kedob 08.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dziś święto na budowie - zjawiła się ekipa, super zagęściła zakopane fundamenty i wylali chudziaka . Pierwsza z 3 ekip która jak się umówiła to była i robiła swoje. W połowie przyszłego tygodnia ruszają z murami...oby tak dalej trzymali. Zakupiłem też dzisiaj okna, po ciężkich przemyśleniach i rozmowach wybraliśmy ofertę firmy Novis. Jestem pod wrażeniem fachowości i uczciwości właścicieli - nie wciskali wszystkiego by tylko kupić, ale mądrze doradzali i ceny tez dobre. Jak będzie z montażem napiszę w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 08.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Ponawiam pytanko. Czy ma ktoś baraczek? Może macie jakiś pomysł na dach nad głową dla materiałów i schronienie przed wiatrem dla ekipy budowlańców? Zaczynamy niebawem i zależy mi na czasie.Pomóżcie jeśli możecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 08.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 WITAM Czy ktoś z Was orientował się w cenach : ułożenia kostki brukowej typu puzzleułożenia kostki granitowej Czy cena 120 za m 2 ---tej pierwszej do dużo ?/ robocizna + wszystkie materiały / PozdrMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 08.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Ponawiam pytanko. Czy ma ktoś baraczek? Może macie jakiś pomysł na dach nad głową dla materiałów i schronienie przed wiatrem dla ekipy budowlańców? Zaczynamy niebawem i zależy mi na czasie. Pomóżcie jeśli możecie. hej, też nam na czasie zależało, używanych jakoś akurat nie było a nowe trochę drogawe. Kupiliśmy deski i przez dwa dni zajmowaliśmy sie praca fizyczną na naszej działeczce. Efekt mamy super szopkę której nie ruszyły żadne wiosenne wichurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 08.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dzięki za radę, rozważymy taką opcję, muszę to jakoś przekalkulować. Drzewo to zawsze drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 WITAM Czy ktoś z Was orientował się w cenach : ułożenia kostki brukowej typu puzzle ułożenia kostki granitowej Czy cena 120 za m 2 ---tej pierwszej do dużo ? / robocizna + wszystkie materiały / My za samo ułożenie kostki z Libetu (wybranie ziemi, zrobienie podbudowy z frakcji 0-62, piasek, zageszczenie, ułozenie kostki - czyli cała robocizna) płaciliśmy 40 zł/m2 do tego koszt zakupu we własnym zakresie kostki, klińca (żwiru) 0-62, piasku, i 5 worków cementu - wydaje mi sie ze wyszło coś ok 100zł/m2 Ale wszystko pewnie zależy ile musisz zrobic podbudowy - może musisz wysoko wynieś podjazd, wiec wiecej wyjdzie klińca. My płaciliśmy za kliniec 0-62 - 700zł/28 ton, a poszło prawie 50 ton na 60m2 podjazdu, piachu zaś poszło ok 20 ton zapytaj sie wykonawcy o ilości materiału i zobacz czy sam taniej nie kupisz... u mnie wykonawca mial wyższe ceny na materiał niz moglem sam go nabyc. Zaletą jak kupuje wykonawca pewnie jest to że bedzie miał tyle materiału ile jest potrzebne, a jak ty kupujesz to moze zabraknąć, albo w drugą strone, kupisz za dużo Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 My za samo ułożenie kostki z Libetu (wybranie ziemi, zrobienie podbudowy z frakcji 0-62, piasek, zageszczenie, ułozenie kostki - czyli cała robocizna) płaciliśmy 40 zł/m2 do tego koszt zakupu we własnym zakresie kostki, klińca (żwiru) 0-62, piasku, i 5 worków cementu - wydaje mi sie ze wyszło coś ok 100zł/m2 Ale wszystko pewnie zależy ile musisz zrobic podbudowy - może musisz wysoko wynieś podjazd, wiec wiecej wyjdzie klińca. My płaciliśmy za kliniec 0-62 - 700zł/28 ton, a poszło prawie 50 ton na 60m2 podjazdu, piachu zaś poszło ok 20 ton zapytaj sie wykonawcy o ilości materiału i zobacz czy sam taniej nie kupisz... u mnie wykonawca mial wyższe ceny na materiał niz moglem sam go nabyc. Zaletą jak kupuje wykonawca pewnie jest to że bedzie miał tyle materiału ile jest potrzebne, a jak ty kupujesz to moze zabraknąć, albo w drugą strone, kupisz za dużo Wojty Witaj Wojty, Czy mozesz napisać, czy jesteście zadowoleni z wykonawcy i czy możecie go polecić? niedługo czeka nas ta praca (= ten wydatek) i trzeba powoli się przymierzać Będziemy wdzięczni za podpowiedzi i sugestie. Pozdrówka i życzymy miłego, słonecznego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ponawiam pytanko. Czy ma ktoś baraczek? Może macie jakiś pomysł na dach nad głową dla materiałów i schronienie przed wiatrem dla ekipy budowlańców? Zaczynamy niebawem i zależy mi na czasie. Pomóżcie jeśli możecie. hej, też nam na czasie zależało, używanych jakoś akurat nie było a nowe trochę drogawe. Kupiliśmy deski i przez dwa dni zajmowaliśmy sie praca fizyczną na naszej działeczce. Efekt mamy super szopkę której nie ruszyły żadne wiosenne wichurki Hejka, my podobnie. Mąż sam zbił szopkę z desek. Może nie jest zbyt urodziwa ale na pewno w czasie budowy okazała sie bardzo przydatna (pojemna). Przetrwała deszcze i wichury i stoi nadal. POwoli jednak trzeba będzie się z nią rozstać - nie jest już potrzebna. POzdrwiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ja równieżmiałem na działce do usunięcia kilka pni drzewek - śliw, a te korzonki mają straszne... Wynająłem sprytnego pana z koparko-ładowarką i pięknie je wszystkie podkopał i wyciągnął łychą a dziury potem zasypał. Ani śladu pniaków i wszystko w należytym porządku, a do tego zleciłem to przy ściąganiu humusu więc robotę miałem gratis Tak też rzeczywiście zrobię . Koparka to lepsza opcja niż traktor, bo tak jak napisałeś od razu po wszystkim wyrówna mi teren/dziury. Stąd moje drugie pytanie - czy ktoś ma namiar na jakiegoś koparkowego w okolicach Malina/Ligoty Pięknej/Rogoża/ogólnie Płn. Wrocławia (od razu duże dzięki za orientacyjną cenę za h/etc)? Na forum znalazłem 1 numer, ale telefon jest już martwy . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 09.03.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 [ (od razu duże dzięki za orientacyjną cenę za h/etc)? Na forum znalazłem 1 numer, ale telefon jest już martwy . Pzdr, TS 60 - 70 pln za godzinę. Ceny z jesieni 2006. Dojazd najczęściej 100pln chyba, że wynajmujesz na dłużej to wtedy należy negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.03.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 60 - 70 pln za godzinę. Ceny z jesieni 2006. Dojazd najczęściej 100pln chyba, że wynajmujesz na dłużej to wtedy należy negocjować. Ok, dzieki - mas zmoze namiar na kogos? Dzwoniłem w jedno miejsce, ale cena 85zl/h (a u mnie pewnie z 5-6 godzin pracy) + 1h płatna dojazdu. Pzdr. TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 09.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 60 - 70 pln za godzinę. Ceny z jesieni 2006. Dojazd najczęściej 100pln chyba, że wynajmujesz na dłużej to wtedy należy negocjować. Ok, dzieki - mas zmoze namiar na kogos? Dzwoniłem w jedno miejsce, ale cena 85zl/h (a u mnie pewnie z 5-6 godzin pracy) + 1h płatna dojazdu. Pzdr. TS 311-42-98 lub 501 631 589. Lepiej dzwonić na komórkę do właścicielki firmy. Firma jest na południu Wrocławia koło Św. Katarzyny ale może będzie zainteresowana. ceny negocjuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.03.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 a czy ma ktos namiar na minikopareczkę do przyłącza? najelpiej z południa wrocka?taka z łyżką 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebum 09.03.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ja zgodnie z sugestią szanownych Forumowiczowów polecam: 1) BUILDER II ul. Ziębicka32 (koło Armii Krajowej) (wg nas dobre ceny i można przetrzymać materiał)tel 3679561 2) Gaja ul Opolska (Artur Malinowski, Rafał Arendt) dobra i szybka wycena , można towar przetrzymać, nam dawali mniejsze rabaty, 3) BUDOSKŁAD ul Grota Roweckiego168 na piętrze Adam Wróblewski tel 3730000 4) BUDINPOL Sp. Z o.o.Wrocław ul. Brucknera 27071/ 325 10 35 5) BUDUS GRUPA PHMBWrocław ul. Brucknera 51071/ 325 47 27 6 MADAR-PREISWrocławul. Kwidzyńska 23/25071/ 372 75 21 7 RAAB KARCHER WROCŁAWWrocławul. Avicenny 14071/ 357 80 74 pięęękna lista. dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek Wro 09.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 potrzebuję kabel do doprowadzenia tymczasowo prądu na budowę. Czy ktoś ma na zbyciu albo do wypożyczenia. Długość ok. 200 m. Będzie potrzebny za miesiąc na 3 - 5 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 10.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 goha - ja polecam blaszany garaż, namiary na producentów w Autogiełdzie, koszt ok.1600 , przywiozą i zmontują w cenie, i można odsprzedać gdy już nie będzie potrzebny. pytanie co można robić w środku przed montażem okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 10.03.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 goha - ja polecam blaszany garaż, namiary na producentów w Autogiełdzie, koszt ok.1600 , przywiozą i zmontują w cenie, i można odsprzedać gdy już nie będzie potrzebny. pytanie co można robić w środku przed montażem okien np. tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 pytanie co można robić w środku przed montażem okien np. tynkować. tak sobie sprytnie poukładałam plan że najpierw okna, potem instalacje , tynki i wylewki, ale się pokomplikowało, okna będą po 20-tym kwietnia , to i zgłupiałam co robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 11.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dzień Dobry grupo! Troszkę mnie tu nie było- awaria netu ale już nadrobiłam zaległą lekturę anndy mówisz, że moja kuchnia dorze się prezentuje z ulicy Miło słyszeć. Mogę polecić babkę od mebli. Konkurencyjna cenowo- doradzi ale kilka miesięcy się czeka. scur chłopaków od podjazdu bierzemy z polecenia od Wojtyego wchodzę 19.03 - mają do zrobienia taras, podjazd do garażu i dojście do drzwi razem ok 100 m2. Wycena podobna jak u Wojty Po robocie opisze wrażenia. mtw1 cena, którą podajesz jest ceną do przyjęcia. Trzeba liczyć się z takimi kosztami. U nas wyjdzie podobnie. Kostka Libetu Picola i Piazza. Ziemia potrzebna!!! Podajcie prosze namiary do kogoś z Pd Wrocławia (ok. Św. Katarzyny) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kolejne pytanie - skąd braliście kamienie/tłuczeń granitowy do utwardzenia drogi dojazdowej? Rozumiem, że bierze się go na wywrotki (jaki jest orientacyjny koszt jednej?)? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts