Nadziejka 07.02.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 wtrącę do tematów dachowych. Mamy ceramiczną dachówkę Roben Kasztan. Wygłąda ślicznie, właśnie o takim domku z czerwonym lekko połyskującym dachu marzyłam. Generalnie namawiam na dachówki ceramiczne, bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ja mam nelskampa grafitowa ceramiczna - cena wyszla taka jak roben sredzka.jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.02.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Skoro dalej tak gaworzymy o dachach to jak widzicie co własciciel to inna opinia. Myślę, że na razie my wszyscy buszujący na tym forum mozemy oceniać jedynie wygląd, ilość odpadów i takie tam.... . Tak naprawdę, jednak, ocenić nasze dachy będziemy mogli rzetelnie za kilka, kilkanaście lat. Czy wtedy też będą pięknie połyskiwać, czy może porosną mchem. Czy będą w niezmienionej postaci na dachu, czy może tu i ówdzie się pokruszą. Jak przetrzymają anomalia pogodowe itd, itd. Myślę, że warto wziąść pod uwagę, że hierarchia "lepszości" układała się zawsze podobnie: papa, gont, blacha, dach. cementowa, dach. ceramiczna. I tyle w temacie na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 07.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 scur święta racja, jedynie co tę hierarchię "lepszości" może zakłócić to kiepski dekarz...Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 07.02.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witajcie wiem że kilka osób prosiło o oferty na wełnę Olsena z forum, czy dostaliście odpowiedzi i czy były ciekawe ? Mnie odpowiedział weni ze śląska czy wiecie coś o nim czy radzicie skorzystać rabat - 30 %. Halszko, Olsen przysłał mi cenę na styropian ale lokalnie można znaleźć lepsze oferty i tak zrobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 jedynie co tę hierarchię "lepszości" może zakłócić to kiepski dekarz... Bardzo madre słowa:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 07.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 as24 Niestety nie mam namiarów na fadromiarzy w naszej okolicy. Tym mam zamiar zająć się dopiero w kwietniu. Mam nadzieję wtedy skorzystać z twoich doświadczeń Masz już wybraną hurtownię? Chyba o to już pytałam, ale... Zajrzyj proszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 07.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witajcie wiem że kilka osób prosiło o oferty na wełnę Olsena z forum, czy dostaliście odpowiedzi i czy były ciekawe ? Mnie odpowiedział weni ze śląska czy wiecie coś o nim czy radzicie skorzystać rabat - 30 %. Halszko, Olsen przysłał mi cenę na styropian ale lokalnie można znaleźć lepsze oferty i tak zrobiliśmy a skąd bierzecie styropian? my jesteśmy prawie zdecydowani na Braasa romańska cisar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 07.02.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witajcie wiem że kilka osób prosiło o oferty na wełnę Olsena z forum, czy dostaliście odpowiedzi i czy były ciekawe ? Mnie odpowiedział weni ze śląska czy wiecie coś o nim czy radzicie skorzystać rabat - 30 %. Gdy ja szukałem wełny najlepszą ofertę (lepszą niż internetowi sprzedawcy) miała frima Stolartech z Kątów Wrocł. Nawet biorąc pod uwagę transport do Radwanic. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.02.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a skąd bierzecie styropian? Witaj, razem ze Smiejusem zamówiliśmy wczoraj styro u Ryczkowskiego w Gajkowie. Styropian firmy Domstyr z Jaworzna. Od 10.02. u niego ceny droższe średnio o około 12 zł na m3. Z tego co wiem u innych także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 07.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 u nas na styropian za wcześnie, na razie tylko zbieram informacje gdzie można niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam Grupę Wrocławska. My także jesteśmy z Wrocławia. Mam nadzieję, że juz niedługo, chociaż to przecież najpiękniejsze miasto. Budujemy w Radwanicach. Hej anndy będziemy sąsiadami. Gdzie stoi Twój uroczy domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.02.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witajcie wiem że kilka osób prosiło o oferty na wełnę Olsena z forum, czy dostaliście odpowiedzi i czy były ciekawe ? Mnie odpowiedział weni ze śląska czy wiecie coś o nim czy radzicie skorzystać rabat - 30 %. Halszko dostałam od olsena dobra cenę - ok. 33,5% od cennika, czyli tyle co w Arisie na Grabiszyńskiej. Nigdzie we Wrocławiu nie dostałam taniej. Tyle, że transport 1,5 za km netto dodatkowo - więc wychodzi drożej. Niestety z wełną robią się znowu problemy. Zamówiłam w końcu Toprock Rockwoola właśnie w w PW Aris, będzie na poczatku marca. Dostałam cenę o k. 2-5 -3zł lepszą na m2 niż gdzie indziej. Daj znać na priv lub zadzwoń jakbyś była zainteresowana -dam Ci namiary na właściciela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Może ktoś podzieliłby się namiarami na dobrego wykonawce stropu. W projekcie mam monolityczny i spędza mi to sen z powiek. Pierwsza wycena jaką dostałam jest powalająca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 07.02.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam Grupę Wrocławska. My także jesteśmy z Wrocławia. Mam nadzieję, że juz niedługo, chociaż to przecież najpiękniejsze miasto. Budujemy w Radwanicach. Hej anndy będziemy sąsiadami. Gdzie stoi Twój uroczy domek ? Witam sąsiadów, nasz domek jest na Lazurowej a Wy gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 07.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 kulka dabell anndy i inni dziękuję w takim razie powalczę jeszcze u lokalnych sprzedawców, dabell - prześlij proszę namiary na pana z Aris, ja tam właściwie dzwoniłam już, ale rozmawiałam z jakąś mało zorientowaną panią dlaczego zmieniłaś zamówienie na Rockwoola ? Pozdrawiam wszystkich baaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 07.02.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Może ktoś podzieliłby się namiarami na dobrego wykonawce stropu. W projekcie mam monolityczny i spędza mi to sen z powiek. Pierwsza wycena jaką dostałam jest powalająca. Pozdrawiam. A może taniej by było zrobić projekt stropu gęstożebrowego i wykonać go własnie w takiej technologii. Nie znam się na tym dobrze ale tak mi przyszło do głowy. Najlepiej zapytaj kierownika. U mnie w projekcie płatwiami miały być potężne 13 metrowe dwuteowniki. Kierownik podczas adaptacji projektu przeliczył na nowo i zrobił to z drewna. Oczywiście konieczna jest zgoda autora projketu na zmiany w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 07.02.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki wszystkim za info o dachówkach scur Choć jeszcze nie rozpoczeliśmy, ale myślimy (taką mamy nadzieję ), że uda nam się rozpocząc zgodnie z naszym planem w połowie kwietnia . Chodzimy po hurtowniach i nasze wrażenia są takie, że kazdy sprzedawca stosuje zasadą, że sprzedać można wszystko, a zachwala to, na co ma korzystny rabat i ich opinie są bardzo sprzeczne. Gorąco wszystykich pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamil 07.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 nie to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.02.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam Grupę Wrocławska. My także jesteśmy z Wrocławia. Mam nadzieję, że juz niedługo, chociaż to przecież najpiękniejsze miasto. Budujemy w Radwanicach. Hej anndy będziemy sąsiadami. Gdzie stoi Twój uroczy domek ? Witam sąsiadów, nasz domek jest na Lazurowej a Wy gdzie budujecie? Nie wiem dokładnie gdzie jest Lazurowa, ale wydaje mi się, że w pobliżu tego nowego osiedla. Czy to tam gdzie buduje się grupka nowych domków, jadąc w prawo od Kolejowej?. My budujemy się róg Szerokiej i Krótkiej( w lewo od Kolejowej).To tam gdzie zrobili niedawno nowy asfalt. Mamy na razie dopiero stan zero, a pełną parą ruszamy jak zrobi się trochę cieplej (oby już w marcu). Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts