Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich

Jeśli moge podłączyć się z prośbą o ekipę do wykończeniówki to również poproszę na priva.

I jeszcze jedno pytanie czy ma ktoś instrukcję jak założyć dziennik budowy i wklejać zdjecia bo jakoś tak nie moge znaleźć, a chyba czas zacząć rejestrować swoje "samobójstwo" :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

inches napisał:
  ewamin napisał:
Witam Wszystkich. :)

Zakończyliśmy właśnie etap wykańczania naszego domku :D więc teraz z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim potrzebującym naszą ekipę od wykończeniówki.Zakres prac począwszy od ścianek działowych, ocieplania poddasza przez centralne ogrzewanie, wszelkie sprawy hydrauliczne, gładzenie i szpachlowanie ścian, malowanie, kładzenie paneli, kafelkowanie (te zostało wykonane wręcz po mistrzowsku) wykonali również obudowę kominka. Wszystko fachowo i solidnie. Namiary na priv

Również poproszę o namiary.

Dzięki :)

ewamin napisał:
Witam Wszystkich. :)

Zakończyliśmy właśnie etap wykańczania naszego domku :D więc teraz z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim potrzebującym naszą ekipę od wykończeniówki.Zakres prac począwszy od ścianek działowych, ocieplania poddasza przez centralne ogrzewanie, wszelkie sprawy hydrauliczne, gładzenie i szpachlowanie ścian, malowanie, kładzenie paneli, kafelkowanie (te zostało wykonane wręcz po mistrzowsku) wykonali również obudowę kominka. Wszystko fachowo i solidnie. Namiary na priv

To ja też poproszę :)

Kto teraz trzyma pieczę nad listą wykonawców? Miałam wątpliwą przyjemność z jednym z kandydatów do stawiania stanu surowego i bardzo chetnie opiszę to jak mnie potraktował. Brrrrrr włos się na głwowie jeży.

Pozdr,

Z

Madzia 1976 napisał:
Witam wszystkich

Jeśli moge podłączyć się z prośbą o ekipę do wykończeniówki to również poproszę na priva.

I jeszcze jedno pytanie czy ma ktoś instrukcję jak założyć dziennik budowy i wklejać zdjecia bo jakoś tak nie moge znaleźć, a chyba czas zacząć rejestrować swoje "samobójstwo" :D

Wszystko już jest na FM. Szukaj.

Tutaj o dziennikach:

http://forum.muratordom.pl/dzienniki-budowy-dzien-po-dniu,f40.htm

a tutaj o zdjęciach.

http://forum.muratordom.pl/inforrrrmacje-inforrrrrmatykow-forrrrrum,f89.htm

8)

aLien01 napisał:
Ja właśnie kończę SSZ i na chwilę obecną zamykam się w 200tys zł (materiał + robocizna). Budowałem z poterhmu Winnerberga, okna PCV z pakietem 3-szybowym, 4 okna połaciowe Velux, dachówka ceramiczna Robena. Ogólnie mógłbym zejść z kosztów jeszcze 10tys - 20tys zł ale miałem trudne warunki ziemne.

Zaczynając budowę też spotykałem się z ekipami które proponowały mi usługę za całość czyli materiał + robociznę i chwalili się, że będzie tylko 7% Vatu na całość ale ceny jaki mi podawali "lekko" były zawyżone i tak miałem wyceny od 280tys za SSO do nawet 340tys zł za SSZ.

Myślę, że nie warto brać kompleksowej usługi gdyż przepłaca się i to dużo. Oczywiście są osoby które nie mają czasu a mają pieniądze to dla nich taki układ jest akceptowalny.

Ogólnie życzę wszystkim powodzenia w budowie gdyż podsumowując jest to fajna przygoda :)

Można prosić o namiary na ekipe od stanu surowego? Może być na priv, żeby nie zaśmiecać forum.Te ceny są najrozsądniejsze. To i ekipa nie jest zbyt droga. A jaka jakość pracy?

Pozdrowienia

jarook napisał:
Taki straszny chwalipięta jestem, że muszę się pochwalić - ZALAŁEM STROP!!! Uff... było troszkę nerwów ale przebrnąłem, a strop się ... trzyma.

Gratuluję! To fajne momenty jak się jakiś etap zakończy :wink:

My pomieszkujemy od 3 tyg.... i walczymy z wykończeniówką :lol: (my ją czy ona nas hi, hi)

Aniutka i Roofi napisał:
  jarook napisał:
Taki straszny chwalipięta jestem, że muszę się pochwalić - ZALAŁEM STROP!!! Uff... było troszkę nerwów ale przebrnąłem, a strop się ... trzyma.

Gratuluję! To fajne momenty jak się jakiś etap zakończy :wink:

My pomieszkujemy od 3 tyg.... i walczymy z wykończeniówką :lol: (my ją czy ona nas hi, hi)

Przypomniał mi się mój post o rozpoczęciu budowy...więc wypada pochwalić się również zakończeniem tej przygody.

Budowa trwała od 05.2008 do 09.2009 czyli 1rok i 4 miesiące.

Teraz przed nami neverendingstory z upiększaniem tego naszego miejsca...

Warto było.

:D :p :) :lol:

\ napisał:

Przypomniał mi się mój post o rozpoczęciu budowy...więc wypada pochwalić się również zakończeniem tej przygody.

Warto było.

BRAWO :D :D :D

Bardzo sprawnie Wam poszło - a mieszkacie już??

meggys napisał:
  \ napisał:

Warto było.

Tak, od miesiąca. Tzn "pilnujemy budowy" :wink:

Ale do przyszłego miesiąca zamierzamy skompletować dokumenty w celu odbioru domu.

A'propos , ktoś pytał jakie są potrzebne. U mnie wszystko załatwia kierbud ale kazał przygotować:opinię kom.,pomiary elektr.,geodeta,nadanie numeru,dziennik bud. to już on...chyba wszystko?

Jeszcze tylko droga...straszne błocko

:evil:

Ale za to Graniczna od Dobrej do Lubieszyna będzie gotowa do 15 grudnia-przynajmniej taka data widnieje na dokumentach o wyborze wykonawcy (na stronie starostwa). Wreszcie skończy się to przepychanie na tej krętej drodze...kto tam jeździ to wie...

Q-BIS napisał:
Witam,

czy ktoś wie jak ustawić antenę sat dla Polsatu Cyfrowego w Dobrej?

Zaznaczam, że jestem noga jeśli chodzi o azymuty, polaryzacje itp.

Pozdrawiam

O ile mnie pamięć nie myli, to ustawia się antenę w kierunku słońca tam gdzie świeci o godzinie 13-tej (ja w ten sposób ustawiłem). Pod warunkiem, że o tej porze jesteś w domu i świeci słońce ;) A czasza "talerza" powinnna być prawie w pionie, lekko tylko odchylona w kierunku nieba.

Madzia 1976 napisał:
do Q-BIS

czyżby tak szybko zamierzali zrobić tą drogę ???????????/ :o

moja działka znajduje sie również przy granicznej i faktycznie to przepychanie sie samochodami to tragedia i nie trudno o wypadem, ale skoro tako to bardzo miła wiadomość. :D

Proszę:oto link, informacja o terminie zakończenia robót prawie na początku.

http://www.powiat.policki.bip.net.pl/?a=604

:D

Gratuluje tym ktorzy moga juz zamieszkac a tym co zaczynaja zycze cierpliwosci i stalowych nerwow !!!! :p

My jestesmy na etapie hydrauliki ( w poniedzialek wchodzi ekipa) no i wylewki za jakies 3tyg.-cholera malo wemy o wylewkach i troche sie boje jak to bedzie

czy do ukladania paneli braliscie jakas firmę +panele od nich czy raczej lepiej kupic w castoramie i szukac montazysty ???

Jak braliscie firmy to ktora polecacie ???

Ponawiam jeszcze pytanie o jaies dobre sklepy a kibelkami,prysznicami itd

meggys napisał:
  \ napisał:

Warto było.

Mnie też juz mam nadzieje nie wiele dzieli od wprowadzki, jak na razie szaleje z wykonczeniówką :) I mam wielka nadzieje na grudniowa przeprowadzkę, a rozpoczełam budowe lipiec 2008

Alter ego napisał:
  Q-BIS napisał:
Witam,

czy ktoś wie jak ustawić antenę sat dla Polsatu Cyfrowego w Dobrej?

Zaznaczam, że jestem noga jeśli chodzi o azymuty, polaryzacje itp.

Pozdrawiam

O ile mnie pamięć nie myli, to ustawia się antenę w kierunku słońca tam gdzie świeci o godzinie 13-tej (ja w ten sposób ustawiłem). Pod warunkiem, że o tej porze jesteś w domu i świeci słońce ;) A czasza "talerza" powinnna być prawie w pionie, lekko tylko odchylona w kierunku nieba.

a najlepiej to kup sobie miernik sygnału satelitarnego za 20 zł na allegro i będziesz miał problem z głowy. Ja niestety to zrobiłem za późno i zapłaciłem "uprawnionemu" instalatorowi (zaznaczam, że sam męczyłem się dwa dni) 80 zł za 5 minut pracy :evil: