_Adam12 21.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam, Jestem na etapie projektowania kuchni i calego mieszkania od tzw zera. Odbior mieszkania mam na przelomie lipca/wrzesnia tego roku. Poszukuje osoby ktora wykonuje kuchnie na zamowienie. Moze znacie jakas osobe z Wroclawia lub okolic ktora jest atrakcyjna cenowo a do tego umiale wykonac nowoczesne mebelki do kuchni. Pozdrawiam Piotrek, Zadzwoń do Pana Piotra 601 70 46 16. Solidny i nie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 21.02.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Czy ktoś mi może polecić FACHOWCA, który faktycznie będzie reprezentował mnie jako zleceniodawcę podczas odbioru nowego mieszkania? Zależy mi na na maksymalnej wnikliwości, bo mam uzasadnione podejrzenia co do wielkiej liczby usterek w moim przyszłym lokum. Dziękuję za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 21.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam, Jestem na etapie projektowania kuchni i calego mieszkania od tzw zera. Odbior mieszkania mam na przelomie lipca/wrzesnia tego roku. Poszukuje osoby ktora wykonuje kuchnie na zamowienie. Moze znacie jakas osobe z Wroclawia lub okolic ktora jest atrakcyjna cenowo a do tego umiale wykonac nowoczesne mebelki do kuchni. Pozdrawiam Piotrek, Polecam Pana Adama Sołtysa -tel. 0501-402-815-----Architekt Wnętrz / ma punkt w Domarze ---ul. Braniborska / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie - gdzie kupowaliście stal i bloczki betonowe 14 ? Bloczki u producenta kosztują teraz 3.89 (14) a markecie budowlanym bloczki betonowe (12) po 2.59. Może taniej by było murować scianę z 12?? Pozdr Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 21.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie - gdzie kupowaliście stal i bloczki betonowe 14 ? Bloczki u producenta kosztują teraz 3.89 (14) a markecie budowlanym bloczki betonowe (12) po 2.59. Może taniej by było murować scianę z 12?? Pozdr Natalia Bloczki betonowe betarda kupowaliśmy przez Gaję, bezpośrednio przez producenta było drożej. A stal w Returnie. Zdecydowanie najlepsza cena (chociaż trzeba samemu transport załatwić-mogę podac telefon do gościa, który nam tę stal woził). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.02.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 My stal (fundamenty, strop, wieniec) kupowaliśmy w Anerze (http://www.aner.com.pl ) - sprawnie, na telefon - można transport na fakturę lub bez. Bloczki 14 z Betardu podobnie jak Kulka w Gai - zdecydowanie taniej niż u producenta, podobnie terivę na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 21.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Podpowiedzcie doswiadczeni forumowicze: Robic odgomniki na dachu czy nie (koszt to 1700 zł). Ja jestem za tym zeby zrobic, mój mąż nie. Naokoło domki nie maja tego zamontowane. Co robiliscie w te kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 21.02.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Podpowiedzcie doswiadczeni forumowicze: Robic odgomniki na dachu czy nie (koszt to 1700 zł). Ja jestem za tym zeby zrobic, mój mąż nie. Naokoło domki nie maja tego zamontowane. Co robiliscie w te kwestii? Ja patrzyłem na dachy sąsiadów - nie mieli to tez nie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 21.02.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj _Adam12! Niestety nie orientuję sie jak to wygląda dla Fakro Myśmy od razu chcieli Veluxy i nie interesowaliśmy się Fakro, ale mam sugestię, żebyś porównał ceny, bo może sie okaże, że masz lepsze okna w lepszej cenie Nie jestem pewna czy oni prowadzą inne okna niż Velux, ale tego nie wiem, więc proponuję sprawdzić Miłego dnia Dzięki. Z cenników detalicznych wynika, że Veluxy są jednak droższe. Zakładam, że rabaty będą na podobnym poziomie. Pan handluje Veluxem i Fakro. Gdy ja kupowałem, Velux był tańszy od swego odpowiednika w Fakro. Nie miałem żadnych problemów z podjęciem decyzji A najlepiej to tam pojechać lub chociaż zadzwonić i zapytać a nie tak gdybać i gdybać bo oferta może się zmieniać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.02.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 własnie mi się włamali na budowę:<kiepskie uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.02.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 własnie mi się włamali na budowę:< kiepskie uczucie ukradli coś??? Przyjeżdżaj Xena po te stare drzwi. Jak nie masz przyczepki to Ci pozyczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 22.