Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja zapytam, czy możecie polecić sprawdzony zakład metalowy? Chciałabym balustradę na balkon :roll: .

Jak macie umocowane balustrady? Do płyty czy do czoła balkonu?

polecam naszego wsiowego kowala w dołujach :)

Jak znajdę tego kowala? :)

ma zaklad kolo jedynej szkoły w dołujach

dzięki, no to pojadę na wycieczkę :wink:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666195

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Ile kosztuje zrobienie studni ??? :D

ok. 3000 zł + koszt pompy i zabawek w domu

No tak tyle to kosztuje studnia na głębokość łopaty, a tak poważnie to tyle musi kosztować płytka studnia. Przy głębszych studniach wierconych ceny kształtują się od 250 do 350 a nawet wiecej Pln/m. U mnie niestety głębokość może sięgnąć nawet do 60 m :evil: .

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666193

Witam wszystkich!!!

Witam Pana ROMANA W. - po baaaaaaardzoooo dlugiej przerwie, przypominam, ze panelik obrosl w grzyba!!!! :lol: prosze o kontakt!

Dzis zamowilam dachowke... ma byc niedlugo - dostalam 15% rabatu a jednak mozna...

Krotki opis jak to Ci handlowcy teraz to robia:

ceny owszem podrosly, ale nie na tyle ile oni sobie cenia, tzn, wg cennika oki, ale sa jeszcze na tym swiecie rabaty i gosciu - handlowiec powiedzial, ze jestem chyba niepowazna pytajac w tych czasach o cene - teraz pyta sie o termin i bierze sie towar jak leci. powiedzialam mu, ze moj znajomy pracuje w fabryce i ceny dachzowki poszly w gore od ubieglego roku o max. 3% i jezeli mu nie zalezy to ja sobie pojde... On do mnie ze cena juz nie jest tak wazna - ja mu na to ze po to jestem 4 miechy wczesniej - ze termin dla mnie niewazny!! Rozmawiajmy o rabatach - zacz3elo sie od 11% to ja mu na to, ze w Goleniowie na dzien dobry dostaje 15% i jezeli utrzyma mi cene wiezby z ubieglego roku i da te 15% to sie zastanowie czy wezme - tutaj zrobilam swoje mydlane oczka, pofalowalam wlosami, poprawilam staniczek i JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosba i rada dla zaczynajacych budowe!!!

Prosze was - idzcie do hurtowni wczesniej, analizujcie etapy budowy i zamawiajcie towar z paromiesiecznym wyprzedzeniem - wtedy jak pokazecie ze na terminie wam nie zalezy mozecie gadac o cenie, bo ONI TO WYKORZYSTUJA!!!! blagam

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666189

Witam wszystkich!!!

............

ceny owszem podrosly, ale ........................... tutaj zrobilam swoje mydlane oczka, pofalowalam wlosami, poprawilam staniczek i JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm, no to już zaczynam ćwiczyć mydlane oczka i falowanie włosami (choć już z tym mogę mieć mały kłopot :D ) - no a z poprawianiem staniczka może być jeszcze gorzej .. ale czego się nie robi w desperacji ?? Tylko co zrobię jeśli handlowiec będzie z tych, no "kochających inaczej" ?? :lol: :lol: :D :p :wink: :wink:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666188

Witam, prosze o informację czy przy tynkach wewnętrznych (maszynowe-gipsowe) odlicza się od powierzchni otwory okienne i drzwiowe ?

u mnie sie odliczalo tylko te duze balkonowe, aczkolowiek wiem, ze inni tego nie robia, gdyz w cenie (ja bynajmniej tak mialam) byly narozniki okienne, ktorych nie liczono mi dodatkowo!

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666186

Witam wszystkich!!!

Witam Pana ROMANA W. - po baaaaaaardzoooo dlugiej przerwie, przypominam, ze panelik obrosl w grzyba!!!! :lol: prosze o kontakt!

Dzis zamowilam dachowke... ma byc niedlugo - dostalam 15% rabatu a jednak mozna...

ceny owszem podrosly, ale nie na tyle ile oni sobie cenia, tzn, wg cennika oki, ale sa jeszcze na tym swiecie rabaty i gosciu - handlowiec powiedzial, ze jestem chyba niepowazna pytajac w tych czasach o cene - teraz pyta sie o termin i bierze sie towar jak leci. powiedzialam mu, ze moj znajomy pracuje w fabryce i ceny dachzowki poszly w gore od ubieglego roku o max. 3% i jezeli mu nie zalezy to ja sobie pojde... On do mnie ze cena juz nie jest tak wazna - ja mu na to ze po to jestem 4 miechy wczesniej - ze termin dla mnie niewazny!! Rozmawiajmy o rabatach - zacz3elo sie od 11% to ja mu na to, ze w Goleniowie na dzien dobry dostaje 15% i jezeli utrzyma mi cene wiezby z ubieglego roku i da te 15% to sie zastanowie czy wezme - tutaj zrobilam swoje mydlane oczka, pofalowalam wlosami, poprawilam staniczek i JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prosze was - idzcie do hurtowni wczesniej, analizujcie etapy budowy i zamawiajcie towar z paromiesiecznym wyprzedzeniem - wtedy jak pokazecie ze na terminie wam nie zalezy mozecie gadac o cenie, bo ONI TO WYKORZYSTUJA!!!! blagam

I tu się zgadzam. Niedawno jak wczoraj zadzwoniła do mnie pani z hurtowni że niestety ceny suporexu bardzo podrożały i może nam sprzedac po pewnej cenie. Obdzwoniłam kilka hurtowni w poblizu i znalazłam suporex o 1 zł mniej na bloczku. Gdy pani ponownie do mnie zadzwoniła powiedziałam jej że nie wezme u niej bo znalazłam taniej. Za kilkanascie minut okazało sie że ona proponuje mi jeszce nizszą cenę. Więz zastanawiam sie kto te ceny tak podbija bo mam wrażenie że w dużej mierze robia to również hurtownicy.

Jestem ciekawa kiedy nastapi szczyt tych podwyżem bo zaczynam sie bać czy wystarczy mi 200 tys na stan surowy zamkniety?

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666185

Witam wszystkich!!!

I tu się zgadzam. Niedawno jak wczoraj zadzwoniła do mnie pani z hurtowni że niestety ceny suporexu bardzo podrożały i może nam sprzedac po pewnej cenie. Obdzwoniłam kilka hurtowni w poblizu i znalazłam suporex o 1 zł mniej na bloczku. Gdy pani ponownie do mnie zadzwoniła powiedziałam jej że nie wezme u niej bo znalazłam taniej. Za kilkanascie minut okazało sie że ona proponuje mi jeszce nizszą cenę. Więz zastanawiam sie kto te ceny tak podbija bo mam wrażenie że w dużej mierze robia to również hurtownicy.

Jestem ciekawa kiedy nastapi szczyt tych podwyżem bo zaczynam sie bać czy wystarczy mi 200 tys na stan surowy zamkniety?

walkujac ten temat jeszcze - czasami te ceny sami podwyzszamy zbyt poznym zamawianiem towaru - kiedy hurtownicy widza nasza goraczke - mowia ze ok moze sie uda i daja ceny z niklym lub w ogole bez rabatu.

Z drugiej strony wiem, ze producenci widzac co sie dzieje no ze tak sie wyraze gromadza u siebie towar robiac kolejki i zwalaja na koniunkture!!!

APEL DO BUDUJACYCH!!!!

idzcie i wczesniej zamawiajcie - tak z 3 - 4 miechy wczesniej!

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666184

Witam, prosze o informację czy przy tynkach wewnętrznych (maszynowe-gipsowe) odlicza się od powierzchni otwory okienne i drzwiowe ?

u mnie sie odliczalo tylko te duze balkonowe, aczkolowiek wiem, ze inni tego nie robia, gdyz w cenie (ja bynajmniej tak mialam) byly narozniki okienne, ktorych nie liczono mi dodatkowo!

Dzięki za info a otwory drzwiowe które nie są wykańczane ?

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666183

Dzięki za info a otwory drzwiowe które nie są wykańczane ?

tak jak z oknami mniejszymi - nie liczone, bo daja obrobke naroznikowa gratis! - bynajmniej tak bylo u mnie...

Pozdrowka

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666182

Witam wszystkich!!!

............

ceny owszem podrosly, ale ........................... tutaj zrobilam swoje mydlane oczka, pofalowalam wlosami, poprawilam staniczek i JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm, no to już zaczynam ćwiczyć mydlane oczka i falowanie włosami (choć już z tym mogę mieć mały kłopot :D ) - no a z poprawianiem staniczka może być jeszcze gorzej .. ale czego się nie robi w desperacji ?? Tylko co zrobię jeśli handlowiec będzie z tych, no "kochających inaczej" ?? :lol: :lol: :D :p :wink: :wink:

bedzie trudno....no ale zawsze jakis rabat da :lol: :lol:

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666179

Cześć Śpiochy!

Jak to powiedział onegdaj Maksiu - zawsze jest ten pierwszy (.........który zabiera głos).

Dziś jam to jest!

zyjesz???? :o :lol:

Witaj Teska! :D

Żyję, żyję i to nawet nieźle!

Ale .................. już nie lubię budowlańców i kurzu w domu.

Kiedy to się skończy?

https://forum.murator.pl/topic/280435-grupa-szczeci%C5%84ska/page/2628/#findComment-8666176