Jakub Wilkoński 12.03.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czy macie namiar na jakąś ekipe od ogrodzeń ???Potrzebuję zrobić 50 m ogrodzenia docelowego - fundament i słupki- budow w Tyńcu Małym południe Wrocka Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam wszystkich. Dopiero zaczynam się rozkręcać, na razie mamy tylko działkę, ale wiele dobrych chęci. Nie wiem czy najpierw załatwiać pozwolenie na budowę (ile się czeka?), czy umawiać ekipę. Może znacie jakąś chętną i sprawdzoną ekipę z naszych okolic? Będziemy budować w Dobroszycach k/Oleśnicy. Czy wszyscy fachowcy już wyjechali? Witaj, ja zaczynam budowę za Dobroszycami w Białych Błotach. Twoja papierologia trochę potrwa, jesli z murarzy bede zadowolona dam ci na nich namiar. Mam je z polecenia innej forumowiczki. Ona nie miała większych zastrzeżen. Facet jest rzeczowy i jeszcze ma ROZSADNE CENY. Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.03.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ziemia na południu jesli ktos jest zainteresowany- podaje namiar pan Zakaszewski, 602327913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 12.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 kulka i.w. - polecam widzę że drogę macie nieciekawą. No droga jest masakra. Juz ja raz zrobilismy a potem przyszedł magik od wodociągu wszystko rozryl, zasypując nie zagęscił i znowu musimy robić.... Ale zalatwilam trochę kruszywa z Gminy. Jutro bądź pojutrze ma przyjechac. Zobaczymy ile tego będzie i wtedy będę wiedziała ile dodatkowo trzeba ściągac. A jaką drogą Ty BK dojezdżasz do siebie? Piaskową. Tu tez jest miazga... Moze by te dziury przydałoby się nam czymś zasypac. P.S. ciagle czekam na telefon do Pana z Progazu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbeat 12.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Śliczne dzięki mtw1 i Natalio. Wstępuje we mnie nowy, bojowy duch. Gdzieś miałam namiary na stronę misi, zaraz zacznę szukać. Dobrze, że jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 12.03.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Znalazłem kruszywo granitowe o frakcji 31,5mm za 34zł netto/tonę. Waham się teraz, czy wziąć kruszywo o frakcji 31,5mm-63mm, czy klieniec 4mm-31,5mm, czy może mieszankę drogową 0-63mm. Co radzicie? Tłuczeń betonowy raczej odpada - jakoś granit bardziej do mnie przemawia , choć rzeczywiście cena betonowego zachęca 0-20zł/tonę . pzdr, TS Twoja droga, twoje pieniądze i twój wybór Mogę tylko dodać że kruszywa jednofrakcyjnego nie zagęścisz i prędzej czy później rozwiozą ci go na kołach, więc polecam mieszankę 0-63 lub kliniec zmieszany z mączką w zależności jakiej grubości drogę zamierzasz zrobić. A tłuczeń betonowy jest powszechnie stosowany w budowie dróg, dobrze się zagęszcza a jeżeli chodzi o walory wizualne to na koniec możesz go przysypać klińcem. W mojej stopce są zdjęcia przepustu zasypane gruzem kruszonym - zdaje egzamin znakomicie - przetestowane przez transporty z materiałem wjeżdżające na działkę jak i gruszkę z betonem. Pozdrawiam Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 12.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witajcie nie chce zasmiecac tego wątku dlatego umieszczamgo w wątku wnętrza jednakprosze Was o opinie na temat kuchni muszejakis projekt wybrac bo maz potrzebuje widziec co ma byc gdzie i jakprzed wylewkami dzieki serdeczne bede bardoz wdzięczna i pozdrawiam flowerciahttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1693981#1693981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 12.03.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Flowera - mi osobiście bardziej się podoba ten pierwszy projekt, ale to oczywiście rzecz gustu. Wydaje się być jakiś sensowniejszy. Nie rozumiem natomiast, o co chodzi twojemu mężowi - obydwa chyba mają podstawowe urządzenia mniej więcej w tym samym miejscu Kulka i.w. - co takiego jest w tych panach z wodociągów? Nam też rozryli całą drogę i zakopując nie zagęścili! Wiem, wiem - powinnam się cieszyć, że mam wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 12.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Forumowiczów,Potrzebuję 0,5 m3 desek do fundamentów, czy może ktoś ma do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witajcie nie chce zasmiecac tego wątku dlatego umieszczam go w wątku wnętrza jednak prosze Was o opinie na temat kuchni musze jakis projekt wybrac bo maz potrzebuje widziec co ma byc gdzie i jak przed wylewkami dzieki serdeczne bede bardoz wdzięczna i pozdrawiam flowercia http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1693981#1693981 Flowera Jak dla mnie to wersja pierwsza. Spójna i logiczna:) p.s. juz się nie mogę tego etapu doczekac:) Bogumiła - jak sie okazuje nad Panami z wodociągow trzeba stac jak kat z kosą i mówić co maja jak zrobić, żeby nie było na odp... bzyk - niestety ja nie pomogę. U nas wszystko swoje miała nasza ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 kulka i.w. - polecam widzę że drogę macie nieciekawą. No droga jest masakra. Juz ja raz zrobilismy a potem przyszedł magik od wodociągu wszystko rozryl, zasypując nie zagęscił i znowu musimy robić.... Ale zalatwilam trochę kruszywa z Gminy. Jutro bądź pojutrze ma przyjechac. Zobaczymy ile tego będzie i wtedy będę wiedziała ile dodatkowo trzeba ściągac. A jaką drogą Ty BK dojezdżasz do siebie? Piaskową. Tu tez jest miazga... Moze by te dziury przydałoby się nam czymś zasypac. P.S. ciagle czekam na telefon do Pana z Progazu:) Wysyłam na priv my robiliśmy już kruszywem, wydaliśmy 4 tysiące i wszystko szlag trafił - wsiąkło i trzeba poprawiać. Dlatego radzę ci żebyście najpierw utwardzili gruzem a dopiero potem kruszywo. My nie mamy już jak dojeżdżać do domu, jestem tak zdesperowana że chyba pojadę robić awanturę do gminy. Wójt mówi że dadzą kruszywo kiedyś a mnie kiedyś nie interesuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 13.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam wszystkich Forumowiczów! Czy ktoś z koleżanek i kolegów ma może do sprzedania w rozsądnej cenie agregat prądotwórczy? Pozdrawiam, Krzysiek polecam niskie łąki w niedzielę widziałem tam kilka sztuk w rozsądnej cenie (różnie moce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.03.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 BK - bo w gminie nie ma co gadac. Idz do soltysa Gajkowa. Napisz podanie, on podejdzie, zobaczy droge, zrobi fotke i w gminie popchnie. Nam gminq odmowila, a sołtys nie odpuscil i bedziemy mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 13.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witajcie nie chce zasmiecac tego wątku dlatego umieszczam go w wątku wnętrza jednak prosze Was o opinie na temat kuchni musze jakis projekt wybrac bo maz potrzebuje widziec co ma byc gdzie i jak przed wylewkami dzieki serdeczne bede bardoz wdzięczna i pozdrawiam flowercia http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1693981#1693981 Dla mnie zdecydowany faworyt to 1, - piękna !!! ale .... to Twoja kuchnia. Nr 2 jest jakiś niepoukładany. Wprowadza niepokój... Jeśli jednak nie jesteś do 1 przekonana to może jeszcze jeden projekt. Radzę jednak juz dziś zdecydować co gdzie będzie stało - potem za dużo zachodu ze zmianami. np. przesuwanie oświetlenia (autopsja). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 13.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Kulka i.w. - jestem właśnie świeżo po oglądnięciu Waszej Galerii. Piękny ten domek. I jak szybko rośnie. Największe wrażenie zrobiła na mnie trampolina nad basenem, pole golfowe i plac zabaw dla dzieci. Beauty !!! A tak na serio domek ma bardzo zgrabną bryłę i piękny kolor dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 13.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 prosze Was o opinie na temat kuchni musze jakis projekt wybrac bo maz potrzebuje widziec co ma byc gdzie i jak przed wylewkami dzieki serdeczne bede bardoz wdzięczna i pozdrawiam flowercia http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1693981#1693981 Dla mnie zdecydowanie I wersja!!! W drugiej nie będzie Ci wygodnie przebywać! - oczywiście moim skromnym zdaniem Wydaje mi się, że jeżeli już musi być ta wyspa to powinna mieć funkcjonalne dojście z każdej strony - nie wiem czy kuchnia (metraż) Ci na to pozwoli Natomiast pierwsza jest naprawdę poukładana i myślę, że byłaby w porządku - półwyspy też są piękne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 scur - dziekujemy:) dachówka to cementowy BRAAS, lumino. Dekarz powiedział, ze pierwszy raz kładł brazowego braasa A ja myslałam, ze to taka powszechna kombinacja. pole golfowe, trampolina i plac zabaw tez mi sie podobaja, ale mam nadzieje ze niedługo juz znikna. jak na przestana ciezarówki pod domem jezdzic (jeszcze do sasiednich budów) to sie ogrodzimy, nawieziemy ziemi, zrobimy nasadzenia i mam nadzieje bedzie ok:) Tam pare miesiecy temu jeszcze jakies zboze podobno rosło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 BK - bo w gminie nie ma co gadac. Idz do soltysa Gajkowa. Napisz podanie, on podejdzie, zobaczy droge, zrobi fotke i w gminie popchnie. Nam gmina odmowila, a sołtys nie odpuscil i bedziemy mieli. zrobiliśmy ok 10 fotek, załączyliśmy do dokumentacji i pojechaliśmy do gminy. Sołtys nam odmówił. Nie wiem jak zrobiliście że z wami gadał ale z nami nie chciał. Odesłał do gminy. Ja dzwonię do wójta codziennie. Z sekretarzem się pokłóciłam i powiedziałam że jest bezczelny, więcej z nim gadać nie będę. Wójt obiecuje że kiedyś zrobią ale ja zamierzam być upierdliwa i chcę w tym tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Nie wiem jak zrobiliście że z wami gadał ale z nami nie chciał. Odesłał do gminy. byłam przed samym porodem. moze sie myszy bał a tak na powaznie. do nas sie juz nawet w pewnym momencie pieszo nie dalo wejsc... moze to go przekonało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Nie wiem jak zrobiliście że z wami gadał ale z nami nie chciał. Odesłał do gminy. byłam przed samym porodem. moze sie myszy bał a tak na powaznie. do nas sie juz nawet w pewnym momencie pieszo nie dalo wejsc... moze to go przekonało... Do nas tez się nie da Listy nam giną, lekarz dojechac nie mógł, tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts