlachetna /jeśli nic nie poprzekręcałam/. Kupiliśmy ją jeszcze w październiku i ceny się już pewnie zmieniły, ale sprawdź na ich stronie http://www.domex.pl lub zadzwoń tel. 071/303-30-83. Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jakie tynki wybraliście? Myślę o cementowo-wapiennych, ale prawdę mówiąc zostały wybrane drogą eliminacji pozostałych. I jeszcze prośba, czy ktoś mógłby się pochwalić jakimś zdjęciem ,choćby fragmentu tynku /najlepiej w zbliżeniu/, bo bym się już upewniła, że to te, właśnie te... A tak poza tym czy grasuje jakiś dobry tynkarz w okolicy Nadolic, Jelcza czy Oławy? Ela Wiatj Wels, mamy dobrego tynkarza grasującego w okolicach Nadolic, Jelcza i Oławy, ale nie wiem czy kładzie cementowo-wapienne. Nam robił gipsowe i jesteśmy zadowoleni bo zrobił to solidnie. Obawiam się, że żadne zdjęcie nie rozwieje Twoich wątpliwości że to te, właśnie te.... Zdjęcie poprostu tego nie odda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 07.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 scur, a czy byłbyś tak dobry i podał mi namiary na tego tynkarza?Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Xena z Xary - Dlaczego tak dużo za prąd ? Jakie jest uzasadnienie tej kwoty? My płaciliśmy wszystkiego ok. 2400 zł. bOGUMILA bo nie chca mi poprowadzic pradu w drodze sluzebnej, bo mam zapisana sluzebnosc na przeprowadzenie mediow a oni chca sluzebnosci dla siebie i zadaja rowniez zapisow o rozwoju sieci=ze moga klasc nastepne, w odleglosci 1m..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 07.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 smiejus, my niestety nie mogliśmy pilnować budowy domu - sprawy służbowe No i nasza ekipa się popisała na całego! Tyle ile musieliśmy poprawiać i robić jeszcze raz to nawet się boję wspominać ... A więc wywalenie jednej ściany i postawienie raz jeszcze - nic prostrzego Bo ta ściana to była wizytówka naszej ekipy, mówiła, na nią pacyfik - krzywa była we wszystkie strony. Nawet nie wiem, jak można tak zrobić, to jakiś talent trzeba mieć. No i teraz rzeczywiście się dzieje. Jak już w miarę wykończymy dół będę szczęśliwa ! A nasz owczareczek bardzo lubi się bawić z kotami, pod warunkiem, że są to dwa nasze czarne diabełki Ale muszę przyznać, że od jakiegoś czasu obce koty przestały nas odwiedzać - ciekawe czemu A tak a pro po, jakie ogrzewanie planujecie? Macie już coś wybrane? No i kiedy planujecie się wprowadzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 07.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A my z kolei teraz się rozglądamy za jakimś fajnym tak zwanym domkiem narzędziowym. Zeby można tam było składować węgiel i po bokach drewno. Może ktoś ma namiary na firmę, które takie coś robi w rozsądnych cenach ? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 07.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Nadziejka, ja też myślę, że damy radę. I Wy i My My dół już mamy w miarę zrobiony ale góra i na zewnątrz jeszcze w proszku Dzisiaj jadę już do domku więc odzywać się będę dopiero jutro POzdrawiam A u nas dół właśnie teraz się robi, jest bardzo rozrywkowo Ale zaczyna się robic ładnie No i jednocześnie mieszkamy tam - na dole Muszę powiedzieć, że jedna mała ekipa budowlana i niezapomniane jeszcze słynne Wrocławskie korki uczą człowieka pokory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A może macie jakieś inne sugestie odnośnie firm produkujących rynny?! Pozdrawiam My zastanawialismy sie pomiedzy Galeco, a Marley. Ostatecznie wybralisme Marleye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 07.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a my wybraliśmy Galeco ... chyba bo jeszcze nie kupione. Kulko wasz domek rośnie w oczach (widziałam w dzienniku), a jaką dajecie folię dachową, my chyba Tyvek Solid .. i zastanawiam się czy starczy, czy koniecznie grubszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Smiejus - grunt to dobry dachowiec:)) Działają tak sprawnie, ze ten dach nasz dach będzie lada moment stał i cieszył nasze oko:)))) Danad my braliśmy BRAAS, celtycką, brązową. Niedlugo będziemy wiedzieć jak wygląda na dachu i ile z niej wychodzi odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 07.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witajcie wiem że kilka osób prosiło o oferty na wełnę Olsena z forum, czy dostaliście odpowiedzi i czy były ciekawe ?Mnie odpowiedział weni ze śląska czy wiecie coś o nim czy radzicie skorzystać rabat - 30 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.02.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja dostałam odpowiedź od Olseana na wełne dachową, ale wycodziło drożej (bo plus transport z Krakowa) niż tutaj udało mi się znaleźć. Będę z nim o elewacyjnej gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts