Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich mroźno poniedziałkowo.

Ja już przy gorącej kawce :D

to jak ja...kawka

...ptaszki nakarmione....naliczyłam dzis 16 sikorek i chyba kos mnie nawiedził....taki czarno szary ptak z zoltym dziobem....

Gdybyś nie wiedziała co karmisz :D

To tak wygląda kawka

to nie kawka.....on ma zolto pomaranczowy dziubek

Dobrze że karma jest jednakowa dla wszystkich ptaszków i że same ptaszki wiedzą co jedzą bo inaczej jakby Tobie zaufały to by się otruły :lol:

No co Ty :o :o jak to sie otruły???? mam specjalna zimowa karme dla ptaszków....i słoninke dla sikorek...tylko oststniej nocy kot ja pozarł....

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641479

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A tak wygląda Kos

To miałam dzis odwiedziny pary kosów...napewno...zeby tylko chciały zostac na dłuzej...podobno pieknie spiewają.... :lol:

i moze sobie gniazdo zrobią w moich swierkach????

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641478

witam poniedziałkowo

a ja nie mam karmika i ptaszków buuuu :cry:

za to początek łikendu miałam booooski :evil:

z pt na sobote 4.00 rano obudził mnie przeraźliwy dźwięk. ni to głośny szum ni to gwizd

z łóżka wyrwałam natychmiast, polatałam po chacie nieprzytomna. pierwsza myśl piec, potem rurki ogrzewania w podłodze, odbiorniki elektr., alarmy u sąsiadów... etc

jak już wylatałam to wszystko, wpadłam na pomysł że woda z wodociagu.

pod podłogą, przy licznikach, gwizdało aż miło. brrr. miałam wrażenie że zaraz mi chata odpłynie.

dopiero jak zobaczyłam rzeczkę na ulicy troszku mi przeszło.

sąsiad hydraulik został obudzony o 5.00 8) , potem wspólna poranna kawa :lol: , setka telefonów (nie mieliśmy żadnego konkretnego kontaktu) i przyjechał o 6.00 konserwator sieci. o 10.00 przyjechała ekipa z wodociagów.

nie obyło się bez koparki.

awaria była na nawiertce (oczywiście mojej, a nie sąsiada na przykład :-? ) z powodu....... korozji śruby na siodełku. podwykonawca zatrudniony przez wodociągi opędzlował odejścia od wodociągu głównego śrubami czarnymi (a powinien ocynkowanymi) i po tych 7 latach zeżarło śruby o śr 16 mmm. :o

całą wodę (100 jakiś mega/hekto litrów czy m3 - nie znam się) z przepompowni wessała ziemia. Do 16 pół wiochy było bez wody, bo jeszcze jedna ciekawostka, brak pośrednich zaworów odcinających dopływ wody.

Akcja zakończona o 16.00 - po wypiciu drinka, zmarznięta i zmęczona nieludzko poszłam na resztę dnia spać.

Ale mówię wam nad ranem było strasznie.

pilnujcie kogo się da, zeby nie zakładali szmelcu.

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641477

pare dni temu był wniosek o konkurs: kto otworzy więcej razy nową stronę czyli popularne u nas drzwi

nudziło mi się trochę więc poniżej trochę statystyki na ten temat:

miejsce I - Teska - drzwi otworzyła 99 razy (niekwestionowana liderka)

miejsce II - Bodekku - otworzył 63 razy

miejsce III - Maksiu - otworzył 37 razy

i miejsca dalsze:

Didi - 31 razy

SP - 25 razy

Czupurek - 21 razy

Maggie - 17 razy

Jolly - 13 razy

Bikosa - 11 razy

Józia S - 10 razy

Delf - 10 razy

Po 8 razy otworzyli: Paweł, Tomadyna, Monka.

7 razy: Olka.

Po 6 razy otworzyli: JoasiaJasia i Stasiek.

Po 5 razy otworzyli: Trobe, Agniesia, Linka, GrzesiekB, GrzesiekR.

Po 4 razy otworzyli: Miśki, Agnieszka1, Iwonka i Adaś.

Po 3 razy otworzyli: RomaW, Mar35, Kaso01, Grapusek, Iwa-k, Ivette, SylwiaB,Koks.

Po 2 razy otworzyli:Ewa Hebda, Księgowa, Ulcia i Krzyś, Wociek, Karol_a, Lalka, Bryta, MariuszR, Klaus, Bedi, Martynka, Amo

Po 1 razie otworzyli: Redakcja, Mamona Liza, Przemko, Jasiu, Maro74, GośkaJ, Kimonod, MAmata i Tatuj, Zibi 336, Bezwies, Hagrzesiek, Felek, Dred, Dzióbek, Ewar, Agneska, Maamona Liza, G&M, Kombi, Zbix.

I jeszcze:

Pierwszą stronę otworzył - Maksiu

Drugą - Teska

100 - Maggie

200 - Olka

300- Koks

400 - GrzesiekB

Pierwszą wzmiankę o zacięciu drzwi zgłosił Maksiu 17.07.2002 r.

Póki co jesteśmy na 489 stronie

ufff..... :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641472

Ha, ha, no i pewnie niektórych udało Ci się przypilnować ale awaria zdarzyła się tam, gdzie dozór był niemożliwy. :(

awarie to i zdarzają się tam gdzie jest pilnowane. a faktycznie zbrojenie terenu robili w 1999 r. kiedy ja bladego pojęcia nie miałam, kiedy będę budować

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641471

:o Czupurek ale powazne podejście do tematu konkursu :o :o :o , no i ta wytrwałość w przygotowaniu statystki.

Ponieważ pomysł na konkurs był mój, więc wydaje mi się, że mogę oficjalnie mianować Cię na "Głównego mierniczego zawodów" :D

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641470

pare dni temu był wniosek o konkurs: kto otworzy więcej razy nową stronę czyli popularne u nas drzwi

i....

oj nudziło Ci się Czupurku :D :D :D

m.

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641466

i miejsca dalsze:

Didi - 31 razy

SP - 25 razy

Czupurek - 21 razy

Maggie - 17 razy

Jolly - 13 razy

Bikosa - 11 razy

Józia S - 10 razy

Delf - 10 razy

Po 8 razy otworzyli: Paweł, Tomadyna, Monka.

7 razy: Olka.

Po 6 razy otworzyli: JoasiaJasia i Stasiek.

Po 5 razy otworzyli: Trobe, Agniesia, Linka, GrzesiekB, GrzesiekR.

Po 4 razy otworzyli: Miśki, Agnieszka1, Iwonka i Adaś.

Po 3 razy otworzyli: RomaW, Mar35, Kaso01, Grapusek, Iwa-k, Ivette, SylwiaB,Koks.

Po 2 razy otworzyli:Ewa Hebda, Księgowa, Ulcia i Krzyś, Wociek, Karol_a, Lalka, Bryta, MariuszR, Klaus, Bedi, Martynka, Amo

Po 1 razie otworzyli: Redakcja, Mamona Liza, Przemko, Jasiu, Maro74, GośkaJ, Kimonod, MAmata i Tatuj, Zibi 336, Bezwies, Hagrzesiek, Felek, Dred, Dzióbek. Ewar, Agneska, Maamona Liza, G&M, Kombi.

I jeszcze:

Pierwszą stronę otworzył - Maksiu

Drugą - Teska

100 - Maggie

200 - Olka

300- Koks

400 - GrzesiekB

Pierwszą wzmiankę o zacięciu drzwi zgłosił Maksiu 17.07.2002 r.

Póki co jesteśmy na 489 stronie

ales sie kobieto nudziła :lol: :lol: :lol: tak sobie pomysle...to z Maksiem bylismy od poczatku naszej grupki :lol: :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/1462/#findComment-8641462