Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Otwierać

jak maksiunie umie poradzić sobie z drzwiami " usia w doma"

to nie dziwię się, że w KK też :( :wink:

miłego weekendu, ....................do zobaczenia latem 8) :lol: :oops: :wink:

do zobaczenia :lol: :lol: razem z Aga :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640014

Otwierać

ciekawe co Aga na to 8) :wink:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640013

Otwierać

ciekawe co Aga na to 8) :wink:

hmm....tez jedzie :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640012

witam czwartkowo!

hello, hello!

Czy ktoś zna firmę framex? Macie jakieś doświadczenia?

Właśnie zbieram oferty na okna (pcv) i póki co ta firma jest najlepsza... Czy wasze doświadczenia to potwierdzają? Czy przy zamówieniu okien zaliczka rzędu 30-40% to standard? Mnie się wydaje to dużo...

nie wiem jak firma ale punkt sprzedaży (ten na tyłach nomi) tragedia. No

po prostu od razu jak z tą panią rozmawiałem to wiedziałem, że już z

tego nic nie będzie. Totalna niekompetencja i zaprzeczenie

wszystkiego czego oczekuje klient. No i faktycznie nic z tego nie wyszło.

Pani wzięła mój adres i do dzisiaj (2 mies) nawet oferty nie otrzymałem.

Kto ją tam zatrudnił?

Natomiast ja już o tym rozmawiamy to przytoczę jeszcze inne moje doświadczenia:

m&s na gdańskiej: Kompetentny i zaangażowany facet, dobra oferta

mają ciekawostkę techniczną - ciepłe usztywnienie

eko-dom na gdańskiej: Jak wyżej (mój favoryt)

agat+ na przestrzennej: Cienizna

malec sc na struga (obok nomi): Ujdzie w tłoku

roofex nad odrą: Dobra oferta, sprawny kontakt e-mailowy

global-plast na szarotki: Niezła oferta cenowa, skłonni do dalszej negocjacji

lebo mierzyn: Początkowo dobre wrażenie sporo obiecujących deklaracji a na koniec o mnie zapomnieli i musiłaem się dopraszać o ofertę, która zresztą okazała się niekompletna

pdsumowując: Ceny dość podobne wszędzie. Lubię kompetentną obsługę więc pewnie się zdecyduję na eko-dom lub m&s

jak coś ciekawego się dowiesz to daj znać. Jeśli cię to interesuje to mogę ci podać przykładowe ceny.

witam ponownie...

Przygotowując się do realizacji okien trochę się naczytałem...

Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika jednak, że zapytanie nawet gdy jest sformułowane w miarę dokładnie, nie jest respektowane na etapie realizacji ( sporządzania oferty). W ofertach brak dokładnego sprecyzowania wartości współczynnika przenikania zarówno profilów jaki szkła. Zdecydowałem się na szyby p4. W jednym z przypadków poczułem się oszukany, bo zamiast p4 wstawiono mi szyby p2 (ekoplast). Większość z firm stosuje inne od konkurencji oznaczenia utrudniając w tym momencie identyfikację parametrów (np. Ekoplast podał sgg stadip 33.1). Wynika stąd ogólny wniosek że zapytanie to jedno, a oferty robi się najtańsz, po to aby przy porównaniu klient kierujący się zwykle ceną, wybrął właśnie ich... A potem?

Z moich doświadczeń wynika natomiast:

Framex - stargard - dotychczasowy faworyt

roofex - dobra współpraca, dobre ceny

fores - człowiek o dużym doświadczeniu, ceny trochę gorsze

eko plast - oferta z nazwijmy to pomyłką...

M&s - dotychczas nie mam oferty na pcv, przyszła tylko na drewno mimo kilkukrotnego przypominania...

Słowińscy - cienizna

kowalscy - wogóle nie dali oferty...

Przed wyborem oferty spróbujmy się jeszcze "zdzwonić" może uda nam się coś ponegocjować?

bylem we framexie ms i eko-dom

i biore pod uwage ms i eko-dom odnosnie framexu to typowy produkt z recyclingu jedyny plus to cena ale i tak zbyt wygorowana jak na jakosc przyjrzalem sie laczeniom ram i listw szybowych (lipa)

natomiast ms i eko-dom pelna precyzja ale bardziej sie sklaniam w strone veki jaką proponuje eko-dom co veka to veka zobacz ich nowy profil retro z elementami ozdobnymi rewelacja niezdawalem sobie wczesniej sprawy ze tak moze wygladac okno plastikowe .jak troche spuszczą z ceny to sie zdecyduje moze na zime zmiekną:)

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640007

hej grupo! :p

chcialam podziekowac tworcom listy wykonawcow, jest super!

Wlasnie skorzystalam z niej jesli chodzi o okna.

Eko-dom poprostu przemily pan, powaznie podszedl do wyceny, juz wczoraj ja mialam, na dodatek mozna od razu u niego drzwi zewnetrzne wziac ( troche drogie sa szybki boczne do nich ale jak wezmiemy wszystko to moze bedzie taniej ) . Aha i maja promocje - kto kupi do konca roku u nich okna ma rabat 30%.

Z eko-plastu i z porta/lebo jeszcze czekam na wycene. Ciekawa jestem roznic w cenie, ale maz poprostu zachwycony jest eko-domem :p

a slyszeliscie o firmach m&s szczecin i o cedrus? Do nich tez wyslalam zapytanie.

Wogole to mam mily poranek :p czego i wam zycze :p

tez jestem prawie zdecydowany na eko-dom moj szfagier tam kupowal okna brame i drzwi i bardzo je zachwala .podobno mozna sie z nimi dogadac na dobrą cene czy udalo ci sie uzyskac lepszy rabat niz 30% ?

A moze przyjdziemy do nich jako dwuch klientow kupujacych razem i wynegocjujemy cos wiecej.?:)

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640006

Witam

wszystkich wieczorkiem widzialam pracujšcych ludzi wieczorem na Bezrzeczu pozdr działkę obok na prawo domek na wykończeniu mój dopiero w planach :(( zmienilam dzisiaj projekt ojjj będzie wesoło życze spokojnego weekendu

pozdr Kasia

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8640005

Kontrola zarośniętego pola wykazała iż TPSA wzięła się do roboty i studzienki zrobione. Więc telefon już nie będzie stanowił problemu.

U nas na polu studzienki zrobili?

Nie wiesz czy koło mnie też?

Cześć sąsiad nie jechałem w Twoje strony ale jak będę następnym razem to rzucę okiem w Twoim kierunku idam Ci znać 8)

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8639998

Witamy.

Na wiosnę zaczynamy walkę ze stawianiem domu. Właśnie szukamy geodety, wykonawców i do dzisiaj byliśmy troszke przestraszeni, bo żadnych doświadczeń.

Dzięki temu forum po wykonaniu kilku telefonów do polecanych (przez Szanownych Forumowiczów) fachowców z branży jakoś pomimo, że za oknem pogoda be, to nam troszkę wyszło słońce.

Wiem nie chwali się dnia przed zachodem słońca, ale łatwiej poruszać sie po już wytyczonym i sprawdzonym szlaku niż torować samemu nowy.

Dziękujemy :D

Elżbieta i Maciej

ps. postaramy się również dzielić doświadczeniami, chociaż na forum chyba wszystkie tematy zostały już poruszone.

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1336/#findComment-8639996