Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

a jaką wełnę dajecie w ścianki działowe?

jaka grubość, i płyty czy taka rolkowa..

My chcemy dać na ścianki działowe Rocktona firmy Rockwool w płytach gr. 10 cm, a na dach 20 cm + 5 cm między krokwiami (chyba będzie Isover). Jak na razie to ceny szaleją, a hurtownie czekają na dostawy wełny :-? Niezłe jaja z tymi cenami :-?

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Kupował ktoś okna w firmie karfil-system, przedstawiciela Ms Okna?

Ciekawi mnie ile rabatu udało się Wam uzyskać w porównaniu z ofertą i czy obejmował on okna czy dodatki?

My bralismy. Ostateczna oferta znacznoe roznila sie od ostatecznej. Podpisaną mamy z nimi umowe i jestesmy umowieni na montaz. Jezeli chcesz więcej szczegółów to zapraszam na priv.

Z forumowiczów - flowera ma od nich okna i juz je użytkowuje od jakiegoś czasu.

no to nie pozostaje nic jak wyruszyć w pogoń za wełnami bo taniej nie bedzie...

a już myślałam ze jak załatwiłam więźbę, dachówkę i dekarza to juz mamy z górki i odetchnę na chwilę,

a to się bardziej zapowiada na biegu z przeszkodami ciąg dalszy :wink:

pozdrófka dla wszystkich budujących

a jaką wełnę dajecie w ścianki działowe?

jaka grubość, i płyty czy taka rolkowa..

My chcemy dać na ścianki działowe Rocktona firmy Rockwool w płytach gr. 10 cm, a na dach 20 cm + 5 cm między krokwiami (chyba będzie Isover). Jak na razie to ceny szaleją, a hurtownie czekają na dostawy wełny :-? Niezłe jaja z tymi cenami :-?

Masz krokwie 23cm ? Kurcze duże bestie :D

Na liście wrocławskich fachowców jest PAN KOSATKO, który robił ocieplenia, robił, gdyż zmarł w grudniu. Bardzo współóczuję rodzinie.

Niestety to bardzo smutne, robił u nas ocieplenie w listopadzie, b. milo go wspominam, przemila osoba (tym bardziej ze pochodził z Chrzastawy), nie mogłam uwierzyc w to co się stało ...

pozdrawiam flowercia

i jeszcze jendo w kwestii ocieplenia.

Czy ktos planuje ocieplac budynek wełną? I chce sie moze dolączyc do wspolnych zakupów?

A jezeli ktos buduje z silikatów to zdecydował sie na wełne czy styropian?

Kulka I.W.

Ja mam silkę-E 18tkę ocieploną styropianem (20 cm) Termoorganiki, wydaje sie, ze dom super trzyma cieplo, mimo, iz nie mamy ocieplonej podlogi. Grzejemy już kozą i 1 grzejnikiem, wlasnie Szwagier Męża konczy ocieplenie poddasza i tynki ) obylo sie bez maszynowych bez problemu )

pozdrawia flowercia

Witajcie.

Kupował ktoś okna w firmie karfil-system, przedstawiciela Ms Okna?

Ciekawi mnie ile rabatu udało się Wam uzyskać w porównaniu z ofertą i czy obejmował on okna czy dodatki?

Czesc ja kupowalam, mialam rabat chyba 11% na okna standarowe i 30% na niestandardowe, ale nie jestem w 100% pewna.

Z okien jestem b. zadowolona, mam ciepła ramkę, i okna 3 szybowe podczas ostatnich wichur byla zupelna cisza w domu i jak wieje, a mam duzo okien od zachodu, to nic a nic nie slychac w domu (w bloku myslalam ze wyrwie okna)

polecam te okienka wyglądają na prawde solidnie.

pozdrawiam Flowercia

Witajcie!!!

Wystarczy nie mieć dostępu do netu przez weekend, a tu tyle postów do poczytania :D Brawo, brawo tak trzymać! :wink:

Kolejne podziękowania za rady, tym razem dzięki dobrzykowice! :lol:

Mam pytanie czy ktoś wie gdzie można kupić wełnię mineralną , grubość 5, 10, 20 cm! oczywiście w dobrej cenie??!

W większości hurtowni, albo cena nie ta, albo dopiero ma kiedyś być dostawa i to nie do końca potrafią zagwarantować w jakiej cenie :cry: Może jest gdzieś jeszcze jakaś oaza wełny minralnej? :wink:

hej Michasiek,

Zadzwoń do Dombudu w Jeszkowicach. Byłam zadowolona z ceny, miłej obsługi, transportu w cenie oraz z faktu, że nie ma problemu z oddaniem nadwyżki "w razie czego".

A patrzył ktoś jak jest z zasiegiem UMTS/EDGE w Kamieńcu w Erze (blueconect)

- w salonie Ery pokazali mi ze teoretycznie powinien byc zasieg UMTS/HSDPA albo w najgorszym razie EDGE,

ale mape mają dość niedokładną (brak ulic i linii kolejowej) i nie moge stwierdzic czy u mnie byłby umts :(

- wiec mam pytanko, jak ktoś z forumowiczów ma telefonik z umtsem w Erze, to zapraszam na oglądnięcie domku :wink:

i próbie włączenia foniku czy łapie sygnał umts ....

Bo sobie pomyślałem o karcie do laptopa i takim sposobem posiadania internetu w domku i możliwości czytania forum muratora 8)

Wojty (właściwy)

Wojty

jak już coś będziesz wiedział apropo's zasiegu UMTS/HSDPA albo EDGE daj cynk a ja ze swojej strony też obiecuję, że podrążę w temacie i dam znać. Pozdrwiam[/b]

Może było za mało widoczne :cry: :wink: . To spróbuję ponowić wątek :wink: :

Jestem obecnie w temacie barek i chciałabym prosić o podzielenie się pomysłami na barek - ściankę między salonem a kuchnią. Z góry serdecznie dziękuję. Zdjęcia bardzo mile widziane lub może jakieś linki

I jeszcze jedno: Będę bardzo wdzięczna :)

hej Michasiek,

Zadzwoń do Dombudu w Jeszkowicach. Byłam zadowolona z ceny, miłej obsługi, transportu w cenie oraz z faktu, że nie ma problemu z oddaniem nadwyżki "w razie czego".

Dzięki za podpowiedź, ale juz do nich dzwoniłam i niestety mają tylko 20stkę i to w niezbyt dobrej cenie. Czekam jeszcze na dwie hurtownie gdzie ma byc w tym tygodniu dostawa i ceny na razie zapowiadają się na niższe :wink: :D

Ale pozyjemy zobaczymy, bo z materiałami to nigdy nic nie wiadomo :wink:

Pozdrawiam!

hej Michasiek,

Dzięki za podpowiedź, ale juz do nich dzwoniłam i niestety mają tylko 20stkę i to w niezbyt dobrej cenie. Czekam jeszcze na dwie hurtownie gdzie ma byc w tym tygodniu dostawa i ceny na razie zapowiadają się na niższe :wink: :D

Ale pozyjemy zobaczymy, bo z materiałami to nigdy nic nie wiadomo :wink:

Pozdrawiam!

Daj znać jaka wełna, jaka ilość i w jakiej cenie Cię interesuje. Może będę mógł pomoc. :D

A ja też chciałam zapytać o coś nowego :wink:

Jak tam u Was pomysły na bramy garażowe??!

Jaką firmę polecacie i jak z działaniem?

My chcielibyśmy bramę segmentową najlepiej w jakieś ładnej okleinie imitującej drewno (żeby kolor okien w miarę współgrał z jej kolorem) :D

No tak i oczywiście jeszcze najlepiej nie drogą. :wink:

Chociaż jak kupować bramę na długie lata to chyba lepiej, żeby była jakiejś firmy, która może zapewnić odpowiednią jakość i ewentualny serwis :D

scur a do barków to mi jeszcze daleko, chociaż my mamy takie przewężenie między kuchnią a salonem, że i tak barek odpada!

Tak sobie wymyśliliśmy, bo teraz mamy podobnie i bardzo nam to odpowiada :D

scur podaj adres meilowy to wyślę Ci zdjęcie mojego rozwiązania:) Może Cię natchnie :)

Widzę, że ostro szalejecie na budowach- wełna, styropian, okna wow :o Tempo co poniektórzy mają szalone :D

My zajmujemy się wykończeniówką - w przyszłym tygodniu leci parkiet i wykładziny.

Jednak to mało ważne ponieważ całkowicie zwariowałam na punkcie pierworodnego i wpatruje się w niego jak w obrazek nawet jak śpi :lol:

http://kamil.photosite.com/~photos/tn/817_348.ts1171441950000.jpg

lub próbujemy wyswatać nasze dzieci z Wojtową Nadią :)

http://kamil.photosite.com/~photos/tn/818_348.ts1171442002000.jpg

:D

scur podaj adres meilowy to wyślę Ci zdjęcie mojego rozwiązania:) Może Cię natchnie :)

Widzę, że ostro szalejecie na budowach- wełna, styropian, okna wow :o Tempo co poniektórzy mają szalone :D

My zajmujemy się wykończeniówką - w przyszłym tygodniu leci parkiet i wykładziny.

Jednak to mało ważne ponieważ całkowicie zwariowałam na punkcie pierworodnego i wpatruje się w niego jak w obrazek nawet jak śpi :lol:

http://kamil.photosite.com/~photos/tn/817_348.ts1171441950000.jpg

lub próbujemy wyswatać nasze dzieci z Wojtową Nadią :)

http://kamil.photosite.com/~photos/tn/818_348.ts1171442002000.jpg

:D

Dajcie im przynajmniej stanąć na dwóch a nie na czterech lub na leżąco :D

A ja też chciałam zapytać o coś nowego :wink:

Jak tam u Was pomysły na bramy garażowe??!

Jaką firmę polecacie i jak z działaniem?

My chcielibyśmy bramę segmentową najlepiej w jakieś ładnej okleinie imitującej drewno (żeby kolor okien w miarę współgrał z jej kolorem) :D

No tak i oczywiście jeszcze najlepiej nie drogą. :wink:

Chociaż jak kupować bramę na długie lata to chyba lepiej, żeby była jakiejś firmy, która może zapewnić odpowiednią jakość i ewentualny serwis :D

My już ponad rok używamy bramę segmentową firmy NOVOFERM i jesteśmy bardzo zadowoleni. Co prawda nie mamy do niej jeszcze automatycznego podnośnika, ale sama brama sprawuje się bez zarzutów. Kupiona została w Opolu, jakoś tak było nam po drodzę :) Co do serwisu to u nas myszy pogryzły uszczelkę i mąż dostał od firmy nową za połowę ceny :) Głupi przykład 8) ale innej styczności z serwisem nie mieliśmy :) My mamy bramę w białym kolorze, ale wiem że mają duży wybór.