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Podpowiedzcie doswiadczeni forumowicze: Robic odgomniki na dachu czy nie (koszt to 1700 zł). Ja jestem za tym zeby zrobic, mój mąż nie. Naokoło domki nie maja tego zamontowane. Co robiliscie w te kwestii? Nasza strategia była prosta. Sąsiedzi mają , my nie musimy. Jeśli natomiast w pobliżu Was jeszcze nie ma to ja osobiście mocno bym się zastanowiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 22.02.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 własnie mi się włamali na budowę:< kiepskie uczucie Czy coś ukradli lub poniszczyli ?? Bardzo mi przykro . Nie wiem, jednak, co jest teraz we mnie silniejsze: złość na gnoi czy smutek, że tak się stało ??? Trzymaj się cieplutko, Xena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 22.02.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Pan handluje Veluxem i Fakro. Gdy ja kupowałem, Velux był tańszy od swego odpowiednika w Fakro. Nie miałem żadnych problemów z podjęciem decyzji A najlepiej to tam pojechać lub chociaż zadzwonić i zapytać a nie tak gdybać i gdybać bo oferta może się zmieniać. Powodzenia Tu mnie zaskoczyłeś/aś. Ostatnio jak przeglądałem ofertę Fakro i Veluxa to ten ostatni był droższy około 8% - 10%. Muszę zglebić ten temat mocniej. Dzięki za pomoc. PS. Dla zainteresowanych Fakro- Wprowadziło do sprzedaży nowe okna oparten na ramie aluminiowo-drenianej. Podobno znacznie trwalsze od klasycznych drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 22.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie - gdzie kupowaliście stal i bloczki betonowe 14 ? Bloczki u producenta kosztują teraz 3.89 (14) a markecie budowlanym bloczki betonowe (12) po 2.59. Może taniej by było murować scianę z 12?? Bloczki w Betardzie bezpośrednio będą zawsze droższe, niż kupowane przez hurtownię, Betard prowadzi taką politykę sprzedaży, żeby nie zajmowac sie drobnicą. Co najciekawsze, jak kupisz w hurtowni, to i tak przyjeżdzają bezporednio z Betardu ich transportem. Jak ja pamiętam, to jednak z 12-tek wychodziło drożej, może te w markecie budowlanym są innego producenta, ogólnie tańszego? Stal jak inni w Returnie brałem. Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 22.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Xena z Xsary - bardzo Ci współczuję... Mam nadzieję, ze za wiele nie straciłaś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 22.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie - gdzie kupowaliście stal i bloczki betonowe 14 ? Bloczki u producenta kosztują teraz 3.89 (14) a markecie budowlanym bloczki betonowe (12) po 2.59. Może taniej by było murować scianę z 12?? Bloczki w Betardzie bezpośrednio będą zawsze droższe, niż kupowane przez hurtownię, Betard prowadzi taką politykę sprzedaży, żeby nie zajmowac sie drobnicą. Co najciekawsze, jak kupisz w hurtowni, to i tak przyjeżdzają bezporednio z Betardu ich transportem. Jak ja pamiętam, to jednak z 12-tek wychodziło drożej, może te w markecie budowlanym są innego producenta, ogólnie tańszego? Stal jak inni w Returnie brałem. Wojty Wiosną 2006 płaciłem 2,25 pln za 14stkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 22.02.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 _Adam12 Mogę Ci tylko podać, że nasz wymiar 78x118 już kompletny z kołnierzem kosztował 880 za szt. Nie wiem czy to więcej niż Fakro, ale zapytać można Pan jest ogólnie do dogadania Który model Veluxa ? różnice w wykonaniu i cenie są znaczne więc chciałbym porównać z podobnym oknem z Fakro. _Adam12 My mamy model GZL M06 obrotowe, ale zgadzam sie z anndym, że trzeba po prostu do nich zadzwonić i zapytać o aktualne ceny na obie firmy , bo jeszcze Ci dobra oferta ucieknie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 22.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 _Adam12 Mogę Ci tylko podać, że nasz wymiar 78x118 już kompletny z kołnierzem kosztował 880 za szt. Nie wiem czy to więcej niż Fakro, ale zapytać można Pan jest ogólnie do dogadania Który model Veluxa ? różnice w wykonaniu i cenie są znaczne więc chciałbym porównać z podobnym oknem z Fakro. _Adam12 My mamy model GZL M06 obrotowe, ale zgadzam sie z anndym, że trzeba po prostu do nich zadzwonić i zapytać o aktualne ceny na obie firmy , bo jeszcze Ci dobra oferta ucieknie Pozdrawiam! Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 22.02.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Xena z Xsary czy coś poważnego się stało na tej budowie??? Jak tylko ochłoniesz to daj nam znać, bo się niepokoimy! Trzymaj się ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts