Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

trobe napisał:
  matam napisał:
Witam
  bimbelt napisał:
  bryta napisał:
  bimbelt napisał:
Czy w scianie, w ktorej nie mialo byc okna mozna zrobic wstawke z luksferow? Zastanawiam sie czy nie wykorzystac powstalego otworu. Tylko nie wiem czy nie bedzie problemow z odbiorem budynku, bo przeciez zmieni sie wyglad elewacji. Jak myslicie?

Moze ta zmiane wpisac kierownik budowy w dzienniku

No dobra, a czy nie bedzie pozniej problemow z odbiorem? Luksfery znalazly by sie w scianie przysunietej maksymalnie do sasiada (3m).

Luksfera traktowana jest jako pustak a nie jako okno dlatego nie ma problemu.

Pamiętaj jednak, że luksfery przemarzają. Zastanów się, w jakim to pomieszczeniu. Może jednak lepiej zamurowac?

W garazu. Na prawde jest z tym az taki problem? Jest jakis sposob, zeby nie przemarzalo?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

keram8 napisał:
witam budujacych i pobudowanych.nasz domek powoli powstaje w Bobolinie.fundamenty wymurowane .Teraz trzeba zasypac zagescic i wylac chudziak.mam ladny duzy kamien polny.oddam za darmo,moze jest ktos chetny.pozdrawiam.

ja jestem chetna na pare kamieni :lol:

Przemek Szczecin napisał:
  azalka napisał:
Ogromnie jestescie kochani z podpowiedziami! Bardzo dziekuje!!!

Dopuser napisał:
Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html

Jest oferta np.:

Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw.

Aha, to sa slawetne dzialki za boiskiem - od nich zaczelismy...Zalesione lub podmokle, kilkaset metrow trzeba ciagnac uzbrojenie, ktore niekoniecznie da sie podlaczyc, bo np. rury do kanalizy maja za mala przepustowosc. Woda chyba tez.

W Dobrej po deszczach stoi woda.

Gdyby obwodnica jednak nie powstala, chwycilabym dzialeczke na Salamandry pazurami. Ale ryzyko jest duze. Bo nawet gdyby za 10 lat mialy mi smigac 300 m kolo domu TIRy to... brrrrr.

Na razie wciaz walcze z Dolujami... Uparta jestem wsciekle ;)

Mogę zaproponować Ci w Dołujach działkę nr 264 z aktualnym planem pod budownictwo jednorodzinne. Działka 800m2 , cena 144tyś. Teren równy i przepiękny.Przy ul. Perkoza

Przemek

Ps.

Zerknij na gratka.pl , wystawione mam tam od wczoraj działki w Dobrej Szczecińskiej ,telefon do mnie jest podany w ogloszeniu na gratce

Przemek, a Ty coś budujesz, czy tylko sprzedajesz działki?

Bo w sumie na ogłoszenia to jest na forum osobny dział :p

Teska napisał:
pytanko do znawcow...

ma teraz testowa 90 dniowa wersje programu Corel Paint Shop Pro X .....potrzebuje do zdjec i takich tam dupereli....dla amatora...czy warto toto kupic czy sa jakies bardziej proste programy???

Moja bratanica potarfi zrobić ze zdjęciem cudo ..........na paint - tak, tym zwykłym gdzie ja myślałam, że tylko dzieci mogą się nim bawić

Didi napisał:
  Teska napisał:
pytanko do znawcow...

ma teraz testowa 90 dniowa wersje programu Corel Paint Shop Pro X .....potrzebuje do zdjec i takich tam dupereli....dla amatora...czy warto toto kupic czy sa jakies bardziej proste programy???

Moja bratanica potarfi zrobić ze zdjęciem cudo ..........na paint - tak, tym zwykłym gdzie ja myślałam, że tylko dzieci mogą się nim bawić

Didi zwyklym czyli jakim???

Maggie napisał:
  Przemek Szczecin napisał:
  azalka napisał:
Ogromnie jestescie kochani z podpowiedziami! Bardzo dziekuje!!!

Dopuser napisał:
Zerknij na http://www.kontakt-st.pl/szczecin/nieruchomosci/szc02sp.html

Jest oferta np.:

Dobra Szczecińska działki rolne siedliskowe od 800 do 1200 m kw., cena 80 zł za m kw. Kościno 1200 do 2200 m kw., cena 60 zł za m kw.

Aha, to sa slawetne dzialki za boiskiem - od nich zaczelismy...Zalesione lub podmokle, kilkaset metrow trzeba ciagnac uzbrojenie, ktore niekoniecznie da sie podlaczyc, bo np. rury do kanalizy maja za mala przepustowosc. Woda chyba tez.

W Dobrej po deszczach stoi woda.

Gdyby obwodnica jednak nie powstala, chwycilabym dzialeczke na Salamandry pazurami. Ale ryzyko jest duze. Bo nawet gdyby za 10 lat mialy mi smigac 300 m kolo domu TIRy to... brrrrr.

Na razie wciaz walcze z Dolujami... Uparta jestem wsciekle ;)

Mogę zaproponować Ci w Dołujach działkę nr 264 z aktualnym planem pod budownictwo jednorodzinne. Działka 800m2 , cena 144tyś. Teren równy i przepiękny.Przy ul. Perkoza

Przemek

Ps.

Zerknij na gratka.pl , wystawione mam tam od wczoraj działki w Dobrej Szczecińskiej ,telefon do mnie jest podany w ogloszeniu na gratce

Przemek, a Ty coś budujesz, czy tylko sprzedajesz działki?

Bo w sumie na ogłoszenia to jest na forum osobny dział :p

no wlasnie....Przemek sprzedaje tylko dzialki iz robil sobie chyba cos w rodzaju gratisowych ogloszen.... :cry: :)

witam,

potrzebuję rady w związku z założeniem ogrodu.

Za około 3 tygodnie koparka zniweluje cały teren wokół domu, zamierzam wyzbierać kamienie, śmieci, usunąć pozostałości budowlane (piach, coś białego itp.) i co dalej ?

Ziemia to glina, ale wcześniej było to pole i rosło jakieś zboże. Teraz też rośnie jakieś zielsko, na moje oko to perz, ale może się mylę. Jak mam się tego pozbyć ? Jak ocenić czy należy nawieźć "dobrej" ziemi i ile ? Czy trawnik może podejść pod taras, czy lepiej zrobić jakąś opaskę oddzielającą (ale z czego) ?Taras i schody do obłożenia w terminie późniejszym.

A tak wyglądała nasza działka w zeszłym roku :

http://images21.fotosik.pl/207/39e09e3554d7a140m.jpg

http://images20.fotosik.pl/262/a2f9d4883a415322m.jpg

Będę wdzięczna za wsparcie :)

Pozdrawiam

Marta