Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszka1, bryta

my na dziesięcioletnim nieużytku zrobiliśmy tak:

roundup - po dwóch tygodniach jak uschło - bronowanie (wynajęliśmy chłopaka z traktorem) - potem jeszcze raz poprawka roundupem - przekopanie widłami - zagrabienie - posianie trawki.

Wyszło pięknie a mąż zgubił brzuszek 8) .

Mi juz sąsiad proponował, że nam zabronuje - jak zobaczył męża z tą kosą :lol: chyba się mu żal go zrobiło :D

Maggie ale nie nawoziłaś czarnoziemu?

Ja się zastanawiam, czy musze nawozić, na tej ziemi zanim stanął nasz dom co rok było żyto. Trawa samosiejka i chwasty rosną na tej ziemi piorunem, może więc i trawa zasiana będzie dobrze rosła?

Żyto zasiewa się na słabych glebach i się udaje. Pod trawę i rośliny to może być zdecydowanie za mało.

hmmm, żyto to też trawa, przy dobrym nawożeniu nie powinno być problemu :)

:o

No co Didi gumki za mocno na włosach ścisnęłaś, że oczka wyszły ? :wink:

Zyto to zboże ja myślałam :roll:

Raczej nie tyle chodziło mi o zboże co o to, że trawa samosiejka i chwasty rosną bosko.

Na sasiednich działkach - rolnych jeszcze - pastwiska są, trawka piękna, krówki skubia, skubia, a jej ciągle pełno. Chodziło mi o to ,ze skoro taka rosnie to moze i taka zasiana przeze mnie. Gdyby sie ta gleba nadawala zaoszczedzilabym kase na czarnoziem. Drzewa tez pięknie rosną tam - na polach no i nieopodal jest przeciez las :)

No ale trawa na ogrody i trawniki to raczej bardziej wymagajace roslinki :roll:

Nie! To z lekkiego zdziwienia na hipotezę. Co z tego, że żyto należy do traw - ryż też należy do traw a spróbujmy go uprawiać na glebie na której rosło żyto. Życzę powodzenia :wink:

Być może u Ciebie trafia się dobra gleba czego Ci szczerze życzę, bo rzeczywiście zakup dobrej ziemi wiąże się niestety ze sporym wydatkiem.

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652815

Agnieszka1, bryta

my na dziesięcioletnim nieużytku zrobiliśmy tak:

roundup - po dwóch tygodniach jak uschło - bronowanie (wynajęliśmy chłopaka z traktorem) - potem jeszcze raz poprawka roundupem - przekopanie widłami - zagrabienie - posianie trawki.

Wyszło pięknie a mąż zgubił brzuszek 8) .

Mi juz sąsiad proponował, że nam zabronuje - jak zobaczył męża z tą kosą :lol: chyba się mu żal go zrobiło :D

Maggie ale nie nawoziłaś czarnoziemu?

Ja się zastanawiam, czy musze nawozić, na tej ziemi zanim stanął nasz dom co rok było żyto. Trawa samosiejka i chwasty rosną na tej ziemi piorunem, może więc i trawa zasiana będzie dobrze rosła?

Żyto zasiewa się na słabych glebach i się udaje. Pod trawę i rośliny to może być zdecydowanie za mało.

hmmm, żyto to też trawa, przy dobrym nawożeniu nie powinno być problemu :)

:o

No co Didi gumki za mocno na włosach ścisnęłaś, że oczka wyszły ? :wink:

Zyto to zboże ja myślałam :roll:

Raczej nie tyle chodziło mi o zboże co o to, że trawa samosiejka i chwasty rosną bosko.

Na sasiednich działkach - rolnych jeszcze - pastwiska są, trawka piękna, krówki skubia, skubia, a jej ciągle pełno. Chodziło mi o to ,ze skoro taka rosnie to moze i taka zasiana przeze mnie. Gdyby sie ta gleba nadawala zaoszczedzilabym kase na czarnoziem. Drzewa tez pięknie rosną tam - na polach no i nieopodal jest przeciez las :)

No ale trawa na ogrody i trawniki to raczej bardziej wymagajace roslinki :roll:

Nie! To z lekkiego zdziwienia na hipotezę. Co z tego, że żyto należy do traw - ryż też należy do traw a spróbujmy go uprawiać na glebie na której rosło żyto. Życzę powodzenia :wink:

Być może u Ciebie trafia się dobra gleba czego Ci szczerze życzę, bo rzeczywiście zakup dobrej ziemi wiąże się niestety ze sporym wydatkiem.

Nooo, juz liczyłam , jakies ze 3 tysiaki.

A Szydas Ty piszesz bo masz doswiadczenia czy tylko tak sobie glosno myslisz ( ze przy dobrym nawozeniu .. nananana )?

Bo Didi to ma doswiadczenie, a doswiadczonych trza sluchac :)

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652814

Ale wystarczy ze maja zarejstrowana spolke z ograniczona odpowiedzialnoscia aby nie odpowiadali swoim majatkiem :lol:

Nie do końca, kodeks handlowy się sporo zmienił i jest spora grupa odpowiedzialnych przy tego typu osobie prawnej i to własnym majątkiem. A walczyć o swoje zawsze trzeba chocby po to by takich ludzi gnębić wyrokiem nawet do końca ich dni.

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652809

Witam grupkę, a w szczególności szczęśliwych posiadaczy bokserów.

Tez macie pieska :D

tak boksera 4 latka żółty chyba tak się mówi, drań jakich mało ale cudowny.

Dawaj zdjęcie :)

Słuchajcie ile kosztuje sad-pal - ktos kupowal ( nie wiem czy dobrze pisze, ale tak sie mowi bynajmniej :oops: )

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652807

znałam jednego takiego drania :D

jeju jakie on miał pomysły :o koleżanki Babcia przychodziła go pilnować jak ona z mamą musiały wyjść do pracy :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652804

A jaki z charakteru

straszny lizak, dzieci mogą z nim wszytko robić.

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652800

Dawaj zdjęcie :)

Słuchajcie ile kosztuje sad-pal - ktos kupowal ( nie wiem czy dobrze pisze, ale tak sie mowi bynajmniej :oops: )

jak zdjęcia wklejć

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2091/#findComment-8652798